30 Ağustos 2011, Salı 17:20:29

THY NEDEN DERECEYE GİREMEDİ?

Son yıllarda yaptığı büyük atılımla göze çarpan Türk Hava Yolları, Hava Taşımacılık Derecelendirme Kurumu'nun (ATRA) raporuna göre güvenlik sıralamasında ilk 10'a dahi giremedi.
  • Sadece uçak kazası göz önünde bulundurulmuyor listede kaldı ki bulundurulsun o zaman malesef Thy 94 Van 99 Adana 2004 Diyarbakır 2008 Amsterdam kazası ve burdakı 3 uçakta gayet yeni boeing 737 serisi uçaklardı. 74 yılında halen dünyanın en ölümlü tek uçakla yaşanmış kazası listesinde ilk 3 te olan DC10 jumbo jeti (3 senelik yepyeni uçak) kazaları insanın kanını donduruyor. Daha b727 kazaları halen Marmara denizinden çıkarılmayan Fokker tipi uçak kazası vs vs liste çok kabarık ortalama 4-5 senede bir kaza yapıyor şirket ve bunların genel sebebide CRM eksikliği son zamanlarda bu eğitimlere çok ağırlık veriliyor askeri pilotlar azaltılıyor ki doğru bir karar şavaşcılık oynamaya değil yolcu taşımaya geldiğini bilen insanlar alınıyor.
  • yahu birsürü kendinibilmez "neden THY ye bu sıralada ilk on da yer verilmedi" diye soruyor.son AMS kazasında kaptanını 136,00(yüz otuz altı)saat uçurmayı MARİFET sayan bu kafaya nasıl ilk on da yer verilir.yahu siz kim safety kim.KELLE KOLTUK AİRLİNES
  • Kaza kirim´dan olmasin gerek THY´nin sabikasi cok cok yüksek. Halada yüksek, ikram olsa ayri. Cünku THY´nin tek deger verdigi Ikram ve Bagaj hakkinin yüksek tutulmasi. Geri kalan THY´yi asar biraz.
  • Asker astonotlara akıl vermek işin kolayı, siz ne kadar örnek davranış gösteriyorsunuz acaba. Lisede Asyanın büyük hava yollarının olmaması gayet normal. Çünkü hepsi kozmopolit bir çalışan yapısına sahip. Şirketlerin yapısı da dikkate alınarak yapılmış bu değerlendirme.
  • valla çözüm basit asker astronotları şirketten gönderirseniz ne f/o ya baskı yapan kaptan kalır nede kaza kırım..hadi hayırlı işler
  • Listenin pek objektif olmadigi ortada. Ozellikle Singapore, Qantas ve Emirates olmamasi dusundurucu. Ancak zaten THY de yaptigi ucus km/ olumler orani ile bu listeye giremezdi. LH en guvenli ve isini en ciddi yapan havayolu.
  • EMİNE HANIM NE YAZIKKİ, ŞU AN TATİLİN KEYFİNİ YAŞAMAKTA.. ACABA MERHUM KABİN PERSONELİNİN KAYBINDAKİ SORUMLULUĞUNU VİCDANINDA TAŞIRMI??, OLAN MERHUMA OLDU... NEDEN YÖNETMELİĞİ DAHA ÖNCE DEĞİŞTİRMEDİ????... MERHUMUN AİLESİNİN YERİNE OLSAM EMİNE HANIMA DAVA AÇARDIM... YAZIK OLMADIMI GENCECİK MERHUMA...
  • THY kazalarında kokpit konuşmaları tam bir ders niteliğindedir:"BEN HAVA KUVVETLERİNDE DE DİYARBAKIR'A BU SİSTE İNİŞ KALKIŞI ÇOK YAPTIM" diyen rahmetli pilotumuz standart olarak zaten chartlarda belirtilen min altına çoktan inmişti.Ya da Van'da pas geçen pilotlara verilen cezadan olsa gerek gene rahmetli pilotumuz 8 kere evet 8 kere Van'a inmeyi denemişti ve sonuç ne yazık ki ortadadır.THY nin safey kültürünü yakalaması öncelikle YÖNETİM KURULUNUN ULUSLAR ARASI ŞİRKETLERDE CEO OLANLARDAN DEĞİL AKSİNE HAVACILIĞIN HER DEPARTMANINI BİLEN VE EN AZ 40 SENELİK HAVACILIK GEÇMİŞİ OLANLARDAN SEÇİLDİĞİNDE BİR ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİNE İNANAN BİRİYİM.11:23 yazdığı gibi zaten şu an THY 1. , 10. , 13. maddelerden fail olmaktadır.
  • Level4 sınavı her yabancı pilotun LİSANSINI ALDIĞI ülkeyi bağlar.İşgüzar SGHM miz ben ABD ve İngiliz otoritelerinden daha detaylı ve ağır sınavı yaparım diye ortaya çıktıysa bu, Level4 ü yurtdışnda kendi otoritelerinden alıp lisansına işletenleri BAĞLAMAZ.Min level 4 işliyse adamın lisansında , adam dünyanın her yerinde her yere de uçar.
  • Emine hnm anca herşeyde kabin memurlarının savunmasını alsın. Sürekli baskı yapsın yaptırsın... Hata bizde varmı diye de sorsun bence
En güvenli havayolu şirketleri sıralamasında Air France-KLM, British Airways ve Lufthansa yer aldı.

Hava Taşımacılık Derecelendirme Kurumu (ATRA) tarafından açıklanan bir raporda, dünyanın en güvenli havayollarının ağırlıklı olarak Avrupalı ve ABD'li şirketler oldukları belirlendi.

