18 Temmuz 2013, Perşembe 15:56:47

THY PİLOTUNA TACİZ SUÇLAMASI

Türk Hava Yolları’nda görev yapan pilot F.H, bir uçuş sonrası otelde kabin memurunu taciz ettiği iddiasıyla disiplin kuruluna sevkedildi.
  • çok şükür bizim öyle dertlerimiz yok
  • kaptanlar neden bu kadar tepki göstermişler anlamıyorum. ben bir kabin memuru olarak, 'kaptan sevgilim olsun çamurdan olsun' zihniyetindeki çalışma arkadaşlarımın ne kadar farkındaysam; sizler de ekip arkadaşlarına sarkıntılık ve hatta bazı zamanlarda onları taciz eden çalışma arkadaşlarınızın farkında olmalısınız. bu, mesleğe atılan kara bir lekeden çok; kişinin aleyhine yapılan bir suçlamadır. bunu mesleğinize yapılan bir hakaret olarak görüp de, iyi ve kötü meslektaşlarınızı ayırt etmeden karşı tarafı suçlarsanız; size yapılmasını istemediğiniz şeyin aynısını, bir başkası için yapmış olursunuz. elimizi vicdanımıza koyalım.. kabinde de kokpitte de saçmasapan insanlar var ve onlar için yapabileceğimiz tek şey; şahit olduğumuz ve ispatlayabildiğimiz olayları rapor etmek. bu kadar basit.
  • ben bize tacizde bulunan laf atan kaç tane piot soyleyebilirm isim bile verebilirim... o kadar maaşı alınca kendini birşey sanan pilotlarla uçuyoruz.
  • Bu ADALET birgün hepimize lazım olacak!
  • Arkadaş bu ne iş ya? Kabine iyi davranırsın, yüz bulur, adın tacizciye çıkar, "bana asılıyor, sürekli espri yapıyor vs vs" der...Mesafeli davranırsın"Burnu havada, kendini bir halt sanıyor, asosyal.." der...Ne yapacağımızı şaşırdık..
  • ya bu kaptanlardaki havalar nedir böyle anlamıyorum ,tama iyi para kazanıyorsun ama iyi para demek iyi karakter demek değildirki,hem kötü bir şey değilmi bayanların sırf sizin paranız için sizinle evlenmesi,ayrıca bakıyorumda burda yazılanlar nerdeyse kaptanları gökyüzünün melekleri gibi gösterilmiş hiç suçları yok hepsi ağırbaşlı olgun ve karakterli,hepsi kıza yüklenmiş ne işi varmış odasında ,peki koskoca Kaptan niye odasına çağırmış onu niye sormuyorsunuz böyle olaylar olabileceği hiç aklına gelmemişmi,bişey yapıyorsan katlanacaksın nasıl kızdan ispatlamasını istiyorsanız kaptandanda yapmadığını ispatlamasını istemeniz lazım.Ey THY yönetimi siz hala yaş sınırını 19 -28 arası tutarsanız böyle olaylar daha çok olacaktır,siz hiç tecrübeye yaşa bakmadan almadığınız insanların yerine bu daha çocuk yaştaki gençleri tercih ederseniz bu gibi olaylar her zaman olacaktır.Ben burda ilk suçlu olarak Kaptanı görüyorum çağırmayacaksın kardeşim odana çağırırsan başına gelir işte böyle şeyler....
  • Olayda üzücü olayla alakalı alakasız yorumlarda üzücü hatta bazıları saçma . Kimse bilmiyo ne oldu ne bitti mütabıkmıyız ? E o zaman nasıl oluyoda biliyomuş gibi yorumlar , bu durumdan tek çıkarttığım yorum bu ve buna benzer olaylar kutuplaşmayı arttırıyor ve iş alanında sosyalliğimizi bitiriyor maalesef.
  • Burada olayın yazıldığı şekli ile tacize uğrayan kaptan.
  • Allah islah etsin diyorum nediyim o davet etmis onun odasina gitmis taciz vs yahu insanlar bukadar ekmek parasi pesinde iken hostes yada pilot farketmez ole bisey varsa da umarim hakli ortaya cikar is ortaminda olmamali iste yabanci personelde bole seyler zor adamlar robot gibi ucar uyur ucar muhabbet bile zor edersin bizler duygusal cana yakin insanlariz hemen arkadas vicik vicik bi is iliskilerimiz var hayirlisi olsun
  • anlamadıgım konu şu; ekip sadece 1 kaptan ve 1 hostesmi? ekibin geri kalanı nerde? F/O vs yok mu? hadi amir olsa da desemki uşuşta goruyor bilmem ne ama bu bahsi geçen son numara değil mi? kaptan çağırınca hiç mi dememiş; kaptanım ekipte var onlarla yiyelim fln. ön yargılı olmamak lazım ama bence ortada taciz fln yok gibi... hostes arkadas neden boyle bişey yaptı derseniz de bilemicem ???

