30 Ağustos 2012, Perşembe 11:30:00

THY PİLOTLARINDAN İSYAN SATIRLARI!

Yaz aylarındaki yoğun uçuş programından dolayı izin kullanamayan bir THY pilotu isyan etti: “ Yorgunum, uykusuzum, mutsuzum”
  • Kaç gün yıllık izin
  • iyi sallamışsın ama boş sallamışsın...thy de uçan asker pilotlar diğer şirketlere kaçmaya çalışıyorlar...sen neden bahsediyorsun
  • Arkadaşlar bakın alımlar hala devam ediyor Thy ye başvurun .. özel hava yolu şirketlerine baban kaptan yada paşa değilse almıyorlar sizi işe.. tip parasını alıp tekmeyi basıyorlar sakın gitmeyin bunlara tip eğitimi almaya.. bunlar yakında bizleri mumla arıycak çünkü pilot bulamazlar inşallah bu soygunculara sakın gitmeyin thy nin sınavlarını gecerseniz işe girebiliriz.. hiç olmassa paranızı almıyorlar.. ve thy gitgide büyüyor bu iyi bir şey tabiiki yorulcaz.. ama yeterki işe alınalım.. tekrar söylüyorum özel hava yolu şirketlerine gitmeyin paranıızı alıyorlar.. diğer torpilli asker paşa veya kaptan çocuklarını yetenekleri olmasa dahi onları işe alıyorlar uyarımı dikkate alın lütfen benden söylemesi..
  • tesadüfü olarak bu siteye gördüm ve aklımda hep bu yasakcı zihniyetin yaptıkları aklıma geldi.beyin cerrahı doktoru olarak pilot arkadaşların bu haykırışlarına kulak vermemek mümkün değil.ama havacılıkta da gördüğüm yardımcı personel(uçuş ve yer) bu konularda sizleri hedef gösteriyor oh olsun diyor.bizim meslekte de yardımcı personel aynı ağır ve yersiz sözlerde bulunuyor.36 saat bir fiil çalışıyorum ameliyat yapıyorum,ayakta durmak için çırpınıyoruz hastaya zarar gelmesin diye,sonuç ne oluyor ehh çalışacan tabiki diyorlar o kadar döner alıyorsun lafını da yapıştırıyorlar.pilotluk ve doktorluk büyük risk taşır ve kişinin ruhen bedenen bu işe tam olarak hazır olması gerekir ki emanet edilen canlara zeval gelmesin.her şey para değildir,100 bin verselerde sağlık geri gelmez.aile yapısı paraya değişilmez,huzurun olmadığı yoğun temponun olduğu yerde paran da bir işe yaramaz.havacılık çalışanları olarak biz sağlıkçılar gibi siz de birlik olamamışsınız o yüzden sorunlarınız giderek büyüyor.
  • nasıl olsa grev de yok o zaman uçanlar şimdi dert mi yanıyormuş... aferin thy yönetimi vur kamçıyı havada uçana da karada kaçana da... herşey para için ne kadar çok para o kadar da çok doktora gidersin.... benim bu yazdıklarıma kızarsınız ama gerçek bu ben bu yapılanı zaten onaylamıyorum....
  • SİSTEMİ BU HALE GETİREN SİZLER DEĞİLMİSİNİZ..? ÇOK UÇUŞ ÇOK PARA THY DE.YALANMI? EN SON KAZA AMSTERDAM DA OLMADIMI.TAHSİN ARISANIN KAÇ SAAT UÇUŞU BULUNUYORDU*?ŞİMDİ NEDEN AĞLIYORSUNUZ?ÇÜNKÜ PARAYI HARCAYACAK ZAMAN KALMADI...SAĞLIK ELDEN GİTMEYE BAŞLADI...ONUNLA BUNUNLA ALEME AKACAK ZAMAN DA YOK.NİYE UÇAYIM BEN ÖMRÜM BİTİYOR DEMEYE YENİMİ BAŞLADINIZ..AİLERİ BU OLAYA ALET ETMEYİN ONLAR FİLOLARDAN DA SİZLERİ GÖRMEMEYE AYRI KALMAYA ALIŞIKLAR ZATEN.... THY NİN KAPTANLARI DEĞİLMİ BLOK TIME I BAŞLATMAK İÇİN UÇEKLERI 1 METRE GERİ İTTİRİP BEKLETTİREN VEYA PUSH BACK ÇİYE KALDIRTTIRIP BEKLETEN.NE DEMİŞLER DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ... BAK CİN ALİYE BU İŞİ BAŞLARKEN ÇÖZMÜŞ.NE KADAR İNDİR OKADAR PARA..HEM KAR HEM EKONOMİ.TİCATER BUDUR SAYIN KOTİL...GİDİN PEGASUS A NE DUTY NE FLIGHT TIME I GEÇİRMİYORLAR....
  • Daha once de boyle ucuyorlardı. Ancak şu son zamanda 305 kişi çıkarıldıktan sonra içerde şartlar daha da zorlaştı.Kaptanların çoğu kuralsız ucuyor çünkü yukardan baskı var seslerini çıkaramadıkları gibi kabinden çıkan sesleri, itirazları da bastırmak zorundalar.Yatılarda mesai aşımları oluyor otele giderken telefonda dinlenmeler planlamayla pazarlık konusu oluyor. Ellerinde ekip yok diye eksik dinlenmeyle ekipler iş başı yapıyor.TK'ya göre orada çalışan herkes paralı köle kabin kokpit ayırt etmeksizin. Ben böyle profesyonellikten uzak bir yönetim daha görmedim. Ucuza gelecek kâr edecegim diye isi bilen adamı çıkarıp yerlerini az maaslı part time elemanla dolduruyorsun yeni hatlar açıyorsun yeni uçaklar alıyorsun elinde yeterli sayıda kaptanın yok kuralsız ve yorgun uçuruyorsun nerede kaldı senin kaliten? Allah vere de yakında yeni bir kaza haberi okumayalım.
  • İşin AFŞİN'e kalmışsa senin işin olmaz koçum. AFŞİN sistemi= SİSTEMSİZLİK. SHGM'ne gönder bir yazı. Sonra, "diğer Özel Hava Yollarına" bekliyoruz.
  • Şu SHGM ye seslenmeyin kardeşim THY nin ne yaptığını adamlar biliyor zaten!
  • Pass zamanını 00:45 dk yazarsın olur biter nolcak ki canım...Duty si herşeyi tutar böylelikle...

