20 Aralık 2009, Pazar 10:07:52

THY, Meşhed'e 35 bin yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları, Şii dünyası için kutsal olan Meşhed ile İstanbul arasında 9 ayda 35 bin yolcu ve 55 ton kargo taşıdı.
  • şiiler için kutsal bir başka şehir olan ırak-necef'e de thy el atmalı
  • inanç turizmi noktasında thy güzel bir adım atmıştır başarılarının devamını dilerim
  • Sn. Ergül Bey çok değerli bir yönetidir ve gittiği her noktada başarılarına başarılar katmıştır. Meşhed'de de bu başarılarını devam ettirdiğini ispatlamıştır. Yola devam.... Hayırlı işler...
  • Iran baglantili Los Angeles sart

THY'nin Meşhed'deki sorumlusu Gürsel Ergün, THY'nin İstanbul'dan İran'daki 3'üncü uçuş noktası olan Meşhed'e 9 ayda 35 bin yolcu taşındığını söyledi. Ergün 15 Mart 2009’da karşılıklı olarak haftada 2 gün olarak başlayan seferlerin, haziranda yolcu talebinin artmasına paralel olarak haftada 5’e çıkarıldığını anlattı.
İstanbul-Meşhed arasında düzenlenen uçuşlarda doluluk oranının yüzde 65 olduğuna dikkat çeken Ergün şunları söyledi: "THY, 2010’da İstanbul-Meşhed seferlerinde yaklaşık 60 bin yolcu taşımayı hedefliyor. Meşhed havaalanına yılda gelen yaklaşık 4 milyon yolcunun yaklaşık 600 bini dış hat, yaklaşık 3.4 milyonu ise iç hat yolcusu.”

Anlamı şehitOniki İmam'dan 8'incisi olan ve 817 yılında zehirlenerek öldürülen ‘İmam Rıza'nın türbesi Meşhed'de bulunuyor. ‘İmam Rıza'nın kabrinin etrafında 75 hektarlık alana inşa edilen türbenin çevresinde kurulan şehir, ‘Şehit’ anlamı taşıyan Meşhed ismini aldı. Şii'lerin önemli bir hac merkezi olan Meşhed’deki ‘İmam Rıza’ türbesini her yıl yaklaşık 20 milyon yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

THY, Meşhed'e 35 bin yolcu taşıdı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
şiiler için kutsal bir başka şehir olan ırak-necef'e de thy el atmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inanç turizmi noktasında thy güzel bir adım atmıştır başarılarının devamını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn. Ergül Bey çok değerli bir yönetidir ve gittiği her noktada başarılarına başarılar katmıştır. Meşhed'de de bu başarılarını devam ettirdiğini ispatlamıştır. Yola devam.... Hayırlı işler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Iran baglantili Los Angeles sart

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000