22 Mart 2016, Salı 12:01:45

THY pilotu o anları anlattı

Brüksel’de bekletilen THY uçağının pilotu, havalimanında yaşananları sosyal medya hesabından anlattı.
  • Öncelikle bu elim olay nedeni ile tüm Belçika halkına taziyelerimi bildirmek istiyorum. Terör vahşi yüzünü yine masum insanları vahşice katlederek gösterdi. Değerli pilot kardeşimize ve tüm yolculara geçmiş olsun.Haber basına yansıdıktan sonra detay THY yolcuları hakkında detay öğrenememiştik.Bu haberden sonra THY yolcularının iyi ve sağlıklı olduğunu öğrenip yüreğimize su serpildi. Kaptanımıza sonsuz teşekkürler.
  • Değerli arkadaşlar, neyi tartışıyorsunuz? Avrupa 11 Eylül'ünü yaşıyor, olayın göbeğindeki bir uçağımızdan güvendeyiz diye mesaj geliyor, yok ceza yok bilmem ne...Yahu bu, olağan dışı bir olay! Allah razı olsun o kaos var ama güvendeyiz diyen elemandan. Yoksa saatlerce THY nin hiç bir biriminden kimse sorularımıza cevap bile veremedi! Birbirine havale etti. Anlayışlı olun yahu !!!
  • Uçak hala havalanmamış görünüyor. Yeni bilgi var mı acaba, o kadar insan ne yaptı alan kapalı ise otele nasıl geçtiler. THY internet sitesindeki duyurularda sadece iptal seferler bilgisi mevcut. Pilota da kızdı millet içerden gereksiz bilgi veriyor diye adam sesini çıkaramıyor daha da. Nereden bilgi alacak bu insanlar.
  • Ne kadar amatör ve düşüncesizce böyle sosyal medyada paylaşması olanları. Şirket mutlaka soruşturma açacaktır
  • Sayın kaptanım sosyal medya hesabına yorum yaparken kurallar gereği yapması gereken basın müşavirliğinden izin alma işlemini gerçekleştirdi mi acaba? Bana biraz kendi reklamını yapıyor gibi geldi. Eğer izin almadı ise derhal kurula çıkartılıp ceza verilmesi gerekir. Kendisinin görevi sosyal medyaya konuşmak değil, her daim uçak ve yolcularının güvenliği ile ilgilenmektir. Umarım yöneticileri bu açık ihlali görür.
  • Umarız tüm vatandaşlarımız sağ salim dönerler. Telefonların ve internetin zaman zaman kitlendiği göz önünde bulundurulursa, güvende olduklarını bilmek açısından iyi yapmışlar olanları paylaşarak. Sadece Belçika değil, Dünya için kötü bir gün. Terörin rengi yok, Allah hepimizi korusun. :(
  • İyi ki haber verdi pilot, insanlar nasıl telaşlandı, kitlendi telefonlar ve internet.. Kimse açıklayıcı haberde bulunmadı, teşekkürler.
  • Bizim de yakınlarımız vardı bu paylasımı görene kadar cok endişe ettik neyse ki hicbirinde hicbirsey yok herkese gecmiş olsun
  • DERHAL ULKE OLARAK 3 GUNLUK ULUSAL YAS ILAN ETMELIYIZ. TEPKISIZ KALMAMALI VE SOKAKLARDA KOLKOLA HEPIMIZ BELCIKALIYIZ DIYE YURUMELIYIZ.TEROR BIZDEN KORKMALI
  • Schipholda calisiyorum, yarin nasil ise gitcem!!!!! korku var, artik terror cok yakin :(

Brüksel’de bekletilen THY uçağının pilotu, havalimanında yaşananları sosyal medya hesabından anlattı. Pilot Alp Büyükkara, "Havalimanı'nda operasyonlar durdu, kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. Terminaller boşaltıldı" dedi.

Terör saldırı ardından Brüksel Havalimanı'nda bekletilen THY uçağının pilot Alp Büyükkara, sosyal medya hesabından yaşananları anlattı. Havalimanında mahsur kaldıklarını belirten Büyükkara, "Havalimanı'nda bomba patlamış, operasyon durdu. Kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. Terminaller boşaltıldı. Tüm personel gitti. İnecek olsak körüğü yanaştıracak adam yok. Apron kısmı güvenli olduğundan uçaklar bekletiliyor. Terminalden çıkan yolcu ve personel de bir alanda toplanıyor. Şu an apron güvenli deniliyor, dolayısıyla kapı kapatan uçakları oldukları pozisyonda tutuyorlar. Uçaktakiler ne olacak otorite karar vermedi. Ama havalimanındaki binalar komple boşaltıldı" ifadelerini kullandı.

