12 Mart 2012, Pazartesi 12:05:52

THY NEDEN 'O' ŞEHİRLERE UÇUYOR?

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan, bu hafta köşesinde Türk Hava Yolları'na ilişkin şaşırtacak detaylara yer verdi...
Türk Hava Yolları geçtiğimiz günlerde Mogadişu seferlerine başlayarak Avrupa bölgesinden bu şehre uçan ilk şirket oldu. Bu konuyu eleştirenlerin yanısıra destek olanlar da vardı.

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları'nın özellikle sıkıntı yaşayan ve can güvenliği olmayan şehirlere uçması, birçok kesim tarafından eleştirilmesine neden olmuştu. Bu eleştirilerden biri de AirportHaber'in Başyazarı Sefa İnan'dan geldi. Ancak İnan'ın eleştirisi biraz da tespite dayalı oldu. Kendi görüşleriyle bu uçuşların altında başka nedenler olduğunu ifade etti.
 
THY'nin yapıldığı düşünülen yanlışlardan hesap sorulmasının da imkânsız olduğunu köşesinden aktaran İnan, bunun da nedenlerini sıraladı. Şikâyet edeceğiniz birim, şikâyet ettiğiniz bünye olursa cevap alamazsınız diyen Başyazar İnan, çarpıcı ifadelerle belki de ilk kez bu kadar açık yorumda bulundu.
 
Türk Hava Yolları'nın yüzde 49'u kamuya ait olmasına rağmen kararların devlet tarafından verildiğini satırlarına ekleyen deneyimli yazar, yönetim kurulunun aslında sadece verilen görevi icra ettiğini belirtti.
 
THY neden güvenliği olmayan şehirlere uçuyor?

Bu uçuşların ardındaki asıl gerçekler ne?

THY neye güveniyor?

Oradaki güvenlik nasıl sağlanıyor, yoksa THY'nin uçuş ekibi kelle koltukta mı uçuyor?

THY'nin Genel Kurullarındaki toplantılarda neler yanlış yapılıyor?

Neden tarafsız birimler tarafından idare edilmiyor?

THY'nin yönetim kurulu özellikle mi atandı, amaç ne?

THY yönetimine direktif mi veriliyor?
 
'THY yönetimine hesap sormanız imkânsız' diyen Sefa İnan, bu haftaki yazısıyla adeta havacılık gündemini değiştirecek...

THY NEDEN 'O' ŞEHİRLERE UÇUYOR?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000