13 Aralık 2011, Salı 09:00:52

THY PİLOTLARI DÜNYANIN KONUSU OLDU

Dünya pilotlarının bir araya geldiği PPRUNE.org forumunda hararetli bir biçimde THY’yi tartışan pilotların yorumları nasıl oldu?
  • TAMAMEN KATILIYORUM; ARKASINDAN BİRBİRİNİN KUYUSUNU KAZAN, DEDİKOSUNU YAPAN, KADER BİRLİĞİ ETMİŞ AMA FARKINDA OLMAYAN TÜRKİYE'DE BAŞKA BİR MESLEK KESİNLİKLE YOKTUR LÜTFEN BİRAZ KALİTE........ ELEŞTİRİDE DE ...HERKESE EMNİYETLİ UÇUŞLAR......
  • Bir cok kurumda mesleki gelisim programi olarak bilinen yabanci bir ulkedeki benzer bir kurumla karsilikli eleman degisimi vardir. Sayin THY yoneticileri, Sayin TALPA, sayin Kaptanlar, Sayin FO lar, Sayin Cabin crew, Sayin yer hizmetciler, Sayin Checkin personeli bir araya gelin ve istediginiz herhangi bir yada birden cok yabanci sirketle boyle bir programi baslatmak icin harekete gecin. Yani 1 yil gibi sureyle istanbula ucusu olan yabanci havayollarinin ucuslarinda personelin yarisi bizden olsun. Bu programa katilim gonullu olsun. katilanlar sonunda terfi konusunda oncelikli olsunlar. Global olmanin yolu burdan gecer. EGITIM ve SEFFAFLIK SART!!!
  • Birde rica ediyoruz biz havacılar olarak artık lütfen burada yorum yapmanın kriterleri olsun. Bu işin saygınlığını korumak için yorum yapma ve site üzerindeki işlemler üyeliğe tabi olsun. Her akıl ve vicdan yazdığının altında adını göreceğini bilerek yazsın.
  • Hatalar var yada yok ama iki adet yorum var ki! herşeyi açıklıyor. Biri diyor Hiç bir pilot aslında bir diğerinin pilotajını illaki biryerde kritik eder yada beğenmez bu bir DOĞRU! Biride diyor ki bu bizim iç meselemiz var yada yok, Kol kırılır yen içinde kalır buda bir DOĞRU! Ne yabancı azgınları varmış aramızda sanki sözüm ona bunlar hatasız uçuyor pekde maharetli pilot ve bizimkilerden daha iyi!! Hadi be oradan! Haaa Asker sivil arasında sıkıntı var nedensiz yere değil. Kral çıplak demek lazım ama olayı abartmadan. ama biz havacılara yakışan saygınlıkta! Tabi birde havacı olmayan, kokpite zar zor izinle pilotlara selam vermek için girebilenler var yada kuleyi uzaktan apronu uçaktan görenler :)) Herkezi konuşturmayın herkezi
  • Hatalar var yada yok ama iki adet yorum var ki! herşeyi açıklıyor. Biri diyor Hiç bir pilot aslında bir diğerinin pilotajını illaki biryerde kritik eder yada beğenmez bu bir DOĞRU! Biride diyor ki bu bizim iç meselemiz var yada yok, Kol kırılır yen içinde kalır buda bir DOĞRU! Ne yabancı azgınları varmış aramızda sanki sözüm ona bunlar hatasız uçuyor pekde maharetli pilot ve bizimkilerden daha iyi!! Hadi be oradan! Haaa Asker sivil arasında sıkıntı var nedensiz yere değil. Kral çıplak demek lazım ama olayı abartmadan. ama biz havacılara yakışan saygınlıkta! Tabi birde havacı olmayan, kokpite zar zor izinle pilotlara selam vermek için girebilenler var yada kuleyi uzaktan apronu uçaktan görenler :)) Herkezi konuşturmayın herkezi
