11 Nisan 2013, Perşembe 15:15:04

THY PİLOTLARI UÇMADI… HAVA ULAŞIMI FELÇ OLDU!

Hava-İş Sendikası, THY yönetimiyle yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlık sonrası dün ‘Grev Kararı’nı asmıştı. Yaşananlar, tam 19 yıl önce bugünü hatırlattı...
  • Para tatlı tabi.Bu şirkette ne kabinde ne kokpitte bir tane cesaretli adam yok maalesef..Sıkar çünkü..
  • 305 kişiyi attıran sendika ve arkalarında durmuyor. Kalkmış bunu THY nin ödemesini bekleyip 15000 kişiyi burada magdur ediyor. Sendika artık sona yaklaşıyor. Grev kararı çıksada sendikanın artık şirkette güvenilirliği azaldı. O yuzden sendika 305 kişiyi unutsun yada kendı bızden kesılen paralarla onları rahat ettırsın ama grev kararı cıkarırsa hayal kırıklıgı olucak sendika için.
  • Turkiye cumhuriyetinde hicbir sirket garsona ayda 5000 tl vermez. Bu yuzden kabin memurlari garson oldugu icin degil yolcu emniyetini saglamak icin o kadar para aliyor! Hala isin ne oldugunu bilmeyenler ogrensin.
  • O zaman ki kaptan ve kabin ekibi, oncelikle kendilerine, sonrasinda meslege saygi gosterdikleri icin grev yapmislardi. Simdiki zamanda bu onemli iki unsurun yani sira, korkaklik ta oldugu icin ellerindeki araba anahtari dahi alinsa ses cikaramazlar malesef. O yuzden isveren istedigi gibi oynatiyor. Yakinda er donusu istirahat 24 saat, 80 saat uzeri fazla mesai uygulamasi kalkinca sanirim bir "ah" cekerler ama ona da ses cikaramazlar..ancak kapinin onune konunca isyan ederler ama o zaman da gec olacak malesef
  • o pilotları kımse işten çıkarmamış ozaman. Demekki insanları işten atmadan da oluyo bu işler ...
  • 1994 de cep teli vardı. hatta ilk kez tansu çiller konuşmuştu diye hatırlıyorum. sen yanlış hatırlıyorsun bence. ben ozaman frankfurttaydım.polifonili melodim vardı hatta ilk kez. internetide 1991 de kullanmaya başlamıştım. bazı arkadaşlar şuanda 25 yaşında...sen düşün artık...
  • Kapalı alanda sıgara icmek yasak :))))
  • bu pegasus'ta çalışan arkadaş isyan etmiş; aynı işi yapıyormuşuz da aldığımız paralar arasında dağlar kadar fark varmış. sen gel bi satış yapmayı bırak da, tk dış hat servisiyle uç.. ne demek istediğimi, şuan sabiha'dan tk dış hat servisi yapan sunexpress kabin ekiplerine sorabilirsin. aldığın cevabın içinde, tk'dakilerin neden sizden fazla kazandığının yanıtı da olacak.
  • Gecmise mazi denir arkadaslar. Kimse eski gunleri aramasin. O donemlerde ucak yolculugu lukstu simdi ihtiyac. Luksken personel cok iyi kazanclar elde etmis olabilir, kaptanlar elibindeki arkadaslarina maddi manevi destek cikmis olabilir. Bugun dunya farkli.
  • Korkaklarla zafer kazanılmaz arkadaşlar.Almış eline klavyeyi farklı rumuzlarla aynı lafı geveleyip duruyor akepecikler.Bu grev istesenizde istemesenzde olacak resmi bir durum ortada.uçmka isteyen uçsun ama lütfen bir kağıt imzalasın ben bugün uçuyorum ve 24. toplu iş sözleşmesi bana uygulanmasın TİS farkı verilmesin diye .Elinizi hiçbir taşın altına koymadan Mercedeslerde gezmeyi biliyorsunuz özelliklede kaptanlara sesleniyorum.katılmayında greve inşallah bütün haklarınızdan olursunuz ozaman görürüm ben sizi naptık biz diye oturup yatılarda düşünürsüzü...