4 ay önce Türk Hava Yolları’nda uçmaya başlayan bir kabin memuru, yurtdışına yapılan bir sefer sonrası uçağın kaptan pilotunun kendisini odasında taciz ettiğini iddia etti. Kabin memurunun iddiası sonrası pilot F.H, THY yönetimi tarafından disiplin kuruluna sevkedildi.

Pilotun disiplin kurulundaki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtilirken kabin memuru taciz edildiği iddiasında ısrar etti. İddiaya göre taciz olayı İsviçre’nin Zürih kentinde yaşandı. İstanbul-Zürih seferinin sonunda dinlenmek için otele geçtiğini kaydeden kabin memuru, pilot F.H ile birlikte yemek için dışarı çıktı. Yemek için uygun bir restoran bulamayan kabin amiri ve pilot, bir fast food dükkanından hamburger yaptırarak otele döndü.

Tacize uğradığını iddia eden kabin memuru, otele döndükten sonra pilotun kendisini odasına davet ettiğini ve bu teklifi kabul ettiğini söyledi. Kabin memuru, yemeği yedikten sonra pilotun kendisini sözle ve elle taciz etmeye başladığını, bunun üzerine odayı terketmek zorunda kaldığını öne sürdü.

İstanbul’a döndükten sonra sözkonusu tacizle ilgili herhangi bir girişimde bulunmayan kabin memuru, olayın üzerinden 16 gün geçtikten sonra yöneticilerine durumu anlattı. Tacizle suçlanan pilot F.H, THY tarafından uçuştan alınarak disiplin kuruluna sevkedildi. Pilot F.H’nin, kendisine yönelik suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken disiplin kurulunun önümüzdeki günlerde pilotla ilgili kararını vereceği kaydedildi.

