07 Mart 2014, Cuma 09:09:43

THY KRİZİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Gazeteci Enver Aysever’in önceki gün Atatürk Havalimanı’ndaki THY Bankosunda yaşadığı iddia edilen olay meclis gündemine taşındı.
  • NEDEN MİLLETVEKİLLERİNİN EKONOMİ BİLET PARASI ÖDEYİP BUSINESS CLASS TA UÇMALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIYORSUNUZ ! Asıl tartışılması gerekenleri es geçiyorsunuz ? Bence, ucu onlara da dokunacağı için çıt yok ! mesaj alınmıştır umarım...
  • Allahtan olayın şahiti yorum yazmış da işin aslı ortada...seversin veya sevmezsin fakat bayrak taşıyıcımız olan milli şirketimize sallamak bu kadar kolay mı ! madem mecliste bu soruları soracaksın, insan önce bi araştırır aslını öğrenir ve ortaya çıkarmak istediğin haksız bir durum varsa o zaman bu kadar soru sorarsın...milletvekilin bir kalitesi olmalı bu kadar basit olmamalı !
  • Arkadaşlar pizza siparişi verirken bile yaptığınız görüşmeler hizmet kalitesi için kayıt altına alınmaktadır diyip kaydediyorlar. Dua edin Amerikanlar kolonoskopiyi zorunlu kılmasınlar
  • volvo yu bul getir bir gun seni bulacagım
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Umut Oran THY uzmanı mı? Ne zaman THY ile ilgili bir konu olur, hemen fırlar ortaya. Ne kadar da meraklı, sorulara soru eklemeye. Bir soruda sorulacak ifadeleri 30 soruda sormaya ne hacet. Ben bu tip adamların IQ puanlarını gerçekten merak ederim.
  • ya bu şirketi bu günlere biz sizler olur olmaz siyaset yapın diye mı bu günlere getirdik biz. ses kaydı varmış görüntümü kaymış bu ne ya ayıp valla ayıp ya . kabul edin thy turkiyenin göz bebeği biz gurur duyuyoruz siz de duyun basarılarıyla dünya kabul ediyo her alanda defalarca odüllendiriyo ama biz yok yok ses kaydı var görüntü kayıyomuş.ayıp valla ayıp.
  • Bi deli kuyuya taş atmış, meclisteki "akıllı(!)" biri de çıkartmaya çalışıyor. Bunların hepsi işsizlikten, boş boş oturmaktan işte...
  • Sayın Oran yine orantisiz sorular ile gundeme geliyor. Arkadas guncel politikalar ile ugrastigi icin gundemi mesgul etmekten baska bir ise yaramiyor bir de soru onergesi averajini yukseltiyor. Gereken aciklama gelince herkes neyin ne oldugunu gorecek bakalim o zaman Oran kendine de soru onergesi verecek mi pesin hukumlu oldugu hakkinda. Cok yasa sen.
  • Bu adamin dedigi hic bir sey dogru degil o kontuarlarda olanbutun arkadaslar sahittir .. 1.cisi enver bey ucagini cagirdigi ici bu kadar problem yaratti programini sunamayacagi icin kanala bi bahane bulmasi lazim di o yuzden abartti 2.cisi ise ne kamera kaydi nede ses kaydi hic bir sey yok check-in kontuarlarinda enver aysever kontuarda bagirarak hakaret ettigi icin ve mahkemeye verecegini soyledigi icin arkadaskmiz da kendini savunmak majkemede "telefonla kayiy yapmak zorunda birakiyorsunuz beni " seklinde ifadede bulunmustur . 3.cusu ise bu adam o kadar utanmaz bir herif miski haksiz oldugu halde kendini halen daha hakli duruma getirmeye calismakta olaylari farkli yonlere cekerek gundeme getirmektedir

Gazeteci Enver Aysever’in önceki gün Atatürk Havalimanı’ndaki THY Bankosunda yaşadığı iddia edilen olay meclis gündemine taşındı.

CHP'li Umut Oran İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e 4 ayrı soru önergesi yöneltti.

