05 Ağustos 2012, Pazar 15:28:43

"THY LOT'TAN VAZGEÇMEMELİ"

Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırımı Geliştirme Bölümü 1. Müsteşarı Witold Prandota, Türk Hava Yolları'nın yüzde 50 hissesini almaktan vazgeçtiği Polonya Havayolu şirketi LOT için Asya ülkelerinden de teklifler olduğunu belirterek, ''Türkiye, kesinlikle görüşmelerden vazgeçmemeli ve nabız yoklamalı'' dedi.
  • he he canim kurdururlar sana avrupada hubu. enson hubu bosnada kurmustun. kacarken arkana bile bakamadin. polonyada kacamazsin da. sonun olur sonun. hesapsiz islere atlayin siz bakalim. nerede havlu atacaksiniz cok merak ediyorum...........
  • lot polonya havayollari kucuk ve gereksiz bir havayoludur.daha iyi bir avrupa havayolu sirketi ile anlasabilir
  • Sert ve süreklilik arz eden bir kışı var. Ayrıca da 2 pisti var birbirini kesiyor bildiğim kadarıyla. Uçakları da (yeni gelecek 787'ler hariç) tuhaf tuhaf uçaklar... Ne işi var THY'nin bunlarla bilemiyorum. Tabi tek amaç Avrupa'da lokal bir hub kurmak ve ek slot'lar almak olabilir, o zaman bir nebze mantıklı. Ama başka bir şeye yaramaz...
  • Thy ahl den sonra yeni hub'i bu vesileyle varsova yapabilir aslinda. Ankara olmaz Varsova guzel olur.
  • biz böyle içi boş şirketler için para akıtacak kadar zengin ülke değiliz.alsa alsa araplar alır yada lufthansa alırdı zaten.gelecek vadetmiyor LOT.işleri bitmiş zaten.ama BMI olabilirdi 30 tane slot hakları vardı londrada.orayada ufak bir üs kurardık amerikaya uçuşlar daha kolay ve kısa olurdu.
  • iyi birşey olsa lufthansa on kere satın almıştı.bize gelene kadar ...
  • lot'u alacağıma onur'u alırım daha iyi
  • hem ortak olacaksın hem söz hakkın sen de olmayacak...bunun neresini alayım? Para ya sıkışmışlar bizimkilerde de 2.5 milyar dolar varmış bunu da öğrenince sakın vazgeçme !
  • polonyalı yetkili çok da güzel bir şekilde gaz vermiş.bizim THY yönetimi de inşallah gaza gelmez zira bu şirkete ortak olmak demek zaten zarar içinde olan karlılık rasyosu bakımından kötü bir pozisyonda bulunan THY'yi mali krize sokar.allahtan bizimkiler son anda uyandılar ya da uyandırıldılar da vazgeçtiler satın alma,ortaklık işinden şimdilik.bu şirketi satın almak sonuç olarak karlı bir yatırım yani gerçekten çok cazip olmuş olsaydı bize bile kalmazdı,bırakmazlardı çoktan kaparlardı ama bakıyoruz ki aylardır hala ciddi bir alıcısı çıkmadı.sonuç olarak iyi bir yatırım değilmiş demek ki.LOT'un mali açıdan da durumu iyi değil.konuyu bağlayacak olursak kısaca boş işlerle uğraşmamak gerekir diyebiliriz.

 

Prandota, yaptığı açıklamada, Avrupa'da hava taşımacılığı alanında genel bir kriz olduğunu ifade ederek, birçok şirketin zarar ettiğini söyledi.

Anlaşma sağlanamamasının iki taraf açısından da kötü olduğunu belirten Prandota, LOT'un THY için Avrupa'da iyi bir ortam yaratabileceği ve THY'nin de Polonya için bir finans kaynağı olabileceği görüşünü ifade etti.

Prandota, ''Resmi olarak herhangi bir şey söylenmese de Asya ülkelerinden de LOT'un alınması ile ilgili bazı teklifler geldiği biliniyor. Türkiye, kesinlikle bu görüşmelerden vazgeçmemeli ve nabız yoklamalı'' değerlendirmesinde bulundu.

Witold Prandota, THY'nin bir dünya firması olduğunu da söyledi.

"THY LOT'TAN VAZGEÇMEMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

kurarsin hubu ~ 12 yıl önce
he he canim kurdururlar sana avrupada hubu. enson hubu bosnada kurmustun. kacarken arkana bile bakamadin. polonyada kacamazsin da. sonun olur sonun. hesapsiz islere atlayin siz bakalim. nerede havlu atacaksiniz cok merak ediyorum...........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
lot polonya havayollari kucuk ve gereksiz bir havayoludur.daha iyi bir avrupa havayolu sirketi ile anlasabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garip... ~ 12 yıl önce
Sert ve süreklilik arz eden bir kışı var. Ayrıca da 2 pisti var birbirini kesiyor bildiğim kadarıyla. Uçakları da (yeni gelecek 787'ler hariç) tuhaf tuhaf uçaklar... Ne işi var THY'nin bunlarla bilemiyorum. Tabi tek amaç Avrupa'da lokal bir hub kurmak ve ek slot'lar almak olabilir, o zaman bir nebze mantıklı. Ama başka bir şeye yaramaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni hub warshaw ~ 12 yıl önce
Thy ahl den sonra yeni hub'i bu vesileyle varsova yapabilir aslinda. Ankara olmaz Varsova guzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizde yuttuk ~ 12 yıl önce
biz böyle içi boş şirketler için para akıtacak kadar zengin ülke değiliz.alsa alsa araplar alır yada lufthansa alırdı zaten.gelecek vadetmiyor LOT.işleri bitmiş zaten.ama BMI olabilirdi 30 tane slot hakları vardı londrada.orayada ufak bir üs kurardık amerikaya uçuşlar daha kolay ve kısa olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
iyi birşey olsa lufthansa on kere satın almıştı.bize gelene kadar ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zxc ~ 12 yıl önce
lot'u alacağıma onur'u alırım daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cenan ~ 12 yıl önce
hem ortak olacaksın hem söz hakkın sen de olmayacak...bunun neresini alayım? Para ya sıkışmışlar bizimkilerde de 2.5 milyar dolar varmış bunu da öğrenince sakın vazgeçme !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LOT ~ 12 yıl önce
polonyalı yetkili çok da güzel bir şekilde gaz vermiş.bizim THY yönetimi de inşallah gaza gelmez zira bu şirkete ortak olmak demek zaten zarar içinde olan karlılık rasyosu bakımından kötü bir pozisyonda bulunan THY'yi mali krize sokar.allahtan bizimkiler son anda uyandılar ya da uyandırıldılar da vazgeçtiler satın alma,ortaklık işinden şimdilik.bu şirketi satın almak sonuç olarak karlı bir yatırım yani gerçekten çok cazip olmuş olsaydı bize bile kalmazdı,bırakmazlardı çoktan kaparlardı ama bakıyoruz ki aylardır hala ciddi bir alıcısı çıkmadı.sonuç olarak iyi bir yatırım değilmiş demek ki.LOT'un mali açıdan da durumu iyi değil.konuyu bağlayacak olursak kısaca boş işlerle uğraşmamak gerekir diyebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000