07 Kasım 2014, Cuma 13:16:12

THY NÜRNBERG’DE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Türk Hava Yolları ev sahipliğinde düzenlenen ve Alman turizmciler ile Nürnberg Havalimanı temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısıyla THY’nin Almanya’daki konumu anlatıldı. THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı değerlendirmelerde bulundu.
  • Ya Allah askina yapmayin Osman kim yenilik kim?Osman yasin kac?Birakin ya piril piril gencler var.Bu adamdan bir cacik olmaz.
  • Değişim ve yenilik özü koruyarak yapıldığı zaman güzeldir. THY Nürnberg'de gerçekten innovativ çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Osman beyi innovativ zihin yapısıyla kutluyoruz. Almanya'nın devlerini İstanbul'a getirmeyi başardı.
  • Osman Bey pazarlama ekibiyle beraber başarıdan başarıya koşuyor.
  • Nürnberg şehrini görmeye değer , romantik yapıya sahip.
  • nürnberg thy satış şefi harika bir insansın saygılar..
  • Aynen...
  • Almanyaya yaptigimiz ekonomik katki Almanlara cok iyi anlatilmali. Buna benzer calismalar tanitimlar ziyaretlesmeler kesinlikle cogaltilmali
  • Dogu Almanya'nin en guzel kentlerine hala ucuslar baslamadi.

Türk Hava Yolları tarafından organize edilen Nürnberg Partnerler Tanıtım Toplantıları’nın 3’üncüsü bugün İstanbul’da düzenlendi. Toplantının ev sahibi olarak konuşan THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, özellikle THY’nin Nürnberg’deki konumunu anlattı.

WOW Otel’de düzenlenen organizasyona Türk Hava Yolları (THY) Nürnberg Müdürlüğü, Almanya Turizm Merkezi (Nürnberg ve Frankfurt), Almanya Demir Yolları (DB) ve Nürnberg Havalimanı (FNG) yetkilileri katıldı. Düzenlenen toplantıda Türkiye-Almanya arasındaki turizm ilişkileri gündeme getirildi. Toplantıda ev sahibi olarak konuşan THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, Türk Hava Yolları’nın 41 yıldır Nürnberg’e sefer düzenlediğini ifade etti. Hasırcı, “Biz kazan-kazan politikasını seviyoruz. Dostlarımız da bu politikayı benimsedikleri için herkes iş yaparken memnun oluyor. Türk Hava Yolları olarak, Batı ve Orta Avrupa’da 70’in üzerinde destinasyona, Doğu Avrupa’da ise 20’den fazla destinasyona uçuyoruz. 90’ın üzerinde destinasyon gerçekten iyi bir rakam. Ayrıca 4 yıldır üst üste Avrupa’nın En İyi Havayolu seçilen bir şirketin Nürnberg’e sefer düzenliyor olması şehrin de imajını artırıyor” dedi.

THY Nürnberg Müdürü Osman Nuri Hasırcı, Nürnberg’de çeşitli işbirliklerine imza attıklarını belirterek, Brose Basket ile sponsorluk anlaşması yaptıklarını söyledi. Hasırcı, Nürnberg’in sanayi açısından da önemli bir nokta olduğunu ve dünyanın en büyük markalarının merkezlerinin bu şehirde yer aldığını sözlerine ekledi.

Airport Nürnberg Pazarlama Sorumlusu Silvia Arai Hoffmann da Türk Hava Yolları’nın kendileri için önemli bir konumda olduğunu ifade ederek, “Türk Hava Yolları’nı ciddi manada önemsiyoruz. Nürnberg Havalimanı’nı kullanan Türk Hava Yolları’nın memnuniyeti aynı zamanda bizim de memnuniyetimiz demektir” dedi.

Toplantıda ayrıca Franken Tourismus temsilcisi Verena Bäuerlein, Franconia bölgesi hakkında sunum yaptı. Bäuerlein, özellikle Barok dönemine ait mimari yapıların ön plana çıktığı bölgede Nürnberg sınırları içerisinde 13 üniversitenin bulunduğunu ve şehirde 100 bin öğrencinin yaşadığını söyledi.