Türk Hava Yolları A.O. Yönetimi ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen 24’üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonucu taraflar arasında anlaşma sağlanamadı. Hava-İş Sendikası’nın geçtiğimiz yıl iş akdi feshedilen 305 kişinin işe iadelerini istemesi ve THY kanadığının bu konuda geri adım atmaması görüşmeleri tıkanma noktasına getirdi. Son olarak Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin’in dün sendika genel merkezinde yaptığı basın toplantısının ardından THY Genel Müdürlüğü Binası’na “Grev Kararı İlanı” asıldı. Ayçin, fiili greve geçene kadar THY Yönetimi’ne süre tanıdıklarını ifade etti.

650 PİLOT UÇMADI, HAVA ULAŞIMI FELÇ OLDU!

Sendikanın görüşmeler süresince gündeme getirdiği konulardan biri de personelin çalışma süresiydi. İşte bu noktada yaşananlar tam 19 yıl önce 650 THY pilotu tarafından gerçekleştirilen uçmama eylemini hatırlattı.

Bugünkü adı Türkiye Havayolu Pilotları Derneği olan THY Pilotları Cemiyeti, aylık uçuş saatlerinin 65’ten 80’e yükseltilmesi sonucu “uçuş sürelerinin fazla olduğunu” ifade ederek eylem yapma kararı almıştı.

Takvim yaprakları 11 Nisan 1994’i gösterirken dönemin THY Pilotları Cemiyeti Başkanı Erkan Potukönen, 650 THY pilotunun 2920 sayılı ‘Türk Sivil Havacılık Kanunu’nun 100 ve 103’üncü maddeleri doğrultusunda mesaiye gelip uçakbaşı yapmadıklarını bildirmişti. Potukönen,o gün yaptığı açıklamada, THY’de uygulanmakta olan ‘Uçuş ve Uçuş Görev Süreleri Yönetmeliği’nin uçuş emniyetini ortadan kaldırdığını savunarak, “Toplumumuz son derece büyük sorunlar içinde yaşamanın verdiği ağır yorgunluk ve stres altındadır. İçinde bulunduğumuz durum, millet olarak her an kitlesel faciaları yaşayacağımız gündür” demişti.

THY Pilotları Cemiyeti’ne o dönemde Hava-İş Sendikası Başkanlığı yapan Atilay Ayçin de destek vermiş,  dönemin THY Hostesler Derneği Başkanı Neşe Kocaoğlu ise pilotların kararına saygı duyduklarını ifade etmişti.

5 MİLYON DOLARLIK ZARAR!

Olayın yaşandığı dönemde THY Genel Müdür Vekili olan Yusuf Bolayırlı ise THY pilotlarının yaptığı eylemin hiçbir kanun, karar ve yönetmeliğe uymadığını ve iş disiplinine de aykırı olduğunu belirterek, “Türkiye’de herkes “benim istediğim yapılmadı” diye işi durduracaksa, sonucuna da katlanacaktır” açıklamasında bulunmuştu.

THY pilotları tarafından gerçekleştirilen eylemin 1 günlük zararının o dönem şirkete 5 milyon Dolar’a mal olduğu ifade edilmişti.





