12 Aralık 2011, Pazartesi 13:03:42

THY PİLOTLARINA SAHİP ÇIKTI

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil, Danimarka gazetesinde yabancı pilotların THY pilotları hakkındaki iddialarına cevap verdi.
  • Bizde dil sorunu yok diyorsun ama en basta o sorun sende var.THY yön.K.BSK dil bilmiyor gerisini siz dusunun.
  • Danimarkada tum yer personelinin TC kokenli olmasini saglamak ve Turkiyede tum skandinav/kuzey avrupa (alman dahil)ulkelerinden calisanlarini isten cikartmak....Yerse tabiii hahahhaaa ottturruuurrler vallaaaa. Temel isinden olur hikaye olup fikralara tabi olur haha muhahaha... ve dalga gecerler onunla....
  • Benim ismim ingilizce de Türkçe de aynı ki "Mehmet" :))))
  • Sayin genel mudurum verin mahkeme alin tazminat ozaman gorsunler THY yi karalama calismak neymis ! Tum dunya THYyla ucmak istiyor ama hat yok ucacak
  • Yok ingilizceleri iyi değilmiş e o zaman bunların mı Türkçeleri iyi de pilotun şeyiyle uçağı kullanırım demesini anlamış ? bunlar kıcl arıyla konusuyor demekki ! madem artık uçmaktan korkuyorlar neden işten atılmamak için isimlerini gizliyorlar ? yabancı hayranları siz bunlar o sursa alkışlarsınız zaten !
  • ismini ingilizce söylemeyen bence 300 den daha fazladır sanırım ismini ingilizce söyleyen bir tek sen varsın sanırım !!!!!!
  • Sn.Topçu Almanya'dan DLR (Deutsches Zentrum für Luft und Raumfahrt) almayı akıl etmşsiniz amma Alman ve İspanyol Sivil havacılığında neden askeri pilotların istihdam edilmediğini es geçmişsiniz.Sistem bir bütündür ve DLR ı Türkiye'ye getirmeniz sistem kuramamış sektörün sorununa ancak yüzde 20 neşter vurabilir.O da tabii doğru ve tam olarak uygulanabilirse.
  • Bu iş pilotlarına sahip çıkma değil, tamamen kendilerini aklama ve kamuoyunu kandırma amacıyla yapılan açıklamalardır. Bütün havacılık camiası içindeki arkadaşlarim, özellikle de diğer şirketlerde uçan veya TK´da yeni FO arkadaşlarim bilirler bu yorumların gerçek ve hatta az bile söylendiğini.
  • Camur at izi kalsin bence de tam tersi THY pilotlari son derece titiz ve guvenli kimse karnindan konusmasin.Danimarkani da Avrupanin diger ulkelerinin de ne mal oldukalri ortada.Pazar kaygisi ile camur atiliyor, bizim avanak yorumcular da sazi eline almis.Sanal pilotcuklar...
  • Arkadaşım onca olaydan sonra RASMUSSEN'in NATO genel sekreteri olmasına biz de onay vermedik mi?Ben oymuş buymuşa bakmam, neticeye bakarım arkadaş.Bu olaya bakıpta kimse de TÜRKİYE DANİMARKA'dan daha güçlü demesin, zira olay ortada."Biz istediğimizi yaparız durdurmaya da gücünüz yetmez" anlayışı DANİMARKA da yerleşmesi TÜRKİYE nin eseri değilse, nedir?
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları pilotları aleyhinde Danimarka’da bir gazetede yayınlanan haberin maksatlı ve THY’yi karalamak amacıyla yapıldığını kaydetti.

Basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını cevaplayan Topçu, “ Haberi okudum. Haberin maksatlı olduğu anlaşılıyor. THY’nin standartlarına uygun olmadığı için işe alınmayan pilot arkadaşlar THY’yi karalamayı amaçlıyor. THY’deki pilotlar, şu anda uluslararası yetkinliğe sahip. . Hepsi testlerden geçiriliyor. Bahsedilen özellikteki pilotlar bizde yok” dedi.

