15 Aralık 2009, Salı 07:48:24

THY otel işletecek, eğitime büyük katkı sağlanacak...

Türk Hava Yolları’nın (THY) ikram şirketi THY Do&Co, İl Özel İdaresi’nden geçen yıl, 25 yıllığına kiraladığı Ortaköy’deki tarihi Fehime ve Hatice Sultan yalılarını VIP Otel’e dönüştürmek harekete geçti.
  • Candan Bey iyi hos guzel yatirim ama kriter olarak neden Obama?Su ABD bagimliligini bari bu satirlarda gostermeyin,
  • THY 'Yİ DE TASSA 'YI DA GÖNÜLDEN KUTLARIM. KABİN MEMURLARININ DA ARTIK EĞİTİME SOMUT BİR DESTEĞİ OLACAĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUZ.
  • Yandaş medya gibi yandaş THY yorumcuları var galiba. Her habere bilip bilmeden alkış tutuyorlar. Ne üzücü
  • İyiye iyi demeyibilmek lazım,eğitime yapılan her katkıyı ayakta alkışlamak gerekir.THY yide TSSA yıda.İkisi ayrı kurumdur.Hiç bir kurum bir diğerini desteklemek zorunda değidir.TASSA okul işine girerken kendi cesaretiyle girdiki taktire şayandır.Sırf eleştirmek için çamur atmak neden ki?
  • Yorumcuların da bir kalitesi olmalı. Karlıtekin sana kış lastiğimi aldı diye sorasım geliyor.Bir yorumcu ne güzel demiş okuldu yandi şimdi otel yapıyorsunuz demiş daha ne desin diğeri kendi çalışanlarına ilgisizlikten bahsetmiş başkası onun bunun ışıklı okuluna ampul takacağına kendi çalışanlarının okuluna yardım et demiş.Bence hepsi de akıllı ve yerinde yorumlar. Yapanları kutluyorum
  • Kaliteli,seviyeli yorumcularımız anında işbaşında.!Bu kadar çirkinlik akıllara zarar.Had bilmek diye birşey var ,ne yapılırsa olumsuz ,çirkin eleştiri.Bu şirket hepimizin.çok güzel işler yapılıyor,daha da güzelleri olacak.Sn Karlıtekin 'i çabaları , vizyonu için yürekten kutluyorum.Yolu açık olsun.
  • THY, TASSA İlköğretim Okulu'na neden bağış yapmıyor? Kendi şehitlerine sahip çıkmayıp onlar için yapılan okula destek olmamak hangi hayır!!! hissiyatına sığıyor?
  • ORASI ONCESINDE OKULDU YANDIKTAN SONRA OTEL YAPILIYO.......DEMEKKİ EGİTİME BÖYLE KATKIDA BULUNULUYO....YAZIKKKK
  • THY adında ne iş yapacağı yazıyor " Türk Hava Yolları" . Yarın market aç meşhur pastorize yumurta lardan sat , havaalanlarında küçük Abdullahın mısırlarından güle oynaya sat YADA işini yap doğru dürüst. İyi bir trend yakaladın bunu kullan CSA yı al. Bu yıl Avrupanın en iyisi oldu.Otel yapacaksan apronda boş bekleyen 777 lerin first class larını akşamlık kirala. İnan talibi çok olur hemde ana işinden ayrılmamış olursun ...
  • nezaman thy ile ilgili haber çıksa aşağılama yada karalama.Okul yapılıyor arkadaşlar nekadar güzel bir olay,keşke başka firmalarda bu tür girişimlerde bulunsa ama sizin gibi zihniyetler olduğu sürece kimse kimseye yaranamaz.. yazıklar olsun bu tür yorum yazanlara...

Otele dönüştürülecek yalılar için yaklaşık 40 milyon dolar restorasyon harcaması yapılacak. Yalıların yıllık kirası 5 milyon 400 bin lirayı (aylık 450 bin lira) bulacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, “Kiralar İl Özel İdaresi’nin bütçesine girmeden, direk eğitime gidiyor. Kira geliriyle 250 okul yapılacak” dedi.

Yeni bir dünya

Mülkiyeti İstanbul İl Özel İdaresi’ne ait olan Hatice Sultan Yalısı, 2006’da İstanbul Valiliği’nce tahliye edilene kadar Yüzme İhtisas Kulübü olarak kullanılıyordu. Fehime Sultan Yalısı ise 2002’de Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak kullanılırken yanmıştı. Yeraltı otoparkları, fonksiyon alanları ve bir balo salonuyla, projeyi ‘yeni bir dünya’ diye niteleyen Candan Karlıtekin, “Buradaki mimariye meydan okumadan, iki binayı entegre çalıştıracak bir konsept üzerinde çalışıyoruz. İstanbul’un en gözde mekânını, dünyanın ilk 10 otelinden birini yapacağız. ABD Başkanı Obama gelirse burada konaklayacak” diye konuştu.

