04 Aralık 2009, Cuma 08:13:47

"THY Makedonya için ne yaptı"

Vatan yazarlarından Selahattin Duman, THY'nin Makedonya'ya pahalı uçtuğunu ifade eden bir köşe yazmış...
  • Aşağıda kıbrıslı arkadaşımın yazdığı yazının altına imzamı atarım. Aynen doğru yazmış. Ne yazık ki Kıbrısta işlenen tüm suçlar ülkemizden gidenler tarafından işleniyor. Acı ama gerçek.
  • KIBRISLI YA:anlaşılan o ki bazı eleştriler biraz kalın gelmiş.amma bazı gerçekler biraz kalındır.çok acıtır.ancak sizinle ilgili duygularımız "yediği kaba pisleyen" tüm diğerleri için düşündüklerimizle aynıdır .bana kalsa derhal orayı terk edip sizi RUM un insafına terk etmemiz gerekir.böylece her fırsatta sırtımıza yapışan bir asalaktan ve onun iğrenç eleştrilerinden kurtulmuş olacağız
  • Haklısınız sevmiyoruz...
  • Keske Uctugunuz yerin Mersin degilde Makedonya oldugunuda anlaybilseydiniz daha degisik yazardiniz uluslar arasi anlaya bilseydiniz .Yer vergilerini arastirsaydiniz acaba Mersin in vergileri ne kadar Makedonya ne kadar vergi aliyor Keske bir arastirsaydiniz dahada Önemlisi Mersine Degilde Makedonyaya uctugunuzu anlayabilseydiniz.Millet gider Mersine Selahattin bey gider Tersine.
  • Eleştiriye tahammülsüzlük modasını bu hükümet çıkarttı. İşine gelmedi mi hemen fırçayı bas. Herkesi kendilerine benzettiler. Bir kerede olgun olmayı ve yazılanları çizilenleri olumlu karşılayın. Ne olur..
  • neden ucuz ucsun thy madem talep var pgs atlas onur oralara ucsun madem fiyatlarda yuksek onlar gitsin.. neden thy?? suylamı ucuyor thy nin ucakları
  • ÖNCELİKLE " TEMİZLİK" BAŞLIĞI İLE YAZAN ARKADAŞI GERÇEKLERİ YAZDIĞI İÇİN TEBRİK EDİYORUM. HABERİ YAPAN YAZAR OLACAK KİŞİYİ DE KINIYORUM. ÇÜNKÜ ADAMDA HERALDE KUYRUK ACISI VAR. KONU MAKEDONYA İKEN KIBRIS HEDEF ALINIYOR VE YİNE KIBRISLI TÜRKLER AŞAĞLANIP KOTÜLENİYOR. BİR KERE KIBRIS TÜRKLERİ KİMLERİ SEVMİYOR VEYA İSTEMİYOR DİE DÜŞÜNSÜN VE ONA GÖRE YAPSIN ELEŞTİRİSİNİ. KIBRISTA MAKEDONYA DA OLMASI İHTİMAL KIRO, PAVYON , CİNAYET, IRZA GEÇME VE DAHA BİR ÇOK SUÇ TC İLE KKTC ARASINDAKİ LAÇKALAŞMIŞ MUHACERET YÜZÜNDEN NE OLDUĞU NERDEN GELDİĞİ BİLİNMEYEN AMA NE YAZIK Kİ TC VATANDAŞI KİŞİLERİN VARLIĞI YÜZÜNDEN SADECE BU TARZ İNSANLARA KARŞI BİR İSTEMEME VAR. SAYIN YAZAR , SİZ ÜLKENİZDE BOYLE İNSANLARI İSTER MİYDİNİZ? HADİ KÖSENDE BUNU DA YAZ.
  • yalniz Airlift 1987 model ucakla ucuyor , ve makedon ortak denilen kisi hic bir hizmeti ödemiyor (daha önemli ucagin bakimi sifir)tabi bilet fiyati uygun olur. Yazarlar biraz yazi yazmadan arastirsinlar, THY hizmetiyle Airlift hizmeti arasinda dag gibi fark var, biraz cebimizi degil hayatimizi düsünelim, sonra Isparta olayi gibe herkes ayaga kalkmasin.
  • şöyle söyleyeyim.eğer makedonya uçuşu 90 tl olursa orası kro dolar.ipini koparan dönercisi,cep telefoncusu,pavyoncusu oralara gider üsküp bizim aksaraya döner.kendi ülkemizi kaptırdık ite köpeğe bari oralar temiz kalsın
  • Tahmin ediyorum o makdeon sirketi Air Lift Service olmasi lazim. Sabiha Gokcene devamli ucuyor. Rekabet guzel bir sey.

Hatıraların peşine düştük.. Sinemacı Manaki Kardeşler sebebimiz oldu.. İyi ki de olmuş.. Büyük İskender’i ve Mustafa Kemal’i yaratan coğrafyaya ayağımız değdi.. Avrupa Birliği’ne girmeye bizden daha yakın bir ülkede 1960’lı yıllarda tanıştığımız fukaralığımızla yeniden yüzleştik..

