13 Nisan 2016, Çarşamba 11:07:32

THY pilotları Qatar'ın teklifine ne dedi?

Türkiye'deki pilotları transfer etmek isteyen Katar Havayolları'nın teklifi Türk pilotları tatmin etmedi. Katar, Türk pilotlara ne önerdi?
  • Şartlar gayet iyi haber hedef şaşırtıp kafa karıştırmak için.Ayrıca qatarda uçan hintli pilot bile var ki THY de şuanda yeni nesil genç kaptanların ve ikinci pilotların hepsinin ingilizceleri gayet iyi ve yeterli.Eskidenmiş ingilizce sorunu güldürmeyin.
  • Adamlar Türkiyedeki expatler için gelmiş haber dio Türk pilotlar şartları beenmedi :)) Türk pilotları Qatar beendimi acaba :P Basvuran Türklerin %99u elenir zaten seçim aşamasında sıkıntı yapmayın ;)
  • Adamlar Türkiyedeki expatler için gelmiş haber dio Türk pilotlar şartları beenmedi :)) Türk pilotları Qatar beendimi acaba :P Basvuran Türklerin %99u elenir zaten seçim aşamasında sıkıntı yapmayın ;)
  • Devlet sizi ne sartlarla yetistiriyor birakip onlara gitmeyin , onlar bir yumurtada iki sari ararlar Benim oglumda kac kere gorusmeye cagirdilar , sadece cv. Elinden alip geri gonderdiler sonra haber veriyorruz diyorlar, bir sene oldu Haber katar ucagiyla geliyor , lisani ana lisan. Egitim. Unuversite. Mastir. Egitim yeri USA
  • Pek inandirici gelmedi bana.Dunyada bence bircok pilotun calismak istedigi bir sirket.Sanki THY pilotlari tum kazandiklarini yiyolarmi? sanmiom.elinadami asgari ucretle gecinioda bunlar 15-20 ninlemi gecinemeyecek? bence alinmayanlar boyle bir camur atmayi secdi.eger gidenler olursa yollari acik olsun.THY harfleri yer degissi TYH olsun TURKLERIN YANANCI HAVAOLLARI olsun.
  • Bence bizim THY ekipleri sahte level 6 ingilizce ile şirketin sundu imkanların 10% anca anlamışlardır Yada yurt dışında çalışmaya yürekleri yok. Neyse görüşmemek üzere
  • Ingilizcen yoksa sıkar biraz. Dünyanın değişik meydanlarında görüyoruz ne kadar zorlandığınızı
  • Yaklaşık 8 sene yurtdışında FO ve Kaptan Pilot olarak uçtum. Yurtdışında bulunmak, Türkiye'den ve sevdiklerinizden uzakta kalmak, hastet yaşamak çok ama çok zor, iyi bilirim.... Bahsş geçen pilot arkadaşlarım, bahsettiğim yurtdışında yaşama zorluğunu düşünerek QATAR havayollarına gitmiyorlarsa saygı duyarım.... AMA sizin bahsettiğiniz rakamlara ilave olan şartları yazmamışsınız. O zaman ben ilave edeyim. QATAR.'a ailenizle giderseniz villa tarzı bir ev, çocuklarınızın istediğiniz okulda eğitim masrafı ve ailenizin tüm sağlık masraflarını karşılıyor.... Yani büyük avantaj... Kimse bana maddiyat demesin ve uzanamayacağı ciğere kedi misali mundar demesin.... Saygılarımla
  • THY mevcut ücret-çalışma politikası ve çalışanını kulak vermemeye devam ettiği sürece, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde, pırıl pırıl pilotlarımızın büyük çoğunluğu "maalesef" ülkelerini ve şirketlerini terk edeceklerdir! Yazın bir kenara...
  • Arkadaslar numbeo adinda bir site var, bos bos konusana kadar orada iki sehri karsilastirin öyle gelin. Baktim, Istanbul'da 7000TL'ye yasadigin hayati Doha'da yaklasik 5000$'a yasarsin diye cikiyor. Yalniz kira yardimi olacaksa tekrar hesaplamak lazim cünkü kiralar arasinda ucurum var, 7000TL Istanbul 3500$ Doha gibi düsünebilirsiniz. Kurun degiskenligi yok bu hesapta tabi.

Türkiye'deki pilotları transfer etmek isteyen Katar Havayolları'nın teklifi Türk pilotları tatmin etmedi.

Katar Havayolları, Türkiye'deki pilotlarla dün bir araya geldi. Bugün de devam eden sunumda Türk pilotlar umduğu teklifleri bulamadı. Katar Havayolları'ndan cazip teklif beklentisiyle sunuma katılan pilotlar adeta hayal kırıklığına uğradı.

Türkiye'deki şartların biraz daha üzerinde teklifle gelen Katar Havayolları, pilotları ikna edemedi. Katar Havayolları'nın kaptan pilotlara 17 bin dolar, ikinci pilotlara ise 14 bin dolar civarında maaş verme teklifi sunduğu belirtilirken, Türk pilotlar yabancı bir ülkede çalışmak için bu rakamları yeterli bulmadı. Katar Havayolları'nın bunlara ek olarak kira yardımı ve çocukların okul masraflarını da üstleneceği ancak Katar Havayolları'nın teklif ettiği kiralık evin bulunduğu bölgenin pilotlar için uygun şartları taşımadığı öğrenildi.