  • "-Most THY pilots are ex military. They still fly with that menthality and any pilot from a civilian background is considered to be a moron;-So many charges of corruption was brought againts the former head of CAA but as one can guess, he never had his day in the court.-The Turkish CAA doesnt employ own staff based on compedance. They employ their staff based on who they know (called 'Torpil')."havacılığımıza bir alkış gelsin yabancı pilota bile TORPİLİ öğretmişiz.
  • -It is never Captains fault! , -Being a pilot at Turkish Airline is tradition that is passed on from father to son. Anybody else is an outsider , -all captains have a God complexion , -The English exam is being done by the Turkish CAA which in itself lacks the knowledge of English. I've seen them fail Australians or British citizens, just because!--The Turkish CAA is one of the most corrupt organization in the country. They can pass or revoke your license ot their own free will, making anything look like a fault. Nobody dares to speak against them. There is no other official organization that controls them cause they are one of the biggest source of income to the current AKP government." HERKESİN MALUMU OLANA VAR MI İTİRAZI OLAN?
  • ASIL BOMBALAR 5-6 SENE SONRA SİVİL KAYNAKLI TORPİLLİ PİLOTLAR KAPTAN OLMAYA BAŞLAYINCA PATLAYACAK.. ŞİMDİ ASKERLERİN KONUŞULMASI KAPTANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN ASKER OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR... SORUN ASKER-SİVİL FALAN DEĞİL, SORUN ADAM KAYIRMACILIK VE THY YÖNETİMİNDE...
  • ...On one of my first flights as FO at this airline, a Turkish pilot acting as Safety Pilot was also onboard, I was PNF when during a westerly take off, we received a radar heading “left 140”. This airfield has a 6,000ft mountain range 6 miles north. The again ex-mil captain completely lost his bearings and turned right. I had to remind him it was a left turn. He wouldn’t listen, so I called ATC to confirm. As ATC was confirming he got angry and shouted “No right” which resulted in me not being able to listen for the second time (I hate it when that happens, the confirmation is for my sakes not just yours!). Then when he saw the approaching mountain range, called ATC himself who confirmed the left. By then it was too late....
  • ...Big, big cultural problems for aviation in that country,speaking up against your "seniors" just doesn't happen in general life & most of the older generation pilots are ex military & very "old school", resulting in a cockpit gradient that is much too steep to permit speaking up in many cases, regardless of the age/experience in the RHS. The full report of the AMS accident suggested the PIC was not of this mentality at all, & was respected & liked for his fair attitude, but. . . no matter how fair he was, how able did the other two guys feel to intervene / go over his perceived position/authority
THY bünyesinde çalışan 13 yabancı pilotun, Türk meslektaşlarını yerden yere vurduğu açıklamaların yankısı devam ediyor. Dünya pilotlarının bir araya geldiği PPRUNE.org forumunda hararetli bir biçimde THY’yi tartışan pilotlar “Güvenlik sorunu bütün şirketlerde var” derken diğerleri “Asker kökenli pilotlar söz söyletmiyor” diyor.