THY Anonim Ortaklığı’nın yüzde 49,12 oranındaki hissesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na, dolayısıyla kamuya ait olan bir kamu kuruluşu olduğunu anımsatan Umut Oran’ın önergesindeki sorular şöyle:

Ne zamandan beri kayıt yapılıyor ve nerede saklanıyor?

- THY hangi tarihten bu yana bankolarındaki konuşmaların ses kaydını yapmaktadır, ses kayıtları hangi noktalarda yapılmaktadır, bunun gerekçesi nedir, kayıt talimatını kim ve ya hangi yönetim birimi vermiştir? Bu talimat yazılı mı sözlü mü verilmiştir?

- THY bankolarında sesin yanı sıra gizli görüntü kaydı da yapılmakta mıdır?

- THY bankolarındaki gizli ses kaydı ve varsa görüntü kaydı nerede, ne kadarlık bir süre için saklanmaktadır, bu kayıtlara kim veya kimlerin ulaşabilme yetkisi vardır?

- Bu kayıtlar hangi amaçla kullanılmaktadır, hangi kişi veya kurumlar için geriye dönük ses/görüntü kayıtları çıkarılarak ilgili yerlere iletilmiştir?

MİT’le ilgisi var mı?

- Bu uygulamanın Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile yapılan uçuş/yolcu bilgilerinin online olarak aktarılmasını içeren protokolle bir ilgisi var mıdır?

İçişleri veya Ulaştırma mı istedi?

- Bu uygulama için İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları ve bağlı birimlerinden THY’ye tavsiye veya talimat gitmiş midir, gittiyse bunun gerekçesi nedir?

- Bu uygulama nedeniyle kolluk kuvvetine yapılan şikâyet var mıdır, akıbetleri ne olmuştur, hangi işlemler yapılmıştır?

Anayasa, TCK ve CMK’ya açıkça aykırı

- Bu uygulama Anayasa’nın “Özel hayatın gizliliği” başlıklı 20 maddesi, Türk Ceza Kanunu’nun “Özel hayatın gizliliğini ihlal” başlıklı 134. Maddesi ile Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun “Teknik araçlarla izleme” başlıklı 140. Maddelerine açıkça aykırı değil midir?

- Bu uygulama uluslararası sivil havacılık uygulama ve kurallarına aykırı değil midir?

Adalet Bakanı talimat verecek mi?

- Bu konuda yetkili savcılığın inceleme yapması için Adalet Bakanı re’sen bir girişimde bulundu mu, bulanacak mı?

- Adalet Bakanı, bu soru önergesini suç duyurusu olarak değerlendirip ilgili/yetkili cumhuriyet başsavcılığına talimat verecek misiniz?

- Bu uygulama nedeniyle daha önce cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan şikâyet, suç duyurusu var mıdır, akıbetleri ne olmuştur, her bir başvuru için hangi işlemler yapılmıştır?

- Bu uygulama tam da Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun Tasarısına da aykırılık teşkil etmiyor mu?

