03 Haziran 2008, Salı 16:36:55

THY KRİZE MEYDAN OKUYOR

Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünya havacılık sektörünün yaşadığı krizden THY’nin etkilenmeyeceğini söyledi.
  • THY ile ortak olarak Türkiyede ic hat ucan Lufthansa sagilacak inek bulmadiysa ne yapiyor bizim ic hatlarimizda...Shark
  • Petrol fiyatlarin hizla arttigi bir donemde "baska" giderleriniz artmasa bile yakit giderleriniz artacaktir.THY buyuk olcude olmasada genede etkilenecektir bu durumdan.Butun Turk sivil havacilik sirketlerinin isi zor bu donemde. Umarim herkes kazasiz ve belasiz gecirir bu krizi. Butun Dunya sarsiliyor su anda!!
  • lufthansa ve british airways THYden kat ve kat fazla kâr etti geçen sene. ama adamlar petrol fiyatlarının getirdiği sıkıntıları özellikle vurgularken, thy genel müdürünün hiç bir şey olmamış gibi davranması ilginç. havaalanında petrol kuyusu buldular galiba :)
  • bence thy bu kriz döneminde çok iyi yönetiliyor sitede yazılanlara bakınca herkesin beklentisi ucuz bilet yani thy daha ucuza satıp zarar etse bunu kim karşılayacak artı thy bu kriz dönemini değerlenderip balkanlarda bir kaç ufak havayolunu ucuza alabilir örnek aır macadonia,albanian airlines, air sofia vs. ve türkiyede yatırım yapan bir yunan bankasıyla ortaklaşa olympic airlines
  • SN GENEL MÜDÜR zam yok diyorsunuz bu hafta Tüm yurt ici yurt disi seferlerine yakit ve ücret artisina gittiniz..BU konuya ne demeli????? Insanlara daha net ve dogru aciklama getirerek bilgilendirseniz daha iyi olmazmi?????
  • THY nin krizden etkilenmemesi gibi birşey sözkonusu değildir.burası birkere böyle biline.yeni açılan hatlara ve uçak sayısındaki artışa oranla yolcu sayısı artacaktır.ama demek değildirki şirket karlıdır.önemli olan doluluk oranıdır.biletlere zam yok demek inandırıcı değil.önceden 10 koltuğu 69 satarsın şimdi 5 koltuğu.buda zam demek zaten.Kanımca büyük zararda fakat gizleniyor kamuoyundan.yoksa bu petrole ve personel maliyetine dayanamaz hiçbir şirket.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, dünyada yaşanan krizde talepte daralma ve akaryakıt giderlerindeki artışın etkili olduğunu ve bu yüzden de şirketlerin karlılığının tehlikeye düştüğünü ifade etti.  Kotil şunları söyledi: “2003 yılında hükümetin başlattığı verimlilik projesi, bu dönemde kendisini geri ödeyecek. Hava alanları yenilendi. İç hatlarda hava alanı tarifelerine bir limit getirildi. Dolayısıyla bizim havaalanlarında giderlerimiz çok artmıyor. Türkiye bu açıdan diğerlerinden  farklı. Biz dile getirilen fırtına durumunu 2003-2004 yıllarında yaşadık. Yeniden yapılanma geçirdik. Yolcu sayısını artırdık. Giderleri azalttık. THY, böyle bir fırtınaya dayanacak güçte."

BİLET FİYATLARI ARTMAYACAK

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin  (IATA)  64. Yıllık Genel Kurulu ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’nin ardından, IATA Genel Direktörü Bisignani ile Conrad Otel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Kotil, bu süreçte bilet fiyatlarının da artmayacağını belirtti.  Yılın son çeyreğinde sıkıntı çıkabileceğini, gerekli analizleri yaptıklarını anlatan Kotil, "Bu süreçte bilet fiyatlarında artış söz konusu değil. Talep artıyor. Yolcu sayımızda yüzde 18 gibi artış var. Business yolcumuz yüzde 27 gibi arttı. Doluluk oranı 3 puan yukarı çıktı. Transit yolcumuz yüzde 40 arttı" dedi.