Geçirdiğim ani bunalım sonucu Makedonya yollarına düştüm..

Bu yazıyı Üsküp’ün beş yıldızlı oteli Stone Bridge’in bir odasında yazıyorum..

Benim “oda” dediğim şey İstanbul’un standartlarına göre süit daire..

Geniş bir salonu, koca bir yatak odasıyla, çift televizyonu ve mini barıyla resmen süit..

Paris’te Mudo’nun tavsiyesiyle son kaldığım otelin junior süitinin tamamı burada kaldığım odanın salonuna sığar..

Geriye de güvercin taklası oynamak için fazladan yer bir de geniş antre kalır..

Odanın geceliği elli euro.. “Allah Allah!” çekmeyin.. Elli euro işte..

***

Niye mi geldim buralara..

Arkadaşım hanımefendinin tezi yüzünden.. Hanımefendi, Osmanlı Sineması’nda (Buyurun size yeni bir kavram..) önemli etkisi ve izleri olan Manaki Kardeşler’in izini sürüyor..

Ben de şuursuzca onun peşinde geziniyorum.. Heveslenip de gelmeye niyetlenenler için yazıyorum.. Türk Hava Yolları’nın buraya her gün öğle saatinde bir uçağı var..

Nasıl beceriyorlarsa o tek uçağı da illa ki rötarla uçurmayı başarıyorlar.. İmkânsızı başarmak bizim ahaliye mahsustur..

Nitekim yola çıkarken bizi uçağa alacakları 217 numaralı kapıda Düsseldorf yolcularının işi bir türlü bitmedi..

Bizim için boş kapı açtırmayı ancak uçuş saati geldiğinde akıl ettiler..

MESAJIM VAR..

Varsın olsun.. Geldik işte.. Ancak bana ters gelen bir şeyin üzerinde durmadan geçemiyeceğim..

Üsküp’e sürekli gidip gelenlerden dinlediklerimden çıkardığımdır.. Şöyle başlayayım..

Makedonya, bizim için gerçek anlamda “kardeş” ülke.. Osmanlı izlerini bu kadar canlı ve sıcak taşıyan başka bir ülke yok..

Gerçi Kuzey Kıbrıs’ın adı da bizim günlük konuşmamız ve resmi lisaniyatımızda “kardeş ülke” olarak geçer..

Yüksek sesle dillendirmesek de biliriz ki orada bizi sevmezler..

Oradaki varlığımızla onların Avrupa ile bütünleşmesine engel olduğumuzdan mı? Yoksa oradaki toplumun kültürüne “mafya” kavramını kattığımızdan mı?

Nedenini bilemem.. Bildiğim sevilmediğimiz..

Öte yandan Makedonya için Türkiye bir sevda gibi.. Bir model.. Bir hedef..

İnsanımızı haydutluğa özendiren olmaz olası Kurtlar Vadisi’nden tutun, en kıytırık televizyon dizisine; gazete yazı dizisinden bir moda gösterisine kadar her şeyimiz burada olay..

Peki bizim THY adlı kuruluşumuz bu kardeş ülkeye ne yapıyor? İstanbul-Mersin kadar mesafede uçurduğu insanlardan dünyanın parasını bilet vererek alıyor..

İstanbul-Üsküp bileti gün olmuş, dokuz yüz liranın üzerini görmüş..

Ben gidiş geliş için dört yüz yetmiş lira verdiğimden bu rakamlara şaşırdım..

İstanbul’dan Tevfik Bey adındaki emekli bir eğitimci kardeşimiz benim yarı fiyata uçuşumun sebebini anlattı..

Bir Türk ile bir Makedon özel havayolu şirketi kurup buraya uçak kaldırmaya başlamışlar..

Türk Hava Yolları’mız bilet fiyatını dokuz yüzlerden yarı fiyata çekmek zorunda kalmış..

Ayıptır yahu!

Hükümet adamlarının nasıl bir kardeşlik mantığı var ki Mersin’e yüz otuz liraya taşıdığı yolcu kardeş Makedonya’ya gidiyorsa dokuz yüz küsur lira istiyorsun?

Her neyse.. Ben diyeceğimi deyip, her köşe yazarının boynuna borç “mesaj farzımı” yerine getirmiş oldum.. Allah kabul etsin..

Daha da sert yazardım.. Ne zaman ki seyrek bıyıklı asabi şahsiyet televizyona çıkıp bizim köşe yazarı esnafını huzur bozmakla suçladı..

Ben de lafına uyup frene bastım.. Huzurumuzu “seyrek bıyıklı asabi şahsiyet” bozacak, faturasını bana çıkaracaklar..

Varsın THY’miz Makedonyalı kardeşlerimizi bilet fiyatları ile bunaltsın..

