19 Ağustos 2013, Pazartesi 11:42:21

THY PİLOTLARI İNFİAL İÇİNDE

Türk Hava Yolları pilotunun Beyrut’ta kaçırılmasının ardından gergin bekleyiş devam ederken, önceki gün bir başka THY pilotunun Beyrut’a uçmaması üzerine açığa alınmıştı. İşte bu gelişme THY pilotlarında infiale neden oldu. Çok sayıda pilot AirportHaber aracılığıyla şu soruları sormaya başladı.
  • Arkadaslar ne hale düşmüssünüz okudukca uzuldum.25 yildan fazla US. Airways'de uctum.ki bunun 15 senesi kaptan pilot olarak hizmet ettim.Astsubayliktan ayrilip bu sektore teknisyen olarak girdim ve gecen sene emekli kaptan olarak ayrildim..sendika ve diger islerle ugrasmadim ama sistemin nasil isledigini az çok goruyordum.Calisanlari birbirine dusurmede sirketlerin payi oldukca fazla.burada ayninsebeplerden bircok birimde calisanin isine son verdiler ama birlik olup ucak altinda yukleme yapanlarin ucret dagiliminda hepimizin duzenli ve duzeyli grevi ile iyi sonuclandi. Sizden ricam, bir buyugunuz olarak aktir karadir demeden bir olmaniz. Aldiginiz ucretten cok yaptiginiz isin onemini dusenerek bir takim oyuncusu olun... Hepinize saygi ve sevgilerimle, RÜSTEM UÇAK
  • TALPA'da hala neden durur bu insanlar??? Ayrılın bari aidat paranız ceninizde kalsın...
  • Benim anlamak istediğim birşey var. Burada bir pilot diğerinin kaçırılması üzerine bir tepki vermiş. Bu kadar net. Bunu niye hemen grev ile bağdaştırmaya çalışıyorlar ki. Grev başka bir konu. Bu grev konusundan kokpite ne?
  • Unutmadan ekleyeyim. Uçakta ekiplerin istihkakı olarak verilen meyveden tutun da, nescafe ye ve tuvalet kağıdına kadar çantalarınıza doldurup evinize götürmeyi kesin artık. Bunun adı hırsızlık. Evinizdeki cleanex ler bile THY nin. Ayıptır artık. O maaşları hak etmiyorsunuz bakın şirket sizin 4 te bir maaşınız ile 3 aydır çatır çatır hostes çalıştırıp para kazanıyor ve düzen sizsiz de yürüyor. Size ihtiyaç yok ki. Telaşınız ne biliyor musun? Bunun anlaşılması üzerine cukkalarınız azalacak onun farkına vardınız. Kokpit aklınıza o zaman geldi. Benim şartlarım iyi. Niye senin ardına düşüp destek olayım ki? Aklın fesat bak işte yazdıkların ortada. Ayrıca orada yolcuya da kokpite de hizmet senin görevin. O hak etmediğin maaşları o sayede alıyorsun. Bir de uçuş öncesi yalaka yalaka gelip elinizi uzatmasanız... Bakteri ve hpv deposu vücunuduz ve elleriniz yok mu.
  • Uçakta sizin gibilere güvenmediğim için hiçbir zaman sandviçinizi yemem ve elinizden de hiçbirşey içmem. Bir defa bunu bilin. İkincisi pilotların kazancı sizin sırtınızdan değil. Dünyada ortalama bir pilot maaşı vardır. Pilotlar bunu qualification larıyla alırlar. Yani THY siz olsanız da olmasanız da bu ortalama parayı bize verir. Size ihtiyacımız da yok. Grevinize ve hiçbir eyleminize kokpit destek olmaz, olmuyor da. Kaçırılan arkadaşlarımız bizim sorunumuz olup sizleri bağlamaz. Sen işine bak. Garsoncuk
  • Grev diyenler basligi altinda yorum yapan sandvich düşkünü kaptancik. Hep bizlerin yani kabinin sırtında kambur oldunuz. Biz mücadele ediyoruz siz cukkayi dolduruyorsunuz. Bizim sirtimizdan düşün artik. Ucakta bile size yati icin yolluk sandvich mi hazirlayacagiz yolcuya mi bakacagiz şaşırıyor uz. Tek bir rucam var düşün kabinin yakasindan. Herşeyiniz para olmuş sizin. Ayrica siz o arkadaşınıza ancak yakaniza kurdele takarak destek olursunuz. Daha fazlasi yemez.
  • Bir kaptan kalkıp bir olaya tepkisini göstermiş. Bunun grevle ne alakası var? Durmadan niye grev grev diye konuyu çarpıtıyorsunuz? Kokpit kabini desteklemek zorunda değil, desteklemeyecek de. Greve inanmıyoruz işimize de gelmiyor. Burada kaçırılan arkadaşımıza destek olmakla sizin anlamsız grevinizin ne alakası var? Mecbur muyuz greve katılmaya? Arkadaşımıza destek amacıyla zaman zaman bu tür eylemler yapılacak. Bundan size ne arkadaş? Biz kabinden arkadaşlarımız için destek mi istedik? Hayır. Sizinle ortak hareket etmeyeceğiz. Sizden de destek isteyen yok. Arkadaşlarımıza desteğimiz bu şekilde ara ara devam edecek ve her biri ayrı ses getirecek. Sizin greviniz bizi ilgilendirmiyor. Zaten kimsenin taktığı da yok.
  • Kaptanımın işi hazırdır anlaşmıştır bi yerle kek kek yorumlar yapmayın gecen hafta 6 kişi MNG nin 330 u için ayrıldı THY sadece gidecek daha iyi yeri olmayanların şirketidir . BA, Lufthansa ile kıyaslanamaz. Gisad binasında uçucu personele köpek muamelesi tam gaz devam . Saygılar
  • Talpa, Logonu değiştir... Parmaklı bir şey olmalı,4 falanda yer almalı içinde.
  • O halde önce haklarız için greve çıksaydınız sonrada sırasıyla o çok emin olduğunuz atilayın hesabını açıklasaydınız.. Aslında hç bişey bildiğiniz yok ama greve çıkmaya cesaret edemediğin için inanmak istediğin söylentilere inanıyorsun.. Madem bu kadar bilgin var çık delikanlı gibi anlat millete de bizde bilelim.. Sendikaya neden para ödüyosun madem.. Bu hesaplarda seninde payın var demektir bu.. Sen önce sendikal haklarından dılayı aldığın ikramiyeleri ve hakları geri ver o zaman.. 24 senedir atilay aynı sendikanın başında.. Hakları alırken oh ne güzel ama aynı adam hakları savunalım dediğinde ortaya başka hesaplar çıksın.. Atilaya laf atiim derken grevde olan insanlarıda zan altında bırakmış olduğunun farkındasındır umarım.. Korktum yapamadım işimden atılırım de tamam diyelim.. dürüstlüğüne saygı duyalım. Ama bu şekilde "aslında çok delikanlıyım ama işte başka sebepler var" yaklaşımın çok gülünç..