Türk Hava Yolları bünyesinde geçmiş yıllarda çalışan ve halen çalışmakta olan 13 yabancı pilot önceki gün Danimarka’nın Politiken gazetesine konuşmuştu. 6 farklı Avrupa ülkesinden gelen pilotlar, Türk meslektaşları hakkında çok sert açıklamalarda bulunmuş, “Türk pilotların İngilizce bilgisi çok kötü. Önlem alınmazsa Amsterdam kazasının benzeri bir felaket kapıda. Türklerin eğitimi çok başarısız” yorumları yapılmıştı. Dünya pilotlarının bir araya geldiği ve şirket detaylarından teknik bilgilere birçok konunun tartışıldığı en büyük havacılık sitesi PPRUNE.org, THY ile çalkalandı. Güvenlik sorununun THY’ye özgü bir durum olmadığını açıklayan kullanıcıların yanısıra bazı forum ziyaretçileri “Türklerle uçmak yerine yürümeyi tercih ederim” dedi.

İşte THY hakkında ortaya atılan yorumlar:

Cryflyer- Haberde uluslararası kuruluşların bir sorun tespit etmediği yazılıyor. Bence bu DEVASA bir sorun.

FDR- Harika insanlar ama onlarla uçmaktansa yürümeyi tercih ederim. Değişim isteyen şirket çalışanları var ama kurum üzerinde ölü toprak var.

Plectron- Güvenlik açığı olan tek şirket o değil.

Captplaystation- 3 yıl önce THY ile bir görüşmeye gittim. Ben ve diğer adaylar konuştuk ama yetkililer arasında kendine güvenen bir biçimde İngilizce kullanan bir kişi vardı. Simulasyonda sadece kalkış, iniş, motor bozulması ve motoru kapatma gibi yöntemler çalışılıyordu. En büyük eğlence konusu motor bozulması durumunda Boğaz’a iniş operasyonuydu ama daha sonra kaldırdılar. Tecrübelilerin çoğu ordudan gelmiş ve eski tarz insanlar. Türk kültürü havacılıkla uyuşmuyor. Dışarıdan bakanlar, birbiriyle konuşan kaptanların “60’lardan” kaldığını düşünebilir.

Superpilot- Gözlemlediğim bir olayda, kabin memurunun bir hatası yüzünden gitmememiz gereken bir yükseklikte seyrettik. Pilot bunu geç fark etti ve farkedince bunu düzeltmek yerine kadına hakaret etti. İlk uçuşlarımdan birinde kule bize “sol 140” dedi. Ama kaptan sağa döndü. Onu uyarınca beni tersleyerek “Sağ” dedi. Durumu teyit etmek için tekrar kuleye sorduğumda “Sol” dedi, fakat kaptan inat etti. Karşımızda dağ görünce hatasını anladı. Ama benden özür dilemedi. Esas sorun ordudan gelenler. Bir pilot askeri geçmişi yüzünden saygı ister ve kendisini dokunulmaz bir tanrı olarak görürse bunlar olur.

