13 Şubat 2013, Çarşamba 12:46:22

THY PARAYLA SATMALI

Demiryolları, şubat başında “talep yok” diyerek Konya seferlerinde içki satışını kaldırmıştı. Şimdi de THY “talep yok” diyerek iç hatlarda altı güzergâh dışında içki sevisini kaldırdı.
  • Grafiker arkadaş glow effect kullanmayı öğrenmiş sanırım. her yere yapıştırıyor yazık :)
  • zaten uçmak insana bahşedilmemiş bir özellik, yani Allah-ü Teala'nın lütfu ile bahşedilen akıl ile insanlar Allah'ın izni ile uçuyor. Yaradan'ın izni ile hayatta kalınan bir kul yapımı araçta Yaradan'nın haram kıldığı bir şeyin tüketilmemesi gerek. THY'yi bu aklıselim kararından ötürü kutluyorum, içki içilen bir uçakta her zaman can korkum olmuştur eskiden, şimdi biliyorum ki haram bir uçak değil uçtuğum.
  • o zamanda bu sefer ama hem muhafazakar hemde kapitalist deyip elestirecekler. sacma bir öneri olmus bence...
  • gazeteci birinin olaya böyle bakmasınormal.. ama thy yitanıyan bilenkurumkültüründen haberdar olan yıllardır işin içinde olanlar da bilir ki, günümüz şartlarında thy ikramla bi yerlere gelmiştir ve ikram parayla yapılmaz.. adı üzerinde ikramdır. yolcularda thy nin sloganında da söylediği gibi 'misafirdir' bknz: dünya evimiz siz misafirimizsiniz..
  • Amaç belli bir yerden bir yere emniyetli şekilde seyahat. Uçarkende içmeyiver ölürmüsün ? Ha illa hem içerim hem uçarım diyorsan yere inince tıksırıncaya kadar içersin. Bir nevi zom olunca da uçuşunu yaparsın. Sanki hayati öneme haiz elzem birşeymiş gibi..Sanki 24 saat kolunda serum gibi alkolle mi dolaşıyorsun ?
  • Şimdiye kadar ücretsiz miydi ¿?¿
  • bütün özel havayollarında ücretli oluyor, ücretli olması servisi kesemeyeceğiniz anlamına gelmez.
  • Eee senin işin ne paralı satınca 2 şişe içmesine izin vermiceksin heralde uyanık olucaksın şaşkın
  • Bir saatlik ucusta neyin derdi bu arkadas bir saat bile surmuyor hatta goren dunyanin bir ucuna gidiyorsun da alkol kullanamiyorsun sanacak. Alkolsuz yapamiyorsan otur ic hatlarda ic kafelerde ne kadar iceceksen sonra konyada devam edersin.
  • Eskiden sarhoş yolcuyu artık alkol servisi yapamayacağız diye frenlerdik. Parasını veren adamı frenleyemeyiz. Parasını verdim içiyorum der sarhoş olur olay çıkarır.

Doğru işletmecilik nedir?

Hiç talep olmayan hatta bile günün birinde tek bir yolcu talep eder diyerek içki bulundurmaktır. Diyelim domates suyuna ya da sodaya da çok az talep var.

THY bunları uçağa yüklemekten vazgeçer mi?

Aslında böyle saçma bir uygulamaya kalkışmak yerine THY iç hatların hepsinde alkolü parayla satmayı tercih etse olay çözülecek.

THY gibi dünya çapında bir şirkete içkiyi yasaklamak yakışmaz. Ama parayla satmak yakışır. Çünkü bir yanıyla THY bizi çok fena lükse alıştırdı.

Dünyanın bütün büyük havayolu şirketlerinde iç hatlarda bırakın alkolü bedava vermeyi su bile paralıdır. Yiyecek tek bir şey servis etmezler. Benzer uygulamalar bizdeki özel havayolu şirketlerinde de var. THY yasakçı olmak yerine “İç hatlarda içki servisi artık paralı” dese kimse bir şey diyemezdi.

Parasını verene içki ikram ederdi.

Hiç değilse böylece tüm yolcularının tercihlerine saygı gösteren bir havayolu olarak anılırdı. Bu kararından geri adım atmalı ve THY tüm iç hatlarda içki satışını paralı hale getirmelidir.