İstanbul-Beyrut seferini yaptıktan sonra Beyrut’ta teröristler tarafından kaçırılan Türk Hava Yolları pilotlarının kurtarılması için Dışişleri Bakanlığı’nın girişimleri sürerken, THY pilotlarından da tepki gelmeye başladı.

Önceki gün Türk Hava Yolları pilotunun kaçırılan pilotlarla ilgili protesto eylemi yapması ve Beyrut’a uçmamasının ardından THY yönetimi pilotu açığa almıştı. Kendi mesai arkadaşı için protesto eylemi yapmasından dolayı açığa alınan pilot için diğer pilotlardan da tepki gelmeye başladı.

Pilot arkadaşlarının açığa alınmasını bulmayan pilotlar AirportHaber aracılığıyla şu soruları soruyor...

1-Mesai arkadaşımız Beyrut’ta teröristler tarafından kaçırılmasını protesto eden arkadaşımız açığa alındı. Aynı arkadaşımız Mısır’da yaşananları protesto etse idi açığa alınacak mıydı?

2-Mesai arkadaşımız Rabia işareti yapsa idi açığa alınacak mıydı?

3-Pilot arkadaşımız “Diktatör Esat” diye protesto eylemi yapmış olsa idi açığa alınacak mıydı?

Öte yandan Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’nin, kaçırılan pilotlarla ilgili açıklama yapmamasını da eleştiren pilotlar, “Bugün yanımızda olmayan dernek ne zaman yanımızda olacak” şeklinde serzenişte bulundular.

©AirportHaber.com

THY PİLOTLARI İNFİAL İÇİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (55)

