15 Temmuz 2014, Salı 09:00:12

THY, ORGANİK BÜYÜMEYE KONSANTRE OLDU

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Farnborough Air Show öncesi açıklamalarda bulundu. Kotil, THY'nin bu yılki yolcu hedefinin 60 milyon olduğunu ifade etti.
  • Temelciğim bir de thy neden dünyada uçuş güvenliğinde sondan 3. , genel güvenlikte de 137 şirket içinde değil onu da o muhteşem gülüşünle anlatsana!!!
  • Keske insanlar anlamadiklari islere kel alaka yorum yapmasalar. Organik buyume sirketin oz sermayesiyle ve finansal araclariyla kendi basina hicbir sirket alimi/edinimi yapilmaksizin gerceklesen buyumesidir. Turk Havayollari bu noktada bugun begensenizde begenmesenizde rakipsizdir. Inorganik buyumeye en guzel ornek ise bolca baska havayolu hisse alimi yapan Etihad havayollaridir.
  • koskoca zat ı muhterem yılın ceo su şirketinden bahsederken organik salatalık, domatesten bahseder gibi... organik olmayan nasıl oluyor, gübreli, hormonlu mu.. ilaçlı mı mı yoksa.
  • Organik büyüme kendiliginden olan dogal büyüme demektir. Yani Temel diyor ki ben bir sey yapmiyorum sirket kendiliginden büyüyor. Katiliyoruz, bunu herkes biliyor, dünyayada duyurmus oldun
  • A350 de olur bosver in 787 yi gicik Bir Ucak
  • 747-8 alin Artik
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Dogal mı organik mi salma büyüme de olur HIRTLAR sizi
  • filoda 50 ADET 777 Mİ VAR???
  • çok büyük olmasa da finansal bir yük getireceğinin farkındayım ama; THY, bünyesine yeni bir tip (787 olur 350 olur) katarak operasyon ve tanıtım faaliyetlerine biraz heyecan ve dinamizm katabilir diye düşünüyorum..

Türk Hava Yolları Afrika, Asya ve Avrupa arasında daha fazla ticaret ve daha fazla seyahati hedefiyle ve müşterilerini İstanbul'a yönlendirerek bu yıl toplamda 60 milyon yolcu taşıma hedefine doğru ilerliyor.

Uluslararası yolcularının yarısı İstanbul'dan uçan THY'nin geçtiğimiz yıl 48.3 milyon olan yolcu sayısını bu yıl yüzde 24 artırması bekleniyor. THY'nin iş yapış şekli Emirates Airline ve Qatar Airways gibi başarılı bir şekilde yolcu merkezi yaratan firmaların stratejilerini anımsatıyor.

Türk Hava Yolları CEO'su Temel Kotil, Farnborough International Airshow öncesi The Wall Street Journal'a "Organik büyümeye konsantre oluyoruz. İstanbul'da güçlü bir merkez inşa ediyoruz" yorumunu yaptı.

Filosunda şu an yaklaşık 256 uçak bulunan şirketin 50'si Boeing Co. 777 ve Airbus Group NV A330 gibi geniş gövdeli uçağı var. Şirketin ayrıca şu an siparişte olan 30 tane geniş gövdeli uçağı bulunurken, bu siparişlerin tamamlanması 2017 yılını bulabilir.

Kotil, 2021 itibariyle uçak sayısını 450'ye çıkarmayı planlarken, hem Boeing 777'ler veya 787 Dreamliner uçakları hem de Airbus'ın yenilenmiş bir versiyonu piyasaya sürmesi durumunda Airbus A350S ve A330neos gibi uçakları da filolarına katabileceğini söylüyor.

Afrika ve Orta Asya'da güçlü bir müşteri tabanı oluşturan Türk Hava Yolları bu yıl Kuzey Amerika ve Güney Amerika bölgelerine ağırlık vererek Körfez rakiplerinin daha az hizmet götürdüğü bölgede varlığını artırmak istiyor. Firma Mexico City, Bogota, Havana ve Caracas uçuşlarına bu yıl başlamayı planlıyor. Kotil bunun yanında hali hazırda Buenos Aires ve Sao Paulo uçuşlarının bulunduğunu hatırlattı.

Türk Hava Yolları bu yılın ilk çeyreğinde 110 milyon dolar zarar açıklayarak geçtiğimiz yılın aynı zaman diliminin 10 katı üzerinde bir zarar açıkladı. Kotil yıllık bakıldığında şirketin karlılığa tekrar döneceğini söylerken detaylara girmedi.

THY, ORGANİK BÜYÜMEYE KONSANTRE OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

? ~ 10 yıl önce
Temelciğim bir de thy neden dünyada uçuş güvenliğinde sondan 3. , genel güvenlikte de 137 şirket içinde değil onu da o muhteşem gülüşünle anlatsana!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Keske insanlar anlamadiklari islere kel alaka yorum yapmasalar. Organik buyume sirketin oz sermayesiyle ve finansal araclariyla kendi basina hicbir sirket alimi/edinimi yapilmaksizin gerceklesen buyumesidir. Turk Havayollari bu noktada bugun begensenizde begenmesenizde rakipsizdir. Inorganik buyumeye en guzel ornek ise bolca baska havayolu hisse alimi yapan Etihad havayollaridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 10 yıl önce
koskoca zat ı muhterem yılın ceo su şirketinden bahsederken organik salatalık, domatesten bahseder gibi... organik olmayan nasıl oluyor, gübreli, hormonlu mu.. ilaçlı mı mı yoksa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Organik büyüme? ~ 10 yıl önce
Organik büyüme kendiliginden olan dogal büyüme demektir. Yani Temel diyor ki ben bir sey yapmiyorum sirket kendiliginden büyüyor. Katiliyoruz, bunu herkes biliyor, dünyayada duyurmus oldun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
A350 de olur bosver in 787 yi gicik Bir Ucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
747-8 alin Artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Dogal mı organik mi salma büyüme de olur HIRTLAR sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
filoda 50 ADET 777 Mİ VAR???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atak ~ 10 yıl önce
çok büyük olmasa da finansal bir yük getireceğinin farkındayım ama; THY, bünyesine yeni bir tip (787 olur 350 olur) katarak operasyon ve tanıtım faaliyetlerine biraz heyecan ve dinamizm katabilir diye düşünüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000