21 Mart 2012, Çarşamba 09:05:48

THY O ANLAŞMAYI UZATTI...

Türk Hava Yolları, Ukrayna Hava Yolları Aerosvit ile serbest satışa dayalı ortak uçuş anlaşmasını uzattı.
  • soyadının başına i harfi koyma ne kastediyorsun i... lerinde bir haysiyeti vardır ama yorumlarında anladığımız kadar sende yok...
  • sayın susurluk bu kadar bütün THY ilgili haberlere yorum yapıp, yağ çektikten sonra THY'de hala en azından bir müdür bile olamadıysan senden birşey olmaz bu saatten sonra.zaten rizeli falan değilsen,arkan yoksa boşuna da uğraşma, bu işerin de bir raconu var :)
  • resim gerçekmi. Saygılar Kirve
  • susurluk bu kadar yoruma seni müdür yapmazlarsa yazık valla
  • Emeği geçen tüm THY yönetimine tebrikler çok iyi bir karar. Temel Kotil müdürümün olduğu yerde yanlış bir karar zaten söz konusu olamaz. İ. Susurluk
 
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Aerosvit Genel Müdürü Aleksandr Avdeyev'in dün Kiev'de imzaladığı anlaşma, iki hava yolu şirketinin Türkiye-Ukrayna hattındaki haftalık ortak uçuş sayısının yaz döneminde 60'tan 67'ye yükseltilmesini öngörüyor. 
 
Düzenlenen basın toplantısında Ukraynalı ve Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kotil, "Bu THY için çok önemli bir anlaşma. Tabii birçok ortak uçuş anlaşmamız var. Ancak Türkiye-Ukrayna hattındaki uçuş sayısının fazlalığı bakımından ayrı bir önem taşıyor. Ortak uçuş anlaşması dışında, iki hava yolu şirketi arasındaki işbirliğini geliştirmeye yönelik her türlü adımı atmaya hazırız" dedi. 
 
THY'nin ikili sivil havacılık anlaşmalarından dolayı Ukrayna pazarında çok büyüyemediğini söyleyen Kotil, şöyle devam etti: 
 
"Ukrayna pazarında THY'ye çok büyük ilgi var. Uçakları büyütmemize rağmen uçaklarda yer bulunamıyor. Buraya gelmemizin sebebi bu anlaşmanın yanı sıra iki hava yolu şirketi arasındaki yakınlığı artırmak. Haziranda Ukrayna ile vizelerin kalkmasıyla, tahminimiz bu ülke ile yolcu trafiğinin iki kat artacağı yönünde. Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticaret hacmi hedefinin gerçekleşmesi için bizim de sefer sayısını katlamamız gerekiyor ve bunu yapmaya hazırız." 
 
THY'nin Ukrayna'nın Harkov kentine seferlere başlayıp başlamayacağının sorulması üzerine Kotil, "Harkov'a Türkiye'den başka bir hava yolu şirketi uçacak. Ancak bu kentte çok büyük ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Sivil Havacılık ile görüşüp, Aerosvit'ten gelen teklifi değerlendireceğiz" dedi. Kotil ayrıca, Kiev-Ankara seferlerinin de ilerleyen dönemde gündeme gelebileceğini belirtti. 
 
THY'nin tüm ülkelerde bilinirlikte yüzde 30'a ulaşma hedefi olduğunu söyleyen Kotil, Ukrayna ve Rusya'nın bu konudaki potansiyelinin altını çizdi. Kiev'deki görüşmelerinin ardından THY Genel Müdürü Temel Kotil dün yurda döndü. THY Üretim Planlama Başkanı Hulki Balakbabalar ve beraberindeki THY heyeti ise, Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar ile akşam yemeğinde buluştu. 
 
THY ile Aerosvit arasındaki ortak uçuş anlaşması Aralık 2011'de yürürlüğe girmişti. Anlaşma dahilinde, iki hava yolu şirketi, İstanbul-Kiev, İstanbul Odessa, İstanbul-Donetsk, İstanbul-Dnepropetrovsk ve İstanbul-Simferopol hatlarında ortak uçuş gerçekleştiriyor. (Haberler.com)
THY O ANLAŞMAYI UZATTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
soyadının başına i harfi koyma ne kastediyorsun i... lerinde bir haysiyeti vardır ama yorumlarında anladığımız kadar sende yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın susurluk bu kadar bütün THY ilgili haberlere yorum yapıp, yağ çektikten sonra THY'de hala en azından bir müdür bile olamadıysan senden birşey olmaz bu saatten sonra.zaten rizeli falan değilsen,arkan yoksa boşuna da uğraşma, bu işerin de bir raconu var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
resim gerçekmi. Saygılar Kirve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
susurluk bu kadar yoruma seni müdür yapmazlarsa yazık valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Emeği geçen tüm THY yönetimine tebrikler çok iyi bir karar. Temel Kotil müdürümün olduğu yerde yanlış bir karar zaten söz konusu olamaz. İ. Susurluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000