30 Mayıs 2013, Perşembe 14:18:34

THY MİS GİBİ KOKMAYA BAŞLADI

Türk Hava Yolları uzun süren çalışmalar sonucunda kendi markasına ait kokuyu çıkardı...
  • Bu sakın hacı yağı olmasın sonra? Kokusu çıkar nasılsa.
  • Uçakların içindeki leş kokuyu nasıl geçireceksiniz? Bazı uçaklarınıza bindğinde insanın gerçekten midesi bulanıyor.
  • ŞAK ŞAK ŞAK. YANİ ÖYLE BİR İŞ BAŞARDINIZKİ ANLATAMAM. VATANI KURTARDINIZ. ŞİRKET GERİYE DOĞRU GİDİYOR HIZLI HIZLI. UÇAKLARIN YÜZDE 80 İ LEASİNG 50 MILYAR DOLAR BORCU VAR ŞİRKETİN.
  • Sen once marka kokusu ne demek onu ogren oyle gel!! Marka kokusu , ait oldugu markayla ozdeslesmis demektir. Her sene degisen sey nasil ozdeslesebilir ki? Insanlar bu kokuyu animsatan kokulari baska yerde kokladiklarinda thy akillarina gelecek ki bi anlami olsun. Yoksa ucak temiz koksun die tuvaletlere airfresh sikmayi biz de biliyoruz
  • Hem bir doktor hem de bir astımlı olarak bunun çok kötü bir fikir olduğunu söyleyebilirim. Parfüm kokusu bende nefes darlığına neden oluyor, çevremde da bu tür bir sürü insan var. THY, 10000 metrede ortam parfümü nedeniyle tetiklenmiş bir astım krizi nedeniyle bir yolcunun hayatını kaybetmesinin hesabını veremez. Ayrıca acil iniş gerektirebilecek böyle bir durum, uçuş emniyeti için de potansiyel bir tehdittir. Yolcular arasında hamile kadınlar, bebekler, çeşit çeşit allerjik insanlar var. Ayrıca hava herkesindir ve kimsenin bu havayı, içine kimyasal maddeler karıştırarak kirletme hakkı yoktur. Saatlerce sürebilecek bir uçuşta insanlara '' senin bu kokuyu solumana karar verdim'' diyemezsiniz. Örneğin Kanada'da ortam parfümleri kamuya açık yerlerde yasaktır. Greenpeace'in 2005 yılında yaptırdığı bir araştırma parfümlerin içindeki kimyasal maddelerin anne sütüne geçtiğini kanıtlamıştır.
  • O değil de THY uçaklarının içinin gerçekten pis koktuğunu söyleyen arkadaşlarım var.Bu insanlar haftada 2-3 defa iş nedeniyle uçağa binen kişiler.Bence söyledikleri bir şey varsa doğrudur.THY'nin bu noktaya biraz ağırlık vermesi lazım.Kabin içi temizlik ve hijyen.Saygılar
  • Eskiden müdürlük dedin mi bir değeri vardı. Bu ne abuk sabuk müdürlükler
  • şirket içinde kokuşmuşluk aldı başını gitti zaten. bununla mı kamufle edilecek??
  • allerjik kişilere inşallah dokunmaz ..onun dışında olumlu bir gelişme.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Türk Hava Yolları bugün Dış Hatlar CIP Salonu'nda MG Gülçiçek CEO’su Mişel Gülçiçek, Türk Hava Yolları İletişim ve Etkinlik Müdürü Yasemin Erdemir Güzeloğlu ve MG Gülçiçek Kurumsal İletişim Direktörü Duygu Beşbıçak Karahan'ın katılımıyla kendi marka kokusunu tanıttı. MG Gülçiçek ile yaptığı 15 aylık çalışma sonucunda kokusunu çıkaran THY, yolcular ve çalışanlar arasında yaptığı ankette yüzde 100 başarı sağlanan 'TK 1933'ü görücüye çıkardı.

