26 Aralık 2016, Pazartesi 10:33:55

THY pilotlarına SOP uyarısı

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, pilotları standart operasyon usullerine uymaları konusunda uyardı, uymayanların cezalandırılacağını söyledi.
  • Pilotlarından bunu istiyorsun iyi güzel...peki şirket SOP 'ye önem veriyor mu?uluslararası havacılık kurallarını hiçe sayıp tehlikeli meydanlarda iniş limitlerini kendi keyfine göre indiren basiretsiz müdürleri ne yapacaksın sayın başkan???dataların bilgisayara yüklenip yüklenmediğini denetlemeyen görevlileti ne yapacaksın?kendini hâşâ Allah gibi görüp şimdi ne yaptığı meçhul kişi ve kişilerin aforoz ettiği kaptanların vebalini nasıl ödeyeceksin??önce THY adam gibi kurallara uygun işleyecek ondan sonra kokpit-kabin onun peşi sıra gelecek...bu iş bu kadar basit...
  • vallah govareeeem heeeaa
  • Sosyal medyaya kaptanlık yada FO luk yaptığı uçuşunun iniş kalkış videolarını koyan, her türlü kokpit fotolarını instagramda sergileyenler...bunlar yasak mı değil mi biri beni aydınlatabilir mi?
  • sopa
  • Şu instagramcı pilotlara gelsin bu uyarı
  • Uymayanlara tek ayak üstünde durma cezası verip kulaklarını da çekecekler mi? Konuşanları da tahtaya yazsınlar belki?
  • "Tamam Koçum, tamam... Seninle uçuş işletmede görüşürüz" SOP THY de bu.
  • Zaten pilot fazlası olmuş, ona göre...
  • Sayin Genel Mudurum! ofislerde calisan ve hic hatta gormedigimiz kaptanlarimiz var. Ozellikle ucus emniyet, kalite ve tip seflikleri ile mudurluklerinde pinekliyorlar. Dar govdenin tum yukunu tanidik devresi olmayan garibanlar cekiyor. Hak ve adalet var ise mudahale edin lutfen.
  • Üzücü, genel müdür ,vizyon ,sop, tip müdürü , pilot , pilotu , artık, umarım, 2017, cümle kurmaya gerek var mı?

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, pilotları standart operasyon usullerine uymaları konusunda uyardı, uymayanların cezalandırılacağını söyledi.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY’de görev yapan pilotlara gönderdiği ilk elektronik postasında çeşitli uyarılarda bulundu. Pilotların operasyon usullerine uymaları konusunda telkinde bulunan Ekşi, aksi takdirde pilotların cezalandırılacağını vurguladı.

İşte Ekşi’nin pilotlara gönderdiği o uyarı:

Yaşanan uçak kazalarının temel sebebi yazılı usul ve esaslara, işletme el kitaplarına yani kısaca standart operasyon usullerine (SOP-Standart operation Manuel) aykırı davranışlardır. Şu kesinlikle bilinmelidir ki, SOP’e aykırı davranışlar bir hata değil ihlaldir.
Sevgili pilot arkadaşlarım,

İş yapan, çalışan insan, zaman zaman bilmeden hata yapabilir. Yapılan hatanın sonucu eğitimdir. SOP’e aykırı davranışlar ise maalesef ihlaldir ve ihlalin sonucu da yaptırımdır.

Bu bağlamda 2017 yılı herkesin SOP’e mutlak anlamda uyacağı bir yıl olmalıdır. SOP’e aykırı davranışları kabul etmemiz mümkün değildir. Bu sebeple tüm pilot arkadaşlarım SOP’u baş ucu kitabı yapmalı, iyice öğrenmeli, uçuşlarında mutlaka harfiyen uygulamalı, uyguladığını kontrol etmeli ve aykırı uygulamaları istisnasız rapor etmelidir.