©AirportHaber.com

THY PİLOTLARI UÇMADI… HAVA ULAŞIMI FELÇ OLDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Gerçekler acıdır ~ 11 yıl önce
Para tatlı tabi.Bu şirkette ne kabinde ne kokpitte bir tane cesaretli adam yok maalesef..Sıkar çünkü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendikator ~ 11 yıl önce
305 kişiyi attıran sendika ve arkalarında durmuyor. Kalkmış bunu THY nin ödemesini bekleyip 15000 kişiyi burada magdur ediyor. Sendika artık sona yaklaşıyor. Grev kararı çıksada sendikanın artık şirkette güvenilirliği azaldı. O yuzden sendika 305 kişiyi unutsun yada kendı bızden kesılen paralarla onları rahat ettırsın ama grev kararı cıkarırsa hayal kırıklıgı olucak sendika için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy de garsonmusuz ~ 11 yıl önce
Turkiye cumhuriyetinde hicbir sirket garsona ayda 5000 tl vermez. Bu yuzden kabin memurlari garson oldugu icin degil yolcu emniyetini saglamak icin o kadar para aliyor! Hala isin ne oldugunu bilmeyenler ogrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu hizmetleri ~ 11 yıl önce
Ya Allah aşkına görende hepinizi profesyonel zanneder. Ne emniyetinden bahsediyorsun sen uçak içerisinde servis yapıyorsun başka ne yapıyorsun sanki. Hiç uçmadık hiç bilmiyoruz sanki ne yaptığınızı. Hostes in nedemek olduğunu bir araştır istersen.. Bana yaptığın işi çok kutsalmış gibi gösterme. Aranızda ne kadar çok ingilizce bilmeyen lise mezunu var biliyormusun. Bir de yolcu emniyeti diyorsun. Siz önce kendi emniyetinizi sağlayın.
Yurek isi ~ 11 yıl önce
O zaman ki kaptan ve kabin ekibi, oncelikle kendilerine, sonrasinda meslege saygi gosterdikleri icin grev yapmislardi. Simdiki zamanda bu onemli iki unsurun yani sira, korkaklik ta oldugu icin ellerindeki araba anahtari dahi alinsa ses cikaramazlar malesef. O yuzden isveren istedigi gibi oynatiyor. Yakinda er donusu istirahat 24 saat, 80 saat uzeri fazla mesai uygulamasi kalkinca sanirim bir "ah" cekerler ama ona da ses cikaramazlar..ancak kapinin onune konunca isyan ederler ama o zaman da gec olacak malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madem oyle ~ 11 yıl önce
herkes kaptan olsun bu dert bitsin
Demekki ~ 11 yıl önce
o pilotları kımse işten çıkarmamış ozaman. Demekki insanları işten atmadan da oluyo bu işler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
1994 de cep teli vardı. hatta ilk kez tansu çiller konuşmuştu diye hatırlıyorum. sen yanlış hatırlıyorsun bence. ben ozaman frankfurttaydım.polifonili melodim vardı hatta ilk kez. internetide 1991 de kullanmaya başlamıştım. bazı arkadaşlar şuanda 25 yaşında...sen düşün artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;)))) ~ 11 yıl önce
Kapalı alanda sıgara icmek yasak :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS KABiN'e ~ 11 yıl önce
bu pegasus'ta çalışan arkadaş isyan etmiş; aynı işi yapıyormuşuz da aldığımız paralar arasında dağlar kadar fark varmış. sen gel bi satış yapmayı bırak da, tk dış hat servisiyle uç.. ne demek istediğimi, şuan sabiha'dan tk dış hat servisi yapan sunexpress kabin ekiplerine sorabilirsin. aldığın cevabın içinde, tk'dakilerin neden sizden fazla kazandığının yanıtı da olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecmise mazi ~ 11 yıl önce
Gecmise mazi denir arkadaslar. Kimse eski gunleri aramasin. O donemlerde ucak yolculugu lukstu simdi ihtiyac. Luksken personel cok iyi kazanclar elde etmis olabilir, kaptanlar elibindeki arkadaslarina maddi manevi destek cikmis olabilir. Bugun dunya farkli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
^^305^^ ~ 11 yıl önce
Korkaklarla zafer kazanılmaz arkadaşlar.Almış eline klavyeyi farklı rumuzlarla aynı lafı geveleyip duruyor akepecikler.Bu grev istesenizde istemesenzde olacak resmi bir durum ortada.uçmka isteyen uçsun ama lütfen bir kağıt imzalasın ben bugün uçuyorum ve 24. toplu iş sözleşmesi bana uygulanmasın TİS farkı verilmesin diye .Elinizi hiçbir taşın altına koymadan Mercedeslerde gezmeyi biliyorsunuz özelliklede kaptanlara sesleniyorum.katılmayında greve inşallah bütün haklarınızdan olursunuz ozaman görürüm ben sizi naptık biz diye oturup yatılarda düşünürsüzü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000