06 Ağustos 2015, Perşembe 10:43:57

THY milyon dolarları gözden çıkardı

30 saniyelik reklamın 4.5 milyon dolara satıldığı dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Super Bowl’un bu yılki sürprizi THY olacak. THY bir başka sponsorluk için de önemli aşamaya geldi. İşte ayrıntılar…
  • Para çok ama bir sürü teknik personelin kıdem ve tazminatlarına göz dikti herkesin hakkını yedi. Buna sebep olan yönetici ve insanlar üzerindeki kul hakkını nasıl ödeyecek?
  • Thy da para çok.
  • Once adam gibi bir codesharing yap dogru duzgun amerika ucusun olsun sonra baslarsin reklamlara. San franciscoda butun belediye otobuslerine afrikayi bizimle kesfedin yazmissin ama ucuslarin baslamasina 6 ay vardi daha ben gittigimde. Biraz mantik yahu. Eglencenin merkezi las vegas, en kalabalik havalimani atlanta , en cok turk yasayan eyalet new jerseyin en buyuk sehri philadelphia , amerikadaki en buyuk gocmen nufus meksika gibi noktalara seferin yokken superbowlda yer almak senin neyine? Unutmadan san diego orlando san jose seattle utah gibi aktarmalarin jetblue yada aircanada ile verildigini de ekleyelim. United gibi uc buyuklerden biriyle anlasip adam gibi codeshare verecegine nelerle ugrasiyorsun.
  • Calistigi sirkete bu kadar dusman olan bir topluluk daha gormedim!Her ortamda sirketi kotuleyen,islerin ters gitmesi icin dua eden,hatta bomba notu yazan personeller var.Birakin gidin kardesim bu kadar sikayetciyseniz!
  • 4,5 milyon dollar net kar etmek icin bir 737-800 ün kac saat havada seyir halinde olmasi gerekir,30 saniye degil herhalde.
  • Superbowl ha, Orbitz, Kayak, Expedia da aktarmali olarak United ve British Airways biletini gorebilirsiniz once git CodeSharing yap sonra git ucus hatlarinda ucus sayilarini artir Qatar Etihad ve Emirrates Amerika da nerelere ucuyor don bir bak kardesim, SuperBowl senin neyine
  • ben Amerika da yasiyorum, TK nin ic hatlarda code sharing anlasmasi yok, Houston da inersiniz TK 33 gec kalir New Oerlans, Dallas ucagini kacirirsiniz. CUnku ayri bilet almak zorundasiniz, ayrica bavullariniz Star Alliance olsa bile Istanbul dan baglanmaz, elli defa sikayet ettik TK cevap bile vermiyor. Super Bowl a reklam vermek sacmalik
  • Dunyadan bir arkadasima sordum , "napiyorsunuz? " dedim. Bana "THY 'yi konusmaya hazirlaniyoruz!" dedi.
  • Kendinizi bos bir amblem animasyonu ile taniticaginiza hizmet ile tanitin. Reklaminiz hizmetiniz olsun. Bu daha kalici ve etkili
  • 100 milyon ABD'linin canli olarak seyrettigi demek istenmis, bir yanlislik var. Ayrica sadece ABD'de degil butun dunyada bircok seyircisi var. Super reklam olucak.

ABD ekonomisine milyarlarca dolarlık hareketlilik getiren dünyanın en büyük spor organizasyonu Super Bowl’un 50’ncisi Şubat ayının ilk haftasında Santa Clara’daki Levi’s Stadyumu’nda düzenlenecek.

4 saat sürecek maç boyunca ABD’de hayat adeta duracak ancak organizasyon ABD ekonomisine milyarlarca dolarlık hareket getirecek. Bir önceki yıl perakende sektörüne 14.3 milyar dolarlık katkı sağlayan ve dünyada 800 milyondan fazla insanın takip ettiği final maçı organizasyonu 50’nci yılında çok daha gösterişli olacak.

İlk olarak ünlü Hollywood yıldızı Kevin Costner ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla adını duyuran THY, sonrasında dünyaca ünlü ABD’li Basketbolcu Kobe Bryant, Barcelonalı futbolcu Messi, Barcelona, Manchester United gibi ünlü isim ve kulüplere sponsor olarak büyük sükse yapmıştı. Şimdi ise dünyanın gözünü çevirdiği Super Bowl finalinde sahne alacak.

100 bine yakın ABD’linin canlı olarak izleyeceği final maçının canlı yayını sırasında ekranlarda THY reklamı dönecek. Televizyondan canlı yayınlanan maç için dünyanın dev şirketleri sıraya girerken 30 saniyelik reklam bedeli adeta dudak uçuklattı. Bir önceki yıl NBC televizyonunda yayınlanan maç yayını sırasında 30 saniyelik reklam bedeli olarak tam 4.5 milyon dolar ödendiği öğrenildi.

Rakamların astronomik olmasına rağmen reklam spotları haftalar öncesinden tükeniyor. THY de, dünyanın en büyük spor organizasyonu sırasında reklam spotu girebilmek için aylar öncesinden çalışmalara başladı. THY’nin reklam spotu için görüşmeleri sürdürdüğü kaydedilirken eğer THY reklamları yayınlanırsa ABD’li havayolları dışında ilk kez bir havayolu bu organizasyona reklam girmiş olacak.

