12 Eylül 2012, Çarşamba 14:21:24

THY PİLOTLARININ MAAŞI TARTIŞILIYOR

Türk Hava Yolları’nda yaşanan grev sürecinde gündeme gelen pilot maaşları sanal dünyada da tartışma konusu oldu. Peki, alınan maaşlar hakkında ne gibi yorumlar yapılıyor?
  • Hayır anlamıyorum derdiniz ne çok saçma sapan işler yapıp milyonları indiren insanlar var saçma sapan şaklabanlık yapan tv de sanatçılar var ve biz de bir güzel oturup izliyoruz bir memurun bir yılda alacağı maaşı o sanatçılara kazandırıyoruz da eğitim almış tut ki torpille girmiş hoş torpili olsa bile Ada'm üst düzey İngilizceye sahip eğitimli birçoğumuzun yapamayacağı işi yapıyo siz oturmuş pilot un aldığı maaşı tartışıyo sunuz ayıp ya cehalet başka birşey değil Rabbim akıl ihsan eylesin
  • atalarımızı seviyorum keser girer sap girer gün gelir hesap girer kazma elin kuyusunu kazarlar KUYUNU. daha durun artistler
  • allahın pilotlardan razı olduğunu nerden biliyorsun sözleşmemi imzaladın...yoksa sende cumhurbaşkanlığı suya düşenlerdenmisin...bakıyorum da hemen ortama ayak uydurmuşsun aferim sana...
  • hikayen çok acıklıymış...bristolden ezberle soruları geç..bu kadarda abartma.biz bu işlerin nasıl olduğunu biliyoruz...
  • Birader kolaysa gel sen de ol. Nazar etme ne olur çalış senin de olur dostum. hem doktor ol hem imam ol, hem müzisyen ol hem teknisyen bunlar zor değil çalışana. İçinde Allah lafzı geçiyor diye neden rahatsız oldun yorumdan. Umursamıyorsan tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. Yoksa enaniyetin hat safhada görünüyor mıstır ehli-dünya. Aaa pardon sen kalbi temizlerdensin sanırım özür dilerim. Kesin deden filan da hacıdır. hatta hafızdır. Hatta sana göre dünya da öküzün boynuzları üzerindedir.
  • ÖĞRENCİ SAYISINI VE HAVA ŞARTLARINI DA DEĞERLENDİRDİĞİNİZDE HAFTADA 5 SAAT UÇARSANIZ ŞANSLISINIZ. 215/5=43 O DA YAKLAŞIK BİR SENE YAPAR Kİ BU SÜRE ÇOK İYİMSER. YANİ EN AZ 2-4 YILA İHTİYAÇ VAR. UÇUŞ YAPMAKLA BİTMİYOR... YETERİ BECERİYE SAHİP OLUP OLMADIĞINIZI SHGM KONTROLÖRLERİ DENETLİYOR VE TİCARI UÇUŞ LİSANSINA SİZE ONLAR YETKİLİ KILIYOR. MADDİ YÖNÜNE GELİNCE BUGÜNKÜ ŞARTLARDA EN AZ 50.000 EURO CİVARINDA YANİ BİR EV PARASI. DAHA BİTMEDİ... LİSANSI ALDINIZ DİYELİM... THY'NA BAŞVURDUNUZ. BAŞVURABİLMENİZ İÇİN 1. TOEIC (EN AZ 640) İNGİLİZCE BELGESİ. 2. ÜNİVERSİTE MEZUNİYETİ GİBİ ÖN KOŞULLAR VAR..., THY SİZİ ÖN MÜLAKATA ÇAĞIRDI DİYELİM; 1. BELGE KONTROLÜ (LİSANS, SAĞLIK SERTİFİKASI, TOEIC, ÜNİ.DİPLOMASI) 2. İNGİLİZCE SINAVI (LEVEL-4) 3. HTA DENEN PSİKOLOJİK TEST (YAKLAŞIK 6 SAAT SÜRÜYOR) BUNLARI GEÇERSENİZ... 4. DLR (İŞTE EN BELALISI VE EN ZOR PSİKOMOTOR TESTLERİ) BUNU DA GEÇERSENİZ... 5. SON MÜLAKAAT BUNU DA GEÇERSENİZ.... HAYIRLI OLSUN DEMEK İSTERDİM AMA BU SEFER DE TYPE RATING EĞİTİMİ..
  • YAZILANLARI OKUYUNCA ÇOĞUNLUĞUNUN PİLOT OLMADIĞI KANISINA VARDIM NEDENSE. EVET BEN BİR PİLOTUM. MÜSADENİZLE YAŞADIĞIM SÜREÇLERİ KISACA ÖZETLİYEYİM. SONRA DA SİZ KARAR VERİN KOLAY OLUP OLMADIĞINA... ÖNCELİKLE ÖZEL YETKİLİ BİR HASTANEDEN "1. SINIF PİLOTLUĞA ELVERİŞLİDİR" RAPORU ALMANIZ LAZIM. DAHA SONRA DERS KONUSU... İYİ BİR İNGİLİZCENİZ YOKSA BU İŞE HİÇ SOYUNMAYIN... ÇÜNKÜ 14 DERSİN TAMAMI İNGİLİZCE. HER BİRİ 300-400 SAYFALIK KİTAPLAR SİZLER TARAFINDAN HATİM EDİLMEYİ BEKLİYOR. BU DERSLERİN SINAVLARI SHGM TARAFINDAN YAPILIYOR. HER BİRİNDEN EN AZ 75 ALMANIZ LAZIM. BİR DERSTEN BİLE (4 HAK İÇİNDE) 74 ALIRSANIZ TÜM DERSLERDEN BİR KEZ DAHA SINAVA GİRMENİZ LAZIM. YER DERSLERİ EN AZ 6-7 AY SÜRÜYOR. SINAVLAR İSE EN ÇALIŞKANINIZ BİLE 6 AYDA BİTİRİR. MÜHENDİS KÖKENLİLER DAHA AVANTAJLI. KONULAR ÇOĞUNLUKLA TEKNİK KONULAR. UÇUŞLARA GELİNCE... EN AZ 215 SAATİ TAMAMLAMANIZ LAZIM. 215 DEYİNCE AAAA ÇOK KISAYMIŞ DEMEYİN. GÜNDE EN FAZLA 1-2 SAAT UÇABİLECEĞİNİZİ DEĞERLENDİRİN. MEVCUT UÇAKLAR, ÖĞRENCİ...
  • sen yanlış meslek seçmişsin...sana imamlık daha uyğun olurdu...pilotluğun sizin abarttığınız kadar bulunmaz hint kumaşı olmadığını herkes anladı artık..
  • İlmi bir işe kötü söyleyen kendisine ve Allaha karşı çıkmış olur. Bu bir cehalettir. Bu ilimle insanları istedikleri yerlere emniyetle taşıyan pilotlar Allahın kendilerinden razı olduğu insan gruplarıdır. Ücret olarak ne kadar alsalar azdır. Onların hediyesi bu dünyada değildir. Biliyorsunuz ki önce eğitimdir hayatta. çocuğunuzu bile önce eğitime gönderirsiniz. Allah peygamberini önce eğitip sonra kitabını vahyetmiştir. Allah yarattığı herşeyin öğrenilmesini ister. Onun için pozitif ilme karşı çıkmak çok kötü birşeydir.
  • hee senin kafan çok çalışıyor,yarımyamalak inğilizcenizle dünyanın ağzına sakız oldunuz..sizin foyalarınız bir bir ortaya çıkıyor..yüzünüzde kızarmıyor artık....pes bu kadar pişkinliğe

