17 Kasım 2015, Salı 13:11:40

THY o uçağı tanıttı

Türk Hava Yolları, dünyadaki yatırımcıları Türkiye’ye çekmek ve Türkiye’ye yatırım yapmaya teşvik etmek için boyadığı uçağını düzenlediği bir lansmanla tanıttı.
  • Insan rumuzlu arkadas. Ben cok sukur Turk vatandasiyim. Yazdiklarim elbette hos degildir fakat gercektir. Yabanci yatirimci getirdim ulkemize, yabanci ortaklarim da oldu. Sirketler kurduk, yuzbinlerce dolar yatirim yaptik ve hepsi burokrasi ve mevcut olan sistemimizden dolayi bosa gitti. Havacilik sektorune de yatirim yaptik, helikopter ithal ettik, 19 ay surdu tescil islemi ve tescil rezerv harici hicbir ilerleme olmadi. Ulkeme getirdigim tum yabanci yatirimcilar cok para, zaman ve enerji harcadilar. Elde olan sifir. Ben sirket kurulusu esnasinda bir evrak icin 80 TL odedim, ayni evrak tercume haric yabanci ortagimdan 870TL aldilar. Sirket kuruldu ve sonra ortagima yabanci oldugundan bu isi yapamaz dediler. Siz gercekleri ogrenin ve sonra yorum yapin. Internet aslani olmak baska gercekler ile bogusmak baska. Gidin bir gumruk kapisina ithalat yapin, esek sudan gelene kadar sizi kostururlar. Hayat hayal degil, gercek.Uyan kardes, uyan.
  • Evet, seffaf bir ekonomimiz, guvenebilecegimiz bir hukukumuz var da insanlar gelip yatirim yapacak. Hi hi evet
  • Türkiye'ye neden yatırım papılsın? Her evrak için notere gitmek zorunda kalıyor iş dünyası (vatandaş dahil), gümrükleme işlemi son derece zor ve pahalı. Yatırımcı kendi şirketinde çalışabilmesi için çalışma izne ihtiyaç duyuyor ve bu izin kolay alınmıyor. Vergi mevzuatı karmaşık, şube açmak istersin aynı hendekleri tekrar atlamak zorundasın. Ticaret odası üyeliği mecbur..Say say bitmez. Neden yatırım yapsın..?? Bir yabancı olarak Türkiye'ye yatırım yapmak aptalca bir iştir ve ticari intihar demektir. Benim tavsiyem, Do not invest in Turkey.
  • Bence normal livery de bu tarz birşey olmalı, bizim düz olan çok sade ve boş duruyor, bu daha klas durmuş uçakta
  • Bir ay sonra bir tanitim daha yapilacak herhalde. Ayni fabrikayi uc, dort defa acmak gibi...
  • bırakın siyaseti yatırımı, bakım personeliniz eksik. bakımları düzgün yapın. mühür gezdirmeyin. shgm uyuma.
  • iyi güzelde, yatırım yapıcak adam rakamlara bakar. oyle uçağın üzerinde yatırım yap bana deyipte tavlanacak firma benim bildiğim yok. business class ta invest turkey broşürü bence mantıklı ve güzeldi, ancak bu boyamanın bir yararı olur mu , cok zannetmiyorum
  • THY tecrübeli kabin memuru sonuçlarını açıklayın artık 3 ay oldu
  • 1 aydan fazladır o uçak o tanıtımla uçuyor, yeni mi gördünüz airporthaber...
  • Bu sekilde boyanmis zaten bir A330 var. 1 ay once istanbul'dan cenevre'ye uctum. Cok guzel bir ucakti. Bu 2. Oldu simdi??

Türk Hava Yolları, dünyadaki yatırımcıları Türkiye’ye çekmek ve Türkiye’ye yatırım yapmaya teşvik etmek için boyadığı uçağını düzenlediği bir lansmanla tanıttı.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş’de düzenlenen tanıtım toplantısına Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Başbakanlık Türkiye yatırım destek ve tanıtım ajansı başkanı Arda Ermut katıldı.

