07 Nisan 2014, Pazartesi 10:19:40

THY O SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Türk Hava Yolları’nın uçucu ekipler için Atatürk Havalimanı’nda açtığı salonun aylık maliyeti yarım milyonu bulunca THY salondaki yiyecekleri parayla satmaya başladı. İşte ayrıntılar...
  • Ya bos konuşuyorsunuz bi çoğunuz cantalarinizi doldurup eve giderdiniz ulan ben 5000 yada 1000 lira kazansam laf yerine hepinize hergun ismarladim adam içecekler den aliyo aciyo aaa bu sicak neyse ben bunu atim arkadan soguk olanin tadina bakim onuda nasil olsa yarim bırakıyor hafi simdi de yapin bi suyu almamak icin ucak saatini bekliyorsunuz simdi
  • Cahile laf anlatmak zor, oraya kasalar 3-4 ay once kondu, herhalde dekorasyon amaçlı degil. Ikincisi, 500binlik maliyet tarafı, hijyen sebebiyle belli bir sure sonra tüketilmeyen ürünler çöpe gider, çalışan personelin gideri, hammade maliyeti, kira, üretim icin çalışan ve diğer overheadleri ust üste koyun, 500 K çıkar tabii maliyet, o kalitede ürünü havalimanında bir yerde daha bulursanız haber verin oradan yiyelim.
  • reklam bastılar neymiş dünyanın en iyi şirketinin en iyi crew lounge ıymış . km ye katılıyorum her gün ekonomi business çöpe atılan ekmekten yemeğe kadar hesaplanmıyo böyle ufak hesaplara giriliyo bi akıllının teki üstüne yaranmak için bi fikir atıyo bakın diyo şu kadar tasarruf , sonra bunun sırtını sıvazlayıp aferin diyolar ...dış hat körüğe yukardan çıkma olayı da cabası sen ekibine iki çatal ıspanak iki köfteyi çok gör sonra deki 226 ya yürüycen ::))))daha uçmadan yoruluyoz bi laf söliycem ama terbiyem el vermiyo
  • Aylık maliyeti ben size söyleyeyim. Doğrudan birinci ağız yetkiliden öğrendim. Komik. Ama sadece 4000 TL :)siz deyin ben rakamı yanlış aldım. 40 bin olsun. Uçucu personele bu rakamı böl. Kişi başına ne düşer ? Hiçbirşey. İşte THY yönetimi bunu düşünemiyor. Ekiplerini motive edemiyor. Komik.
  • Mantıklı ve zaten öncesinden bilinen bir karar. Bireysel düşününce orda yemek yesek nolur, yemesek nolur? Fakat şirket açısından düşününce, günde yüzlerce kişiye ücretsiz yemek verilmesi gider kaleminde büyük yer tutuyor.
  • Sırf bura yemek yesin diye uçuştan 3 saat önce alana gelen arkadaşım var idi. Allah insanlara yetinme hissiyaı versin. Uçaktan iner inmez iphone'a yapışıp tingir mıngır yürümekle olmaz bu isler.
  • Ucakta yemeye devam.....bence ucaktan aicak yemek cikarmali:))
  • zaten doko nun şoklama yemeklerini sindiremiyoduk kokpitte çok gaz yapıyodu koku moku iyi olmuyodu yani alsınlar ucuz yemeklerini yesinler kendileri afiyet olsun benim tek favorim bademli kek onu da 3,5 lira yapmışlar Starbucksta onun 4 katı kek 7 lira ( mozaik kek) maliyeti 50 kuruş olan bademli kek neden bize 3,5 lira???? DOKO cu varsa okuyan, bademli kekin bizinıs kılasta çıkanı çok güzel yağı şekeri az bize 3,5 a sattığınız kek vıcık vıcık yağ şu keki düzeltin fiyatını düşürün akıllı olun ;)))
  • 500.000tl / 10.000tl=50tl
  • İsteyen parasını verir yemeğini yer cok önemli konu

Türk Hava Yolları’nın uçucu ekipler için Atatürk Havalimanı’nda açtığı salonun aylık maliyeti yarım milyonu bulunca THY salondaki yiyecekleri parayla satmaya başladı.

Türk Hava Yolları’nın Nisan 2013’te uçucu ekipler için açtığı dinlenme salonunda yiyecek ve içecekler artık parayla satılacak.
THY’nin ikram şirketi DO&CO tarafından tasarlanan ve modern görüntüsüyle dikkat çeken salon, birbirinden lezzetli yiyecek ve içecekleriyle THY uçuş ekiplerine hizmet verirken, yemeklerin lezzeti faturayı da oldukça kabarttı.