THY pilotlarına SOP uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

Önce siz ~ 7 yıl önce
Pilotlarından bunu istiyorsun iyi güzel...peki şirket SOP 'ye önem veriyor mu?uluslararası havacılık kurallarını hiçe sayıp tehlikeli meydanlarda iniş limitlerini kendi keyfine göre indiren basiretsiz müdürleri ne yapacaksın sayın başkan???dataların bilgisayara yüklenip yüklenmediğini denetlemeyen görevlileti ne yapacaksın?kendini hâşâ Allah gibi görüp şimdi ne yaptığı meçhul kişi ve kişilerin aforoz ettiği kaptanların vebalini nasıl ödeyeceksin??önce THY adam gibi kurallara uygun işleyecek ondan sonra kokpit-kabin onun peşi sıra gelecek...bu iş bu kadar basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paşa ~ 7 yıl önce
vallah govareeeem heeeaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sosyal medya ~ 7 yıl önce
Sosyal medyaya kaptanlık yada FO luk yaptığı uçuşunun iniş kalkış videolarını koyan, her türlü kokpit fotolarını instagramda sergileyenler...bunlar yasak mı değil mi biri beni aydınlatabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etik ~ 7 yıl önce
Yasağını bilmem ama; etik değil, uçuş emniyeti ihlali, disiplinsizlik, CRM cinayeti, eğitimsizlik, cehalet, haddini aşma,... Sadece o filmi çekip koyan değil, bunun yanında uçan da sorumlu. Gereği yapılmalı. Multi pilot uçan uçakta, PM'de görevlidir. Özellikle iniş-kalkış safhasında; "taammüden adam öldürmeye tam teşebbüs" karşılığı bir suç işlemişler. Açıklanabildi mi?
Fly by Wire ~ 7 yıl önce
Geçelim bunları. Sektörün öncüsü Emirates bile kokpitten take off, son yaklaşma, landing vs. videoları paylaşıyor. Açın bakın Emirates youtube resmi hesabına. Beğeniyorsan like beğenmiyorsan unfollow. :)
sp ~ 7 yıl önce
sopa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC civan ~ 7 yıl önce
Şu instagramcı pilotlara gelsin bu uyarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 ~ 7 yıl önce
Tkda degilim ama instagrama resim atmamiz neden bu kadar gocunduruyor sizi merak ettim?
ilkokul ~ 7 yıl önce
Uymayanlara tek ayak üstünde durma cezası verip kulaklarını da çekecekler mi? Konuşanları da tahtaya yazsınlar belki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 7 yıl önce
"Tamam Koçum, tamam... Seninle uçuş işletmede görüşürüz" SOP THY de bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 7 yıl önce
Ne alakasi var? Herkes SOP ye uyuyor. Birkac kisi vardir uymayan onlar da yasli tahta kafalar. Herkes onlari idare ediyor zaten. Zararsiz onlar ;)
Fazla pilot ~ 7 yıl önce
Zaten pilot fazlası olmuş, ona göre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ofis Fareleri ~ 7 yıl önce
Sayin Genel Mudurum! ofislerde calisan ve hic hatta gormedigimiz kaptanlarimiz var. Ozellikle ucus emniyet, kalite ve tip seflikleri ile mudurluklerinde pinekliyorlar. Dar govdenin tum yukunu tanidik devresi olmayan garibanlar cekiyor. Hak ve adalet var ise mudahale edin lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farenin küçüğü ~ 7 yıl önce
Bak hemen başladı bile, bu milletin en iyi yaptığı iş adam gammazlamak. Yeni vizyon bu herhalde
... ~ 7 yıl önce
Çok doğru
~ 7 yıl önce
Gammazlamak dedigin, mevcut olan yanlis bir durumun oldugu gibi, ilgili kademlere bildirilmesi ise bu dogru bir davranistir. Sahsina karsi olan kusurlarda baskasinin hatasini ortulebilirsin ancak belli bir toplulugu etkiliyorsa yapilan davranislarki burada adam kayirmaktan bahsedilmis bu ispiyon degil hakkini sormaktir. Omurgali olmak esastir.
Fareler ~ 7 yıl önce
Fareler bile gunde birkac kere deliginden cikar. Bizim fareleri hat ucuslarinda koca bir yil goremiyoruz. Ofis mesguliyeti, yer dersi derken bakiyorsun sen 1000 saat ucmusssun onlar 300 saat.
SOP ~ 7 yıl önce
Üzücü, genel müdür ,vizyon ,sop, tip müdürü , pilot , pilotu , artık, umarım, 2017, cümle kurmaya gerek var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000