Mimar yalı tecrübeli

Fehime Sultan Yalısı, uzun yıllar okul olarak hizmet verdi. 13 Temmuz 2002’de “kuşkulu” olarak nitelenen bir yangında büyük hasar gören yalının restore edilerek yeniden okul olacağı söylendi ancak yaklaşık 5 yıl İstanbul Trafik Vakfı tarafından otopark olarak kullanıldı. Fehime ve Hatice Sultan Yalılarının restorasyonu, 35 yıldır Boğaziçi’nde çok sayıda yalının restorasyonunu yapan Mimar Erol Sevimlisoy tarafından, 30 kişilik mimari-restorasyon ekibiyle yürütülüyor. Erol Sevimlisoy, şunları söyledi:

Projeler hazırlanıyor

“Osmanlı Müdevvere Defterleri, kütüphane ve üniversite arşivlerindeki kayıtlar, Pervititch haritaları, Alman Mavi Haritaları, hava fotoğrafları ve Prof. Sedad Hakkı Eldem yayınlarından bu yalılara ait plan, bilgi, belge ve fotoğraflara ulaşıldı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Şu anda da restorasyon projeleri hazırlanıyor.”

Padişah kızları için yapıldı

Ortaköy Kuruçeşme arasında sıralanan, V. Murat’ın kızlarından Fehime ve Hatice Sultan’a ait yalılar, 19’uncu yüzyılın ikinci yarısında inşa edilmişti. Fehime Sultan Yalısı’nın, Fehime Sultan’a düğün hediyesi olduğu belirtiliyor. Daha sonra II. Abdülhamit tarafından Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa’ya hediye edildi. Hatice Sultan Yalısı ise Hatice Sultan’a, amcası II. Abdülhamit tarafından düğün hediyesi olarak verildi.

Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı da Les Ottomans Hotel olmuştu

Boğaziçi’nin tarihi yalılarından, Kuruçeşme Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı da, Ahu Aysal’ın 55 milyon dolarlık yatırımı ile 3.5 yıl önce Les Ottomans Hotel olarak hizmet vermeye başlamıştı. İstanbul’un en pahalı butik otellerinden olan Les Ottomans’ın, yerinde hizmet verdiği yalı, 1935’te yanmış. Otel; görkemli Boğaz manzarası, dubleks süitleri ve iddialı SPA’sıyla İstanbul’un en seçkin otellerinden biri. Yalının piyasa değeri için daha önce, 155 milyon dolar rakamı telafuz edilmişti.

(Hürriyet)

THY otel işletecek, eğitime büyük katkı sağlanacak...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Candan Bey iyi hos guzel yatirim ama kriter olarak neden Obama?Su ABD bagimliligini bari bu satirlarda gostermeyin,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY 'Yİ DE TASSA 'YI DA GÖNÜLDEN KUTLARIM. KABİN MEMURLARININ DA ARTIK EĞİTİME SOMUT BİR DESTEĞİ OLACAĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yandaş medya gibi yandaş THY yorumcuları var galiba. Her habere bilip bilmeden alkış tutuyorlar. Ne üzücü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyiye iyi demeyibilmek lazım,eğitime yapılan her katkıyı ayakta alkışlamak gerekir.THY yide TSSA yıda.İkisi ayrı kurumdur.Hiç bir kurum bir diğerini desteklemek zorunda değidir.TASSA okul işine girerken kendi cesaretiyle girdiki taktire şayandır.Sırf eleştirmek için çamur atmak neden ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumcuların da bir kalitesi olmalı. Karlıtekin sana kış lastiğimi aldı diye sorasım geliyor.Bir yorumcu ne güzel demiş okuldu yandi şimdi otel yapıyorsunuz demiş daha ne desin diğeri kendi çalışanlarına ilgisizlikten bahsetmiş başkası onun bunun ışıklı okuluna ampul takacağına kendi çalışanlarının okuluna yardım et demiş.Bence hepsi de akıllı ve yerinde yorumlar. Yapanları kutluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaliteli,seviyeli yorumcularımız anında işbaşında.!Bu kadar çirkinlik akıllara zarar.Had bilmek diye birşey var ,ne yapılırsa olumsuz ,çirkin eleştiri.Bu şirket hepimizin.çok güzel işler yapılıyor,daha da güzelleri olacak.Sn Karlıtekin 'i çabaları , vizyonu için yürekten kutluyorum.Yolu açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY, TASSA İlköğretim Okulu'na neden bağış yapmıyor? Kendi şehitlerine sahip çıkmayıp onlar için yapılan okula destek olmamak hangi hayır!!! hissiyatına sığıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORASI ONCESINDE OKULDU YANDIKTAN SONRA OTEL YAPILIYO.......DEMEKKİ EGİTİME BÖYLE KATKIDA BULUNULUYO....YAZIKKKK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY adında ne iş yapacağı yazıyor " Türk Hava Yolları" . Yarın market aç meşhur pastorize yumurta lardan sat , havaalanlarında küçük Abdullahın mısırlarından güle oynaya sat YADA işini yap doğru dürüst. İyi bir trend yakaladın bunu kullan CSA yı al. Bu yıl Avrupanın en iyisi oldu.Otel yapacaksan apronda boş bekleyen 777 lerin first class larını akşamlık kirala. İnan talibi çok olur hemde ana işinden ayrılmamış olursun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nezaman thy ile ilgili haber çıksa aşağılama yada karalama.Okul yapılıyor arkadaşlar nekadar güzel bir olay,keşke başka firmalarda bu tür girişimlerde bulunsa ama sizin gibi zihniyetler olduğu sürece kimse kimseye yaranamaz.. yazıklar olsun bu tür yorum yazanlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000