TC-JIZ kuyruk tescilli Airbus A330 tipi yolcu uçağını ‘Invest in Turkey’ yazısıyla giydiren THY, uçağın seyahatlerinin de katkısıyla yatırımcıları Türkiye’ye davet ediyor.

Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan İlker Aycı; ‘Türk Hava Yolları’nın yolculuğu 1933 yılında başladı ve özelikle son 12 yılda yolculuğunda büyük bir ivme yakaladı. 111 ülkeyle dünyada en çok ülkeye uçan havayolu durumundayız. Toplamda 283 noktaya uçuyoruz. Afrika’da bundan 6-7 yıl önce 12 elçiliğimiz varken, ülke politikalarıyla beraber bu sayı 41’e yükseldi. Bu bir ülke meselesidir.

THY yepyeni deneyimler sunuyor. Bu deneyimlerden biri de ‘Invest in Turkey’ boyamalı uçağımızla olacak. Bilindiği gibi THY yüzde 51’e halka açık bir şirket. Yani zaten yatırımcılarla çalışıyoruz. Bu nedenle anlamlı bir iş yapıyoruz. Amacımız THY’yi geleceğe bulunduğu noktadan daha ileride bırakmak. Bunu hep beraber başaracağız. Doğruyu söyleyen kim olursa olsun dinleyeceğiz. Adam gibi işimizi yaparsak en iyisini yapmış oluruz.

Bu uçakla birlikte inanıyorum ki nice yatırımcılar ülkemize gelecek’ dedi.

İlker Aycı’nın ardından görüşlerini aktaran Arda Ermut ise; ‘Ajansımız ve THY arasındaki sinerjimiz her geçen gün artıyor. ‘Invest in Turkey’ yani Türkiye’ye yatırım yap anlamına gelen sloganımızı artık göklere çıkaracak bu uçağın yükselişi ajansımız ve bizler için yepyeni bir gurur vesilesi olacak. Bundan böyle Türkiye yatırım ve destek ajansı olarak belki de dünyada hiçbir yatırım ajansının sahip olmadığı bir imkana sahip olacağız ve yepyeni bir mecrada, göklerde ve semalarda var olacağız. 5 kez Avrupa’nın en iyi havayolu seçilen, dünyanın en çok noktaya uçan havayolu olan ve Türkiye’nin markasını bütün dünyada taşımada büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan milli havayolumuza, ajansımızın sloganını bu uçak üzerinden ülkemizin tanıtımına ve reklamına da yaptığı katkı için başta Yönetim Kurulu Başkanımız İlker Aycı ve şahsında tüm Türk Hava Yolları’na teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle ülkemize yeni yatırımcılar taşımasını temenni ettiğimiz bu uçağa yenilerinin de eklenerek ‘Invest in Turkey’ filosu İnşallah oluşturmakla ilgili bu konudaki dileklerimi eklemek istiyorum. Teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

©AirportHaber / Fatih Akdeniz


 

