30 Eylül 2011, Cuma 15:01:04

"THY PİYASAYA HAKİM OLMAYA ÇALIŞIYOR"

THY'nın, hızlı bir biçimde Libya uçuşlarını yeniden başlatmasına, Geçici Hükümetin havacılık danışmanı Abouaegala Esarwi'den eleştiri geldi...
  • Gecici hükümet kurulmus. Üstüne bir de havacilik danismanligi? Bu kadar kadroyu hemen nasil kurmus bunlar? Tamamen palavra ve yalan haber...
  • Aptalca bir yorum THY cok dogru yapti erken kalkan yol alir bu kadar basit
  • Esarwi paşa, birgün ki yakındır. o yalakalık yaptığın İtalyan ve Fransızlar TÜRK'lere hizmetkar olacaktır. O zaman sana bunu hatırlatacağız paşam.. Konuş sen beyni eksik kalmış yaratık seni..
  • Tabi senin İtalyanların petrol üretimine başladılar bile. Emeksiz yemek.THY hiç olmadı emek vererek para kazanma yolunda mücadele ediyor. Yalakalığını yaptığın italyan i,fransız ve ingilizlerde göbek kaşıyarak senin petrolünden para kazanıyorlar. Petrolün bitince nerede THY dersin çünkü Avrupalı emperyalistler çekmiş gitmiş Türkleri de küstürmüş olacaksın.YUh.
  • Tabiki dedikleri gibi olacak ve olmalı da. Bombalar düşerken oradan Türk ve Libyalıları getiren kurum ve Türkiye tabiki " imtiyaz " sahibi olmalı .
  • piyasaya hakim olmayıp ne yapacaktı? böyle bir demeci verebiliyorsan bile türkiyenin gönderdiği nakit dolarlar sayesindedir.thy senin ülkene her gün yüzlerce işadamı bürokrat taşıyor ki senin geçici konseyin ayakta kalabilsin diye.
THY gibi bazı yabancı havayolu şirketlerinin hızlı bir biçimde Libya uçuşlarını yeniden başlatması eleştirildi. 
 
Geçici Hükümetin havacılık danışmanı Abouaegala Esarwi, "THY, Türkiye ile Libya arasındaki piyasaya hakim olmayı hedefliyor" iddiasında bulundu. 
 
Financial Times gazetesi, Libya ile dünyanın geri kalan kısmı arasındaki düzenli uçuşların yeniden yapılmasının, ülkenin ekonomisinin canlandırılması için "kilit" bir faktör olduğunu belirttiği geniş haberinde Libya'da havaalanlarının onarılması ve devlete ait iki hava yolu şirketinin işlemesinin taşıdığı önemine vurgu yaptı. 
 
Bu bağlamla iki hava yolu şirketinin pilotları, uçuş personeli ve güvenlik görevlilerinin kaygılarını yansıyan gazete, yabancı havayolu şirketlerine "imtiyazlı erişim"in verilmesinden de endişe edildiğini kaydetti. 
 
İngiliz gazetesi, "Havayolları yetkilileri, aynı zamanda Türk Havayolları gibi bazı şirketlerin uçuşlarını çok çabuk biçimde yeniden başlatma çabalarını sorguluyorlar" dedikten sonra THY'nin İstanbul-Bingazi hattında hizmet vermeye başladığını ve en kısa süre içinde Trablus'a uçmak istediğini belirtti. 
 
Bunun ardından gazete, Geçici Hükümetin uçuş danışmanı Abouaegala Esarwi'nin THY için dile getirdiği, "THY, Türkiye ile Libya arasındaki piyasaya hakim olmayı hedefliyor" iddiasına da yer verdi. 
 
Haberde ayrıca, Ürdün havayolu şirketinin haftada üç defa Amman ile Bingazi arasında uçuşlar gerçekleştirdiğine de dikkat çekildi.
"THY PİYASAYA HAKİM OLMAYA ÇALIŞIYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Gecici hükümet kurulmus. Üstüne bir de havacilik danismanligi? Bu kadar kadroyu hemen nasil kurmus bunlar? Tamamen palavra ve yalan haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Aptalca bir yorum THY cok dogru yapti erken kalkan yol alir bu kadar basit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Esarwi paşa, birgün ki yakındır. o yalakalık yaptığın İtalyan ve Fransızlar TÜRK'lere hizmetkar olacaktır. O zaman sana bunu hatırlatacağız paşam.. Konuş sen beyni eksik kalmış yaratık seni..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabi senin İtalyanların petrol üretimine başladılar bile. Emeksiz yemek.THY hiç olmadı emek vererek para kazanma yolunda mücadele ediyor. Yalakalığını yaptığın italyan i,fransız ve ingilizlerde göbek kaşıyarak senin petrolünden para kazanıyorlar. Petrolün bitince nerede THY dersin çünkü Avrupalı emperyalistler çekmiş gitmiş Türkleri de küstürmüş olacaksın.YUh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabiki dedikleri gibi olacak ve olmalı da. Bombalar düşerken oradan Türk ve Libyalıları getiren kurum ve Türkiye tabiki " imtiyaz " sahibi olmalı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
piyasaya hakim olmayıp ne yapacaktı? böyle bir demeci verebiliyorsan bile türkiyenin gönderdiği nakit dolarlar sayesindedir.thy senin ülkene her gün yüzlerce işadamı bürokrat taşıyor ki senin geçici konseyin ayakta kalabilsin diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000