THY, aylık 500 bin TL’lik DO&CO faturası sonrası salondaki ücretsiz yiyecek içecek dönemini sona erdirdi. Çay ve kahve dışında diğer tüm yiyecek ve içecekler parayla satılmaya başlanırken aşırı sarfiyatın bu kararın alınmasında etkili olduğu kaydedildi.

Bu arada uçucu ekiplerin, yiyecek ve içeceklerin ücretlerinin de yüksek olmasından şikayetçi oldukları da belirtildi.

©AirportHaber Özel

THY O SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

doco ~ 10 yıl önce
Ya bos konuşuyorsunuz bi çoğunuz cantalarinizi doldurup eve giderdiniz ulan ben 5000 yada 1000 lira kazansam laf yerine hepinize hergun ismarladim adam içecekler den aliyo aciyo aaa bu sicak neyse ben bunu atim arkadan soguk olanin tadina bakim onuda nasil olsa yarim bırakıyor hafi simdi de yapin bi suyu almamak icin ucak saatini bekliyorsunuz simdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cahile laf anlatmak zor, oraya kasalar 3-4 ay once kondu, herhalde dekorasyon amaçlı degil. Ikincisi, 500binlik maliyet tarafı, hijyen sebebiyle belli bir sure sonra tüketilmeyen ürünler çöpe gider, çalışan personelin gideri, hammade maliyeti, kira, üretim icin çalışan ve diğer overheadleri ust üste koyun, 500 K çıkar tabii maliyet, o kalitede ürünü havalimanında bir yerde daha bulursanız haber verin oradan yiyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam ~ 10 yıl önce
reklam bastılar neymiş dünyanın en iyi şirketinin en iyi crew lounge ıymış . km ye katılıyorum her gün ekonomi business çöpe atılan ekmekten yemeğe kadar hesaplanmıyo böyle ufak hesaplara giriliyo bi akıllının teki üstüne yaranmak için bi fikir atıyo bakın diyo şu kadar tasarruf , sonra bunun sırtını sıvazlayıp aferin diyolar ...dış hat körüğe yukardan çıkma olayı da cabası sen ekibine iki çatal ıspanak iki köfteyi çok gör sonra deki 226 ya yürüycen ::))))daha uçmadan yoruluyoz bi laf söliycem ama terbiyem el vermiyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Aylık maliyeti ben size söyleyeyim. Doğrudan birinci ağız yetkiliden öğrendim. Komik. Ama sadece 4000 TL :)siz deyin ben rakamı yanlış aldım. 40 bin olsun. Uçucu personele bu rakamı böl. Kişi başına ne düşer ? Hiçbirşey. İşte THY yönetimi bunu düşünemiyor. Ekiplerini motive edemiyor. Komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
24 ~ 10 yıl önce
orada vardiya yapan 12 personelin maaşları sgk vs sadece 20.000 - 25.000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Mantıklı ve zaten öncesinden bilinen bir karar. Bireysel düşününce orda yemek yesek nolur, yemesek nolur? Fakat şirket açısından düşününce, günde yüzlerce kişiye ücretsiz yemek verilmesi gider kaleminde büyük yer tutuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sırf bura yemek yesin diye uçuştan 3 saat önce alana gelen arkadaşım var idi. Allah insanlara yetinme hissiyaı versin. Uçaktan iner inmez iphone'a yapışıp tingir mıngır yürümekle olmaz bu isler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucakta yemeye devam.....bence ucaktan aicak yemek cikarmali:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fiyatlar ~ 10 yıl önce
zaten doko nun şoklama yemeklerini sindiremiyoduk kokpitte çok gaz yapıyodu koku moku iyi olmuyodu yani alsınlar ucuz yemeklerini yesinler kendileri afiyet olsun benim tek favorim bademli kek onu da 3,5 lira yapmışlar Starbucksta onun 4 katı kek 7 lira ( mozaik kek) maliyeti 50 kuruş olan bademli kek neden bize 3,5 lira???? DOKO cu varsa okuyan, bademli kekin bizinıs kılasta çıkanı çok güzel yağı şekeri az bize 3,5 a sattığınız kek vıcık vıcık yağ şu keki düzeltin fiyatını düşürün akıllı olun ;)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
500.000tl / 10.000tl=50tl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İsteyen parasını verir yemeğini yer cok önemli konu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000