Tanıtımda konuşan Türk Hava Yolları İletişim ve Etkinlik Müdürü Yasemin Erdemir Güzeloğlu; 'TK 1933 kokusu 15 aylık bir çalışma neticesinde ortaya çıkmış bir ürün. Yolcular ve çalışanlar üzerinde yaptığımız anketle en iyiye ulaşmaya çalıştık ve bunun sonucunda TK 1933'ü elde ettik. Ürünümüz adı itibariyle de THY'nin kuruluş yıldönümünü simgeliyor. Hayırlı olsun' dedi.

MG Gülçiçek Kurumsal İletişim Direktörü Duygu Beşbıçak Karahan ise oldukça uzun süren ve en çok kafa yordukları ürün olarak tarif ettiği TK 1933'ün son derece kritik aşamalardan geçtiğini ifade ederek; '100'ü aşkın ülkeden 1095 katılımcının yani sektör duayeni üreticinin beğenisine sunduk. Çalışanlar ve yolcular için anket düzenledik. Anket sonucunda yüzde yüz oranında beğeni aldık. Aldığımız tepkiler TK 1933'ün mutluluk, huzur ve ferahlık verdiği yönünde oldu. Daha önce yolcular üzerinde yapılan araştırmalar ile ürünün karşıladığı beklentiler örtüşünce doğru kokuyu bulduğumuzu anladık' dedi.

Karahan; 'Ocak 2012'den beri yaptığımız çalışmalarda 23 farklı revize çalışma gerçekleştirdik. 1492 kabin ekibinin testinden sonra ön elemeden geçen 8 farklı kokunun, CIP Salonlarında 846 kişiyle Mayıs 2012'den Ocak 2013'e kadar değerlendirmesi devam etti. Bu çalışmalardan sonra 2 koku finale kaldı. Bir değerlendirme anketi daha yapılarak TK 1933 marka kokusu olarak seçildi. THY'nin uçtuğu 5 kıtadan getirilen hammaddelerin kullanıldığı marka kokusu çeşitli ürünlerle harmanlanarak tasarlandı. Tasarının amacını huzur ve ferahlık vermesi olarak adlanabiliriz' şeklinde konuştu.

25 AYRI ÜLKEDEN HAMMADDE GETİRİLDİ

25 ayrı ülkeden koku için hammadde getirildiğini sözlerine ekleyen Karahan; 'Bunlardan bazıları Kanada'dan köknar, ABD'den Virjinya, Yunanistan'dan sakız ağacı, Kıbrıs'tan Greyfurt, İspanya'dan limon, İtalya'dan Bergamot, Pakistan'dan limon otu, Vietnam'dan fesleğen, Çin'den Okaliptüs, Türkiye'den Defne, kekik, gülyağı kullanıldı. Bunların birleşiminden çıkan ise mutluluk hissi vermesi oldu. Koku çok izafi bir kavram. Abartılı gelenler olabilir ancak burada amaçlanan 200'ü aşkın noktaya uçan THY'nin bizim tecrübemizle marka kokusuna ulaşması oldu. Bunu başardık hayırlı olsun' dedi.

Türk Hava Yolları'nın marka kokusu TK 1933, yolcuların toplu olarak bulunduğu salonlar, uçak içi ve lavabolarda kullanılacak. Havlu ve koltuklara sinecek kokunun, yolcular üzerinde marka kokusunu hissettirmesi amaçlanacak. 

