Uçağın bulunduğu konumun güvenli olduğunu söyleyen Büyükkara, "Şu an biz steril kısımda farz ediliyoruz; ama güvenlikten sonra girilen binalar boşaltıldı. Dolayısıyla ufak da olsa stres var insanlarda. Apronda korkulacak bir durum yok. Türkiye saati ile 20.00'ye kadar kapandı liman. Biz de operasyonla konuşup karar veririz birazdan. Uçaktan insek ne yapılacak ona karar vermemiz lazım. Uçak şu an daha güvenli ama 9.5 saat bekleyecek değiliz elbette" şeklinde konuştu.

THY pilotu o anları anlattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

MFD ~ 8 yıl önce
Öncelikle bu elim olay nedeni ile tüm Belçika halkına taziyelerimi bildirmek istiyorum. Terör vahşi yüzünü yine masum insanları vahşice katlederek gösterdi. Değerli pilot kardeşimize ve tüm yolculara geçmiş olsun.Haber basına yansıdıktan sonra detay THY yolcuları hakkında detay öğrenememiştik.Bu haberden sonra THY yolcularının iyi ve sağlıklı olduğunu öğrenip yüreğimize su serpildi. Kaptanımıza sonsuz teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tolga ~ 8 yıl önce
Değerli arkadaşlar, neyi tartışıyorsunuz? Avrupa 11 Eylül'ünü yaşıyor, olayın göbeğindeki bir uçağımızdan güvendeyiz diye mesaj geliyor, yok ceza yok bilmem ne...Yahu bu, olağan dışı bir olay! Allah razı olsun o kaos var ama güvendeyiz diyen elemandan. Yoksa saatlerce THY nin hiç bir biriminden kimse sorularımıza cevap bile veremedi! Birbirine havale etti. Anlayışlı olun yahu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK1942 ~ 8 yıl önce
Uçak hala havalanmamış görünüyor. Yeni bilgi var mı acaba, o kadar insan ne yaptı alan kapalı ise otele nasıl geçtiler. THY internet sitesindeki duyurularda sadece iptal seferler bilgisi mevcut. Pilota da kızdı millet içerden gereksiz bilgi veriyor diye adam sesini çıkaramıyor daha da. Nereden bilgi alacak bu insanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 8 yıl önce
Ne kadar amatör ve düşüncesizce böyle sosyal medyada paylaşması olanları. Şirket mutlaka soruşturma açacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GM ~ 8 yıl önce
O anda yaşananları Allah sana yaşatmasın! Hiç düşündün mü, o uçaktakilerin ailelerinin, yakınlarının durumunu? Kulenin dahi bilgisinin olmadığını söylediği bir durumda bu yapılan, derslere konu olacak bir PR örneğidir. Bravo o uçuş ekibine!
fo ~ 8 yıl önce
NDA diye arat bir internette
GM ~ 8 yıl önce
"Güvendeyiz" mesajı gizlenmesi gereken bir konu mudur? Sen bir daha oku!
Selim ~ 8 yıl önce
Sayın kaptanım sosyal medya hesabına yorum yaparken kurallar gereği yapması gereken basın müşavirliğinden izin alma işlemini gerçekleştirdi mi acaba? Bana biraz kendi reklamını yapıyor gibi geldi. Eğer izin almadı ise derhal kurula çıkartılıp ceza verilmesi gerekir. Kendisinin görevi sosyal medyaya konuşmak değil, her daim uçak ve yolcularının güvenliği ile ilgilenmektir. Umarım yöneticileri bu açık ihlali görür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rümeysa E. ~ 8 yıl önce
Bence biraz bu açıkları(size göre açık) düşüneceğinize insanınıza değer verin, orda bi patlama olmuş çok şükür kurtulmuşlar diyebilin... Burda gelip niye bilgi vermiş cezalandırılsın gibi görüşlerle olmuyor ne yazık ki. İşte sizin gibi insanlar yüzünden oluyor ne oluyorsa, bi paragraf yazıyı saçmaca savunup insanınızı, milliyetinizi ve başka herşeyinizi satarsınız, amaç çıkar olmasın, yazık sizlere. Bu arada bi paragraf bilgi paylaşımı sizi ırgalamaz, kimin nereye çıkacağı ne görüşüleceği sizi ilgilendirmez.
Cpt ~ 8 yıl önce
Böyle olağanüstü bir durumda uçağından ve yolcularından sorumlu olması gereken bir kaptan pilotun cep telefonunu açarak sosyal medya işleri ile uğraşması hayli düşündürücü! Derhal pilot hakkında işlem yapılmalı
737 F/O ~ 8 yıl önce
