03 Temmuz 2014, Perşembe 09:00:36

'THY PAYINI ARTIRINCA PEGASUS GERİLEDİ'

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Gökhan Buğday, Atatürk Havalimanı basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu.
  • içimizdeki İrlandalı kanka sevindim 7 saatte evinde olacağına:)
  • ISG' i ve Kurtköy'ü değer yapan PEGASUS tur.
  • thy sabihada payını artırmış olabilr ancak thy nin bir diğer yerli havayolu ile rekabete girip onu sindirmeye çalışması ne derece doğru.bir pegasus elbetteki thy olamaz işte bu yüzden rakip olması zaten imkansız.thy bence yerli bir firma ile rekabete girip onun yolcusunu almaya çalışacağına kendisi gibi devlerle yarışıp pgs gibi firmaların önünü açmalı her konuda destek vermeli gerekirse birbirlerinin gitmedikleri root larda yolcu transferi yapmalılar.yabancı firmalar Türkiyede cirit atarken thy bence farklı yöntemler geliştirmeli kendi akranları ile rekabet etmeli.
  • sabiha gökçene acil 2 . pist lazım çünkü geçen hafta uçmak için pist başında bekleyen tam 9 uçak vardı gökyüzne baktım ineşe geçmiş 2 uçak yetersiz kalıyo artık saw tek pistle.
  • 1. Yeni pist nereye yapılacak? 2. Eski terminal sanırım depo gibi bir şey olarak kullanılıyor. Ryanair yeni terminali kullanır bence. 3. "3. h.limanı yapılıyor, ISG'ye yeni piste/yeniliklere ne gerek var" diyenlere söylüyorum: ISG'de bir pist var. ISG gelişen bir h.limanı. Tek pist yüzünden kalkış ve inişlerde aksaklıklar olucak. 2. pist lazım. Atatürk h.limanı ihtiyaçları karşılayamıyor. 3. h.limanı açılana h.yolları Sabiha Gökçen h.limanını kullanacak. Bu şekilde de park sorunları gibi sıkıntılar olabilir. İşte bu yüzden ben bu fikri onaylıyorum.
  • Pegasus,sözde 100 uçak sipariş verdi ve atılım içersinde...80 yılların otobüs firmalarını andırıyor...100 uçağı park edecek yeri varmı acaba?...yada;100*65=6500 personele ne zaman ve ne şekilde sahip olacak?...atma,din kardeşiyiz...vergi yok,avanta çok...farkını verene yarın sabah pegasusu anında satar Sabancı...
  • Türkiye Avrupa Birligi üyesi olmadigi icin (dolayisiyla Open Skies'a dahil olmadigi icin) Ryan Air sadece Dublin-Istanbul seferi yapabilir. Fazla birsey beklemeyin yani.
  • thy, sawda tam kapasıte çalışırsa; Pegasus kilidi vurur....
  • Ryanair gelir umarim. amsterdam- ist seferi de eklenirse iste bak o zaman daha da super olur!
  • Ryanair gelirse muhtesem olur, bizim Michael isini bilir. Birde Knock-SAW ucusu kondumu 7 saatte evdetim demektir, yaba daba duuuuuuu

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kendi rekorlarını sürekli yenileyen Sabiha Gökçen Havalimanı'nın CEO'su Gökhan Buğday, Yeşilköy'de Atatürk Havalimanı gazetecileriyle bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İKİNCİ PİSTİN TEMEL ATMA TARİHİ 29 EKİM

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ilk 6 aylık performansını değerlendiren Buğday; 'Ocak-Haziran döneminde geçtiğimiz yıla oranla yüzde 33 büyüme sağladık. Toplam yolcu sayısında yıl sonu itibariyle 24 milyona ulaşmış olacağız. Bu rakamın 9 milyonu dış hat, 15 milyonu da iç hat yolcusu olacak. Bu rakamlara bakıldığında kapasitemizi doldurmuş olduğumuzu söyleyebilirim. Ama özellikle pist konusunda kapasitemiz tamamen doldu.

Bilindiği gibi Sabiha Gökçen'e ikinci pist projesi var. Bu projede 34-35 metre bir kot farkımız söz konusu ve 30 milyona yakın dolgumuz olacak. Bu anlamda oldukça zor bir proje ve DHMİ bu projeyi 3 etapta yapmayı planlıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı finansmanın tamamını kendisi karşılayacak ve DHMİ'den anahtar teslimi bir proje istiyor. 60 metre genişliğinde ve 3500 metre uzunluğunda A380 tipi uçağın da rahatlıkla ineceği bir pist inşa edilecek.