Cengiz Semercioğlu / Hürriyet

THY PARAYLA SATMALI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Glow Effect ~ 11 yıl önce
Grafiker arkadaş glow effect kullanmayı öğrenmiş sanırım. her yere yapıştırıyor yazık :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru karar ~ 11 yıl önce
zaten uçmak insana bahşedilmemiş bir özellik, yani Allah-ü Teala'nın lütfu ile bahşedilen akıl ile insanlar Allah'ın izni ile uçuyor. Yaradan'ın izni ile hayatta kalınan bir kul yapımı araçta Yaradan'nın haram kıldığı bir şeyin tüketilmemesi gerek. THY'yi bu aklıselim kararından ötürü kutluyorum, içki içilen bir uçakta her zaman can korkum olmuştur eskiden, şimdi biliyorum ki haram bir uçak değil uçtuğum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haram ~ 11 yıl önce
Turkiye genelinde yapilan icki satislarindan alinan agir vergilerle devlet memur maaslarini oduyor,hastaneler,yollar,alt yapi yatirimlari yapiyor ve siz dahil dini butun vatandaslar haram parayla yapilan yatirimlardan faydalaniyor ama kimsenin sesi cikmiyor faiz desen ha keza.bu arada insanlara bahsedilen bu akil ile ucaklar yapiliyorda niye bu akil hep gavurlara bahsediliyor hep onlarin yaptigi seyleri kullaniyoruz yorum yaptiginiz bilgisayar ve klavyede buna dahil,ucakta icki servisi yapilmiyinca ucak haram olmuyor ama ucagi imal eden gavur her aksam kafayi cekip sabah isine gelince helal ucakmi imal ediyor
parayla satis olsa ~ 11 yıl önce
o zamanda bu sefer ama hem muhafazakar hemde kapitalist deyip elestirecekler. sacma bir öneri olmus bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ads ~ 11 yıl önce
gazeteci birinin olaya böyle bakmasınormal.. ama thy yitanıyan bilenkurumkültüründen haberdar olan yıllardır işin içinde olanlar da bilir ki, günümüz şartlarında thy ikramla bi yerlere gelmiştir ve ikram parayla yapılmaz.. adı üzerinde ikramdır. yolcularda thy nin sloganında da söylediği gibi 'misafirdir' bknz: dünya evimiz siz misafirimizsiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meyhanemi?Uçakmı? ~ 11 yıl önce
Amaç belli bir yerden bir yere emniyetli şekilde seyahat. Uçarkende içmeyiver ölürmüsün ? Ha illa hem içerim hem uçarım diyorsan yere inince tıksırıncaya kadar içersin. Bir nevi zom olunca da uçuşunu yaparsın. Sanki hayati öneme haiz elzem birşeymiş gibi..Sanki 24 saat kolunda serum gibi alkolle mi dolaşıyorsun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇAKTA İÇKİ ~ 11 yıl önce
Belli bir yerden başka bir yere uçağı emniyetli şekilde götürecek olan pilottur.Ben ise yolcu olarak uçuşun keyfiniçıkarmak durumundayım.Yani ister içerim,ister uyurum,ister okurum.Önemli olan kimsenin bana zorlama yapmaması.
Nasıl yani?? ~ 11 yıl önce
Şimdiye kadar ücretsiz miydi ¿?¿

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorun değil ~ 11 yıl önce
bütün özel havayollarında ücretli oluyor, ücretli olması servisi kesemeyeceğiniz anlamına gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
U.i.ö. ~ 11 yıl önce
Eee senin işin ne paralı satınca 2 şişe içmesine izin vermiceksin heralde uyanık olucaksın şaşkın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alkol olmadan ucamam ~ 11 yıl önce
Bir saatlik ucusta neyin derdi bu arkadas bir saat bile surmuyor hatta goren dunyanin bir ucuna gidiyorsun da alkol kullanamiyorsun sanacak. Alkolsuz yapamiyorsan otur ic hatlarda ic kafelerde ne kadar iceceksen sonra konyada devam edersin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ideolojik ~ 11 yıl önce
başbakanın deyimiyle konu "ideolojik" -içmeyeceksin -içirtmeyeceğiz diyorlar... konu bu... "bizim" hayat tarzımıza aykırı... öyleyse "sen" içme diyorlar... konu bu...
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
ama içmek isteyen insanların haklarına da saygı duymalıyız değilmi.dünya markası havayolu olacaksa her kesime saygı duymalı.alkol konus ideolojik olduğunu herkes biliyor
37 ~ 11 yıl önce
Eskiden sarhoş yolcuyu artık alkol servisi yapamayacağız diye frenlerdik. Parasını veren adamı frenleyemeyiz. Parasını verdim içiyorum der sarhoş olur olay çıkarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000