06 Ocak 2012, Cuma 15:20:02

THY PERSONELİNE İYİ HABER...

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nda görevli olan personelin izin haklarının yenildiğini düşünerek Bakanlığa yaptığı başvurudan olumlu yanıt aldığını açıkladı...
  • Canım gibi sevdiğim işimi elimden aldılar..Sayın Sendika senelik izinin 3-5 gününü araştırıyor.İzmir sendika başkanı zaten hayalet ADETA BİR CASPER .Benim ekmeğim elimden gitti bari diğer arkadaşların iş güvenli ği sağlansın.İzmir sendika başkanı daha '' apron kartı '' alamadı... Bu nasıl GÜÇ ?? . Zaten almasınada artık pek gerek yok personel kalmadı.Ama her ay çok iş yapıyormuş gibi 5000 liradan fazla maaş alıyor.Bence boşa israf hava iş bunların teftişini yapsın.Çalışmayan İzmir şubesini kapatsın.Personel eriyor senelik izin peşinde millet.İzmir alsancak,kuşadalarında yemek yemeyi iyi biliyorlar ,ama millet kan ağlarken.Birazda bu konulara ilgi gösterelim...Böyle konuşmak istemezdim ama SENELİK İZİN konu degil bence.
  • uçağın u'sundan anlamayan adamlar, gelmişler orada 3 aylık bir kursla teknisyen olacağını sanıyorlar. sonra bir de kalmış teknik'teki adamlara laf ediyorlar. o teknikteki adamlar uçakçılıkla ilgili kaç yıl eğitim alıyorlar senin haberin var mı ? sizin gibi düz bir meslek lisesi okuyupta gelmiyorlar o işe. bırak herşeyi bir de kalkıp o adamlara laf etmen adamın canını sıkıyor. habomculara verilen para çok bile. asgari ücret verilse yeter
  • Kafanı yorma sen HABOM personelleri tekniktekilerden çok daha iyi İngilizce bilmekte. Zaten çoğunluğu öğretmen ve fakülte mezunu. tekniktekiler kimler acaba? uçak lisesi mezunu, ordan burdan toplama insanlar. en son söyleyebileceğin şeydir habomcuların ingilizcesine laf atmak!
  • habomcular önce ingilizce öğrensinler ondan sonra maaş istesinler. piyasada 1000 lira alamayacak adamlar burda adam yerine konuluyor şirketi doldurdular habom ayağına.
  • Pabucumun sendikası.... HABOM için ne yaptınız? Şu an 650 kadar personeli olan ama ne olduğu belirsiz bir şirketten bahsediyorum.... Ne yaptınız? Nasıl bu personelin yüzüne bakacaksınız?
  • özel havayollarında çalışan personelin de tümü sendikalı olmalı ama degiller ama sendikanın olması bile haksızlıga ugramayıcaksınız anlamına gelmiyor. iş kanunları degişmeli.adam seni haksız yere işten atıyor işe iade davasını kazandıgın halde işe tekrar geri alması gerekırken birkac maasın karsılıgı tazmınat vererek sana güle güle diyor ve yerine torpilli,tecrübesi bilgisi olmayan yeni adam bile alıyor hiç çekinmeden .diger ülkelerde bu böyle degil davayı kazandıgında seni işe geri almak zorunda eger haksızlıga ugramıssın ama ülkemizdeki yasalar yetersiz çalışanı degil işvereni kouyor maalesef.
  • bizler ne yapalım,tazminat yok,herşey işten atılma sebebi bir de istifa et biz çıkarmayız diyorlar,tüm yıl yıllık izin kulllanmadık,içeride yıllık izin haklarımız var boştan sebebplerle uçuşlar azaldı diye zorunlu ücretsiz izne çıkarıyorlar..Bizim haklarımız ne olcaakk??????????*
  • değerli arkadaşlar, işten atılmalara karşı sendikanın yapacağı birşey yok, yasalar maalesef elini kolunu bağlıyor. Tamam sendikayı suçluyorsunuz da hukuki olarak bir yaptırımı olamaz, idari olarak da zaten işveren sendikayı takmıyor; bu nedenle personel sendikasına sahip çıkmalıdır ve arkasında durmalıdır. Sadece aidat ödeyerek sendikalı, sadece aidat alarak sendikacı olunmaz. Ne istiyorsunuz; B kapısında bir basın açıklamasına ya da bir tepki eylemine kaç kişi katılıyor
  • HABOM personeli için ne yaptınız? Onca insan şu an ne kadara çalışıyor? umrunuzda mı? zamanı geldiğinde nasıl yüzüne bakıcaksınız bu insanların?
  • HABOM ne olucak ? artık birşeyler yapın...
Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'na 22. dönem toplu iş sözleşmesinin imza tarihinden sonra, 15 Haziran 1999 tarihinden önce işe girmiş olanların yıllık izin haklarının 30 gün olduğunu ve bu kapsamda izin kullandırılması konusunda görüşlerin aktarıldığını ifade ederek, alınan olumsuz cevap neticesinde de konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliği'ne intikal ettirildiğini açıkladı.
 
Bu başvurusu sonrasında izin haklarının 30 gün olduğu konusunda İş Müfettişliği'nin kararı olduğunu açıklayan Hava-İş, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
Hava-İş Sendikası konu ile ilgili olarak üyelerine aşağıdaki duyuruyu yaptı.

Değerli Üyelerimiz;

Sendikamız 22. Dönem toplu iş sözleşmesinin imza tarihinden sonra THY A.O’da yürürlükte bulunan 22. Dönem TİS 60. Maddesinde belirlenen Yıllık İzin süreleri ile ilgili 15.06.1999 tarihinden önce işe girmiş sendika üyelerinin izninin 30 gün kullandırılması gerektiğini belirtmiş, işveren ve üyelerine uygulamanın bu yönde yapılmasını gerektiğini bildirmişti.Ancak sendikamızın bu talebi ve üyelerimizin bu konuda verdiği dilekçeler işverence kabul edilmemişti.