 

Türk Hava Yolları’nda uçucu ekiplerin yoğun yaz temposuna ayak uydurmakta güçlük çekmeleri, şirket içi yazışmalarda isyana dönüştü. Yıllık izin kullanamamaktan ve yoğun uçuş programından bunalan bir pilotun isyan ettiği o mektuba Airporthaber ulaştı.

İşte bir pilotun kaleminden isyan cümleleri:

- ... Sistemde Eylül 4-5-6-7 yıllık izin planlanmıştı. Şirketin belirttiği üzere blok boşlar tip müdürlüklerine gidilerek istenecek denildi. Ben de başına ve sonuna boş istemeye gittim. Birakin boş gün almayı kaptan eksiğinden dolayi yıllık iznimi alamayacağımı onun yerine aynı tarihlere BI verileceği bilgisini alarak eve dondüm.

-  Eylül programı çıktı. Evlere şenlik. Yıllık izin verilmiş. Allah razı olsun. Tam tamına 2 gun. Başına sonuna boş günlerle 6 gun. Ne var ki verilen yıllık izin 15-16’sına. Şimdi soruyorum ben bu 2 günlük yıllık izinde ne yapayım? Boş günlerle 6 gun almışsın işte diyorsanız o zaman sorumu değiştiriyorum. Bana yıllık izin verilemeyeceği, o tarihlere BI verileceği bilgisine dayanarak plan yaptıysam mağduriyetim ne olacak? Bu saatten sonra bana birilerinin kendince vermiş olduğu tarihe nasil bir şeyler  planlayayım?

BU HALDE UÇUŞLAR EMNİYETLİ OLUR MU?

