04 Temmuz 2018, Çarşamba 15:01:03

THY pilotlarından ‘kira yardımı’ davası

Türk Hava Yolları’nda görev yapan iki kaptan pilot, eşit işlem ilkesi gereği yabancı pilotlara yapılan kira yardımının Türk pilotlara da yapılması için dava açtı. Bakırköy 11. İş Mahkemesi’nde açılan davada kritik duruşma 31 Ekim’de yapılacak.
  • Davanın sonucunu nereden öğrenebilirim? Haber var mı bununla ilgili? Link verebilir misiniz? Site adminleri için; bu tür devamı olan haberler hakkında hemen altında devam haberi linki verebilirsiniz veya henüz sonuçlanmadı, sonuçlandığında haber yayınlayacağız diye not düşebilirsiniz.Teşekkürler
  • Sevgili çalışma arkadaşlarım hayatında bir sefer bile hakkını aramaktan çekinmiş dava deyince korkan şahıslar birileri hakkını arayınca hemen roman gibi yorum yazmak neyin nesidir sizin aileniz den aldıginiz eğitimler apaçık bellidir kişi gittikten sonra arkasından konuş veya giybetini yap ortam kaynasin bu kabul edilebilir bir anlayış olamaz uçak bakımında inanılmaz ağır iş yüklü tempoyla çalışıyoruz teknik personel sizin can güvenliğinizden bizzat sorumlu kişiler ve insanlar elde ettiği gelirin yaptığı işin karşılığını alamadığını düşünüyorsa saygı duyun sıkıntısını bir yerlere yazılı olarak beyan ediyorsa o kişiyi başınızın üstüne koyun yalakalık 1 gününüzü adamlık hayatınızı kurtarır biraz bayanlı erkekli adam olun
  • Bu ülkede kaç muhendis veya pilot olabilecek iyi eğitimli insanlar bu maaslarin kaçta kacina calisiyor haberiniz var mi ?? ne simdi paralari yok eğitim alamiyorlar diye daha mi az önemli bir insan haline getiriyor bu durumu onu bu kadar egoya gerek var mi bu kadar üstten bakmaya değer mi?? O garson dediginiz çoğu insanin ne kadar eğitimli olduğunu nerelerden mezun geldiğini bizden daha iyi sizler bilirsiniz benim de param olsa bende eğitim alsam pilot olsam bir anda değerimiz mi artacak gözünüzde bu yok şoför yok garson yok tamirci muhabettini birakalim herkes kendinin ne olduğunu iyi biliyor ekstraya gerek yok lütfen herkes birbirinin yaptigi ise saygi duysun
  • Yani sizinle birlikte olan insan bi düşünecek.Yorumlara gel .
  • Asagidaki yorumlara bakilirsa pilotlardan cok kabin memurlari bu konuyla ilgileniyor hangi pilot ne kadar yardim almis vb konulariyla. Benim de anladigim o ki kabin memurlari Turk pilotlara yuzumuzs gulup icten ice haset besliyor. Artik rapor olaylarini kullanacagim sirket icinde. Tolerans daha fazla olmayacak.
  • Doymucaktik ...
  • Kabin memurlarının maaşları bencede çok.Ben 15 bin tl alan bir purserim nasıl olsa yakında emekli olacam oyüzden maaşımı yazmamda sıkıntı yok...Ama hakkaten yeni bir kabin memuruna 7-8 bin tl maaş bence de fazla..Biz kaç yıl uğraştıkta bu seviyelere geldik daha dünkü çocuk 2 ayda eğitimle yetişiyor.2 bin tl verseler bilen uçarlar nasıl olsa...
  • Onceden dikkatle ve zevkle okudugum yorumlara simdi bakiyorumda saklabanliklarla dolu moderatorler nasil kabul ediyor bunlari anlamis degilim. Kalite iyice dusmus burada an itibariyle takibi birakiyorum. Benimle ayni hassasiyetteki arkadaslarda coktan birakmistir eminim Saygilar kaptanlarim ve meslektaslarim. Herbiriniz ayri ayri cok degerlisiniz. Geride kalanlara iyi mesailer .
  • Tuvalet kagididlarinida odeyin THY ,Avrupanin esegi bile Altin sicar onu sizin silmeniz lazim,yoksa bak siz turkleri sevmezler ha.
  • Kaptanı doyuramazsın ne demek ya? Thy kurumsal bir şirket değil mi kardeşim? Ayrımcılık neden? Yabancıya 2000 tl kira yardımı yapıldı ise! Banada yapılacak. O kadar. Olay para kazanma olayı değil hakkının hakkını hakkıya verme olayı.

