03 Kasım 2014, Pazartesi 14:40:12

THY PİLOT ADAYI ARIYOR

Türk Hava Yolları yetiştirilmek üzere pilot adayları alınacağını duyurdu.
  • Ingilizce öğretmenlerinden seçsinler pilot adaylarını:)birde 75 TOFEL isteniyor sonra yeniden sınava tabi tutuluyor adaylar..TOFEL e mi güvenmiyorlar...? Yoksa daha iyi bir sınav sistemleri mi var ?..
  • Madem kadın pilot adayları için 1.60 mt. Boyunda olmak yeterli oluyor, neden erkeklerde 1.65 mt. İsteniyor? Kokpit aynı kokpit değil mi? Erkekler için negatif Ayrımcılık olmuyor mu?
  • Bence thy kendisi bir akademi acip pilot yetistirse daha iyi
  • Adamlar 75'e dusurmus halen toefl diye aglayanlar... Pilotluk Erasmus partisinde zamparalik yapmaya benzemez. En az 80-85 olmali. Gunes gozlugu takip hava atmayi biliyorsunuz biraz da Ingilizce ogrenin. Bilene tek kelime lafim yok. Herkese basarilar iyi ucuslar.
  • THYna girmek isteyen gençler başarısızlıklarınızı torpil,dayı ilişkilerine bağlamak yerine ne eksiğim var acaba diye sorgularsanız iyi olur.Her aşama bir elemedir ve kriterlere uymadığınız tespit edilirse o aşamada elenirsiniz, bir sonraki aşamaya geçemezsiniz.Giremediyseniz dünyanın sonu mu,yeteneklerinizi başka bir yerde deneyebilirsiniz.Havacılığa bu kadar istekli oluşunuz THY de eğitimin beleş oluşu mu yoksa havacılık aşkınız mı.İçi boş pilot adayları sizi.......
  • maalesef thy pilotlarının birçoğu ya asker kökenli ya partiden torpilli ya da babası thy de pilot olup iltimasla oğlunu da pilot alanlardan oluşuyor.gerçekten emeği ile girenler %10u geçmiyor.ben bu kurumun bir üyesiyim ve üyesi olmaktan gurur duyuyorum ama gelin görün o kokpitteki hal ve hareketleri, o kabindeki seviyesiz boya küplerini.işini ciddiyetle yapan yabancı pilotlara lafım yok.özellikle almanlara. hiç kusura bakmayın yorumcular.
  • Aday arayan Kaybettirdiği yere baksın
  • Kendi uzmanına dil tazminati vermek için IELTS Academic 6.5 istiyor. PILOT olacak adamdam 6 getir diyor. Bunun hesabını bakalım nasil vereceksiniz!!!!
  • badem bıyık ozelligini yazmayi unutmuslar ;)
  • Bence burada yorumda bulunanlar psikiyatri hastanesine gorunmeli. Burası Türkiye , güzel bir meslek için tabi ki eskiden beri olduğu gibi tanıdığı olanlar şanslı olacaklardır. Fakat , tüm süreci torpilden ibaret gorup saçmalamakta ayrı bir psikiyatrik durum. Tanıdığı olanda girecek olmayanda. Özel sektörde de bu böyle , devlet işlerinde de . En basitinden sizler de evinize temizlikçi alırken bile tanıdıgınızı tercih edersiniz.

Türk Hava Yolları yetiştirilmek üzere pilot adayları alınacağını duyurdu.

Resmi internet sitesinden duyuru yapan THY, şartları şöyle sıraladı...

Genel Özellikler

T.C. Vatandaşı olmak,
En az 4 yıllık lisans mezunu olmak,
01.01.1984 ve sonrasında doğmuş olmak,
Erkek adaylar için boy 165 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak,
Bayan adaylar için boy 160 cm’den kısa, 190 cm’den uzun olmamak ve beden-kitle endeksine uygun olmak,
Askerlik hizmetini tamamlamış veya eğitim başlangıç tarihi itibari ile en az 2 yıl tecil ettirebilmeyi taahhüt etmek,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmış olmamak.

Yabancı Dil (İngilizce) Şartı

İlan tarihi itibariyle son 2 yıl içinde aşağıda belirtilen İngilizce dil sınavlarının birinden istenen minimum puanı belgelemek.
TOEFL (IBT) : 75 (speaking : min.20)

IELTS (Akademik) : 6 (speaking : min.6)

Sağlık Şartları

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) Annex-1’deki ve JAR FCL-3’deki Ticari Havayolu Pilotu şartlarına uygun olmak. (Adaylar bu şartları sağladıklarını belgeleyen raporu, daha sonra duyurulacak tarihte belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin edeceklerdir.)