Sendikamız konuyu T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişliğine iletmiş ve TİS ihlalinin önlenmesini talep ederek TİS ihlalinin önlenmesi için başvuruda bulunmuştu.T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafımıza bu başvurumuz konusunda gönderdiği yazı ile İş Müfettişliği İnceleme sonucu; sendikamızın ilgili TİS ihlal başvurusu konusunda haklı olduğu belirlenmiştir.

İş Müfettişliği inceleme raporunun sonuç kısmında 15.06.1999 tarihinden önce işe giren tüm üyelerimiz için yıllık izin süresinin 30 işgünü olduğu açıkça saptanmıştır.
Bu nedenle ilgili İş Müfettişliği inceleme raporu sonucu sendikamız 05.01.2012 tarihinde ilgili ihlalin sona erdirilmesi, geriye doğru eksik izin kullandırılan üyelerimizin izinlerinin iade edilmesi ve 2012 yılı yıllık izinlerinin İş Müfettişliği Raporu dikkate alınarak planlanması hususunda işverene resmi yazı yazılmıştır. Bilginize sunarız.


THY PERSONELİNE İYİ HABER...

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 12 yıl önce
Canım gibi sevdiğim işimi elimden aldılar..Sayın Sendika senelik izinin 3-5 gününü araştırıyor.İzmir sendika başkanı zaten hayalet ADETA BİR CASPER .Benim ekmeğim elimden gitti bari diğer arkadaşların iş güvenli ği sağlansın.İzmir sendika başkanı daha '' apron kartı '' alamadı... Bu nasıl GÜÇ ?? . Zaten almasınada artık pek gerek yok personel kalmadı.Ama her ay çok iş yapıyormuş gibi 5000 liradan fazla maaş alıyor.Bence boşa israf hava iş bunların teftişini yapsın.Çalışmayan İzmir şubesini kapatsın.Personel eriyor senelik izin peşinde millet.İzmir alsancak,kuşadalarında yemek yemeyi iyi biliyorlar ,ama millet kan ağlarken.Birazda bu konulara ilgi gösterelim...Böyle konuşmak istemezdim ama SENELİK İZİN konu degil bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçağın u'sundan anlamayan adamlar, gelmişler orada 3 aylık bir kursla teknisyen olacağını sanıyorlar. sonra bir de kalmış teknik'teki adamlara laf ediyorlar. o teknikteki adamlar uçakçılıkla ilgili kaç yıl eğitim alıyorlar senin haberin var mı ? sizin gibi düz bir meslek lisesi okuyupta gelmiyorlar o işe. bırak herşeyi bir de kalkıp o adamlara laf etmen adamın canını sıkıyor. habomculara verilen para çok bile. asgari ücret verilse yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kafanı yorma sen HABOM personelleri tekniktekilerden çok daha iyi İngilizce bilmekte. Zaten çoğunluğu öğretmen ve fakülte mezunu. tekniktekiler kimler acaba? uçak lisesi mezunu, ordan burdan toplama insanlar. en son söyleyebileceğin şeydir habomcuların ingilizcesine laf atmak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
habomcular önce ingilizce öğrensinler ondan sonra maaş istesinler. piyasada 1000 lira alamayacak adamlar burda adam yerine konuluyor şirketi doldurdular habom ayağına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pabucumun sendikası.... HABOM için ne yaptınız? Şu an 650 kadar personeli olan ama ne olduğu belirsiz bir şirketten bahsediyorum.... Ne yaptınız? Nasıl bu personelin yüzüne bakacaksınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
özel havayollarında çalışan personelin de tümü sendikalı olmalı ama degiller ama sendikanın olması bile haksızlıga ugramayıcaksınız anlamına gelmiyor. iş kanunları degişmeli.adam seni haksız yere işten atıyor işe iade davasını kazandıgın halde işe tekrar geri alması gerekırken birkac maasın karsılıgı tazmınat vererek sana güle güle diyor ve yerine torpilli,tecrübesi bilgisi olmayan yeni adam bile alıyor hiç çekinmeden .diger ülkelerde bu böyle degil davayı kazandıgında seni işe geri almak zorunda eger haksızlıga ugramıssın ama ülkemizdeki yasalar yetersiz çalışanı degil işvereni kouyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizler ne yapalım,tazminat yok,herşey işten atılma sebebi bir de istifa et biz çıkarmayız diyorlar,tüm yıl yıllık izin kulllanmadık,içeride yıllık izin haklarımız var boştan sebebplerle uçuşlar azaldı diye zorunlu ücretsiz izne çıkarıyorlar..Bizim haklarımız ne olcaakk??????????*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
değerli arkadaşlar, işten atılmalara karşı sendikanın yapacağı birşey yok, yasalar maalesef elini kolunu bağlıyor. Tamam sendikayı suçluyorsunuz da hukuki olarak bir yaptırımı olamaz, idari olarak da zaten işveren sendikayı takmıyor; bu nedenle personel sendikasına sahip çıkmalıdır ve arkasında durmalıdır. Sadece aidat ödeyerek sendikalı, sadece aidat alarak sendikacı olunmaz. Ne istiyorsunuz; B kapısında bir basın açıklamasına ya da bir tepki eylemine kaç kişi katılıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HABOM personeli için ne yaptınız? Onca insan şu an ne kadara çalışıyor? umrunuzda mı? zamanı geldiğinde nasıl yüzüne bakıcaksınız bu insanların?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HABOM ne olucak ? artık birşeyler yapın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000