Türk Hava Yolları’nda yaşanan grev sürecinde özellikle gündeme gelen maaşlar şimdi de her türlü kelime, olay, durum ve kavram hakkında, kayıtlı yazarların yorumlarını içeren ve subjektif sunumlarıyla genişletilen bir platform olan ekşisözlük’te de gündeme oturdu.

Sözlük yazarından bazıları alınan maaşları çok abartılı buluyor, bazılarıları düşük olduğunu ifade ediyor, bazıları da CEO maaşlarıyla karşılaştırıyor.

İşte sözlük yazarlarının yorumlarına bazı örnekler:

Yazar adı: lostunfinalbolumu
Yorumu: “fazla bilgisayar oyunu oynayan insanların tepkisi çeken olay. uçak uçurmayı kalifiye olmayan ve azıcık eğitim almış birilerinin çok rahatlıkla yapabileceğini düşünüyorlar. ilginç.”

Yazar adı: hic asli yok
Yorumu: “her sene sağlık kontrolünden geçip en ufak uygunsuzlukta mesleklerini yapmaları engellendiği düşünüldüğünde üzerinde bu kadar düşünülmemesi gereken durum”

Yazar adı: diabolus ipsum amans
Yorumu: “gayet normal olan maaştır. ya ne olacağıdı? ceo maaşlarından bi haber insanın tepki gösterdiği maaştır. cahil bilmiyorsun bari araştır.”

Yazar adı: cemshid
Yorumu: “kağıttan uçak yapıp, 5 metre uçuramayanların diline dolanmış maaş... azıcık eğitim alıp hemen kendileri de pilot olabilir”

Yazar adı: draculina
Yorumu: “beni ucakla on saatlik mesafeye canli goturen adama helal olsun diye tepki verdigim durum. adam kac kisiyi tasiyor, dedigin gibi az kalifiye olsa havada kiyma olursun (basinc muhabbeti falan) bulanin olmaz.”