Türk Hava Yolları’nda çalışan iki kaptan pilot, yabancı pilotlara kira yardımı yapılmasından rahatsızlık duyarak kira yardımının kendilerine de yapılması için mahkemenin yolunu tuttu.

Türk Hava Yolları’nın geniş gövde (Airbus 330, 340 ve Boeing 777) uçak filosunda görev yapan yabancı pilotlara aylık brüt 2 bin TL kira yardımı yapmasının eşit işlem ilkesine aykırı olduğunu iddia eden iki THY pilotu, kira yardımından Türk pilotların da faydalanmaları gerektiğini iddia ederek dava açtı.  Hem bundan sonrası için kira yardımı yapılması hem de geriye dönük olarak haklarının verilmesi gerektiği iddiasıyla Bakırköy 11. İş Mahkemesi’ne başvuran THY pilotları, çalıştıkları süreler göz önünde bulundurularak geniş gövde uçak tipine geçtikleri süreden başlamak üzere kira yardımlarının yabancı pilotlarla eşit miktarda kendilerine de ödenmesini talep etti.

Pilotların iddiasına karşılık THY avukatı mahkemeye verdiği savunmada özellikle geniş gövde uçak pilotu kaynağının sınırlı olmasından dolayı uluslararası piyasada pilot bulmakta sıkıntı çektiklerini, bu sebeple pilotlara cazip teklifler sunularak THY’de çalışmaya ikna etmeye çalıştıklarını, piyasa şartları düşünüldüğünde eşit işlem ilkesinin ihlal edilmediğini vurguladı. Yabancı pilotların Türkiye’de geçici olarak görev yaptıkları için çoğunlukla otelde konaklamak zorunda kaldıklarının altını çizen THY vekili, Aralık 2009’dan itibaren icra kurulu kararıyla yabancı pilotlara brüt 2 bin TL kira yardımı yapıldığını hatırlatarak gerekçeleri sıraladı ve davanın reddini talep etti.

THY pilotlarının çalışma süresine göre son 5 yıl hesap edilerek ayda 2 bin TL’den toplamda 120 bin TL toplu kira yardımı alabilmesi için emsal niteliğinde görülen dava devam ederken mahkeme duruşmayı 31 Ekim tarihine erteledi.

Airporthaber’in edindiği bilgiye göre, THY pilotlarının kira yardımı talebine ilişkin açtığı davada geri adım atma niyetinde olmadıkları ve mahkeme sürecini yakından takip ettikleri bildirildi.

©AirportHaber ÖZEL

THY pilotlarından ‘kira yardımı’ davası

Yorumlar Tüm Yorumlar (269)