BİR BOMBA DAHA

Bu arada THY, tüm dünyanın merakla beklediği Batman ve Süperman serisi filmlerinin oyuncuları ile de sponsorluk için temasa geçti. Bu filmlerin başrol oyuncularının 2016 yılında yayınlanacak THY’nin yeni reklam filminde boy göstereceği öğrenildi.

©AirportHaber

THY milyon dolarları gözden çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Helal Etmiyorum ~ 9 yıl önce
Para çok ama bir sürü teknik personelin kıdem ve tazminatlarına göz dikti herkesin hakkını yedi. Buna sebep olan yönetici ve insanlar üzerindeki kul hakkını nasıl ödeyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Thy da para çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karsiyakali ~ 9 yıl önce
Once adam gibi bir codesharing yap dogru duzgun amerika ucusun olsun sonra baslarsin reklamlara. San franciscoda butun belediye otobuslerine afrikayi bizimle kesfedin yazmissin ama ucuslarin baslamasina 6 ay vardi daha ben gittigimde. Biraz mantik yahu. Eglencenin merkezi las vegas, en kalabalik havalimani atlanta , en cok turk yasayan eyalet new jerseyin en buyuk sehri philadelphia , amerikadaki en buyuk gocmen nufus meksika gibi noktalara seferin yokken superbowlda yer almak senin neyine? Unutmadan san diego orlando san jose seattle utah gibi aktarmalarin jetblue yada aircanada ile verildigini de ekleyelim. United gibi uc buyuklerden biriyle anlasip adam gibi codeshare verecegine nelerle ugrasiyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android uygulamasi ~ 9 yıl önce
Bir yandan dogru söyliyorsun ama Bir şirketin parallel kazanmasi cok reklam yapmasi gerekiyor ki insanlar thy yi tanisin yoksa ne işe yarar en iyi hava yollari olmak
Yeter artik! ~ 9 yıl önce
Calistigi sirkete bu kadar dusman olan bir topluluk daha gormedim!Her ortamda sirketi kotuleyen,islerin ters gitmesi icin dua eden,hatta bomba notu yazan personeller var.Birakin gidin kardesim bu kadar sikayetciyseniz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFA ~ 9 yıl önce
TUZUN KURU HERHALDE ASLAN PARCASI . BABANIN SIRKETI HERHALDE CALISMA SARTI KOTU VE MUDAHELE YOK KI INSANLAR BOYLE ISLERE BASVURUYOR
Yeter artik! ~ 9 yıl önce
Tuzum kuru degil kaplanim.Ben sirkette bile calismiyorum.Sadece burdan okuduklarim yetti calisanlardan nefret etmeme!
Realist ~ 9 yıl önce
4,5 milyon dollar net kar etmek icin bir 737-800 ün kac saat havada seyir halinde olmasi gerekir,30 saniye degil herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hahaha ~ 9 yıl önce
Superbowl ha, Orbitz, Kayak, Expedia da aktarmali olarak United ve British Airways biletini gorebilirsiniz once git CodeSharing yap sonra git ucus hatlarinda ucus sayilarini artir Qatar Etihad ve Emirrates Amerika da nerelere ucuyor don bir bak kardesim, SuperBowl senin neyine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android uygulamasi ~ 9 yıl önce
Arap ülkelerindeki şirketler asagi yokari thy kadir Amerika ucuyor
amerika ~ 9 yıl önce
ben Amerika da yasiyorum, TK nin ic hatlarda code sharing anlasmasi yok, Houston da inersiniz TK 33 gec kalir New Oerlans, Dallas ucagini kacirirsiniz. CUnku ayri bilet almak zorundasiniz, ayrica bavullariniz Star Alliance olsa bile Istanbul dan baglanmaz, elli defa sikayet ettik TK cevap bile vermiyor. Super Bowl a reklam vermek sacmalik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roher batemo ~ 9 yıl önce
Dunyadan bir arkadasima sordum , "napiyorsunuz? " dedim. Bana "THY 'yi konusmaya hazirlaniyoruz!" dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abovv ~ 9 yıl önce
Kendinizi bos bir amblem animasyonu ile taniticaginiza hizmet ile tanitin. Reklaminiz hizmetiniz olsun. Bu daha kalici ve etkili

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android uygulamasi ~ 9 yıl önce
Thy dünyanin 4.iyi havayolu ve avrupanin en iyi havayolu Ayrica da bu sene skytrax den 4 ödül Almis Bir havayolu
100,000?? ~ 9 yıl önce
100 milyon ABD'linin canli olarak seyrettigi demek istenmis, bir yanlislik var. Ayrica sadece ABD'de degil butun dunyada bircok seyircisi var. Super reklam olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okuduğunu anlamak... ~ 9 yıl önce
100 bin kişi stadda canlı izleyecek demek istemiş. Aslında gayet açık anlatmış.
Olabilir ~ 9 yıl önce
"100 bine yakın ABD’linin canlı olarak izleyeceği final maçının..." yinede anlamasi zor. "Staddaki 100bin ABD' linin yanisira...." yazilsa anlarim. Maci canli izledim derse birisi, maca gittigi aklma bile gelmez. Degil mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000