Yazar adı: sour
Yorumu: “20 bin tl maaş alan milletvekillerinin olduğu ülkede azdır bile.
mesela bu milletvekilleri bizi suriye ile barış içinde kardeşçe yaşatamıyorlar.
ayrıca pilotlar kadar kalifiye de değiller.
sadece 550 milletvekilinin ne kadarı bir yabancı dili iyi şekilde konuşabiliyor?”

Yazar adı: pitli
Yorumu: “çağla şikel'in haftalık 50 bin tl seda sayan'ın aylık 500 bin tl kazandığı memlekette az bile olan maaştır. hayır bu tiplerin aldığında değil doktor gibi pilot gibi zor ve yoğun bir eğitim ve büyük fedakarlık gerektiren mesleklerin aldığı parada ya insanların gözleri pes diyorum, başka da bişi demiyorum!!”

Yazar adı: galahad
Yorumu: “e abi adamlar can taşıyor argümanının çok komik göründüğü maaştır.
içinde uçaktan daha fazla insan taşıyan metro ve tren makinistleri öküz mü taşıyor?”

Yazar adı: garou
Yorumu: “bilgisayar operatörlüğünden farklı bir şey yapmayan insanlara gereksiz maaş verilmesi durumudur. arz talepten kaynaklanmaktadır hakikaten.”
...

THY PİLOTLARININ MAAŞI TARTIŞILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (114)