İşiniz gücünüz millet ceza alsın bilmem ne... Madem bu kadar her şeyi dört dörtlük yapıyorsun, neden o zaman ismini soyismini açıkça yaz(a)mıyorsun diye sorarlar adama Selim efendi. Burada ihlal var mı tartışılır, ama tartışılmayacak tek şey; o tayyarede ki tüm ekibin ve yolcuların ailelerinin oradan gelecek tek bir "iyiyiz" haberi için can atmasıydı, sağ olsun kaptanımız bunu yapmış. Birşeyleri sorgularken iyice irdeleyin diyeceğim ama yapıcı olmaktan çok cezai yaptırımcı zihniyetiniz buna izin vermeyecektir.
Bülent ~ 8 yıl önce
O ceza alsın bu ceza alsın. İşiniz gücünüz bu. Adam "iyiyiz, gücenli bölgede haber bekliyoruz" demiş; neden izinsiz yazdı diye ceza derdine düşmüşsünüz. Nasıl nefret ve kinle dolmuş insanlarsınız, aklım almıyor!
tavir ~ 8 yıl önce
thy'yi az cok biliyorum, bu tarz konularda cok hassastir, hemen cullanir yorum/aciklama yapanin uzerine. ama burda dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki, kim adina calisirsa calissin o personel de normal birer vatandas. spekulasyona girmeden, icinde bulunduklari durumu aktarmalarindan dogal bir durum yok. 100'un uzerinde yolcunun ailesi, dostlari, yakinlari sizce hic haber almasalar saatlerce, daha mi iyi hissedecekti? belcika basbakani bile 'haberlesmek icin sosyal medyayi kullanin, telefon hatlari kitleniyor' demisken sizce bu anormal mi hala? hadi onlari gecelim, adamin kendi esi dostu arkadasinin durumu ogrenmeye hic mi hakki yok? thy'ye zarar verecek tek bir soz gormedim ben. ama thy bildigimiz thy, 'benim adim habere yapisti' diye bas agritabilir, sasirmam. konuyla alakasiz olup, buraya gelerek 'ceza verilsin, yaptirim uygulansin, bu nasil bir seydir bre hadsiz' cizgisinde yorum yapanlar, emin olun konuyla ilgili tum sahislar arasinda en acinasi olanlar sizlersiniz. yazik size, sizin insanliginiza.
Muco ~ 8 yıl önce
Selim kardeş, 100-200 m ötelerinde bombalar patlayacak, kule ben de bilmiyorum diyecek, ortada bir tek görevli göremeyeceksin, tv'lerde gördük millet aprona doluşacak, sen de İst'dan basın müşavirliğini arayıp izin peşinde koşacaksın, öyle mi? Lütfen, "pr. support on emergency cases" bahislerine bir bakınız. Uluslararası uygulama ve deneyimleri inceleyiniz. Ekipin yazdıkları rutin dışı fevkalade bir durum... Biraz izan!
Bravo ~ 8 yıl önce
Adamlar park yerinde kapılar kapalı halde kalmışlar, havaalanında personel kalmamış; yolcu ve uçağın güvenliğinden bahsediyorsun. Napsın adam kokpitteki baltayı alıp, camdan iple inerek aşağıda nöbet mi tutsun? Ayrıca ne reklamı? Kendi reklamını yapıp kendi havayolu şirketini mi kuracak? Nedir mantığınız anlamıyorum.
müşavir ~ 8 yıl önce
Umarız tüm vatandaşlarımız sağ salim dönerler. Telefonların ve internetin zaman zaman kitlendiği göz önünde bulundurulursa, güvende olduklarını bilmek açısından iyi yapmışlar olanları paylaşarak. Sadece Belçika değil, Dünya için kötü bir gün. Terörin rengi yok, Allah hepimizi korusun. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 8 yıl önce
İyi ki haber verdi pilot, insanlar nasıl telaşlandı, kitlendi telefonlar ve internet.. Kimse açıklayıcı haberde bulunmadı, teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yagmhr ~ 8 yıl önce
Bizim de yakınlarımız vardı bu paylasımı görene kadar cok endişe ettik neyse ki hicbirinde hicbirsey yok herkese gecmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
musti ~ 8 yıl önce
DERHAL ULKE OLARAK 3 GUNLUK ULUSAL YAS ILAN ETMELIYIZ. TEPKISIZ KALMAMALI VE SOKAKLARDA KOLKOLA HEPIMIZ BELCIKALIYIZ DIYE YURUMELIYIZ.TEROR BIZDEN KORKMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.Demirkan ~ 8 yıl önce
Schipholda calisiyorum, yarin nasil ise gitcem!!!!! korku var, artik terror cok yakin :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
korkunu ecele faydası yok. Ayet var her canlı bir gün ölümü tadacaktır. Sen tevekkül et Gerisini Allah'a bırak. git işinin başına dön güzel kardeşim. Ve korkma...
demirkan ~ 8 yıl önce
korkmak gayet normal. duygulari saklamamak lazim. elbette her canli olcek lakin terror yuzunden olume feci sekilde gitmek istemiyoruz. terroristler Dunyadan uzak olsun, aya yakin olsun!
.. ~ 8 yıl önce
beğenmeyen vatandaşlar ölümsüz müsünüz?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000