HAVA SAHASI TEK ELDEN YÖNETİLMELİ

THY Genel Müdürü ayrıca Avrupa hava sahasının tek elden yönetilmesinin yüzde 6 akaryakıt tasarrufu sağlayacağını, bunun bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini ifade ederek "Tek bir Avrupa hava sahası olduğu zaman Türkiye'nin buna katılması, AB üyesi olmadığımız için hükümetin bileceği bir süreçtir” diyerek Avrupa'da bunun olmasının ise yalnız THY'ye değil, tüm dünyaya artı getireceğini belirtti.

SAĞILACAK İNEK DEĞİLİZ

Temel Kotil, zirveden çıkan sonuca ilişkin bilgi verirken de ilginç bir benzetmede bulunarak, ‘Bizi sağılacak inek gibi görmeyin’ mesajı verildiğine dikkat çekti. . Zirveden, havacılığın önemli bir sektör olduğu ve sekteye uğramaması için üzerine yüklü vergi konulmaması gerektiği mesajının çıktığını söyleyen Kotil, “ Türkiye ise bu vergileri kaldırdı. Türkiye'de böyle bir sıkıntı yok” dedi.

THY KRİZE MEYDAN OKUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Rumuz ~ 16 yıl önce
THY ile ortak olarak Türkiyede ic hat ucan Lufthansa sagilacak inek bulmadiysa ne yapiyor bizim ic hatlarimizda...Shark

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HE ~ 16 yıl önce
Petrol fiyatlarin hizla arttigi bir donemde "baska" giderleriniz artmasa bile yakit giderleriniz artacaktir.THY buyuk olcude olmasada genede etkilenecektir bu durumdan.Butun Turk sivil havacilik sirketlerinin isi zor bu donemde. Umarim herkes kazasiz ve belasiz gecirir bu krizi. Butun Dunya sarsiliyor su anda!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Analiz ~ 16 yıl önce
lufthansa ve british airways THYden kat ve kat fazla kâr etti geçen sene. ama adamlar petrol fiyatlarının getirdiği sıkıntıları özellikle vurgularken, thy genel müdürünün hiç bir şey olmamış gibi davranması ilginç. havaalanında petrol kuyusu buldular galiba :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badi ~ 16 yıl önce
bence thy bu kriz döneminde çok iyi yönetiliyor sitede yazılanlara bakınca herkesin beklentisi ucuz bilet yani thy daha ucuza satıp zarar etse bunu kim karşılayacak artı thy bu kriz dönemini değerlenderip balkanlarda bir kaç ufak havayolunu ucuza alabilir örnek aır macadonia,albanian airlines, air sofia vs. ve türkiyede yatırım yapan bir yunan bankasıyla ortaklaşa olympic airlines

Yanıtla

Kalan karakter 1000
z.a.m.y.k ~ 16 yıl önce
SN GENEL MÜDÜR zam yok diyorsunuz bu hafta Tüm yurt ici yurt disi seferlerine yakit ve ücret artisina gittiniz..BU konuya ne demeli????? Insanlara daha net ve dogru aciklama getirerek bilgilendirseniz daha iyi olmazmi?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
THY nin krizden etkilenmemesi gibi birşey sözkonusu değildir.burası birkere böyle biline.yeni açılan hatlara ve uçak sayısındaki artışa oranla yolcu sayısı artacaktır.ama demek değildirki şirket karlıdır.önemli olan doluluk oranıdır.biletlere zam yok demek inandırıcı değil.önceden 10 koltuğu 69 satarsın şimdi 5 koltuğu.buda zam demek zaten.Kanımca büyük zararda fakat gizleniyor kamuoyundan.yoksa bu petrole ve personel maliyetine dayanamaz hiçbir şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000