Maksat huzurumuz bozulmasın..

Haaa! Bu arada hoşuma giden bir THY uygulaması..

Havaalanında stantlar kurmuşlar, bütün günlük gazeteler orada..

Seçiyorsun alıyorsun. Para ödemeye gelindiğinde stant görevlileri “THY’nin hediyesidir..” diyorlar..

Böylece uçağın içinde şu gazete var mı, bize niye kalmadı tartışmalarını da bitirmiş oluyorlar.. Çok güzel..


Selahattin DUMAN
VATAN

"THY Makedonya için ne yaptı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Aşağıda kıbrıslı arkadaşımın yazdığı yazının altına imzamı atarım. Aynen doğru yazmış. Ne yazık ki Kıbrısta işlenen tüm suçlar ülkemizden gidenler tarafından işleniyor. Acı ama gerçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KIBRISLI YA:anlaşılan o ki bazı eleştriler biraz kalın gelmiş.amma bazı gerçekler biraz kalındır.çok acıtır.ancak sizinle ilgili duygularımız "yediği kaba pisleyen" tüm diğerleri için düşündüklerimizle aynıdır .bana kalsa derhal orayı terk edip sizi RUM un insafına terk etmemiz gerekir.böylece her fırsatta sırtımıza yapışan bir asalaktan ve onun iğrenç eleştrilerinden kurtulmuş olacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haklısınız sevmiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keske Uctugunuz yerin Mersin degilde Makedonya oldugunuda anlaybilseydiniz daha degisik yazardiniz uluslar arasi anlaya bilseydiniz .Yer vergilerini arastirsaydiniz acaba Mersin in vergileri ne kadar Makedonya ne kadar vergi aliyor Keske bir arastirsaydiniz dahada Önemlisi Mersine Degilde Makedonyaya uctugunuzu anlayabilseydiniz.Millet gider Mersine Selahattin bey gider Tersine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eleştiriye tahammülsüzlük modasını bu hükümet çıkarttı. İşine gelmedi mi hemen fırçayı bas. Herkesi kendilerine benzettiler. Bir kerede olgun olmayı ve yazılanları çizilenleri olumlu karşılayın. Ne olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden ucuz ucsun thy madem talep var pgs atlas onur oralara ucsun madem fiyatlarda yuksek onlar gitsin.. neden thy?? suylamı ucuyor thy nin ucakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÖNCELİKLE " TEMİZLİK" BAŞLIĞI İLE YAZAN ARKADAŞI GERÇEKLERİ YAZDIĞI İÇİN TEBRİK EDİYORUM. HABERİ YAPAN YAZAR OLACAK KİŞİYİ DE KINIYORUM. ÇÜNKÜ ADAMDA HERALDE KUYRUK ACISI VAR. KONU MAKEDONYA İKEN KIBRIS HEDEF ALINIYOR VE YİNE KIBRISLI TÜRKLER AŞAĞLANIP KOTÜLENİYOR. BİR KERE KIBRIS TÜRKLERİ KİMLERİ SEVMİYOR VEYA İSTEMİYOR DİE DÜŞÜNSÜN VE ONA GÖRE YAPSIN ELEŞTİRİSİNİ. KIBRISTA MAKEDONYA DA OLMASI İHTİMAL KIRO, PAVYON , CİNAYET, IRZA GEÇME VE DAHA BİR ÇOK SUÇ TC İLE KKTC ARASINDAKİ LAÇKALAŞMIŞ MUHACERET YÜZÜNDEN NE OLDUĞU NERDEN GELDİĞİ BİLİNMEYEN AMA NE YAZIK Kİ TC VATANDAŞI KİŞİLERİN VARLIĞI YÜZÜNDEN SADECE BU TARZ İNSANLARA KARŞI BİR İSTEMEME VAR. SAYIN YAZAR , SİZ ÜLKENİZDE BOYLE İNSANLARI İSTER MİYDİNİZ? HADİ KÖSENDE BUNU DA YAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yalniz Airlift 1987 model ucakla ucuyor , ve makedon ortak denilen kisi hic bir hizmeti ödemiyor (daha önemli ucagin bakimi sifir)tabi bilet fiyati uygun olur. Yazarlar biraz yazi yazmadan arastirsinlar, THY hizmetiyle Airlift hizmeti arasinda dag gibi fark var, biraz cebimizi degil hayatimizi düsünelim, sonra Isparta olayi gibe herkes ayaga kalkmasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şöyle söyleyeyim.eğer makedonya uçuşu 90 tl olursa orası kro dolar.ipini koparan dönercisi,cep telefoncusu,pavyoncusu oralara gider üsküp bizim aksaraya döner.kendi ülkemizi kaptırdık ite köpeğe bari oralar temiz kalsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tahmin ediyorum o makdeon sirketi Air Lift Service olmasi lazim. Sabiha Gokcene devamli ucuyor. Rekabet guzel bir sey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000