Gazeteye demeç veren pilotların kim olduğuna dair bilgisi bulunmadığını kaydeden Topçu şöyle konuştu:

“ O pilotların isimlerini bilmiyorum. Çok sayıda yabancı pilot başvurusu oluyor. Şu anda 278 yabancı pilot var. İşe alacağımız pilotlara DLR testi uyguluyoruz. Çoğu geçemiyor. Bu testi geçemeyen THY’de çalışmayı beceremeyenler de birileri tarafından kullanılıyor, ama yanlış şekilde kullanılıyor. Avrupa’da birçok ülke vatandaşı, başka havayollarında uçmasına rağmen bizde eleniyor. Bizde yabancı dil sorunu yok. Zaten belirli bir seviyede bilmek zorunda. Bu seviyenin altında kimse yok.”

‘REKABETTE BAŞKA METOD BEKLERİZ’
THY Genel Müdürü Temel Kotil ise sözkonusu haberin maksatlı olduğunun altını çizdi ve “ Talihsiz bir haber. İlgili gazeteci bizimle uzun süredir irtibatta. Biz ona dafelarca durumu izah eden raporlar gönderdik. Ama hiç birini dikkate almadı. Yayın yaptı. Yanlı yayın da Wall Strett’te olmuştu. Rebakette başka metodlar bekleriz. Biz kendi işimize bakarız. Bizim pilotlarımız iyidir. Gazete hakkında gerekli işlemleri yapacağız” diyerek tepkisini dile getirdi.

THY PİLOTLARINA SAHİP ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bizde dil sorunu yok diyorsun ama en basta o sorun sende var.THY yön.K.BSK dil bilmiyor gerisini siz dusunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Danimarkada tum yer personelinin TC kokenli olmasini saglamak ve Turkiyede tum skandinav/kuzey avrupa (alman dahil)ulkelerinden calisanlarini isten cikartmak....Yerse tabiii hahahhaaa ottturruuurrler vallaaaa. Temel isinden olur hikaye olup fikralara tabi olur haha muhahaha... ve dalga gecerler onunla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Benim ismim ingilizce de Türkçe de aynı ki "Mehmet" :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayin genel mudurum verin mahkeme alin tazminat ozaman gorsunler THY yi karalama calismak neymis ! Tum dunya THYyla ucmak istiyor ama hat yok ucacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yok ingilizceleri iyi değilmiş e o zaman bunların mı Türkçeleri iyi de pilotun şeyiyle uçağı kullanırım demesini anlamış ? bunlar kıcl arıyla konusuyor demekki ! madem artık uçmaktan korkuyorlar neden işten atılmamak için isimlerini gizliyorlar ? yabancı hayranları siz bunlar o sursa alkışlarsınız zaten !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ismini ingilizce söylemeyen bence 300 den daha fazladır sanırım ismini ingilizce söyleyen bir tek sen varsın sanırım !!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sn.Topçu Almanya'dan DLR (Deutsches Zentrum für Luft und Raumfahrt) almayı akıl etmşsiniz amma Alman ve İspanyol Sivil havacılığında neden askeri pilotların istihdam edilmediğini es geçmişsiniz.Sistem bir bütündür ve DLR ı Türkiye'ye getirmeniz sistem kuramamış sektörün sorununa ancak yüzde 20 neşter vurabilir.O da tabii doğru ve tam olarak uygulanabilirse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu iş pilotlarına sahip çıkma değil, tamamen kendilerini aklama ve kamuoyunu kandırma amacıyla yapılan açıklamalardır. Bütün havacılık camiası içindeki arkadaşlarim, özellikle de diğer şirketlerde uçan veya TK´da yeni FO arkadaşlarim bilirler bu yorumların gerçek ve hatta az bile söylendiğini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Camur at izi kalsin bence de tam tersi THY pilotlari son derece titiz ve guvenli kimse karnindan konusmasin.Danimarkani da Avrupanin diger ulkelerinin de ne mal oldukalri ortada.Pazar kaygisi ile camur atiliyor, bizim avanak yorumcular da sazi eline almis.Sanal pilotcuklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım onca olaydan sonra RASMUSSEN'in NATO genel sekreteri olmasına biz de onay vermedik mi?Ben oymuş buymuşa bakmam, neticeye bakarım arkadaş.Bu olaya bakıpta kimse de TÜRKİYE DANİMARKA'dan daha güçlü demesin, zira olay ortada."Biz istediğimizi yaparız durdurmaya da gücünüz yetmez" anlayışı DANİMARKA da yerleşmesi TÜRKİYE nin eseri değilse, nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000