04 Eylül 2008, Perşembe 03:14:50

THY LASTİK PATLATTI

Türk Hava Yolları'nın Airbus 330 tipi yolcu uçağının sağ arka tekerleği bir anda alev aldı.
  • Air France Concorde un başına gelen talihsiz olayın aynısı. FOD - FOD - FOD Bunu tutupta laf konuşmak olsun diye sistem arızası veya pilot hatası diye hiç bir şekilde nitelendiremeyiz. V1 geçildikten sonra meydana gelmişki takeoff yapılmış. Geçmiş olsun şükürler olsun diyelim.
  • allah şirketımıızi daha kotu kaza ve belalardan korusun amin
  • Crosscheck - crosscheck - crosscheck... Bu bilinç yerleşmeli artık...!!!
  • kesin akp'nin işidir :)))
  • Tebrik ediyorum hemen çözmüşsünüz olayı! Brake unit sıcaklıklarının kontrol edilmediği iddasına hostesler bile güler. ECAM diye bir cihazdan haberiniz var mı?
  • kalkıştan önce brake-unit ısıları kontrol edilmeliydi
  • Arka kapının önündeki 3 sıradan cama yapışınca iniş takımını yer teması yokken arka 2 tekerini görebilirsiniz. Bilginize...
  • Moskovaya 2 hafta önce sert bir iniş yapan THY uçağındada fren tertibatı alev aldı ve aprona girmeden itfahiye müdale etti. İniş takımlarından alev çıkan uçağa 15 dakika sonra müdahale eden ruslarıda kutlamak lazım!!! Ayrıca bu olay neden haber olmadı onuda anlayabilmiş değilim.
  • Geçmiş olsun THY.
  • AIRBUS 330 DA SEYEHAT EDEN YOLCU UCANGIN SAG ARKA TEKERLEGINI NASIL GORUR? DIKIZ AYNASINDAN MI? OLAY BOYLE YASANMAMISTIR. LUTFEN HABERE AKSIYON KATMAK ADINA MANTIKSIZ SEYLER YAZMAYIN!

Bangkok Suvanhabumi Havalimanı'ndan yerel saatle 23:35 de kalkış yapması planlanan 61 sefer sayılı "Gaziantep" adlı Airbus - 330 tipi yolcu uçağı, kalkış için pistte hareket etmeye başladığı sırada lastiği bir anda patlayarak alev aldı. Buna rağmen kalkış için ilerlediği için uçak havalanmak zorunda kaldı.

Uçakta bulunan 250 yolcudan bazıları uçağın sağ arka tekerinden çıkan kıvılcımları ve dumanları görünce kısa süreli panik yaşandı. Başka bir uçaktan düştüğü belirlenen bir maddenin lastiğin patlamasına neden olduğu öğrenilirken, 250 yolcunun içinde bulunduğu uçakta seyahat edenler korku dolu dakikalar yaşadı.

THY LASTİK PATLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Rumuz ~ 16 yıl önce
Air France Concorde un başına gelen talihsiz olayın aynısı. FOD - FOD - FOD Bunu tutupta laf konuşmak olsun diye sistem arızası veya pilot hatası diye hiç bir şekilde nitelendiremeyiz. V1 geçildikten sonra meydana gelmişki takeoff yapılmış. Geçmiş olsun şükürler olsun diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sea ~ 16 yıl önce
allah şirketımıızi daha kotu kaza ve belalardan korusun amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorumlu ~ 16 yıl önce
Crosscheck - crosscheck - crosscheck... Bu bilinç yerleşmeli artık...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 16 yıl önce
kesin akp'nin işidir :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heavyliner ~ 16 yıl önce
Tebrik ediyorum hemen çözmüşsünüz olayı! Brake unit sıcaklıklarının kontrol edilmediği iddasına hostesler bile güler. ECAM diye bir cihazdan haberiniz var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akif ~ 16 yıl önce
kalkıştan önce brake-unit ısıları kontrol edilmeliydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Arka kapının önündeki 3 sıradan cama yapışınca iniş takımını yer teması yokken arka 2 tekerini görebilirsiniz. Bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Moskovaya 2 hafta önce sert bir iniş yapan THY uçağındada fren tertibatı alev aldı ve aprona girmeden itfahiye müdale etti. İniş takımlarından alev çıkan uçağa 15 dakika sonra müdahale eden ruslarıda kutlamak lazım!!! Ayrıca bu olay neden haber olmadı onuda anlayabilmiş değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 16 yıl önce
Geçmiş olsun THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medjai ~ 16 yıl önce
AIRBUS 330 DA SEYEHAT EDEN YOLCU UCANGIN SAG ARKA TEKERLEGINI NASIL GORUR? DIKIZ AYNASINDAN MI? OLAY BOYLE YASANMAMISTIR. LUTFEN HABERE AKSIYON KATMAK ADINA MANTIKSIZ SEYLER YAZMAYIN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000