Proje için ihaleye çıkıldı, firmaların tespitleri yapıldı ve teklif istenecek aşamaya kadar gelindi. Ağustos ayı içerisinde tekliflerin iletilmesini bekliyoruz. Büyük ihtimalle 29 Ekim gibi temel atma töreni yapmayı planlıyoruz. Yapımı da 2 yıl kadar sürecek. O iki yıllık süreçte dolu kapasiteyle elimizden geldiğince hizmet vermeye devam edeceğiz, çünkü terminal anlamında bir problem yaşamayız' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım anlamında sorunların ortadan kalktığını ifade eden Buğday; 'Marmaray ve yapımı devam eden metro ulaşım problemlerini tamamen ortadan kaldırarak yolcuya hem gidişte hem de gelişte büyük avantaj sağlayacak' şeklinde konuştu.

Uçakların park alanlarında da bir aksama olmadığının altını çizen Buğday; 'Yeni 20 tane park sahamızı açtık. Şu anda 79 uçaklık park alanımız var. Bu anlamda şu an için bir sıkıntı söz konusu değil. Tam anlamıyla bir rahatlama olduğunu söyleyemeyiz belki ama bir aksama olacağını da düşünmüyoruz' dedi.

Habom'un Sabiha Gökçen Havalimanı için bir şans olduğunu vurgulayan Buğday; 'Şirketler açısından Habom'un çok büyük avantajı var. Çünkü şirket olası bir arızada uçağım orada kalırsa bakımı nasıl yapılacak diye düşünmeden rahatlıkla seferlerini yapabilir. Uçağın meydanda bir kaç gün kalması şirket açısında büyük maliyetler oluşturabiliyor. Bu anlamda Habom Sabiha Gökçen Havalimanı için büyük bir şanstır' ifadelerini kullandı.

SABİHA GÖKÇEN'DEN UZUN MESAFELİ UÇUŞLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türk Hava Yolları'nın son zamanlarda Sabiha Gökçen'deki büyümesine yönelik bazı tespitlerde bulunan Gökhan Buğday; 'Türk Hava Yolları'nın Sabiha Gökçen'den uzun mesafeli uçuşlara başlaması için öncesinde başka destinasyonların olması gerekiyor. Bunlardan biri Ortadoğu uçuşları; örneğin İran'dan Amerika uçuşlarına büyük destek geliyor. Beyrut'tan, Dubai'den ve Doha'dan büyük yolcu destekleri gelliyor. Bu bağlantıları tamamladığınızda uzun mesafeli uçuşların başlaması çok daha kolay olacaktır. 1 sene içinde başarabilirsek 2. sene, 2. sene tamamlayabilirsek 3. sene uzun mesafeli uçuşlar başlayabilir. Çünkü Ortadoğu her yeri besliyor' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçmak isteyen şirtketle görüşmelerin devam ettiğini belirten deneyimli yönetici Buğday; 'Lufthansa ile yılda 2-3 kez görüşmeler yapıyoruz ama Avrupa'daki durağan ortamdan dolayı gelmeye çekiniyorlar. Hali hazırda Atatürk Havalimanı'ndan da uçuşlarını yaptıkları için şimdilik kesin karar vermekte zorlanıyorlar' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanan şirketlerin bu meydanı kullanma oranlarını da açıklayan Buğday; 'Pegasus THY'nin Sabiha Gökçen'deki payını artırmasıyla yüzde 68'ten yüzde 60'a geriledi. THY'nin payını artırmaya devam etmesi halinde yüzde 50'lere kadar gerileyebilir. Burayı THY ve Anadolujet'in şu an için yüzde 20 oranında kullandığını söyleyebiliriz. Geriye kalan yüzde 20'lik dilimi de diğer şirketler paylaşıyor' şeklinde konuştu.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI 3. HAVALİMANI'NA RAKİP Mİ?

3. havalimanı hakkında son derece pozitif düşündüğünü belirten Gökhan Buğday; '3. havalimanı devreye girinceye kadar Sabiha Gökçen Havalimanı zaten maksimum seviyeye ulaşacaktır. Ortalama 30 milyon yolcu rakamını aşacağız. İkinci pistin açılmasıyla söz konusu süreçte en yüksek seviyeye ulaşacağız. Şu anda dünya genelinde 90. sıradayız ve ilk 50 meydan arasına gireceğiz. Bu nedenle 3. havalimanının açılmasının ardından Sabiha Gökçen Havalimanı zaten istediği seviyeye ulaşmış olacak. Önümüzdeki dönemde projeler ve yatırımların hepsi Sabiha Gökçen'in lehine olacaktır. Biz 3. havalimanına rakip değiliz, bizim pazarımız tamamen ayrı' dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yeni şirketlerin gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Buğday; 'Qatar'ın gelmesiyle Emirates ve Etihad'da bir hareketlenme oldu. Atatürk Havalimanı'ndan slot alma sıkıntısı yaşayan bu şirketler gözlerini şimdi Sabiha Gökçen'e doğru kaydırmış durumda. Önümüzdeki dönemlerde netlik kazanır.

