25 Şubat 2016, Perşembe 15:41:24

THY pilotları kokpitte ders çalışacak

Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı, uçuş ekiplerinin uçaklar hakkındaki bilgilerini taze tutmak için bir proje başlattı. Bilgi için 10 dakika adlı proje ile pilotlar yeni bilgiler öğrenecek.
  • yani yer dersleri yetersiz.Amsterdam kazasi daha hafizalarda Captain,First/Officer ve Safety- pilot vardi 6 tane goz bir speed indicatoru gozleyemedi,simdide ders calisilacak??????? Koca THY komediyenlerle dolmus.
  • With ice without ice
  • O kdar konu bi günde değil kardesim 1 hafta
  • Bu güzel birşey fakat bunu kullanıp karşısındakini bilgi birikimini sorgulayacak tiplerde var
  • askeri kökenli herşeyi bilmiş tipler için yapılmış bir sistem galiba..
  • Yıllardır yapılan şey zaten, aklı başında kaptan veya fo bir şekilde bazı konularda kitapları açıp bişiler katıyo birbirine. Almak isteyen pilota herzaman eğitim. Geyikçiler yine yapmaz yine yapmaz. Yıllar önce başpilotla oturduk ders çalıştık bilmediklerimiz vardı giderdik. Bunu şova çevirmezler umarım.
  • Çalışılıyor ama bir adım ileri yol alınmıyor!!!
  • BAKKAL PİLOT BENİM !!!
  • Bence bu uygulama yanlış, pilotların uçuşa konsantrasyonlarını azaltır,uçuş emniyetini olumsuz etkiler.Eğer bir eğitim gerekiyorsa bu dershanelerde yapılmalıdır.
  • Hemen someri,serdarı topluyorum mcc için 330 ve 777 de

Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı, uçuş ekiplerinin uçaklar hakkındaki bilgilerini taze tutmak için bir proje başlattı. Bilgi için 10 dakika adlı proje ile pilotlar yeni bilgiler öğrenecek.

THY Uçuş İşletme Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda, “ Uçurduğumuz uçaklara ait teknik bilgiler ile dokümanlarla belirlenen prosedür bilgilerinin uçuş emniyeti açısından önemi hepimizin malumudur. Uçuş İşletme Başkanlığı olarak Mart ayında başlamak üzere mevcut bilgilerimizi tazelemek ve paylaşmak, varsa eksiklerimizi tamamlamak ve kritik önemdeki uygulamalarımıza vurgu yapmak maksadıyla tüm uçucularımızı kapsayacak biçimde eğitim seferberliği başlatıyoruz” denildi.

Bilgi için 10 dakika adı verilen proje ile, uçuş ekiplerinin dershanelerde toplanması yerine uçuş esnasında öğrenmeleri sağlanacak. Boeing ve Airbus’tan sorumlu uçuş işletme başkan yardımcıları tarafından belirlenen konular elektronik posta yoluyla ekiplere iletilecek.

Belirlenen konular, alçalma ve  tırmanma hariç, seyir süresi bir saat ve üzeri olan seferlerde, tüm brifing ve anonslar bittikten ve yemek yendikten sonra, kule ile konuşmalarda aksaklık yaratmayacak şekilde 10 dakika boyunca incelenecek.

Kokpitte eğitim projesi zorunlu değil gönüllülük esasına dayalı olacak. İstemeyen pilotlar, bu eğitimi almayabilecekler.

©Airporthaber.com ÖZEL

THY pilotları kokpitte ders çalışacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Gurbetci ~ 8 yıl önce
yani yer dersleri yetersiz.Amsterdam kazasi daha hafizalarda Captain,First/Officer ve Safety- pilot vardi 6 tane goz bir speed indicatoru gozleyemedi,simdide ders calisilacak??????? Koca THY komediyenlerle dolmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron işçisi, ~ 8 yıl önce
Amsterdam uçağı inişte düştü,inerken,kalkarken; ders çalış kim der ki ?
Yasa ~ 8 yıl önce
With ice without ice

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew2 ~ 8 yıl önce
O kdar konu bi günde değil kardesim 1 hafta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crew ~ 8 yıl önce
Bu güzel birşey fakat bunu kullanıp karşısındakini bilgi birikimini sorgulayacak tiplerde var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
askeri ~ 8 yıl önce
askeri kökenli herşeyi bilmiş tipler için yapılmış bir sistem galiba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
herşeyi bilmiş tipler genelde siviller oluyor kardeşim.
Flyby ~ 8 yıl önce
öncelikle asker kadar başına taş düşsün diyerek başlıyorum söze. baba parasıyla, sihirli değnekle o kokpitte kendini bulduğun belli. sivilde pilot olamayanı dövdüklerini cümle alem biliyor zaten. stres yok, sıkıntı yok, şans ise sonsuz... Çiğli'nin birazcık yakınından geçsen, onu da geçtim Güzelbahçe taraflarından patene giren eğitim uçaklarını adam akıllı bi izlemiş olsan şu kullandığın kelimeler yüzünden kendinden iğrenirdin. şüphen olmasın ki asker kökenlisi de, kabinden/yer hizmetlerinden/ATC'likten vs. yani şu mesleğe gönül vermiş insanlar senin gibi zavallılara nasıl görünürlerse görünsünler oturdukları koltuğun hakkını verirler.
yav he ~ 8 yıl önce
yav he he yok çiğili yok bilmem ne bütünkazaların sorumlusu siz maraba f4`cülersiniz.ayroyeten bütün siviller baba parası ile olmuyor.
yav he ye cevap ~ 8 yıl önce
Kardeş sen f4 e binsen böyle konuşamazsın. jet pilotlarının eşi çocuğu olsan böyle konuşamazsın. her gün kimin eşi kimin babası şehit olacak diye beklemediğin için atıp tutması kolay. ap ye basıp pilot olmak çok kolay gel bi sorti jette uç yüreğin varsa onda sonra laf et asker kökenli kahraman pilotlarımıza !
sivil ~ 8 yıl önce
sivilim askere saygim sonsuz, hepimizi bu sekilde gormeyin
Zeki ama çalışmıyor ~ 8 yıl önce
Yıllardır yapılan şey zaten, aklı başında kaptan veya fo bir şekilde bazı konularda kitapları açıp bişiler katıyo birbirine. Almak isteyen pilota herzaman eğitim. Geyikçiler yine yapmaz yine yapmaz. Yıllar önce başpilotla oturduk ders çalıştık bilmediklerimiz vardı giderdik. Bunu şova çevirmezler umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekleme ~ 8 yıl önce
Az önce geldi eposta mübarek tip eğitmi yollamışlar resmen. bırak 10 dakikayı hakkını verirsen 10 saat sürer. LIFUS resmen
... ~ 8 yıl önce
harbiden ayarsız bizimkiler. 5 haftalık konu göndermişler.
Merhaba ~ 8 yıl önce
Çalışılıyor ama bir adım ileri yol alınmıyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAKKAL PİLOT ~ 8 yıl önce
BAKKAL PİLOT BENİM !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bi dakka ~ 8 yıl önce
hayır benim
Yanlış uygulama ~ 8 yıl önce
Bence bu uygulama yanlış, pilotların uçuşa konsantrasyonlarını azaltır,uçuş emniyetini olumsuz etkiler.Eğer bir eğitim gerekiyorsa bu dershanelerde yapılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekıpp ~ 8 yıl önce
Hemen someri,serdarı topluyorum mcc için 330 ve 777 de

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000