©AirportHaber.com

THY PİLOTUNA TACİZ SUÇLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

kamyoncu ~ 11 yıl önce
çok şükür bizim öyle dertlerimiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
kaptanlar neden bu kadar tepki göstermişler anlamıyorum. ben bir kabin memuru olarak, 'kaptan sevgilim olsun çamurdan olsun' zihniyetindeki çalışma arkadaşlarımın ne kadar farkındaysam; sizler de ekip arkadaşlarına sarkıntılık ve hatta bazı zamanlarda onları taciz eden çalışma arkadaşlarınızın farkında olmalısınız. bu, mesleğe atılan kara bir lekeden çok; kişinin aleyhine yapılan bir suçlamadır. bunu mesleğinize yapılan bir hakaret olarak görüp de, iyi ve kötü meslektaşlarınızı ayırt etmeden karşı tarafı suçlarsanız; size yapılmasını istemediğiniz şeyin aynısını, bir başkası için yapmış olursunuz. elimizi vicdanımıza koyalım.. kabinde de kokpitte de saçmasapan insanlar var ve onlar için yapabileceğimiz tek şey; şahit olduğumuz ve ispatlayabildiğimiz olayları rapor etmek. bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 11 yıl önce
ben bize tacizde bulunan laf atan kaç tane piot soyleyebilirm isim bile verebilirim... o kadar maaşı alınca kendini birşey sanan pilotlarla uçuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendi ismini ver ~ 11 yıl önce
sen önce kendini ismini verde , biz de seninle beraber olanların isinlerini verelim..
cpt ~ 11 yıl önce
sen de al, sen de san.
Adalet ~ 11 yıl önce
Bu ADALET birgün hepimize lazım olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çaresizsiniz ~ 11 yıl önce
Arkadaş bu ne iş ya? Kabine iyi davranırsın, yüz bulur, adın tacizciye çıkar, "bana asılıyor, sürekli espri yapıyor vs vs" der...Mesafeli davranırsın"Burnu havada, kendini bir halt sanıyor, asosyal.." der...Ne yapacağımızı şaşırdık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çare ~ 11 yıl önce
gayet basit uçakta profesyonel davran,otelde yuzlerıne bakma,odalarına gitme ,odana gelmelerine musade etme,özel konusacam dediklerinde yanında diğer pilotun bulunmasına özen göster.hata yaptıklarında uyarma rapor et işe yarıyor.
nedir bu havalar ~ 11 yıl önce
ya bu kaptanlardaki havalar nedir böyle anlamıyorum ,tama iyi para kazanıyorsun ama iyi para demek iyi karakter demek değildirki,hem kötü bir şey değilmi bayanların sırf sizin paranız için sizinle evlenmesi,ayrıca bakıyorumda burda yazılanlar nerdeyse kaptanları gökyüzünün melekleri gibi gösterilmiş hiç suçları yok hepsi ağırbaşlı olgun ve karakterli,hepsi kıza yüklenmiş ne işi varmış odasında ,peki koskoca Kaptan niye odasına çağırmış onu niye sormuyorsunuz böyle olaylar olabileceği hiç aklına gelmemişmi,bişey yapıyorsan katlanacaksın nasıl kızdan ispatlamasını istiyorsanız kaptandanda yapmadığını ispatlamasını istemeniz lazım.Ey THY yönetimi siz hala yaş sınırını 19 -28 arası tutarsanız böyle olaylar daha çok olacaktır,siz hiç tecrübeye yaşa bakmadan almadığınız insanların yerine bu daha çocuk yaştaki gençleri tercih ederseniz bu gibi olaylar her zaman olacaktır.Ben burda ilk suçlu olarak Kaptanı görüyorum çağırmayacaksın kardeşim odana çağırırsan başına gelir işte böyle şeyler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşlı ~ 11 yıl önce
tamam anladık ya sen yaş haddinden emekli oldun, ya da yaşın yaklaştı şurda 3-5 senen kaldı, git biraz da evinde otur, torun filan büyüt, neme lazım uçakta teyze sen otur da biz sana hizmet edelim filan derler sonra...
ismini ver ~ 11 yıl önce
sana bir iftira atayım otur da sen ispatla ? kaptanın savunmasını dinledin mi ? tek tarafı dinleyerek ( nedir bu havalar) hemen kararı vermişsin....
Denky ~ 11 yıl önce
Olayda üzücü olayla alakalı alakasız yorumlarda üzücü hatta bazıları saçma . Kimse bilmiyo ne oldu ne bitti mütabıkmıyız ? E o zaman nasıl oluyoda biliyomuş gibi yorumlar , bu durumdan tek çıkarttığım yorum bu ve buna benzer olaylar kutuplaşmayı arttırıyor ve iş alanında sosyalliğimizi bitiriyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gentlemen ~ 11 yıl önce
Burada olayın yazıldığı şekli ile tacize uğrayan kaptan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Allah islah etsin diyorum nediyim o davet etmis onun odasina gitmis taciz vs yahu insanlar bukadar ekmek parasi pesinde iken hostes yada pilot farketmez ole bisey varsa da umarim hakli ortaya cikar is ortaminda olmamali iste yabanci personelde bole seyler zor adamlar robot gibi ucar uyur ucar muhabbet bile zor edersin bizler duygusal cana yakin insanlariz hemen arkadas vicik vicik bi is iliskilerimiz var hayirlisi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
yabancı personelde boyle seyler zor mu :))))) eminmisin ?
gariplik ~ 11 yıl önce
anlamadıgım konu şu; ekip sadece 1 kaptan ve 1 hostesmi? ekibin geri kalanı nerde? F/O vs yok mu? hadi amir olsa da desemki uşuşta goruyor bilmem ne ama bu bahsi geçen son numara değil mi? kaptan çağırınca hiç mi dememiş; kaptanım ekipte var onlarla yiyelim fln. ön yargılı olmamak lazım ama bence ortada taciz fln yok gibi... hostes arkadas neden boyle bişey yaptı derseniz de bilemicem ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000