THY KRİZİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
NEDEN MİLLETVEKİLLERİNİN EKONOMİ BİLET PARASI ÖDEYİP BUSINESS CLASS TA UÇMALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIMIYORSUNUZ ! Asıl tartışılması gerekenleri es geçiyorsunuz ? Bence, ucu onlara da dokunacağı için çıt yok ! mesaj alınmıştır umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Allahtan olayın şahiti yorum yazmış da işin aslı ortada...seversin veya sevmezsin fakat bayrak taşıyıcımız olan milli şirketimize sallamak bu kadar kolay mı ! madem mecliste bu soruları soracaksın, insan önce bi araştırır aslını öğrenir ve ortaya çıkarmak istediğin haksız bir durum varsa o zaman bu kadar soru sorarsın...milletvekilin bir kalitesi olmalı bu kadar basit olmamalı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar pizza siparişi verirken bile yaptığınız görüşmeler hizmet kalitesi için kayıt altına alınmaktadır diyip kaydediyorlar. Dua edin Amerikanlar kolonoskopiyi zorunlu kılmasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
volvo ~ 10 yıl önce
volvo yu bul getir bir gun seni bulacagım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oranlık ~ 10 yıl önce
Umut Oran THY uzmanı mı? Ne zaman THY ile ilgili bir konu olur, hemen fırlar ortaya. Ne kadar da meraklı, sorulara soru eklemeye. Bir soruda sorulacak ifadeleri 30 soruda sormaya ne hacet. Ben bu tip adamların IQ puanlarını gerçekten merak ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bende ~ 10 yıl önce
senin ı q nu merak etmiyorum ,zaten belli, zira adam benim sıradan vatandaş olarak soracağım soruları sormuş, 30 soruda sormaya demişsin,ba ba bak benim ı q um düşük olduğu halde benden 31 soru çıktı, sende soru yok sevgili yorumcu
bende ye ~ 10 yıl önce
Evet doğru tam 31 soru sormuş. Demek ki O senmişsin. Şimdi gelelim mevzuya. Bankolarda personelin yolcuya davranışını denetim altına almak için düşünülmüş ve ilk kurulduğu zaman yolcu tarafından da olumlu bulunmuş bir personel politikasıydı bu uygulama. Yolcunun kimliği ve görüntüsü alınmıyordu. Yani kişisel haklarına bir müdahale yoktu. Zaten personelin o feryadı ah seni kayıtlara alsam da amirime seni şikayet etsem tarzında bir çıkış. Ama gerek Aysever, gerek Oran mal bulmuş mağribi gibi hemen konuya üşüştüler. Malum dinlemeler revaçta ya. Belki buradan da bir mama kaparız hesabı. Zaten bey efendiler kendileri politika ve proje üretme kabiliyetinden yoksun oldukları için başkalarının döküntüleriyle işi götürmekteler. Nitekim gündemde bu tarz adamların ürettikleri bir şey var mı? Ben bunu demek istiyorum sn. yüksek IQ lü bey efendi.
hocam ayıp oluyo ~ 10 yıl önce
ya bu şirketi bu günlere biz sizler olur olmaz siyaset yapın diye mı bu günlere getirdik biz. ses kaydı varmış görüntümü kaymış bu ne ya ayıp valla ayıp ya . kabul edin thy turkiyenin göz bebeği biz gurur duyuyoruz siz de duyun basarılarıyla dünya kabul ediyo her alanda defalarca odüllendiriyo ama biz yok yok ses kaydı var görüntü kayıyomuş.ayıp valla ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 10 yıl önce
Bi deli kuyuya taş atmış, meclisteki "akıllı(!)" biri de çıkartmaya çalışıyor. Bunların hepsi işsizlikten, boş boş oturmaktan işte...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orantı!! ~ 10 yıl önce
Sayın Oran yine orantisiz sorular ile gundeme geliyor. Arkadas guncel politikalar ile ugrastigi icin gundemi mesgul etmekten baska bir ise yaramiyor bir de soru onergesi averajini yukseltiyor. Gereken aciklama gelince herkes neyin ne oldugunu gorecek bakalim o zaman Oran kendine de soru onergesi verecek mi pesin hukumlu oldugu hakkinda. Cok yasa sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu adamin dedigi hic bir sey dogru degil o kontuarlarda olanbutun arkadaslar sahittir .. 1.cisi enver bey ucagini cagirdigi ici bu kadar problem yaratti programini sunamayacagi icin kanala bi bahane bulmasi lazim di o yuzden abartti 2.cisi ise ne kamera kaydi nede ses kaydi hic bir sey yok check-in kontuarlarinda enver aysever kontuarda bagirarak hakaret ettigi icin ve mahkemeye verecegini soyledigi icin arkadaskmiz da kendini savunmak majkemede "telefonla kayiy yapmak zorunda birakiyorsunuz beni " seklinde ifadede bulunmustur . 3.cusu ise bu adam o kadar utanmaz bir herif miski haksiz oldugu halde kendini halen daha hakli duruma getirmeye calismakta olaylari farkli yonlere cekerek gundeme getirmektedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000