- Benim de kendime ait bir hayatım var. Esim, cocuğum var. Evde huzur kalır mı sizce? Benimle birlikte bu hayatı yaşayan aileme " şu tarihe birşey yapacağız yok olmadı bu tarihe yapacağız,yok o da olmadı adam eksikmiş izin yokmuş." demem nasıl karşılanır sizce? Şimdi bir kez daha soruyorum bu sekilde bir hayat güzel mi? Evde huzur olur mu?

- Bu ruh haliyle, bu beden sağlığıyla uçuşlar emniyetli olur mu?

- Adam eksiği var ne demek? Bunun suçlusu ben ve ailem mı?

- O kadar cok şey yazasım var ki.. Kaç tane cümleyi yazıp yazıp sildim tahmin edemezsiniz.

- Çok doluyum haddimi astığım nokta varsa ki sanmiyorum kusura bakayin...

Adı bizde saklı bir başka pilot ise yine yoğun uçuş programından şikayet ediyor ve çıkan uçuş programlarının kendisini bedenen yorduğunu kaydediyor.

YORGUNUM SABAHLARI KALKAMIYORUM

İşte o pilotun yazısından önemli bölümler:

"17 Subattan 2011’de şirkete katıldım. Henüz izin kullanmadım ve  boş gün eksiklikleriyle toplam simulatör saatleri hariç 1428 saat kesintisiz uçtum. Kendimi yorgun hissetmeye, sabahları zor kalkmaya başladım. Ekip planlamayla bu sabah konustum, kendileri beni adeta baslarindan attilar ve gerekli sorulari soramadan telefonu kapatmak zorunda kaldim. Afsin Kaptan'im, size asil sorum, “ Neden olması gereken hakkım olan şeyleri mutlaka ve mutlaka uzun süreler telefon başında bekleyerek, olmam gerekenden çok daha kibar davranmak zorunda kalarak, sanki işini yapması gerekenlere bana kıyak yaptırıyormuş gibi davranmak zorunda kalıyorum?”

©AirportHaber Özel

THY PİLOTLARINDAN İSYAN SATIRLARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (95)

