20 Eylül 2015, Pazar 11:19:15

THY pilotundan doktor yolcusuna teşekkür

THY'nin Chicago-İstanbul uçuşunda rahatsızlanan bir yolcuya müdahalede bulunarak uçağın acil iniş yapmasını önleyen doktora uçağın kaptan pilotu teşekkür mesajı gönderdi.
  • Doktor yine vicdanli biriymis benim ucusumda yolcu hastalandi adam gozumun icine bakip guldu karisi mudahale etmesine izin vermedi ve sadecee izledi.
  • Turbandan bahseden embesil. Git kendi tukrugunde bogul.
  • Her THY Pilotu haberi yaptiginizda, resime Iran Air pilotu ve brövesini neden koyarsiniz anlayamadim
  • doktor ve kaptanı kutlarım, ancak bunun yasal olarak gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyleyenler sonuna kadar haklılardır; bu yasadan haberi olmadan yorum yapanlar da o kadar cahil ve bilgisizdirler. biraz dünyadan haberiniz olsun, dünyadan geçtim sizin kendi ülkenizde ne olduğundan haberiniz yok; yasanın adı "acil durumlarda müdahale yasağı" diye geçiyor, akp tarafından bir gece ansızın meclisten geçiriliverdi, daha da bilmediğiniz o kadar çok şey var ki, tarihi ocak 2014.
  • helal kaptana da, doktora da...
  • bunasıl bır yorum ya!! konu ne turban konusu nerden cıktı heryerde fişekleyici olmaya calısmayın yeter artık sınır bozuyorsunuz!!!
  • Bütün cins kaptanlar da 777 'de uçuyor galiba!
  • Hasta er kişi ve doktor da türbanlı bir hatun kişi olsa bakın görürdünüz, hastanın yanına bile yaklaşmazdı doktor olacak o ... neyse.
  • Reklam, reklam, reklam. Önce uçağını uç kaptanım; gerekirse de inersin. Millet kedi köpek için dahi iniyor. Dar gövdeden yeni geldiğin belli, aklın hala oralarda kalmış.
  • 6 ocak 2014 de gazetelerde bile yayınlandı. Tam gün tasarısı için olan torba yasada var. Geceleri TORBAlardan neler çıkıyor haberiniz yok herhalde. Profcum sen siyah TÜRKsün herhalde. Ya bir de benim yeminimi bana hatirlatip dumanıza gerek yok ben ettim yemini biliyorum herhalde. Ne dedik vicdanen her doktor yardım eder, mevzu yasak olmasi

Türk Hava Yolları'nın (THY) 12 Eylül'deki Chicago-İstanbul uçuşunda rahatsızlanan bir yolcuya müdahale eden doktora mesaj gönderen kaptan pilot, uçağın acil iniş yapmasını önlediği için teşekkür etti.

Alınan bilgiye göre 12 Eylül'de ABD'nin Chicago Uluslararası O'Hare Havalimanı'ndan yerel saatle 22.40'ta İstanbul'a gitmek üzere havalanan TK-6 sefer sayılı THY uçağındaki yabancı bir kadın yolcu kalkıştan kısa süre sonra rahatsızlandı.

Yapılan anons üzerine ABD'de katıldığı bir bilimsel çalışmadan dönen Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde psikiyatri uzmanı olarak görev yapan Dr. Serhat Tunç müdahalede bulundu.

Uçuş kuralları gereği acil iniş yapmak zorunda olan uçak, yolcunun durumunun düzelmesi üzerine seferini zamanında tamamladı.

Kaptan pilottan teşekkür mesajı

Uçağın kaptan pilotu Nezih İnan, daha sonra gönderdiği mesajla Tunç'a  teşekkür etti.

İnan mesajında, şunları kaydetti:

"Uçuşumuzun daha ilk başında oluşan, yolcumuzun acil durumuna gönüllü olarak müdahale edip çok değerli mesleki bilgi ve tecrübelerinizle hem hastamıza büyük yardımınız dokundu hem de ben ve uçuş ekibi arkadaşlarımın kendi işlerimize odaklanmamıza probleme sahip çıkarak yardımcı oldunuz ve olası bir acil inişi önlediniz. Uçuş esnasında kendinize ait olan değerli zamanınızı bu insani görev için gönüllü olarak harcamanız her türlü takdire değerdir."

"İnsani görevimi yaptım"

Uzman Dr. Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir doktor olarak insani görevini yaptığını söyledi.

Rahatsızlanan yolcunun üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle aldığı ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçların etkisiyle baygınlık geçirdiğini aktaran Tunç, "Gerekli bütün müdahaleyi yaptıktan sonra kendine geldi" dedi. 

THY pilotundan doktor yolcusuna teşekkür

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doktor yine vicdanli biriymis benim ucusumda yolcu hastalandi adam gozumun icine bakip guldu karisi mudahale etmesine izin vermedi ve sadecee izledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Turbandan bahseden embesil. Git kendi tukrugunde bogul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
*_* ~ 9 yıl önce
Her THY Pilotu haberi yaptiginizda, resime Iran Air pilotu ve brövesini neden koyarsiniz anlayamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasa ~ 9 yıl önce
doktor ve kaptanı kutlarım, ancak bunun yasal olarak gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyleyenler sonuna kadar haklılardır; bu yasadan haberi olmadan yorum yapanlar da o kadar cahil ve bilgisizdirler. biraz dünyadan haberiniz olsun, dünyadan geçtim sizin kendi ülkenizde ne olduğundan haberiniz yok; yasanın adı "acil durumlarda müdahale yasağı" diye geçiyor, akp tarafından bir gece ansızın meclisten geçiriliverdi, daha da bilmediğiniz o kadar çok şey var ki, tarihi ocak 2014.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
bu durumda, 3 yıla kadar hapis, adli para cezasının üst sınırı 2 milyon liraya kadar ceza verilebilir...
kpt ~ 9 yıl önce
helal kaptana da, doktora da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ınanılmazsınız ~ 9 yıl önce
bunasıl bır yorum ya!! konu ne turban konusu nerden cıktı heryerde fişekleyici olmaya calısmayın yeter artık sınır bozuyorsunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 9 yıl önce
Bütün cins kaptanlar da 777 'de uçuyor galiba!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
¿ ~ 9 yıl önce
Sende mi 777 uçuruosun?
Namahrem ~ 9 yıl önce
Hasta er kişi ve doktor da türbanlı bir hatun kişi olsa bakın görürdünüz, hastanın yanına bile yaklaşmazdı doktor olacak o ... neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 9 yıl önce
Senin o olmayan beynini...
Kaptan ~ 9 yıl önce
Reklam, reklam, reklam. Önce uçağını uç kaptanım; gerekirse de inersin. Millet kedi köpek için dahi iniyor. Dar gövdeden yeni geldiğin belli, aklın hala oralarda kalmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Geniş gövdede uçmaktan gövden ve egon genişlemiş aklın tutulmuş dar kalmış yazık sana...
Doktor ~ 9 yıl önce
6 ocak 2014 de gazetelerde bile yayınlandı. Tam gün tasarısı için olan torba yasada var. Geceleri TORBAlardan neler çıkıyor haberiniz yok herhalde. Profcum sen siyah TÜRKsün herhalde. Ya bir de benim yeminimi bana hatirlatip dumanıza gerek yok ben ettim yemini biliyorum herhalde. Ne dedik vicdanen her doktor yardım eder, mevzu yasak olmasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000