13 Şubat 2009, Cuma 14:14:31

THY PİLOTLARI DİKSİYON EĞİTİMİ ALIYOR

Uçak yolculuklarında, yapılan anonslar, yolcuların psikolojisinde önemli ölçüde belirleyici rol oynuyor. Bu durumun farkında olan THY Yönetimi, pilotlarına diksiyon eğitimi aldırmaya başladı.
  • bide şu eğitim lazım muhterem pilotlara o uçağın hangi emeklerle havalanabildiğini kaç kişinin emeği geçtiğini.aysonunda aldığı parada evini geçindiremeyen kaç tane yer görevlisinin az çok bir katkısı olduğunu güzel bir anlatmak lazım.bunları bilseler karşısına gelen operasyon görevlisine uçağını hazırlayan teknisyenine görevi gereği karşılaştığı herkese daha nazik olacaklardor diye düşünüyorum.havacılık yapmanın ne olduğunu havacılığın ne olduğunu bilmeyen pilotlarımız var maalesef.nezaket tek taraflı olmaz mesul kaptanlarımıza duyrulur..ha bide iki şerit takıp mesul kaptanın birazdaha önünde olanlara da tabii ki..
  • once ingilizce egitimi versinler
  • Bir de şu açıdan bakalım. Bu diksiyon kursu için THY nin ödeyeceği miktar ne kadar ve kimlere ödenecek bu miktar? Kabin memuru alımları sırasında neden bu sınavın yapılması bir danışmanlık firmasına ihale ediliyor? THY gibi bir firma kendi bünyesinde bu sınavı yapamıyor mu ya da bu firma babasının hayrına mı yapıyor bu sınavları? Yapılan eğitim güzel sözüm yok ama neden bu zamana kadar yapılmadı ???
  • 5 parmağın 5'i bir değil. Bazen kaptan anonsa başlıyor " Saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler" diye canlı dolu dolu bir sesle, yolcuların uçuştan aldığı keyif dahi artıyor kabinde bir uyanma canlanma oluyor. Bazende kaptan patpıput diye patlak hoparlör gibi bir sesle anons yapıyor uçuş keyfinin içine ediyor oraya bırakıyor. Kaptanın sesi çok önemli. Herkesin hayatıın emanet edildiği insanın jargonsuz ve canlı bir sesle anonsu, hem yolcunun kendisine güvenmesini hem de kabin açısından sorunsuz bir uçuş geçirilmesini sağlar. TK doğru bir iş yapmış. Geç kalınmış bir meseledir bu. Neticede adam gibi konuşmayana, kendisini otobüs kaptanı sanan bir takım zevata (!) konuşma öğretiliyor. Doğru konuşan zevataysa daha iyi konuşma öğretiliyor.
  • THY güzel karar almış keşke bunu tüm şirketler yapsa gerçekten havada ne dedikleri anlaşılmıyor çoğu pilotun.iyi güzel uçak kullanabiliyorlar ama yolcuyu bilgilendirecek mesajları hiçbir zaman tam anlaşılmıyor.ya çok hızlı oluyor kağıttan okumuş gibi yada tutukluk yapıyorlar çoğu zaman.güzel bir girişim başarılar umarım yakın zamanda tüm firmalar buna önem verir
  • teknisyen arkadaşlar da bu eğitimi alsa faydalı olur. saygılar . yusuf
  • İyi yaa. !!! her gittiğin yerin yabancı dilinin inceliklerini öğrenmek kolay mı sanıyorsun.. j harfi h okunurmuş !! sen git bir amerikalıyta fransıza almana araba, Istanbul Atatürk havalimanı dedirt bir göreyim.. yada İstanbulş Sabiha Gökçen dedirt bakayım bi.. !! ukalalığın lüzümu yok.. gittiği destinasyonun ne olduğunu yolcu biliyor. uçuş ekibi gidilen ülkenin telaffuz özelliklerini bilmek zorunda değil.. ama anons farklı bir konu..o nedenle saçma sapan yorumlar yapmayın
  • Çok doğru bir eğitim,pilotlarınıza ve kabin memurlarına hava alanlarının isimleri nasıl okunuyor ,söyleniyor öğretirlerse başarılı çalışmaya katkısı olacağını düşünüyorum. örnek : Madrid Barajas hava alanını okunduğu gibi değil Bara(h)as diye söylenmesi gerekiyor,İspanyolca da J harefleri ( H ) olarak okunuyor. Saygılarımla Barış ÇAYLA
  • eğitim şart.
  • kabin ekiplerine de veriliyor aynı eğitim merak etme sen misafir...

Airport TV’de yayınlanan habere göre; THY yönetimi, pilotlarına diksiyon eğitimi aldırmaya başladı. Geçen Eylül ayından bu yana THY pilotlarına diksiyon eğitimi veren Suna Okur, anonslarda kullanılan ses tonunun ve diksiyonun yolcular üzerinde önemli etkisi olduğunu söyledi.

“Konuşurken o anki ruh halimizi yansıtıyoruz” diyen Okur, “O yüzden bu anonslar çok önemli ve mutlaka eğitim alınmalı. THY’den teklif geldi ve çalışmaya başladık. Eylül ayından beri Cuma günleri eğitim veriyoruz” dedi.

Suna OkurTürkan Şoray’ın, “ Pilotun nefesini dinliyorum ve beni kaygılandırıyor” sözünü hatırlatan Suna Okur, pilotların diksiyon eğitimine başlangıçta tepki gösterdiğini dile getirdi.

