06 Nisan 2010, Salı 10:43:55

THY NET KÂRINI AÇIKLADI

Türk Hava Yolları’nın 2009 yılına ait konsolide mali tabloları İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderilerek açıklandı.
  • THY çalışanlarının maaşları yazılanlar gibiyse ben de çalışmak istiyorum. 1.000-tl maaşa takla atan nice insanlar varken bu maaşlara az diyenler çarpılır. Herkes çalıştığı kurumun kazancına göre maaş alsaydı bu yıl bankacıların % 100 zam almaları gerekirdi. Yanlış pencereden bakılıyor.
  • Son 10 yılda bugunki iktidar ve ondan öncekilerin yaptığı ama en bariz olanında akp nin yaptğı gibi hangi sektörde olursa olsun az kazanan insanların maaşları yükseltilmesi gerekirken iktidar ve yandaşları ne yapıyor!Az kazanana "bakın şu insanlar sizinle aynı işi yapıyor ama çok kazanıyor "diyor onların kazancıda düşmeli yaklaşım biz aynı işi yapan insanların farklı şirketlerde dahi olsa aynı parayı almasından yanayız doktorlar şu kadar kazanıyo tam gün dediler 2 sene önce grev öncesi m.a. birandın thy ekipleri için söyledikleri unutulmadı bu kadar para kazanıyorsunuz ne greviymiş.Neden 400 euro veriyo özel şirketler sendika olmadığından dolayı gerisi teferruat arkadaşım
  • Özel hvayolu şirketinde kabin memuru 400 euro maaş alıyor THY de 3500-4000TL. Yardımcı pilot özel havayolunda 3500euro gibi bir maaş alır THY de bu maaş 10.000TL üzerine dahi çıkar. Avrupayla karşılaştırırsanız haklısınız düşük maaş. Ama Türkiye'deki diğer havayolu şirketlerine göre çok iyi durumda. Asıl kölelik THY de değil özel havayolu şirketlerinde. Bunu sadece kabin memurları ve pilotlar için söylüyorum. Yer personelinin aldığı maaşlar konusunda bilgim yok. Birisi aydınlatabilirse iyi olur.
  • o köleleri zorla tutan mı var
  • yabancı şirketlerde böyle köle usulü çalıştırsalar onlarda kar eder
  • bu karı yapan personele toplu sozlesmede haklarının gasp edilmesi için bu uğraş neden
  • Bilançoyu görmeden yapılan bu açıklamayı yorumlamam yanlış olur. THY çalışanı olmak sadece az eğitimli, görünüş, davranış ve tip yüzünden özel sektörün mülakata dahi çağırmadığı torpilliler için bir ayrıcalıktır. Oraya giren özel sektörden çoğu kişi burası nasıl bir yer, bu kadar organizasyonsuzlukla işler nasıl yürüyor, kurallar nerde, bu firmanın cidden iso 9001 i mi var gibi yorumlarda bulunmaktadır.
  • Kar ediyor ama çalışanlarına enfilasyonun yarısı kadar zam yapıyor ve verilmiş olan haklarınıda geri almaya çalışıyor...Thy bu duruma geldiyse çalışanlarının özverisiyle geldi..Olan aksaklılar çalışanlarının özverili çalışmalarıyla düzeltildi...Ama hakları alınır ve gereken zam yapılmazsa bu özverilerin devam edeceğini sanmıyorum...O zaman Thy patlar işte...Greve gidilir umarım....
  • grev olmaması için şirket biraz çalışanlarını düşünsün ozman bu karı çalışanları sayesinde kazanıyor yıllık yüzde 2 die ağlanmasınlar görüşmelerde
  • Gerçekten global krizde bu kadar kar etmek, çok ciddi bir başarı demektir kim ne derse desin.. Havayolu şirketlerinin ifls ettiği bir yılda yolcu sayısını, uçak sayısını ve kar oranını arttırmak müthiş bir başarıdır. İleriki yılda daha da bu oranlar artarak yükselecek. Thy nin hem türkiye de hem de bu bölgede çok ciddi bir prestiji var. Şimdi bu başarıyı hazmedemeyen sendika başlar grev diye maksat ortadaki başarıyı engellemek, grev olsunda hizmet aksasın yolcular perişan olsun ama buna izin vermezler. Çalışan herkes hakkını sonuna kadar alır bu nettir.

Mali tablolara göre 2009 yılında Türk Hava Yolları’nın net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 düşüş ile 559 Milyon TL,  esas faaliyet karı ise  yüzde 12 artış ile 832  Milyon TL olarak gerçekleşti. Satış gelirleri yüzde 15 artışla 7 milyar TL’ye ulaşırken tarifeli hizmet gelirlerinin yüzde 79’u dış hatlardan, yüzde 21’i ise iç hatlardan elde edildi.

Yıl başında 127 olan uçak sayısı yıl sonunda yüzde 4 artışla 132 oldu. Arzedilen Koltuk Kilometre (AKK)’deki yüzde 22 artışa paralel olarak yolcu sayısı yüzde 11 artışla 25 milyon 99 bine, taşınan kargo ise yüzde 20 artışla 238 bin tona ulaştı. Doluluk oranı ise kapasite artışının etkisi ile 3.1 puan düşüş ile yüzde 70,9 olarak gerçekleşti.

