15 Mart 2016, Salı 12:49:47

THY Ocak-Şubat rakamlarını açıkladı

Türk Hava Yolları, 2016 yılının Ocak-Şubat dönemine ilişkin trafik rakamlarını açıkladı.
  • Dogu Avrupa ya kampanya yapana kadar Dogu Avrupa dan Amerika ve Asya ucuslarina baglantu saatlerini duzenleseniz, o zaman Lufthansa ya rakip olabilirsiniz, Ukrayna fan Amerika ya gitmek icin 15 saat aktarma yapmaniz gerekiyor!
  • Uçakları boş uçuruyorlar. Doluluk oranları o yüzden düştü. Olmadık yerlere uçak göndermek zorundamısınız. Bu gidişle oranlar daha çok düşer gibi geliyor. Ayrıca terör belası olayı durumu daha çok kötü bir hale getirdi.
  • Yolcu sayısı arz edilen koltuk artış oranına göre düşük kalıyor.Dolayısıyla kümülatif olarak yolcu sayısının artması birşey ifade etmiyor.Doluluklar düşüyor.Bu karanlık ortamda düşmesi de gayet normal.
  • o değil de yeni istihdam ilanları ne durumda? halen bekliyoruz uzman memur vs ilanlarını....
  • Artik ucaklar bos kaliyor, yakinda hat optimizasyonu baslayacak sanirim. Tam zirveye cikmisken teror olaylari kotu vurdu.
  • Doluluk oranı devamlı düşüyor. Ortalama her uçağın çeyrekten bile fazlası boş uçuyor. Yeni hatlar açılıyor ve doluluğun düşük olması normal ama 1 yıldan eski ve yeni hatların doluluğu ayrıca raporlanmalı.
  • en önemlısı doluluk...gerısı teferruat.
  • Uçak sayısındaki artış ile yolcu sayısındaki artış uyumlu olamamış. Fakat yine de başarılarına devam ediyor THY. Tebrikler...
  • 'Load factor' diye tabir edilen koltuk doluluk oranı çok önemli bir veri olup,bir havayolu şirketinin karlılığını doğrudan etkiler.THY'deki Load factor oranına baktığımızda bu parametrenin bir öncekine göre 3 puan gerileyerek yüzde 73,3 e düştüğünü görmekteyiz.THY filosuna sürekli yeni uçaklar almasına ve yeni hatlar açmmasına rağmen maalesef doluluk oranı sürekli olarak düşmekte olup,bu da karlılığı olumsuz yönde etkilmektedir.Verimli bir karlılık için bunun yüzde 80 lerin üzerinde olması gerekir.Sürekli olarak uçak sayısını arttırmak ve yeni seferler açmak yerine öncelikle yapılması gereken şey koltukların maksimium doluluk dolu hale gtirilmesi yerinde olackatır akis halde Dünyanın heryerine boş olarak uçmanın bir anlamı yoktur.Sonuç olarak en önemli şey karlılıktır bir havayolu şirketi için ..

Türk Hava Yolları, 2016 yılının Ocak-Şubat dönemine ilişkin trafik rakamlarını açıkladı. Bir önceki yıla göre yolcu sayısı yüzde 11 artış gösterirken, toplam yolcu sayısı 9.2 milyona ulaştı.

THY'den yapılan açıklamada:

* Ocak-Şubat 2015 döneminde 8,3 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde %11,2 artışla 9,2 milyona ulaşmıştır. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda %12,6, dış hatlarda %10,2 oranındadır.

* Dış Hatlar Business/Comfort Class yolcu sayısı ve Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Şubat 2015 dönemine kıyasla %5,8 ve %20,9 artış sağlanmıştır.

* Yolcu doluluk oranı 3,0 puanlık düşüş ile %73,3 olarak gerçekleşmiştir.

* Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Şubat 2015 döneminde 21,3 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %19,9 artarak 25,6 milyara ulaşmıştır. AKK artışı iç hat uçuşlarda %12,2, dış hat uçuşlarda %21,0 oranındadır.

* Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Şubat 2015 döneminde 16,3 milyar iken, 2016 yılının aynı döneminde %15,2 artarak 18,7 milyara ulaşmıştır. ÜYK artışı iç hat uçuşlarda %12,5, dış hat uçuşlarda ise %15,6 oranındadır.

* Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Şubat 2015 döneminde 62.990 iken, 2016 yılının aynı döneminde %11,7 artışla 70.338'e yükselmiştir.

* Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Şubat 2015 döneminde 97.423 ton iken, 2016 yılının aynı döneminde %14,6 artışla 111.691 tona yükselmiştir.

* 2015 Şubat ayı sonunda uçulan şehir sayısı 261 iken 2016 Şubat ayı sonunda 284 olmuştur. İç hat şehir sayısı 43'den 49'a, dış hat şehir sayısı ise 218'den 235'e yükselmiştir.

* 2015 Şubat ayı sonunda uçak sayısı 263 iken 2016 Şubat ayı sonunda 302 olmuştur. Geniş gövde yolcu uçak sayısı 55'den 74'e, dar gövde yolcu uçak sayısı ise 199'dan 218'e yükselmiştir. Kargo uçak sayısı 9'dan 10'a yükselmiştir.

THY Ocak-Şubat rakamlarını açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Doluluk orani ~ 8 yıl önce
Dogu Avrupa ya kampanya yapana kadar Dogu Avrupa dan Amerika ve Asya ucuslarina baglantu saatlerini duzenleseniz, o zaman Lufthansa ya rakip olabilirsiniz, Ukrayna fan Amerika ya gitmek icin 15 saat aktarma yapmaniz gerekiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kötü ~ 8 yıl önce
Uçakları boş uçuruyorlar. Doluluk oranları o yüzden düştü. Olmadık yerlere uçak göndermek zorundamısınız. Bu gidişle oranlar daha çok düşer gibi geliyor. Ayrıca terör belası olayı durumu daha çok kötü bir hale getirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 8 yıl önce
Yolcu sayısı arz edilen koltuk artış oranına göre düşük kalıyor.Dolayısıyla kümülatif olarak yolcu sayısının artması birşey ifade etmiyor.Doluluklar düşüyor.Bu karanlık ortamda düşmesi de gayet normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
o değil de yeni istihdam ilanları ne durumda? halen bekliyoruz uzman memur vs ilanlarını....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolmuyor ~ 8 yıl önce
Artik ucaklar bos kaliyor, yakinda hat optimizasyonu baslayacak sanirim. Tam zirveye cikmisken teror olaylari kotu vurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Doluluk oranı devamlı düşüyor. Ortalama her uçağın çeyrekten bile fazlası boş uçuyor. Yeni hatlar açılıyor ve doluluğun düşük olması normal ama 1 yıldan eski ve yeni hatların doluluğu ayrıca raporlanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Doluluk oranı düşüyorsa çözümü basit :Uçak biletlerinde kampanya yapsın bak nasıl doluluk oranı artıyor.
DOLULUK ~ 8 yıl önce
en önemlısı doluluk...gerısı teferruat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
performans... ~ 8 yıl önce
Uçak sayısındaki artış ile yolcu sayısındaki artış uyumlu olamamış. Fakat yine de başarılarına devam ediyor THY. Tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Load Factor ~ 8 yıl önce
'Load factor' diye tabir edilen koltuk doluluk oranı çok önemli bir veri olup,bir havayolu şirketinin karlılığını doğrudan etkiler.THY'deki Load factor oranına baktığımızda bu parametrenin bir öncekine göre 3 puan gerileyerek yüzde 73,3 e düştüğünü görmekteyiz.THY filosuna sürekli yeni uçaklar almasına ve yeni hatlar açmmasına rağmen maalesef doluluk oranı sürekli olarak düşmekte olup,bu da karlılığı olumsuz yönde etkilmektedir.Verimli bir karlılık için bunun yüzde 80 lerin üzerinde olması gerekir.Sürekli olarak uçak sayısını arttırmak ve yeni seferler açmak yerine öncelikle yapılması gereken şey koltukların maksimium doluluk dolu hale gtirilmesi yerinde olackatır akis halde Dünyanın heryerine boş olarak uçmanın bir anlamı yoktur.Sonuç olarak en önemli şey karlılıktır bir havayolu şirketi için ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000