Pilotların Katar'da yaşamlarını devam ettirebilmek için mimimum 6-7 bin dolar harcama yapmaları gerektiği belirtilirken, pilotların kalan para için ülke değiştirmnin gereksiz olduğu görüşünde birleştikleri kaydedildi.

©AirportHaber Özel

THY pilotları Qatar'ın teklifine ne dedi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (113)

Güldürmeyin ~ 8 yıl önce
Şartlar gayet iyi haber hedef şaşırtıp kafa karıştırmak için.Ayrıca qatarda uçan hintli pilot bile var ki THY de şuanda yeni nesil genç kaptanların ve ikinci pilotların hepsinin ingilizceleri gayet iyi ve yeterli.Eskidenmiş ingilizce sorunu güldürmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La ~ 8 yıl önce
Adamlar Türkiyedeki expatler için gelmiş haber dio Türk pilotlar şartları beenmedi :)) Türk pilotları Qatar beendimi acaba :P Basvuran Türklerin %99u elenir zaten seçim aşamasında sıkıntı yapmayın ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
La ~ 8 yıl önce
Adamlar Türkiyedeki expatler için gelmiş haber dio Türk pilotlar şartları beenmedi :)) Türk pilotları Qatar beendimi acaba :P Basvuran Türklerin %99u elenir zaten seçim aşamasında sıkıntı yapmayın ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ant daglarin tepesinde Paca pucilarin bulundugu yerdeyim , ~ 8 yıl önce
Devlet sizi ne sartlarla yetistiriyor birakip onlara gitmeyin , onlar bir yumurtada iki sari ararlar Benim oglumda kac kere gorusmeye cagirdilar , sadece cv. Elinden alip geri gonderdiler sonra haber veriyorruz diyorlar, bir sene oldu Haber katar ucagiyla geliyor , lisani ana lisan. Egitim. Unuversite. Mastir. Egitim yeri USA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hafif gelir ~ 8 yıl önce
Oğlun high qualified olduğu için almaya korkmuştur katar. Gezmeye devam
gurbetci ~ 8 yıl önce
Pek inandirici gelmedi bana.Dunyada bence bircok pilotun calismak istedigi bir sirket.Sanki THY pilotlari tum kazandiklarini yiyolarmi? sanmiom.elinadami asgari ucretle gecinioda bunlar 15-20 ninlemi gecinemeyecek? bence alinmayanlar boyle bir camur atmayi secdi.eger gidenler olursa yollari acik olsun.THY harfleri yer degissi TYH olsun TURKLERIN YANANCI HAVAOLLARI olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Joker ~ 8 yıl önce
Bence bizim THY ekipleri sahte level 6 ingilizce ile şirketin sundu imkanların 10% anca anlamışlardır Yada yurt dışında çalışmaya yürekleri yok. Neyse görüşmemek üzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
This is a pencil ~ 8 yıl önce
Ingilizcen yoksa sıkar biraz. Dünyanın değişik meydanlarında görüyoruz ne kadar zorlandığınızı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kedi ve ciğer ~ 8 yıl önce
Yaklaşık 8 sene yurtdışında FO ve Kaptan Pilot olarak uçtum. Yurtdışında bulunmak, Türkiye'den ve sevdiklerinizden uzakta kalmak, hastet yaşamak çok ama çok zor, iyi bilirim.... Bahsş geçen pilot arkadaşlarım, bahsettiğim yurtdışında yaşama zorluğunu düşünerek QATAR havayollarına gitmiyorlarsa saygı duyarım.... AMA sizin bahsettiğiniz rakamlara ilave olan şartları yazmamışsınız. O zaman ben ilave edeyim. QATAR.'a ailenizle giderseniz villa tarzı bir ev, çocuklarınızın istediğiniz okulda eğitim masrafı ve ailenizin tüm sağlık masraflarını karşılıyor.... Yani büyük avantaj... Kimse bana maddiyat demesin ve uzanamayacağı ciğere kedi misali mundar demesin.... Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrusu! ~ 8 yıl önce
THY mevcut ücret-çalışma politikası ve çalışanını kulak vermemeye devam ettiği sürece, önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde, pırıl pırıl pilotlarımızın büyük çoğunluğu "maalesef" ülkelerini ve şirketlerini terk edeceklerdir! Yazın bir kenara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doha vs Istanbul ~ 8 yıl önce
Arkadaslar numbeo adinda bir site var, bos bos konusana kadar orada iki sehri karsilastirin öyle gelin. Baktim, Istanbul'da 7000TL'ye yasadigin hayati Doha'da yaklasik 5000$'a yasarsin diye cikiyor. Yalniz kira yardimi olacaksa tekrar hesaplamak lazim cünkü kiralar arasinda ucurum var, 7000TL Istanbul 3500$ Doha gibi düsünebilirsiniz. Kurun degiskenligi yok bu hesapta tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000