©AirportHaber

THY MİS GİBİ KOKMAYA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Yağ ~ 11 yıl önce
Bu sakın hacı yağı olmasın sonra? Kokusu çıkar nasılsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Uçakların içindeki leş kokuyu nasıl geçireceksiniz? Bazı uçaklarınıza bindğinde insanın gerçekten midesi bulanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halk ~ 11 yıl önce
ŞAK ŞAK ŞAK. YANİ ÖYLE BİR İŞ BAŞARDINIZKİ ANLATAMAM. VATANI KURTARDINIZ. ŞİRKET GERİYE DOĞRU GİDİYOR HIZLI HIZLI. UÇAKLARIN YÜZDE 80 İ LEASİNG 50 MILYAR DOLAR BORCU VAR ŞİRKETİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilincli halk ~ 11 yıl önce
50 milyar dolar borcu nereden cikarttin?
"Cunku'ye " ~ 11 yıl önce
Sen once marka kokusu ne demek onu ogren oyle gel!! Marka kokusu , ait oldugu markayla ozdeslesmis demektir. Her sene degisen sey nasil ozdeslesebilir ki? Insanlar bu kokuyu animsatan kokulari baska yerde kokladiklarinda thy akillarina gelecek ki bi anlami olsun. Yoksa ucak temiz koksun die tuvaletlere airfresh sikmayi biz de biliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Astım ~ 11 yıl önce
Hem bir doktor hem de bir astımlı olarak bunun çok kötü bir fikir olduğunu söyleyebilirim. Parfüm kokusu bende nefes darlığına neden oluyor, çevremde da bu tür bir sürü insan var. THY, 10000 metrede ortam parfümü nedeniyle tetiklenmiş bir astım krizi nedeniyle bir yolcunun hayatını kaybetmesinin hesabını veremez. Ayrıca acil iniş gerektirebilecek böyle bir durum, uçuş emniyeti için de potansiyel bir tehdittir. Yolcular arasında hamile kadınlar, bebekler, çeşit çeşit allerjik insanlar var. Ayrıca hava herkesindir ve kimsenin bu havayı, içine kimyasal maddeler karıştırarak kirletme hakkı yoktur. Saatlerce sürebilecek bir uçuşta insanlara '' senin bu kokuyu solumana karar verdim'' diyemezsiniz. Örneğin Kanada'da ortam parfümleri kamuya açık yerlerde yasaktır. Greenpeace'in 2005 yılında yaptırdığı bir araştırma parfümlerin içindeki kimyasal maddelerin anne sütüne geçtiğini kanıtlamıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kozmetik tüketicisi ~ 11 yıl önce
Sevgili Astım rumuzlu Dr umuz, hassasiyetinizi çok iyi anlıyor ve saygı duyuyorum. Ben de astım tedavisi görmüş bilinçli bir kozmetik tüketicisiyim. Ayırca, bugüne kadar işim gereği yaklaşık 50 ülkeye çeişitli hava yolu şirketleriyle sayısız uçak yolculuğu yaptım. Birlikte uçtuğunuz ortalama 300 yolcudan tutun da , uçak içerisindeki kabin memurlarına kadar kişisel temizlik ve hijyenine özen gösteren herkes deodorant , parfüm kullanmakta, en azından koku yayan çamaşır deterjanı ve yumuşatıcıları ile yıkanmış kıyafetler giymektedir. Böyle bir konunun haberi yapılmamış olsa eminim bu kokuyu algılamayacak ve bu derece tepki vermeyecektiniz. Zaten dünyadaki her uçakta uçuş öncesi temizlik aynı standartlarda yapılıyor ve deodorizerlar yolcu öncesi kullanılıyor. Şayet bu derece hassassak hiçbir yere çıkmamamız gerekir. Ayrıca, bahsettiğiniz araştırmada , anne sütüne geçebildiği kanıtlanan parfümlerin ancak ve ancak çıplak cilde uygulanmak koşulu ile geçebildiği de o araştırmada belirtiliyor.
Temizlik ve koku ~ 11 yıl önce
O değil de THY uçaklarının içinin gerçekten pis koktuğunu söyleyen arkadaşlarım var.Bu insanlar haftada 2-3 defa iş nedeniyle uçağa binen kişiler.Bence söyledikleri bir şey varsa doğrudur.THY'nin bu noktaya biraz ağırlık vermesi lazım.Kabin içi temizlik ve hijyen.Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 11 yıl önce
Eskiden müdürlük dedin mi bir değeri vardı. Bu ne abuk sabuk müdürlükler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gereksiz ~ 11 yıl önce
şirket içinde kokuşmuşluk aldı başını gitti zaten. bununla mı kamufle edilecek??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
ya birşeyide beğenin,takdir edin be.Herşeye muhalefet herşeye muhalefet.
tk1933 ~ 11 yıl önce
allerjik kişilere inşallah dokunmaz ..onun dışında olumlu bir gelişme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000