Tuba ~ 7 yıl önce
Hayır anlamıyorum derdiniz ne çok saçma sapan işler yapıp milyonları indiren insanlar var saçma sapan şaklabanlık yapan tv de sanatçılar var ve biz de bir güzel oturup izliyoruz bir memurun bir yılda alacağı maaşı o sanatçılara kazandırıyoruz da eğitim almış tut ki torpille girmiş hoş torpili olsa bile Ada'm üst düzey İngilizceye sahip eğitimli birçoğumuzun yapamayacağı işi yapıyo siz oturmuş pilot un aldığı maaşı tartışıyo sunuz ayıp ya cehalet başka birşey değil Rabbim akıl ihsan eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sap keser ikilisine ~ 12 yıl önce
atalarımızı seviyorum keser girer sap girer gün gelir hesap girer kazma elin kuyusunu kazarlar KUYUNU. daha durun artistler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet kaptana cevap yazana ...diyene ~ 12 yıl önce
allahın pilotlardan razı olduğunu nerden biliyorsun sözleşmemi imzaladın...yoksa sende cumhurbaşkanlığı suya düşenlerdenmisin...bakıyorum da hemen ortama ayak uydurmuşsun aferim sana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUM YOK... yazana ~ 12 yıl önce
hikayen çok acıklıymış...bristolden ezberle soruları geç..bu kadarda abartma.biz bu işlerin nasıl olduğunu biliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet kaptana cevap yazana ~ 12 yıl önce
Birader kolaysa gel sen de ol. Nazar etme ne olur çalış senin de olur dostum. hem doktor ol hem imam ol, hem müzisyen ol hem teknisyen bunlar zor değil çalışana. İçinde Allah lafzı geçiyor diye neden rahatsız oldun yorumdan. Umursamıyorsan tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. Yoksa enaniyetin hat safhada görünüyor mıstır ehli-dünya. Aaa pardon sen kalbi temizlerdensin sanırım özür dilerim. Kesin deden filan da hacıdır. hatta hafızdır. Hatta sana göre dünya da öküzün boynuzları üzerindedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUM YOK -2 ~ 12 yıl önce
ÖĞRENCİ SAYISINI VE HAVA ŞARTLARINI DA DEĞERLENDİRDİĞİNİZDE HAFTADA 5 SAAT UÇARSANIZ ŞANSLISINIZ. 215/5=43 O DA YAKLAŞIK BİR SENE YAPAR Kİ BU SÜRE ÇOK İYİMSER. YANİ EN AZ 2-4 YILA İHTİYAÇ VAR. UÇUŞ YAPMAKLA BİTMİYOR... YETERİ BECERİYE SAHİP OLUP OLMADIĞINIZI SHGM KONTROLÖRLERİ DENETLİYOR VE TİCARI UÇUŞ LİSANSINA SİZE ONLAR YETKİLİ KILIYOR. MADDİ YÖNÜNE GELİNCE BUGÜNKÜ ŞARTLARDA EN AZ 50.000 EURO CİVARINDA YANİ BİR EV PARASI. DAHA BİTMEDİ... LİSANSI ALDINIZ DİYELİM... THY'NA BAŞVURDUNUZ. BAŞVURABİLMENİZ İÇİN 1. TOEIC (EN AZ 640) İNGİLİZCE BELGESİ. 2. ÜNİVERSİTE MEZUNİYETİ GİBİ ÖN KOŞULLAR VAR..., THY SİZİ ÖN MÜLAKATA ÇAĞIRDI DİYELİM; 1. BELGE KONTROLÜ (LİSANS, SAĞLIK SERTİFİKASI, TOEIC, ÜNİ.DİPLOMASI) 2. İNGİLİZCE SINAVI (LEVEL-4) 3. HTA DENEN PSİKOLOJİK TEST (YAKLAŞIK 6 SAAT SÜRÜYOR) BUNLARI GEÇERSENİZ... 4. DLR (İŞTE EN BELALISI VE EN ZOR PSİKOMOTOR TESTLERİ) BUNU DA GEÇERSENİZ... 5. SON MÜLAKAAT BUNU DA GEÇERSENİZ.... HAYIRLI OLSUN DEMEK İSTERDİM AMA BU SEFER DE TYPE RATING EĞİTİMİ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUM YOK... ~ 12 yıl önce
YAZILANLARI OKUYUNCA ÇOĞUNLUĞUNUN PİLOT OLMADIĞI KANISINA VARDIM NEDENSE. EVET BEN BİR PİLOTUM. MÜSADENİZLE YAŞADIĞIM SÜREÇLERİ KISACA ÖZETLİYEYİM. SONRA DA SİZ KARAR VERİN KOLAY OLUP OLMADIĞINA... ÖNCELİKLE ÖZEL YETKİLİ BİR HASTANEDEN "1. SINIF PİLOTLUĞA ELVERİŞLİDİR" RAPORU ALMANIZ LAZIM. DAHA SONRA DERS KONUSU... İYİ BİR İNGİLİZCENİZ YOKSA BU İŞE HİÇ SOYUNMAYIN... ÇÜNKÜ 14 DERSİN TAMAMI İNGİLİZCE. HER BİRİ 300-400 SAYFALIK KİTAPLAR SİZLER TARAFINDAN HATİM EDİLMEYİ BEKLİYOR. BU DERSLERİN SINAVLARI SHGM TARAFINDAN YAPILIYOR. HER BİRİNDEN EN AZ 75 ALMANIZ LAZIM. BİR DERSTEN BİLE (4 HAK İÇİNDE) 74 ALIRSANIZ TÜM DERSLERDEN BİR KEZ DAHA SINAVA GİRMENİZ LAZIM. YER DERSLERİ EN AZ 6-7 AY SÜRÜYOR. SINAVLAR İSE EN ÇALIŞKANINIZ BİLE 6 AYDA BİTİRİR. MÜHENDİS KÖKENLİLER DAHA AVANTAJLI. KONULAR ÇOĞUNLUKLA TEKNİK KONULAR. UÇUŞLARA GELİNCE... EN AZ 215 SAATİ TAMAMLAMANIZ LAZIM. 215 DEYİNCE AAAA ÇOK KISAYMIŞ DEMEYİN. GÜNDE EN FAZLA 1-2 SAAT UÇABİLECEĞİNİZİ DEĞERLENDİRİN. MEVCUT UÇAKLAR, ÖĞRENCİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet kaptan a cevap ~ 12 yıl önce
sen yanlış meslek seçmişsin...sana imamlık daha uyğun olurdu...pilotluğun sizin abarttığınız kadar bulunmaz hint kumaşı olmadığını herkes anladı artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet kaptan ~ 12 yıl önce
İlmi bir işe kötü söyleyen kendisine ve Allaha karşı çıkmış olur. Bu bir cehalettir. Bu ilimle insanları istedikleri yerlere emniyetle taşıyan pilotlar Allahın kendilerinden razı olduğu insan gruplarıdır. Ücret olarak ne kadar alsalar azdır. Onların hediyesi bu dünyada değildir. Biliyorsunuz ki önce eğitimdir hayatta. çocuğunuzu bile önce eğitime gönderirsiniz. Allah peygamberini önce eğitip sonra kitabını vahyetmiştir. Allah yarattığı herşeyin öğrenilmesini ister. Onun için pozitif ilme karşı çıkmak çok kötü birşeydir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜM DİKKAT LİLERİN DİKKATİNE ..diyene ~ 12 yıl önce
hee senin kafan çok çalışıyor,yarımyamalak inğilizcenizle dünyanın ağzına sakız oldunuz..sizin foyalarınız bir bir ortaya çıkıyor..yüzünüzde kızarmıyor artık....pes bu kadar pişkinliğe

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000