NÜRNBERG'İ TANIYALIM

Nürnberg, Almanya’nın güneydoğusundaki Bavyera eyaletinin Münih’ten sonraki ikinci büyük kentidir. Nürnberg, 115 kilometre uzunluğundaki Pegnitz Nehri’nin iki yakasında kurulmuştur.

Kenti 14 kilometre boyunca doğu-batı doğrultusunda geçen Pegnitz Nehri Rednitz Nehri ile birleşmektedir.

Nürnberg’te yıl boyunca nemli bir iklim hâkimdir. Yağışlı gün sayısı, yağışsız günlerden daha fazla olmaktadır. Kentin tam olarak ne zaman kurulduğu bilinmemekle birlikte, 1050 yılına ait Kral 3. Heincrih dönemi belgelerinde, bu kentten “Nuorenberc (Taşlık Dağ)” olarak bahsedilir.



Altın çağını 1470 ile 1530 yılları arasında yaşayan Nürnberg, o dönem Prag ve Köln ile birlikte Kutsal Roma İmparatorluğu’nun en önemli üç kentinden biriydi. Endüstri Devrimi’nin ardından Nürnberg, Almanya’nın ilk endüstri merkezlerinden bir haline geldi. Almanya’nın sivil ulaşımda kullanılan ilk demiryolu Nürnberg-Fürth arasına 1835 yılında inşa edilmiştir.

İkinci Dünya Savaşı öncesinde büyük Nazi mitinglerine sahne olan kent, savaş sırasında da büyük yıkıma uğradı. Savaş suçlularının yargılandığı Nürnberg Mahkemesi de bu kentte yapıldı.

Bugün Nürnberg, yüzde 18’lik yabancı nüfus oranıyla dünyaya açık bir metropol olma yolunda ilerlemektedir. 70’lerin sonunda başlayan hizmet sektöründeki gelişim, kenti ekonomi, mühendislik, pazar araştırması ve e-ticaret konularında bir merkez haline getirmiştir. Şu anda Avrupa’nın en hızlı büyüyen fuar merkezlerinden biri olan Nürnberg’te her yıl en büyük oyuncak fuarının da dâhil olduğu 50 fuar düzenlenirken, 1.2 milyon kişi bu etkinlikleri ziyaret etmektedir.

Nürnberg nüfusunun %10'unu Türkler oluşturur. Tarihsel olarak Roma Germen İmparatorluk merkezlerindendir. Ortaçağ'da Alman ressam Albrecht Dürer'in de doğup yaşadığı yerdir.











THY NÜRNBERG’DE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ya Allah askina yapmayin Osman kim yenilik kim?Osman yasin kac?Birakin ya piril piril gencler var.Bu adamdan bir cacik olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 9 yıl önce
Aynen katılıyorum size.Altındaki pırıl pırıl gençler calışsın, bütün şak şağı Osman alsın. Adalet mi bu!!!
İnnovasyon ~ 9 yıl önce
Değişim ve yenilik özü koruyarak yapıldığı zaman güzeldir. THY Nürnberg'de gerçekten innovativ çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Osman beyi innovativ zihin yapısıyla kutluyoruz. Almanya'nın devlerini İstanbul'a getirmeyi başardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Osman Bey pazarlama ekibiyle beraber başarıdan başarıya koşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NURNBERG35 ~ 9 yıl önce
Bu isler ekip isi.One Man Show degil sonucta.Ekip cok önemli.Osman Bey cok sansli.
Tarık ~ 9 yıl önce
Nürnberg şehrini görmeye değer , romantik yapıya sahip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nrnberg ~ 9 yıl önce
nürnberg thy satış şefi harika bir insansın saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Aynen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Almanyaya yaptigimiz ekonomik katki Almanlara cok iyi anlatilmali. Buna benzer calismalar tanitimlar ziyaretlesmeler kesinlikle cogaltilmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dresden & Erfurt ~ 9 yıl önce
Dogu Almanya'nin en guzel kentlerine hala ucuslar baslamadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000