Davanın sonucu? ~ 6 yıl önce
Davanın sonucunu nereden öğrenebilirim? Haber var mı bununla ilgili? Link verebilir misiniz? Site adminleri için; bu tür devamı olan haberler hakkında hemen altında devam haberi linki verebilirsiniz veya henüz sonuçlanmadı, sonuçlandığında haber yayınlayacağız diye not düşebilirsiniz.Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tkli ~ 6 yıl önce
Sevgili çalışma arkadaşlarım hayatında bir sefer bile hakkını aramaktan çekinmiş dava deyince korkan şahıslar birileri hakkını arayınca hemen roman gibi yorum yazmak neyin nesidir sizin aileniz den aldıginiz eğitimler apaçık bellidir kişi gittikten sonra arkasından konuş veya giybetini yap ortam kaynasin bu kabul edilebilir bir anlayış olamaz uçak bakımında inanılmaz ağır iş yüklü tempoyla çalışıyoruz teknik personel sizin can güvenliğinizden bizzat sorumlu kişiler ve insanlar elde ettiği gelirin yaptığı işin karşılığını alamadığını düşünüyorsa saygı duyun sıkıntısını bir yerlere yazılı olarak beyan ediyorsa o kişiyi başınızın üstüne koyun yalakalık 1 gününüzü adamlık hayatınızı kurtarır biraz bayanlı erkekli adam olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Bu ülkede kaç muhendis veya pilot olabilecek iyi eğitimli insanlar bu maaslarin kaçta kacina calisiyor haberiniz var mi ?? ne simdi paralari yok eğitim alamiyorlar diye daha mi az önemli bir insan haline getiriyor bu durumu onu bu kadar egoya gerek var mi bu kadar üstten bakmaya değer mi?? O garson dediginiz çoğu insanin ne kadar eğitimli olduğunu nerelerden mezun geldiğini bizden daha iyi sizler bilirsiniz benim de param olsa bende eğitim alsam pilot olsam bir anda değerimiz mi artacak gözünüzde bu yok şoför yok garson yok tamirci muhabettini birakalim herkes kendinin ne olduğunu iyi biliyor ekstraya gerek yok lütfen herkes birbirinin yaptigi ise saygi duysun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320fo ~ 6 yıl önce
tamamıyla katılıyorum
isimsiz ~ 6 yıl önce
Yani sizinle birlikte olan insan bi düşünecek.Yorumlara gel .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yorum ~ 6 yıl önce
Asagidaki yorumlara bakilirsa pilotlardan cok kabin memurlari bu konuyla ilgileniyor hangi pilot ne kadar yardim almis vb konulariyla. Benim de anladigim o ki kabin memurlari Turk pilotlara yuzumuzs gulup icten ice haset besliyor. Artik rapor olaylarini kullanacagim sirket icinde. Tolerans daha fazla olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 6 yıl önce
Doymucaktik ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 6 yıl önce
Kabin memurlarının maaşları bencede çok.Ben 15 bin tl alan bir purserim nasıl olsa yakında emekli olacam oyüzden maaşımı yazmamda sıkıntı yok...Ama hakkaten yeni bir kabin memuruna 7-8 bin tl maaş bence de fazla..Biz kaç yıl uğraştıkta bu seviyelere geldik daha dünkü çocuk 2 ayda eğitimle yetişiyor.2 bin tl verseler bilen uçarlar nasıl olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Ya purser olduğuna kendin de inaniyor musun??
Not the fake one (km) ~ 6 yıl önce
Onceden dikkatle ve zevkle okudugum yorumlara simdi bakiyorumda saklabanliklarla dolu moderatorler nasil kabul ediyor bunlari anlamis degilim. Kalite iyice dusmus burada an itibariyle takibi birakiyorum. Benimle ayni hassasiyetteki arkadaslarda coktan birakmistir eminim Saygilar kaptanlarim ve meslektaslarim. Herbiriniz ayri ayri cok degerlisiniz. Geride kalanlara iyi mesailer .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 6 yıl önce
Tuvalet kagididlarinida odeyin THY ,Avrupanin esegi bile Altin sicar onu sizin silmeniz lazim,yoksa bak siz turkleri sevmezler ha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koral ~ 6 yıl önce
Kaptanı doyuramazsın ne demek ya? Thy kurumsal bir şirket değil mi kardeşim? Ayrımcılık neden? Yabancıya 2000 tl kira yardımı yapıldı ise! Banada yapılacak. O kadar. Olay para kazanma olayı değil hakkının hakkını hakkıya verme olayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000