(Vatan)
THY PİLOTLARI DÜNYANIN KONUSU OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Misafir ~ 12 yıl önce
TAMAMEN KATILIYORUM; ARKASINDAN BİRBİRİNİN KUYUSUNU KAZAN, DEDİKOSUNU YAPAN, KADER BİRLİĞİ ETMİŞ AMA FARKINDA OLMAYAN TÜRKİYE'DE BAŞKA BİR MESLEK KESİNLİKLE YOKTUR LÜTFEN BİRAZ KALİTE........ ELEŞTİRİDE DE ...HERKESE EMNİYETLİ UÇUŞLAR......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir cok kurumda mesleki gelisim programi olarak bilinen yabanci bir ulkedeki benzer bir kurumla karsilikli eleman degisimi vardir. Sayin THY yoneticileri, Sayin TALPA, sayin Kaptanlar, Sayin FO lar, Sayin Cabin crew, Sayin yer hizmetciler, Sayin Checkin personeli bir araya gelin ve istediginiz herhangi bir yada birden cok yabanci sirketle boyle bir programi baslatmak icin harekete gecin. Yani 1 yil gibi sureyle istanbula ucusu olan yabanci havayollarinin ucuslarinda personelin yarisi bizden olsun. Bu programa katilim gonullu olsun. katilanlar sonunda terfi konusunda oncelikli olsunlar. Global olmanin yolu burdan gecer. EGITIM ve SEFFAFLIK SART!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Birde rica ediyoruz biz havacılar olarak artık lütfen burada yorum yapmanın kriterleri olsun. Bu işin saygınlığını korumak için yorum yapma ve site üzerindeki işlemler üyeliğe tabi olsun. Her akıl ve vicdan yazdığının altında adını göreceğini bilerek yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hatalar var yada yok ama iki adet yorum var ki! herşeyi açıklıyor. Biri diyor Hiç bir pilot aslında bir diğerinin pilotajını illaki biryerde kritik eder yada beğenmez bu bir DOĞRU! Biride diyor ki bu bizim iç meselemiz var yada yok, Kol kırılır yen içinde kalır buda bir DOĞRU! Ne yabancı azgınları varmış aramızda sanki sözüm ona bunlar hatasız uçuyor pekde maharetli pilot ve bizimkilerden daha iyi!! Hadi be oradan! Haaa Asker sivil arasında sıkıntı var nedensiz yere değil. Kral çıplak demek lazım ama olayı abartmadan. ama biz havacılara yakışan saygınlıkta! Tabi birde havacı olmayan, kokpite zar zor izinle pilotlara selam vermek için girebilenler var yada kuleyi uzaktan apronu uçaktan görenler :)) Herkezi konuşturmayın herkezi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hatalar var yada yok ama iki adet yorum var ki! herşeyi açıklıyor. Biri diyor Hiç bir pilot aslında bir diğerinin pilotajını illaki biryerde kritik eder yada beğenmez bu bir DOĞRU! Biride diyor ki bu bizim iç meselemiz var yada yok, Kol kırılır yen içinde kalır buda bir DOĞRU! Ne yabancı azgınları varmış aramızda sanki sözüm ona bunlar hatasız uçuyor pekde maharetli pilot ve bizimkilerden daha iyi!! Hadi be oradan! Haaa Asker sivil arasında sıkıntı var nedensiz yere değil. Kral çıplak demek lazım ama olayı abartmadan. ama biz havacılara yakışan saygınlıkta! Tabi birde havacı olmayan, kokpite zar zor izinle pilotlara selam vermek için girebilenler var yada kuleyi uzaktan apronu uçaktan görenler :)) Herkezi konuşturmayın herkezi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"-Most THY pilots are ex military. They still fly with that menthality and any pilot from a civilian background is considered to be a moron;-So many charges of corruption was brought againts the former head of CAA but as one can guess, he never had his day in the court.-The Turkish CAA doesnt employ own staff based on compedance. They employ their staff based on who they know (called 'Torpil')."havacılığımıza bir alkış gelsin yabancı pilota bile TORPİLİ öğretmişiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
-It is never Captains fault! , -Being a pilot at Turkish Airline is tradition that is passed on from father to son. Anybody else is an outsider , -all captains have a God complexion , -The English exam is being done by the Turkish CAA which in itself lacks the knowledge of English. I've seen them fail Australians or British citizens, just because!--The Turkish CAA is one of the most corrupt organization in the country. They can pass or revoke your license ot their own free will, making anything look like a fault. Nobody dares to speak against them. There is no other official organization that controls them cause they are one of the biggest source of income to the current AKP government." HERKESİN MALUMU OLANA VAR MI İTİRAZI OLAN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ASIL BOMBALAR 5-6 SENE SONRA SİVİL KAYNAKLI TORPİLLİ PİLOTLAR KAPTAN OLMAYA BAŞLAYINCA PATLAYACAK.. ŞİMDİ ASKERLERİN KONUŞULMASI KAPTANLARIN ÇOĞUNLUĞUNUN ASKER OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR... SORUN ASKER-SİVİL FALAN DEĞİL, SORUN ADAM KAYIRMACILIK VE THY YÖNETİMİNDE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...On one of my first flights as FO at this airline, a Turkish pilot acting as Safety Pilot was also onboard, I was PNF when during a westerly take off, we received a radar heading “left 140”. This airfield has a 6,000ft mountain range 6 miles north. The again ex-mil captain completely lost his bearings and turned right. I had to remind him it was a left turn. He wouldn’t listen, so I called ATC to confirm. As ATC was confirming he got angry and shouted “No right” which resulted in me not being able to listen for the second time (I hate it when that happens, the confirmation is for my sakes not just yours!). Then when he saw the approaching mountain range, called ATC himself who confirmed the left. By then it was too late....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...Big, big cultural problems for aviation in that country,speaking up against your "seniors" just doesn't happen in general life & most of the older generation pilots are ex military & very "old school", resulting in a cockpit gradient that is much too steep to permit speaking up in many cases, regardless of the age/experience in the RHS. The full report of the AMS accident suggested the PIC was not of this mentality at all, & was respected & liked for his fair attitude, but. . . no matter how fair he was, how able did the other two guys feel to intervene / go over his perceived position/authority

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000