Yılmaz ~ 8 yıl önce
Kaç gün yıllık izin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakın ..diyene ~ 12 yıl önce
iyi sallamışsın ama boş sallamışsın...thy de uçan asker pilotlar diğer şirketlere kaçmaya çalışıyorlar...sen neden bahsediyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakın ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar bakın alımlar hala devam ediyor Thy ye başvurun .. özel hava yolu şirketlerine baban kaptan yada paşa değilse almıyorlar sizi işe.. tip parasını alıp tekmeyi basıyorlar sakın gitmeyin bunlara tip eğitimi almaya.. bunlar yakında bizleri mumla arıycak çünkü pilot bulamazlar inşallah bu soygunculara sakın gitmeyin thy nin sınavlarını gecerseniz işe girebiliriz.. hiç olmassa paranızı almıyorlar.. ve thy gitgide büyüyor bu iyi bir şey tabiiki yorulcaz.. ama yeterki işe alınalım.. tekrar söylüyorum özel hava yolu şirketlerine gitmeyin paranıızı alıyorlar.. diğer torpilli asker paşa veya kaptan çocuklarını yetenekleri olmasa dahi onları işe alıyorlar uyarımı dikkate alın lütfen benden söylemesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir doktor ~ 12 yıl önce
tesadüfü olarak bu siteye gördüm ve aklımda hep bu yasakcı zihniyetin yaptıkları aklıma geldi.beyin cerrahı doktoru olarak pilot arkadaşların bu haykırışlarına kulak vermemek mümkün değil.ama havacılıkta da gördüğüm yardımcı personel(uçuş ve yer) bu konularda sizleri hedef gösteriyor oh olsun diyor.bizim meslekte de yardımcı personel aynı ağır ve yersiz sözlerde bulunuyor.36 saat bir fiil çalışıyorum ameliyat yapıyorum,ayakta durmak için çırpınıyoruz hastaya zarar gelmesin diye,sonuç ne oluyor ehh çalışacan tabiki diyorlar o kadar döner alıyorsun lafını da yapıştırıyorlar.pilotluk ve doktorluk büyük risk taşır ve kişinin ruhen bedenen bu işe tam olarak hazır olması gerekir ki emanet edilen canlara zeval gelmesin.her şey para değildir,100 bin verselerde sağlık geri gelmez.aile yapısı paraya değişilmez,huzurun olmadığı yoğun temponun olduğu yerde paran da bir işe yaramaz.havacılık çalışanları olarak biz sağlıkçılar gibi siz de birlik olamamışsınız o yüzden sorunlarınız giderek büyüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vurun kamçıyı ~ 12 yıl önce
nasıl olsa grev de yok o zaman uçanlar şimdi dert mi yanıyormuş... aferin thy yönetimi vur kamçıyı havada uçana da karada kaçana da... herşey para için ne kadar çok para o kadar da çok doktora gidersin.... benim bu yazdıklarıma kızarsınız ama gerçek bu ben bu yapılanı zaten onaylamıyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN I DERYA ~ 12 yıl önce
SİSTEMİ BU HALE GETİREN SİZLER DEĞİLMİSİNİZ..? ÇOK UÇUŞ ÇOK PARA THY DE.YALANMI? EN SON KAZA AMSTERDAM DA OLMADIMI.TAHSİN ARISANIN KAÇ SAAT UÇUŞU BULUNUYORDU*?ŞİMDİ NEDEN AĞLIYORSUNUZ?ÇÜNKÜ PARAYI HARCAYACAK ZAMAN KALMADI...SAĞLIK ELDEN GİTMEYE BAŞLADI...ONUNLA BUNUNLA ALEME AKACAK ZAMAN DA YOK.NİYE UÇAYIM BEN ÖMRÜM BİTİYOR DEMEYE YENİMİ BAŞLADINIZ..AİLERİ BU OLAYA ALET ETMEYİN ONLAR FİLOLARDAN DA SİZLERİ GÖRMEMEYE AYRI KALMAYA ALIŞIKLAR ZATEN.... THY NİN KAPTANLARI DEĞİLMİ BLOK TIME I BAŞLATMAK İÇİN UÇEKLERI 1 METRE GERİ İTTİRİP BEKLETTİREN VEYA PUSH BACK ÇİYE KALDIRTTIRIP BEKLETEN.NE DEMİŞLER DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ... BAK CİN ALİYE BU İŞİ BAŞLARKEN ÇÖZMÜŞ.NE KADAR İNDİR OKADAR PARA..HEM KAR HEM EKONOMİ.TİCATER BUDUR SAYIN KOTİL...GİDİN PEGASUS A NE DUTY NE FLIGHT TIME I GEÇİRMİYORLAR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK degismedi ~ 12 yıl önce
Daha once de boyle ucuyorlardı. Ancak şu son zamanda 305 kişi çıkarıldıktan sonra içerde şartlar daha da zorlaştı.Kaptanların çoğu kuralsız ucuyor çünkü yukardan baskı var seslerini çıkaramadıkları gibi kabinden çıkan sesleri, itirazları da bastırmak zorundalar.Yatılarda mesai aşımları oluyor otele giderken telefonda dinlenmeler planlamayla pazarlık konusu oluyor. Ellerinde ekip yok diye eksik dinlenmeyle ekipler iş başı yapıyor.TK'ya göre orada çalışan herkes paralı köle kabin kokpit ayırt etmeksizin. Ben böyle profesyonellikten uzak bir yönetim daha görmedim. Ucuza gelecek kâr edecegim diye isi bilen adamı çıkarıp yerlerini az maaslı part time elemanla dolduruyorsun yeni hatlar açıyorsun yeni uçaklar alıyorsun elinde yeterli sayıda kaptanın yok kuralsız ve yorgun uçuruyorsun nerede kaldı senin kaliten? Allah vere de yakında yeni bir kaza haberi okumayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senin işin olmaz... ~ 12 yıl önce
İşin AFŞİN'e kalmışsa senin işin olmaz koçum. AFŞİN sistemi= SİSTEMSİZLİK. SHGM'ne gönder bir yazı. Sonra, "diğer Özel Hava Yollarına" bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Şu SHGM ye seslenmeyin kardeşim THY nin ne yaptığını adamlar biliyor zaten!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duty Time ~ 12 yıl önce
Pass zamanını 00:45 dk yazarsın olur biter nolcak ki canım...Duty si herşeyi tutar böylelikle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000