21 Haziran 2017, Çarşamba 11:46:46

THY miniportu geliştirdi

Türk Hava Yolları, yolcularının konforlu seyahat bütünlüğünü sağlamak adına hayata geçirdiği, Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında bagaj taşıma hizmeti sunan Miniport uygulamasının kapsamını genişletti.
  • bugün seyahat acentelerinin aldığı servis ücretini sıfırlamak için elinden geleni yapan THY, bu taraftan gereksiz ne kadar işlem varsa yapıyor para saçıyor.

Türk Hava Yolları, yolcularının konforlu seyahat bütünlüğünü sağlamak adına hayata geçirdiği, Atatürk Havalimanı ile Taksim arasında bagaj taşıma hizmeti sunan Miniport uygulamasının kapsamını genişletti. Artık Türk Hava Yolları yolcuları, bagajlarını anlaşmalı otellere de bırakabilecek ve uçuşları öncesinde ve sonrasında rahatça hareket edebilecek.

İlk olarak 2016 yılının Mayıs ayında hayata geçirilen uygulamada Türk Hava Yolları yolcuları, bagajlarını İstanbul’a gelişlerinde Atatürk Havalimanı’nda veya otel check-out’ları sonrası Taksim’de Miniport ofisine teslim edebiliyor; kendileri gün içinde fuar, toplantı, kültür ya da alışveriş turu, vb. etkinliklere katılırken, bagajları Miniport ile taşınıyordu.

Yeni anlaşmalar ile birlikte, otel –havalimanı –otel arasında da hizmet vermeye başlayan uygulama; Marriott, The Ritz Carlton ve Pera Palace otellerinde sunulacak.

Türk Hava Yolları yolcuları, seyahatleri öncesinde veya sonrasında belirtilen otellerden birinde konaklıyorsa otelin resepsiyonuna ya da Miniport ofislerine bagajlarını teslim ederek uçuşları sonrası ya da uçuşlarına kadar olan zamanı kendilerine ayırabilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Türk Hava Yolları ürün ve hizmet yönetim müdürü Emre Çevik; ‘Bilindiği gibi miniportu geçen yıl Mayıs’ta devreye almıştık. İlk etapta Atatürk Havalimanı ve Taksim ofislerimiz arasında yolcularımızın bagajlarını taşıyorduk. Şimdi ise bagajlarını otellerinden alıp, otellerine kadar götürerek onların tüm günden faydalanmalarını amaçlıyoruz. Şu an için Taksim bölgesindeki 3 otel ile başlayacağız ancak daha sonra bu sayıyı artıracağız.

Yolcumuz otelden çıkmadan önce web sitemizinden gerekli kaydı yaptıktan sonra valizini otele teslim ederse bu bilgi bize geliyor ve biz de ring araçlarıyla valizleri teslim alıp Taksim ofisimizde güvenlik kontrollerini yapıyoruz. Daha sonra Atatürk Havalimanı’ndaki miniport ofisimize teslim ediliyor ve yolcumuz da buradan teslim alıyor’ dedi.
           
Miniport bagaj taşıma hizmeti nasıl gerçekleştirilir?

Yolcu, Miniport ofisine ya da otel resepsiyonuna uğrayarak uçuş bilgilerini görevliye bildirir.

Bagaj teslim alınır ve karşılığında bagaj teslim fişi verilir.

Yolcumuzun bagajı, Taksim Miniport ofisinden Atatürk Havalimanı dış hatlar metro katındaki Miniport ofisine, Aras Kargo aracılığıyla taşınır.

Yolcumuz, bagajını Atatürk Havalimanı’ndaki Miniport ofisinden teslim alır, check-in alanındaki kontuarlara teslim eder ve biniş kartını alır.

Miniport bagaj taşıma hizmetimiz, Atatürk Havalimanı’ndan Taksim doğrultusunda ve anlaşmalı oteller ile Atatürk Havalimanı arasında da gerçekleştirilebilir.

Bu arada Miniport bagaj taşıma hizmetinin, özel güvenlik kriterleri gerektiren uçuş noktaları olan Amerika, İsrail, Kanada, İngiltere’ye seyahat eden yolcuları için geçerli olmadığı ifade edildi.



THY miniportu geliştirdi

Yorumlar

gereksiz ~ 7 yıl önce
bugün seyahat acentelerinin aldığı servis ücretini sıfırlamak için elinden geleni yapan THY, bu taraftan gereksiz ne kadar işlem varsa yapıyor para saçıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000