THY o uçağı tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 8 yıl önce
Insan rumuzlu arkadas. Ben cok sukur Turk vatandasiyim. Yazdiklarim elbette hos degildir fakat gercektir. Yabanci yatirimci getirdim ulkemize, yabanci ortaklarim da oldu. Sirketler kurduk, yuzbinlerce dolar yatirim yaptik ve hepsi burokrasi ve mevcut olan sistemimizden dolayi bosa gitti. Havacilik sektorune de yatirim yaptik, helikopter ithal ettik, 19 ay surdu tescil islemi ve tescil rezerv harici hicbir ilerleme olmadi. Ulkeme getirdigim tum yabanci yatirimcilar cok para, zaman ve enerji harcadilar. Elde olan sifir. Ben sirket kurulusu esnasinda bir evrak icin 80 TL odedim, ayni evrak tercume haric yabanci ortagimdan 870TL aldilar. Sirket kuruldu ve sonra ortagima yabanci oldugundan bu isi yapamaz dediler. Siz gercekleri ogrenin ve sonra yorum yapin. Internet aslani olmak baska gercekler ile bogusmak baska. Gidin bir gumruk kapisina ithalat yapin, esek sudan gelene kadar sizi kostururlar. Hayat hayal degil, gercek.Uyan kardes, uyan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 8 yıl önce
Evet, seffaf bir ekonomimiz, guvenebilecegimiz bir hukukumuz var da insanlar gelip yatirim yapacak. Hi hi evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 8 yıl önce
Türkiye'ye neden yatırım papılsın? Her evrak için notere gitmek zorunda kalıyor iş dünyası (vatandaş dahil), gümrükleme işlemi son derece zor ve pahalı. Yatırımcı kendi şirketinde çalışabilmesi için çalışma izne ihtiyaç duyuyor ve bu izin kolay alınmıyor. Vergi mevzuatı karmaşık, şube açmak istersin aynı hendekleri tekrar atlamak zorundasın. Ticaret odası üyeliği mecbur..Say say bitmez. Neden yatırım yapsın..?? Bir yabancı olarak Türkiye'ye yatırım yapmak aptalca bir iştir ve ticari intihar demektir. Benim tavsiyem, Do not invest in Turkey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 8 yıl önce
sizler ve sizin gibiler yüzünden bu ülke hep geride kaldı negatif düşüncelerinizi kendinize saklayın T.C vatandaşımısın başka bir ülkenin vatandaşımısın belli değil.
Misafir ~ 8 yıl önce
Hay agzina saglik bu ulkede bir is nasil yokusa surulur yabanci ancak bunu ogrenir
Livery ~ 8 yıl önce
Bence normal livery de bu tarz birşey olmalı, bizim düz olan çok sade ve boş duruyor, bu daha klas durmuş uçakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tanitim ~ 8 yıl önce
Bir ay sonra bir tanitim daha yapilacak herhalde. Ayni fabrikayi uc, dort defa acmak gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 8 yıl önce
bırakın siyaseti yatırımı, bakım personeliniz eksik. bakımları düzgün yapın. mühür gezdirmeyin. shgm uyuma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 8 yıl önce
-lama
yyyy ~ 8 yıl önce
iyi güzelde, yatırım yapıcak adam rakamlara bakar. oyle uçağın üzerinde yatırım yap bana deyipte tavlanacak firma benim bildiğim yok. business class ta invest turkey broşürü bence mantıklı ve güzeldi, ancak bu boyamanın bir yararı olur mu , cok zannetmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki ~ 8 yıl önce
bayragimiz bicimsiz bir sekilde gulen yuz ifadesine donusturulmus. Cok kotu. Hemen silinsin derim.
Aday1 ~ 8 yıl önce
THY tecrübeli kabin memuru sonuçlarını açıklayın artık 3 ay oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fff ~ 8 yıl önce
1 aydan fazladır o uçak o tanıtımla uçuyor, yeni mi gördünüz airporthaber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ANLAMAK ~ 8 yıl önce
thy uçağı tanıttı diyor haberde nasıl anlıyorsun acaba okuduğunu? burada haberi yapıldı zaten illa sallayacaksın bir yorum
Fransa ~ 8 yıl önce
Bu sekilde boyanmis zaten bir A330 var. 1 ay once istanbul'dan cenevre'ye uctum. Cok guzel bir ucakti. Bu 2. Oldu simdi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf Topal ~ 8 yıl önce
Merhaba Fransa, Hayır. Bu uçak dediğiniz gibi hali hazırda seferde olan bir uçaktı. Lansmanı daha yeni yapıldı. 2. bir uçak yok anlayacağınız. Benimde takdirimi topladı. Özellikle power düğmesinden Bayrağımıza atıfta bulunulması harika bir fikir olmuş. İyi günler. Sevgiler

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000