23 Mart 2016, Çarşamba 10:05:09

THY pilotu zamanla yarıştı

Türk Hava Yolları'nın Malaga-İstanbul uçuşunu yapan uçağında bir erkek yolcu rahatsızlandı. Yolcuyu hastaneye yetiştirmek için seferber olan personelin çabası ses kayıtlarına yansıdı.
  • Ingiltere ya da Almanya'da aynen bu sekilde konussa alacagi cevap "Medical emergency mi deklare ediyorsunuz?" olur, oncelik vs. de alamazlar. Medical emergency deklare etmeden oncelik alma olayi zaten anca Turkiye'de olur.
  • THY DE BU YARAŞIR BRAVO.....
  • Santiago de Compostela hattı kapanacak Haziran başında.Zaten gereksiz bi hattı.Niye açıldı anlamadık.
  • pilotlar sonunda bir işe yaramış.
  • Geçen hafta Malaga'ya gittim, geldim. Uçakta bir boş koltuk yoktu. İspanyollar Uzak Doğu ucuşlarında kullanıyor. Sadece bu güzelgaha A321 vermesinler. Giderken A321 ile gittik . 4.5 saat sıkısık koltuklar. THY yakışmadı. Dönüş daha rahat olan 737-900.
  • Bu uçuş ekibini tebrik ediyorum.
  • bu malaga uçuşları çok karlı full gidip full dönüyor uçaklar
  • Kesin Turkiye'ye gelirken tirsmistir yolcu,olum yuvasina geliyorum falan kalbi daha havada durmustur islam cumhuriyetine gelmeden daha.
  • Yolcu Kurt'se ben sansen F/O olarak asla insiyatif almiyorum. Turk vatandasi ise veya Avrupa'li zamana karsi yarismamiz lazim.

Türk Hava Yolları'nın Malaga-İstanbul uçuşunu yapan uçağında bir erkek yolcu rahatsızlandı. Yolcuyu hastaneye yetiştirmek için seferber olan personelin çabası ses kayıtlarına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, 50 yaşlarındaki bir yolcu Türk Hava Yolları'nın Malaga-İstanbul seferini yapan TK1306 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçağında aniden rahatsızlandı. Yolcuyu hastaneye yetiştirmek için yapılan zamanla yarış ise anbean ses kayıtlarına yansıdı. Yolcuyu hayatta tutabilmek için pilot ve hava trafik kontrolörleri dakikalarla yarıştı. İniş için yaklaşmada olan uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçerek iniş önceliği talep istedi.

Pilotun “Hasta yolcumuz 50 yaşlarında bir erkek. Şu an durumu pek stabil değil, ambulans isteğinde bulunmuştuk. Öncelik alabilirsek seviniriz" mesajı üzerine bilgilendirmesi üzerine uçuş trafiğinin yoğun olduğu saatlerde uçağa iniş önceliği verildi. Bazı uçaklar iniş sırasından çıkarılarak hastalanan yolcunun içinde olduğu THY uçağı iniş sırasına alındı. Uçağın inmesinin hemen ardından hasta yolcu hastaneye kaldırıldı.

THY pilotu zamanla yarıştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

No subject ~ 8 yıl önce
Ingiltere ya da Almanya'da aynen bu sekilde konussa alacagi cevap "Medical emergency mi deklare ediyorsunuz?" olur, oncelik vs. de alamazlar. Medical emergency deklare etmeden oncelik alma olayi zaten anca Turkiye'de olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim K ~ 8 yıl önce
THY DE BU YARAŞIR BRAVO.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IBE ~ 8 yıl önce
Santiago de Compostela hattı kapanacak Haziran başında.Zaten gereksiz bi hattı.Niye açıldı anlamadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aferin ~ 8 yıl önce
pilotlar sonunda bir işe yaramış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskançlık mı ne bu yaa ~ 8 yıl önce
Nasıl saçma sapan bi yorum bu. Kim olduğunuzu sanıyorsunuz da insanların ise yarayı yaramadığına karar verebiliyorsunuz. Yazıklar olsun sizin gibi insanlara...
he ~ 8 yıl önce
he çok kıskanıyoz valla 10 saatlik yolun 8 saatinde fosur fosur uyumalarını falan.
Km ~ 8 yıl önce
Çekememezlikten öleceksin yapma haset etme bukadar ()
Erhan ~ 8 yıl önce
Geçen hafta Malaga'ya gittim, geldim. Uçakta bir boş koltuk yoktu. İspanyollar Uzak Doğu ucuşlarında kullanıyor. Sadece bu güzelgaha A321 vermesinler. Giderken A321 ile gittik . 4.5 saat sıkısık koltuklar. THY yakışmadı. Dönüş daha rahat olan 737-900.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GM ~ 8 yıl önce
Bu uçuş ekibini tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
malaga ~ 8 yıl önce
bu malaga uçuşları çok karlı full gidip full dönüyor uçaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhtemelen ~ 8 yıl önce
Kesin Turkiye'ye gelirken tirsmistir yolcu,olum yuvasina geliyorum falan kalbi daha havada durmustur islam cumhuriyetine gelmeden daha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhtimam ~ 8 yıl önce
Yolda mı öğrenmiş İslam Cumhuriyetini?
Onemli. ~ 8 yıl önce
Yolcu Kurt'se ben sansen F/O olarak asla insiyatif almiyorum. Turk vatandasi ise veya Avrupa'li zamana karsi yarismamiz lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet ~ 8 yıl önce
Biz de sadece okumamış insanları cahil sanırdık... bu ayrımcılık onlara işler diyorduk ta ki bu yoruma kadar....
Cpt ~ 8 yıl önce
Kaptan olarak sahsen boyle F/O lara insiyatif vermiyorum.
Evet ~ 8 yıl önce
Yine ilginçtir 2 cümleyi bir araya getiremeyen , türkçe yazmasını bilmeyen bir şahıs daha kendini FO olarak tanıtıp ülkeyi aydınlığa taşıyacak yorumunu lütfetti bizlere
Yerli koltuk ~ 8 yıl önce
Bizim low cost desgn yerli koltuklar cok rahatsizlik veriyor, Lufthansa nin koltuklari guzel. Ayrica genis ekran mutlaka ucaklarda olmali
Şaka?? ~ 8 yıl önce
Göndermeli ve tatsız bir şaka yaptığınızı düşnmek istiyorum. Gerçeklik payı vermeye içim gitmiyor.
Yorum ~ 8 yıl önce
Kimseden yorum yok iken tazatim umut ediyorum dusuk yolcu kapasiteli yakit tuketimi guzel 787 siparisi verilir THY Denver i yeni destinasyonuna ekler tabiki onemli olan guzel codesharing yoksa Amerika hatlarini doldurmak zorlasacak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000