Okur şöyle konuştu:
“Pilotlardan başlangıçta tepki geldi. ‘Ne gerek vardı, diksiyona ihtiyacım yoktu’ diye tepki gösterdiler. Ancak daha sonra sesin anlamını kavrayınca derslere alıştılar. Çok güzel eğitimler oluyor.”

15 yıldır diksiyon eğitmenliği yapan Suna Okur, kendi yaptığı yolculuklarda da zaman zaman anonslarda yapılan hataları fark ettiğini ifade etti.

Okur, “Ağzın içerisinde yuvarlanarak yapılan anonslar eğer tedirginsem beni rahatsız ediyordu. Türkçenin şiirselliğini yabancılar da duymalı. Fonetik vurgu ve tonlamanın çok önemli. Telaffuz üzerinde çalışıyoruz. Herkesin doğru kabul ettiği ancak yanlış olan kelimeler üzerinde çok duruyoruz. Yer adlarını telaffuz ederken vurgu ve tonlama çalışıp dersi tamamlıyoruz. Bir günlük eğitimin ardından pilotlar Türkçeyi çok daha iyi kullanıyorlar” diye konuştu.

Suna Okur, THY yönetiminin diksiyon eğitimi dışında başka eğitimlere de önem verdiğinin altını çizdi.

©AirportHaber.com

THY PİLOTLARI DİKSİYON EĞİTİMİ ALIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
bide şu eğitim lazım muhterem pilotlara o uçağın hangi emeklerle havalanabildiğini kaç kişinin emeği geçtiğini.aysonunda aldığı parada evini geçindiremeyen kaç tane yer görevlisinin az çok bir katkısı olduğunu güzel bir anlatmak lazım.bunları bilseler karşısına gelen operasyon görevlisine uçağını hazırlayan teknisyenine görevi gereği karşılaştığı herkese daha nazik olacaklardor diye düşünüyorum.havacılık yapmanın ne olduğunu havacılığın ne olduğunu bilmeyen pilotlarımız var maalesef.nezaket tek taraflı olmaz mesul kaptanlarımıza duyrulur..ha bide iki şerit takıp mesul kaptanın birazdaha önünde olanlara da tabii ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
once ingilizce egitimi versinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir de şu açıdan bakalım. Bu diksiyon kursu için THY nin ödeyeceği miktar ne kadar ve kimlere ödenecek bu miktar? Kabin memuru alımları sırasında neden bu sınavın yapılması bir danışmanlık firmasına ihale ediliyor? THY gibi bir firma kendi bünyesinde bu sınavı yapamıyor mu ya da bu firma babasının hayrına mı yapıyor bu sınavları? Yapılan eğitim güzel sözüm yok ama neden bu zamana kadar yapılmadı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
5 parmağın 5'i bir değil. Bazen kaptan anonsa başlıyor " Saygıdeğer hanımefendiler beyefendiler" diye canlı dolu dolu bir sesle, yolcuların uçuştan aldığı keyif dahi artıyor kabinde bir uyanma canlanma oluyor. Bazende kaptan patpıput diye patlak hoparlör gibi bir sesle anons yapıyor uçuş keyfinin içine ediyor oraya bırakıyor. Kaptanın sesi çok önemli. Herkesin hayatıın emanet edildiği insanın jargonsuz ve canlı bir sesle anonsu, hem yolcunun kendisine güvenmesini hem de kabin açısından sorunsuz bir uçuş geçirilmesini sağlar. TK doğru bir iş yapmış. Geç kalınmış bir meseledir bu. Neticede adam gibi konuşmayana, kendisini otobüs kaptanı sanan bir takım zevata (!) konuşma öğretiliyor. Doğru konuşan zevataysa daha iyi konuşma öğretiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY güzel karar almış keşke bunu tüm şirketler yapsa gerçekten havada ne dedikleri anlaşılmıyor çoğu pilotun.iyi güzel uçak kullanabiliyorlar ama yolcuyu bilgilendirecek mesajları hiçbir zaman tam anlaşılmıyor.ya çok hızlı oluyor kağıttan okumuş gibi yada tutukluk yapıyorlar çoğu zaman.güzel bir girişim başarılar umarım yakın zamanda tüm firmalar buna önem verir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
teknisyen arkadaşlar da bu eğitimi alsa faydalı olur. saygılar . yusuf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İyi yaa. !!! her gittiğin yerin yabancı dilinin inceliklerini öğrenmek kolay mı sanıyorsun.. j harfi h okunurmuş !! sen git bir amerikalıyta fransıza almana araba, Istanbul Atatürk havalimanı dedirt bir göreyim.. yada İstanbulş Sabiha Gökçen dedirt bakayım bi.. !! ukalalığın lüzümu yok.. gittiği destinasyonun ne olduğunu yolcu biliyor. uçuş ekibi gidilen ülkenin telaffuz özelliklerini bilmek zorunda değil.. ama anons farklı bir konu..o nedenle saçma sapan yorumlar yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok doğru bir eğitim,pilotlarınıza ve kabin memurlarına hava alanlarının isimleri nasıl okunuyor ,söyleniyor öğretirlerse başarılı çalışmaya katkısı olacağını düşünüyorum. örnek : Madrid Barajas hava alanını okunduğu gibi değil Bara(h)as diye söylenmesi gerekiyor,İspanyolca da J harefleri ( H ) olarak okunuyor. Saygılarımla Barış ÇAYLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
eğitim şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kabin ekiplerine de veriliyor aynı eğitim merak etme sen misafir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000