30 Mayıs 2012, Çarşamba 09:27:12

THY O UÇAĞI TAKİBE ALDI

Türk Hava Yolları’nın Airbus’tan teslim aldığı TC-JNP kuyruk tescilli uçakta hidrolik sızıntı tespit edildi. Her uçuşta 3-4 litrelik kaybın sebebi araştırılıyor...
  • msn 1313 on order alitalia
  • tc-jnp ise konu edilen ucak 06/04/12 ilk ucus tarihi, 1307 seri numarası(airfleets verileri)
  • Uçaklar airbus dan degıl emırates den alınmıs ve bu uçaklar pekine dahi gidemeyen ucaklar bu ucakların hepsı dokulucek hemde cok fena a340 lardanda beter uçağın u sundan anlamyan cahıller uçak alırsa böyle itelerler adama..
  • alakalısı alakasızı,biliri bilmezi,bildiğini sananı yorum yapmış.airbusta yellow green blue olmak üzere 3 sistem var.biri giderse diğeri diğerigiderse diğeridiye bişey yoktur.hidrolik basınçla çalışan sistemlerin beslendiği hidrolik sistem bellidir.Ayrıca 3-4 litrelik kaçağın limitiçi olduğuna nereden referans alıpta karar veriyosun. buna amm karar verir her komponente göre değişir kaçağın nerde olduğu önemli.elbette her uçuşta az birmiktar hidrolik kaybı olucak kapalı bir sistem gibi görünsede açık yerleri var ama bu her uçuşta 3-4 litre kaybedeceği anlamına gelmez.uçaktaki drainlerde buralara hidrolik gelsin diye deil aksine buraya hidrolik geldi ise hangi sistemde kaçak olmuşta gelmiş bulalım diye konmuştur.kapasite 120 litre var nolcakki diyen arkadaş şimdilik 3-4 litre kaçıran yerin patlayıp 120 litreyide kaçırdığı zaman havada uçağın içinde olma emi :) hiç birşey küçümsemeye gelmez heleki havacılıkta asla!!!
  • Habere gel!
  • bir uçakta üç sistem var. biri gitse diğer girer, diğer gitse üçüncü sitem devreye girer. 120 litrelik bir kapasitesi bulunan bir sistemde 3 litre nedir ki...limit içidir.
  • bunlar normal şeyler. anormal bir durum yok kii...
  • hidrolik kaçakları her uçakta olur. 3 litre nedir ki..
  • 3 litre hidrolikten ne olur. uçaklarda düşük seviye, düşük basınç ikazları var. bunlar alınmamış. hiçbir sorun olmaz...
  • uçaklarda drainler vardır. buralardan zaten hidrolik gelsin diye konmuştur. 3 litre nedir ki.

 

Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz Nisan ayı sonunda teslim aldığı Airbus 330 tipi uçakta, havacılıkta ‘skydrol’ olarak bilinen hidrolik kaçağı olduğu tespit edildi.

Her uçuşta 3-4 litrelik hidrolik kaybın sebebine ilişkin henüz kesin bir bilgi edinilemezken THY Teknik A.Ş ekipleri kaçağın nereden kaynaklandığına ilişkin araştırmalarını sürdürüyor.

THY kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sıkıntının kaynağının öğrenilebilmesi için uçağın sürekli takip edildiği belirtilirken henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadı.

27 Nisan’da Airbus’tan teslim alınarak İstanbul’a getirilen Gökçeada isimli Airbus 330 tipi uçakla ilgili olarak Airbus ile de görüşmeler sürüyor.

THY Teknik A.Ş’deki teknisyen ve mühendislerin uçakla ilgili incelemeleri sürerken sonuç alınamaması halinde Airbus’tan bir ekibin gelerek incelemelerde bulunacağı bildirildi.

©AirportHaber Özel

THY O UÇAĞI TAKİBE ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

msn ~ 12 yıl önce
msn 1313 on order alitalia

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 12 yıl önce
tc-jnp ise konu edilen ucak 06/04/12 ilk ucus tarihi, 1307 seri numarası(airfleets verileri)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hat 330 ~ 12 yıl önce
Uçaklar airbus dan degıl emırates den alınmıs ve bu uçaklar pekine dahi gidemeyen ucaklar bu ucakların hepsı dokulucek hemde cok fena a340 lardanda beter uçağın u sundan anlamyan cahıller uçak alırsa böyle itelerler adama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzman teknik ~ 12 yıl önce
alakalısı alakasızı,biliri bilmezi,bildiğini sananı yorum yapmış.airbusta yellow green blue olmak üzere 3 sistem var.biri giderse diğeri diğerigiderse diğeridiye bişey yoktur.hidrolik basınçla çalışan sistemlerin beslendiği hidrolik sistem bellidir.Ayrıca 3-4 litrelik kaçağın limitiçi olduğuna nereden referans alıpta karar veriyosun. buna amm karar verir her komponente göre değişir kaçağın nerde olduğu önemli.elbette her uçuşta az birmiktar hidrolik kaybı olucak kapalı bir sistem gibi görünsede açık yerleri var ama bu her uçuşta 3-4 litre kaybedeceği anlamına gelmez.uçaktaki drainlerde buralara hidrolik gelsin diye deil aksine buraya hidrolik geldi ise hangi sistemde kaçak olmuşta gelmiş bulalım diye konmuştur.kapasite 120 litre var nolcakki diyen arkadaş şimdilik 3-4 litre kaçıran yerin patlayıp 120 litreyide kaçırdığı zaman havada uçağın içinde olma emi :) hiç birşey küçümsemeye gelmez heleki havacılıkta asla!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geeel.. ~ 12 yıl önce
Habere gel!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok bilen ~ 12 yıl önce
bir uçakta üç sistem var. biri gitse diğer girer, diğer gitse üçüncü sitem devreye girer. 120 litrelik bir kapasitesi bulunan bir sistemde 3 litre nedir ki...limit içidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mt123 ~ 12 yıl önce
bunlar normal şeyler. anormal bir durum yok kii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen123 ~ 12 yıl önce
hidrolik kaçakları her uçakta olur. 3 litre nedir ki..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MT ~ 12 yıl önce
3 litre hidrolikten ne olur. uçaklarda düşük seviye, düşük basınç ikazları var. bunlar alınmamış. hiçbir sorun olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyennn ~ 12 yıl önce
uçaklarda drainler vardır. buralardan zaten hidrolik gelsin diye konmuştur. 3 litre nedir ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000