Ryanair bizden eski terminali istedi ve günlük '22 dış hat uçuşu yapayım' dedi. Biz de mümkün değil dedik çünkü bizim evet dememizle olacak bir şey değil. SHGM'den gerekli izinleri alması ve ikili anlaşmaların değişmesi gerekiyor. Bu anlamda biz karar mekanizmasının son halkasıyız. Onlar izinleri alırsa biz zaten uçurmaya mecburuz. Onların istedikleri model biraz kendilerine yönelikti, o yüzden olacağını sanmıyorum' şeklinde konuştu.

©AirportHaber

'THY PAYINI ARTIRINCA PEGASUS GERİLEDİ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
içimizdeki İrlandalı kanka sevindim 7 saatte evinde olacağına:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flypgs ~ 10 yıl önce
ISG' i ve Kurtköy'ü değer yapan PEGASUS tur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airman69 ~ 10 yıl önce
Pegasusu pegasus yapan da ISG ve Kurtköy'dür Atatürk'te veya başka bir meydan da zor büyürdü bu kadar pegasus olmasa da ISG eninde sonunda bu kapasitwyw ulaşacaktı pegasus olmaz onur atlas ya da anadolu jet olurdu
havacı ~ 10 yıl önce
thy sabihada payını artırmış olabilr ancak thy nin bir diğer yerli havayolu ile rekabete girip onu sindirmeye çalışması ne derece doğru.bir pegasus elbetteki thy olamaz işte bu yüzden rakip olması zaten imkansız.thy bence yerli bir firma ile rekabete girip onun yolcusunu almaya çalışacağına kendisi gibi devlerle yarışıp pgs gibi firmaların önünü açmalı her konuda destek vermeli gerekirse birbirlerinin gitmedikleri root larda yolcu transferi yapmalılar.yabancı firmalar Türkiyede cirit atarken thy bence farklı yöntemler geliştirmeli kendi akranları ile rekabet etmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 10 yıl önce
sabiha gökçene acil 2 . pist lazım çünkü geçen hafta uçmak için pist başında bekleyen tam 9 uçak vardı gökyüzne baktım ineşe geçmiş 2 uçak yetersiz kalıyo artık saw tek pistle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
1. Yeni pist nereye yapılacak? 2. Eski terminal sanırım depo gibi bir şey olarak kullanılıyor. Ryanair yeni terminali kullanır bence. 3. "3. h.limanı yapılıyor, ISG'ye yeni piste/yeniliklere ne gerek var" diyenlere söylüyorum: ISG'de bir pist var. ISG gelişen bir h.limanı. Tek pist yüzünden kalkış ve inişlerde aksaklıklar olucak. 2. pist lazım. Atatürk h.limanı ihtiyaçları karşılayamıyor. 3. h.limanı açılana h.yolları Sabiha Gökçen h.limanını kullanacak. Bu şekilde de park sorunları gibi sıkıntılar olabilir. İşte bu yüzden ben bu fikri onaylıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
worker ~ 10 yıl önce
Pegasus,sözde 100 uçak sipariş verdi ve atılım içersinde...80 yılların otobüs firmalarını andırıyor...100 uçağı park edecek yeri varmı acaba?...yada;100*65=6500 personele ne zaman ve ne şekilde sahip olacak?...atma,din kardeşiyiz...vergi yok,avanta çok...farkını verene yarın sabah pegasusu anında satar Sabancı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 ucak ~ 10 yıl önce
Bu siparisin buyuk bir kismi 2018'den sonra geliyor ve senede 10-15 ucak olarak. O zamana kadar daha neler gorucegiz bakalim? Bence park yeri gibi bir sorun olmaz.
AB Open Skies ~ 10 yıl önce
Türkiye Avrupa Birligi üyesi olmadigi icin (dolayisiyla Open Skies'a dahil olmadigi icin) Ryan Air sadece Dublin-Istanbul seferi yapabilir. Fazla birsey beklemeyin yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 10 yıl önce
thy, sawda tam kapasıte çalışırsa; Pegasus kilidi vurur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ryanair gelir umarim. amsterdam- ist seferi de eklenirse iste bak o zaman daha da super olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icinizdeki Irlandali ~ 10 yıl önce
Ryanair gelirse muhtesem olur, bizim Michael isini bilir. Birde Knock-SAW ucusu kondumu 7 saatte evdetim demektir, yaba daba duuuuuuu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000