Emekli pilot ~ 11 yıl önce
Arkadaslar ne hale düşmüssünüz okudukca uzuldum.25 yildan fazla US. Airways'de uctum.ki bunun 15 senesi kaptan pilot olarak hizmet ettim.Astsubayliktan ayrilip bu sektore teknisyen olarak girdim ve gecen sene emekli kaptan olarak ayrildim..sendika ve diger islerle ugrasmadim ama sistemin nasil isledigini az çok goruyordum.Calisanlari birbirine dusurmede sirketlerin payi oldukca fazla.burada ayninsebeplerden bircok birimde calisanin isine son verdiler ama birlik olup ucak altinda yukleme yapanlarin ucret dagiliminda hepimizin duzenli ve duzeyli grevi ile iyi sonuclandi. Sizden ricam, bir buyugunuz olarak aktir karadir demeden bir olmaniz. Aldiginiz ucretten cok yaptiginiz isin onemini dusenerek bir takim oyuncusu olun... Hepinize saygi ve sevgilerimle, RÜSTEM UÇAK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
TALPA'da hala neden durur bu insanlar??? Ayrılın bari aidat paranız ceninizde kalsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Benim anlamak istediğim birşey var. Burada bir pilot diğerinin kaçırılması üzerine bir tepki vermiş. Bu kadar net. Bunu niye hemen grev ile bağdaştırmaya çalışıyorlar ki. Grev başka bir konu. Bu grev konusundan kokpite ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Unutmadan ekleyeyim. Uçakta ekiplerin istihkakı olarak verilen meyveden tutun da, nescafe ye ve tuvalet kağıdına kadar çantalarınıza doldurup evinize götürmeyi kesin artık. Bunun adı hırsızlık. Evinizdeki cleanex ler bile THY nin. Ayıptır artık. O maaşları hak etmiyorsunuz bakın şirket sizin 4 te bir maaşınız ile 3 aydır çatır çatır hostes çalıştırıp para kazanıyor ve düzen sizsiz de yürüyor. Size ihtiyaç yok ki. Telaşınız ne biliyor musun? Bunun anlaşılması üzerine cukkalarınız azalacak onun farkına vardınız. Kokpit aklınıza o zaman geldi. Benim şartlarım iyi. Niye senin ardına düşüp destek olayım ki? Aklın fesat bak işte yazdıkların ortada. Ayrıca orada yolcuya da kokpite de hizmet senin görevin. O hak etmediğin maaşları o sayede alıyorsun. Bir de uçuş öncesi yalaka yalaka gelip elinizi uzatmasanız... Bakteri ve hpv deposu vücunuduz ve elleriniz yok mu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Uçakta sizin gibilere güvenmediğim için hiçbir zaman sandviçinizi yemem ve elinizden de hiçbirşey içmem. Bir defa bunu bilin. İkincisi pilotların kazancı sizin sırtınızdan değil. Dünyada ortalama bir pilot maaşı vardır. Pilotlar bunu qualification larıyla alırlar. Yani THY siz olsanız da olmasanız da bu ortalama parayı bize verir. Size ihtiyacımız da yok. Grevinize ve hiçbir eyleminize kokpit destek olmaz, olmuyor da. Kaçırılan arkadaşlarımız bizim sorunumuz olup sizleri bağlamaz. Sen işine bak. Garsoncuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev diyenler ~ 11 yıl önce
Grev diyenler basligi altinda yorum yapan sandvich düşkünü kaptancik. Hep bizlerin yani kabinin sırtında kambur oldunuz. Biz mücadele ediyoruz siz cukkayi dolduruyorsunuz. Bizim sirtimizdan düşün artik. Ucakta bile size yati icin yolluk sandvich mi hazirlayacagiz yolcuya mi bakacagiz şaşırıyor uz. Tek bir rucam var düşün kabinin yakasindan. Herşeyiniz para olmuş sizin. Ayrica siz o arkadaşınıza ancak yakaniza kurdele takarak destek olursunuz. Daha fazlasi yemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev diyenler ~ 11 yıl önce
Bir kaptan kalkıp bir olaya tepkisini göstermiş. Bunun grevle ne alakası var? Durmadan niye grev grev diye konuyu çarpıtıyorsunuz? Kokpit kabini desteklemek zorunda değil, desteklemeyecek de. Greve inanmıyoruz işimize de gelmiyor. Burada kaçırılan arkadaşımıza destek olmakla sizin anlamsız grevinizin ne alakası var? Mecbur muyuz greve katılmaya? Arkadaşımıza destek amacıyla zaman zaman bu tür eylemler yapılacak. Bundan size ne arkadaş? Biz kabinden arkadaşlarımız için destek mi istedik? Hayır. Sizinle ortak hareket etmeyeceğiz. Sizden de destek isteyen yok. Arkadaşlarımıza desteğimiz bu şekilde ara ara devam edecek ve her biri ayrı ses getirecek. Sizin greviniz bizi ilgilendirmiyor. Zaten kimsenin taktığı da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B.G ~ 11 yıl önce
Kaptanımın işi hazırdır anlaşmıştır bi yerle kek kek yorumlar yapmayın gecen hafta 6 kişi MNG nin 330 u için ayrıldı THY sadece gidecek daha iyi yeri olmayanların şirketidir . BA, Lufthansa ile kıyaslanamaz. Gisad binasında uçucu personele köpek muamelesi tam gaz devam . Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Logo ~ 11 yıl önce
Talpa, Logonu değiştir... Parmaklı bir şey olmalı,4 falanda yer almalı içinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot arkadaş ~ 11 yıl önce
O halde önce haklarız için greve çıksaydınız sonrada sırasıyla o çok emin olduğunuz atilayın hesabını açıklasaydınız.. Aslında hç bişey bildiğiniz yok ama greve çıkmaya cesaret edemediğin için inanmak istediğin söylentilere inanıyorsun.. Madem bu kadar bilgin var çık delikanlı gibi anlat millete de bizde bilelim.. Sendikaya neden para ödüyosun madem.. Bu hesaplarda seninde payın var demektir bu.. Sen önce sendikal haklarından dılayı aldığın ikramiyeleri ve hakları geri ver o zaman.. 24 senedir atilay aynı sendikanın başında.. Hakları alırken oh ne güzel ama aynı adam hakları savunalım dediğinde ortaya başka hesaplar çıksın.. Atilaya laf atiim derken grevde olan insanlarıda zan altında bırakmış olduğunun farkındasındır umarım.. Korktum yapamadım işimden atılırım de tamam diyelim.. dürüstlüğüne saygı duyalım. Ama bu şekilde "aslında çok delikanlıyım ama işte başka sebepler var" yaklaşımın çok gülünç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000