Diğer Şartlar

THY A.O. tarafından yapılacak olan değerlendirme süreçlerinde başarılı olmak.

THY PİLOT ADAYI ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ingilizce öğretmenlerinden seçsinler pilot adaylarını:)birde 75 TOFEL isteniyor sonra yeniden sınava tabi tutuluyor adaylar..TOFEL e mi güvenmiyorlar...? Yoksa daha iyi bir sınav sistemleri mi var ?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Madem kadın pilot adayları için 1.60 mt. Boyunda olmak yeterli oluyor, neden erkeklerde 1.65 mt. İsteniyor? Kokpit aynı kokpit değil mi? Erkekler için negatif Ayrımcılık olmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Bence thy kendisi bir akademi acip pilot yetistirse daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar 75'e dusurmus halen toefl diye aglayanlar... Pilotluk Erasmus partisinde zamparalik yapmaya benzemez. En az 80-85 olmali. Gunes gozlugu takip hava atmayi biliyorsunuz biraz da Ingilizce ogrenin. Bilene tek kelime lafim yok. Herkese basarilar iyi ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THYna girmek isteyen gençler başarısızlıklarınızı torpil,dayı ilişkilerine bağlamak yerine ne eksiğim var acaba diye sorgularsanız iyi olur.Her aşama bir elemedir ve kriterlere uymadığınız tespit edilirse o aşamada elenirsiniz, bir sonraki aşamaya geçemezsiniz.Giremediyseniz dünyanın sonu mu,yeteneklerinizi başka bir yerde deneyebilirsiniz.Havacılığa bu kadar istekli oluşunuz THY de eğitimin beleş oluşu mu yoksa havacılık aşkınız mı.İçi boş pilot adayları sizi.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu seneki elemeler hakkında ne biliyorsunuz? 8 dakika mülakatlarda adayların nereli oldukları anne baba meslekleri vs soruluyor ve aday eleniyor. Yetmiyor, üstüne 1 yıl da başvurmaması için ceza alıyor. Çünkü Elenenlerin hepsi pırıl pırıl başarılı içi dolu insanlar. DLR sınavları zaten bir yıl geçeli. Kim kalkıp da bir yıl sonra tekrar böyle bir yükün altına girebilir? Size ek bir bilgi sunayım ki O kişilerin çoğu başarısız oldukları için değil başarılı oldukları için elendi. Yani "over qualifed" oldukları için. Elenenlerin çoğu özellikle hali hazırda prestijli ve başarılı şirketlerde çalışan TRnin iyi üniversitelerinden mezun adaylar. Sizin önününden bile geçemeyeceğiniz yerlerde çalışanlar/okuyan gençler. Zaten öyle yapıyorlar başka şirketlerde çalışıyorlar. TR havayolu için değil. ama hayatlarından çalınan bu zamanı hiç bir şey geri getirmiyor. Sonra da kalkıp hiç kimse "sınavları geçecek adam yok" "aday yok" sınavlar çok zor!Demesin.Hepsi var.Eğitim de beleş değil.İçi dolu arkadaş
eagle63 ~ 9 yıl önce
maalesef thy pilotlarının birçoğu ya asker kökenli ya partiden torpilli ya da babası thy de pilot olup iltimasla oğlunu da pilot alanlardan oluşuyor.gerçekten emeği ile girenler %10u geçmiyor.ben bu kurumun bir üyesiyim ve üyesi olmaktan gurur duyuyorum ama gelin görün o kokpitteki hal ve hareketleri, o kabindeki seviyesiz boya küplerini.işini ciddiyetle yapan yabancı pilotlara lafım yok.özellikle almanlara. hiç kusura bakmayın yorumcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aday arayan Kaybettirdiği yere baksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kendi uzmanına dil tazminati vermek için IELTS Academic 6.5 istiyor. PILOT olacak adamdam 6 getir diyor. Bunun hesabını bakalım nasil vereceksiniz!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah thy ah ~ 9 yıl önce
badem bıyık ozelligini yazmayi unutmuslar ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genc ~ 9 yıl önce
o eskiden di gardas
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence burada yorumda bulunanlar psikiyatri hastanesine gorunmeli. Burası Türkiye , güzel bir meslek için tabi ki eskiden beri olduğu gibi tanıdığı olanlar şanslı olacaklardır. Fakat , tüm süreci torpilden ibaret gorup saçmalamakta ayrı bir psikiyatrik durum. Tanıdığı olanda girecek olmayanda. Özel sektörde de bu böyle , devlet işlerinde de . En basitinden sizler de evinize temizlikçi alırken bile tanıdıgınızı tercih edersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000