Türk Hava Yolları ise güvenlik bakımından ilk 10'a giremedi. Air France-KLM, British Airways ve Lufthansa Avrupa'nın en güvenli havayolu şirketleri oldu. En güvenli ABD havayolları ise AMR Corporation, Continental Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines, United Airlines ve US Airways oldu.

Asya kıtasından ise ilk 10'a giren tek şirket Japonya Havayolları oldu. ATRA ilk kez düzenlenen bu sıralamada, kullanılan uçakların ortalama yaşı ve filonun homojenliği gibi 15 kriteri göz önüne aldı.

İşte alfabetik sıraya göre dünyanın en güvenli 10 havayolu şirketi:
Air France-KLM

AMR Corporation (American Airlines, American Eagles)

British Airways

Continental Airlines

Delta Airlines

Japan Airlines

Lufthansa

Southwest Airlines

United Airlines

US Airways

(Haberpan)
THY NEDEN DERECEYE GİREMEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece uçak kazası göz önünde bulundurulmuyor listede kaldı ki bulundurulsun o zaman malesef Thy 94 Van 99 Adana 2004 Diyarbakır 2008 Amsterdam kazası ve burdakı 3 uçakta gayet yeni boeing 737 serisi uçaklardı. 74 yılında halen dünyanın en ölümlü tek uçakla yaşanmış kazası listesinde ilk 3 te olan DC10 jumbo jeti (3 senelik yepyeni uçak) kazaları insanın kanını donduruyor. Daha b727 kazaları halen Marmara denizinden çıkarılmayan Fokker tipi uçak kazası vs vs liste çok kabarık ortalama 4-5 senede bir kaza yapıyor şirket ve bunların genel sebebide CRM eksikliği son zamanlarda bu eğitimlere çok ağırlık veriliyor askeri pilotlar azaltılıyor ki doğru bir karar şavaşcılık oynamaya değil yolcu taşımaya geldiğini bilen insanlar alınıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yahu birsürü kendinibilmez "neden THY ye bu sıralada ilk on da yer verilmedi" diye soruyor.son AMS kazasında kaptanını 136,00(yüz otuz altı)saat uçurmayı MARİFET sayan bu kafaya nasıl ilk on da yer verilir.yahu siz kim safety kim.KELLE KOLTUK AİRLİNES

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kaza kirim´dan olmasin gerek THY´nin sabikasi cok cok yüksek. Halada yüksek, ikram olsa ayri. Cünku THY´nin tek deger verdigi Ikram ve Bagaj hakkinin yüksek tutulmasi. Geri kalan THY´yi asar biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asker astonotlara akıl vermek işin kolayı, siz ne kadar örnek davranış gösteriyorsunuz acaba. Lisede Asyanın büyük hava yollarının olmaması gayet normal. Çünkü hepsi kozmopolit bir çalışan yapısına sahip. Şirketlerin yapısı da dikkate alınarak yapılmış bu değerlendirme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
valla çözüm basit asker astronotları şirketten gönderirseniz ne f/o ya baskı yapan kaptan kalır nede kaza kırım..hadi hayırlı işler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Listenin pek objektif olmadigi ortada. Ozellikle Singapore, Qantas ve Emirates olmamasi dusundurucu. Ancak zaten THY de yaptigi ucus km/ olumler orani ile bu listeye giremezdi. LH en guvenli ve isini en ciddi yapan havayolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
EMİNE HANIM NE YAZIKKİ, ŞU AN TATİLİN KEYFİNİ YAŞAMAKTA.. ACABA MERHUM KABİN PERSONELİNİN KAYBINDAKİ SORUMLULUĞUNU VİCDANINDA TAŞIRMI??, OLAN MERHUMA OLDU... NEDEN YÖNETMELİĞİ DAHA ÖNCE DEĞİŞTİRMEDİ????... MERHUMUN AİLESİNİN YERİNE OLSAM EMİNE HANIMA DAVA AÇARDIM... YAZIK OLMADIMI GENCECİK MERHUMA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY kazalarında kokpit konuşmaları tam bir ders niteliğindedir:"BEN HAVA KUVVETLERİNDE DE DİYARBAKIR'A BU SİSTE İNİŞ KALKIŞI ÇOK YAPTIM" diyen rahmetli pilotumuz standart olarak zaten chartlarda belirtilen min altına çoktan inmişti.Ya da Van'da pas geçen pilotlara verilen cezadan olsa gerek gene rahmetli pilotumuz 8 kere evet 8 kere Van'a inmeyi denemişti ve sonuç ne yazık ki ortadadır.THY nin safey kültürünü yakalaması öncelikle YÖNETİM KURULUNUN ULUSLAR ARASI ŞİRKETLERDE CEO OLANLARDAN DEĞİL AKSİNE HAVACILIĞIN HER DEPARTMANINI BİLEN VE EN AZ 40 SENELİK HAVACILIK GEÇMİŞİ OLANLARDAN SEÇİLDİĞİNDE BİR ŞEYLERİN DEĞİŞECEĞİNE İNANAN BİRİYİM.11:23 yazdığı gibi zaten şu an THY 1. , 10. , 13. maddelerden fail olmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Level4 sınavı her yabancı pilotun LİSANSINI ALDIĞI ülkeyi bağlar.İşgüzar SGHM miz ben ABD ve İngiliz otoritelerinden daha detaylı ve ağır sınavı yaparım diye ortaya çıktıysa bu, Level4 ü yurtdışnda kendi otoritelerinden alıp lisansına işletenleri BAĞLAMAZ.Min level 4 işliyse adamın lisansında , adam dünyanın her yerinde her yere de uçar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emine hnm anca herşeyde kabin memurlarının savunmasını alsın. Sürekli baskı yapsın yaptırsın... Hata bizde varmı diye de sorsun bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000