Öte yandan, Türk Hava Yolları’nın 2008-2023 yılı filo projeksiyonu çerçevesinde 2008 yılında alımına karar verdiğimiz toplam 105 uçaktan, 22 çift koridorlu uzun menzil,  40 tek karidorlu kısa ve orta menzil ve 2 geniş gövde kargo uçağı olmak üzere toplam 64 uçak için kesin sipariş verilmiş olup söz konusu uçakların filoya girişi 2014 yılında tamamlanmış olacağı açıklandı.

THY'den yapılan açıklamada, "Ekonomide ciddi krizlerin yaşandığı, sektördeki rakiplerimizin kapasite azalttığı 2009 yılını da gerek operasyonel gerekse finansal açıdan büyüyerek sonuçlandırmış olmanın sevincini yaşamaktayız. Ortaklığımız 2009 yılındaki başarısını önümüzdeki yıllarda da devam ettirebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir" denildi.

THY NET KÂRINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
THY çalışanlarının maaşları yazılanlar gibiyse ben de çalışmak istiyorum. 1.000-tl maaşa takla atan nice insanlar varken bu maaşlara az diyenler çarpılır. Herkes çalıştığı kurumun kazancına göre maaş alsaydı bu yıl bankacıların % 100 zam almaları gerekirdi. Yanlış pencereden bakılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son 10 yılda bugunki iktidar ve ondan öncekilerin yaptığı ama en bariz olanında akp nin yaptğı gibi hangi sektörde olursa olsun az kazanan insanların maaşları yükseltilmesi gerekirken iktidar ve yandaşları ne yapıyor!Az kazanana "bakın şu insanlar sizinle aynı işi yapıyor ama çok kazanıyor "diyor onların kazancıda düşmeli yaklaşım biz aynı işi yapan insanların farklı şirketlerde dahi olsa aynı parayı almasından yanayız doktorlar şu kadar kazanıyo tam gün dediler 2 sene önce grev öncesi m.a. birandın thy ekipleri için söyledikleri unutulmadı bu kadar para kazanıyorsunuz ne greviymiş.Neden 400 euro veriyo özel şirketler sendika olmadığından dolayı gerisi teferruat arkadaşım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özel hvayolu şirketinde kabin memuru 400 euro maaş alıyor THY de 3500-4000TL. Yardımcı pilot özel havayolunda 3500euro gibi bir maaş alır THY de bu maaş 10.000TL üzerine dahi çıkar. Avrupayla karşılaştırırsanız haklısınız düşük maaş. Ama Türkiye'deki diğer havayolu şirketlerine göre çok iyi durumda. Asıl kölelik THY de değil özel havayolu şirketlerinde. Bunu sadece kabin memurları ve pilotlar için söylüyorum. Yer personelinin aldığı maaşlar konusunda bilgim yok. Birisi aydınlatabilirse iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o köleleri zorla tutan mı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yabancı şirketlerde böyle köle usulü çalıştırsalar onlarda kar eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu karı yapan personele toplu sozlesmede haklarının gasp edilmesi için bu uğraş neden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bilançoyu görmeden yapılan bu açıklamayı yorumlamam yanlış olur. THY çalışanı olmak sadece az eğitimli, görünüş, davranış ve tip yüzünden özel sektörün mülakata dahi çağırmadığı torpilliler için bir ayrıcalıktır. Oraya giren özel sektörden çoğu kişi burası nasıl bir yer, bu kadar organizasyonsuzlukla işler nasıl yürüyor, kurallar nerde, bu firmanın cidden iso 9001 i mi var gibi yorumlarda bulunmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kar ediyor ama çalışanlarına enfilasyonun yarısı kadar zam yapıyor ve verilmiş olan haklarınıda geri almaya çalışıyor...Thy bu duruma geldiyse çalışanlarının özverisiyle geldi..Olan aksaklılar çalışanlarının özverili çalışmalarıyla düzeltildi...Ama hakları alınır ve gereken zam yapılmazsa bu özverilerin devam edeceğini sanmıyorum...O zaman Thy patlar işte...Greve gidilir umarım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
grev olmaması için şirket biraz çalışanlarını düşünsün ozman bu karı çalışanları sayesinde kazanıyor yıllık yüzde 2 die ağlanmasınlar görüşmelerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gerçekten global krizde bu kadar kar etmek, çok ciddi bir başarı demektir kim ne derse desin.. Havayolu şirketlerinin ifls ettiği bir yılda yolcu sayısını, uçak sayısını ve kar oranını arttırmak müthiş bir başarıdır. İleriki yılda daha da bu oranlar artarak yükselecek. Thy nin hem türkiye de hem de bu bölgede çok ciddi bir prestiji var. Şimdi bu başarıyı hazmedemeyen sendika başlar grev diye maksat ortadaki başarıyı engellemek, grev olsunda hizmet aksasın yolcular perişan olsun ama buna izin vermezler. Çalışan herkes hakkını sonuna kadar alır bu nettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000