10 Nisan 2008, Perşembe 08:09:41

THY krizden KORKMUYOR!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin, küresel krize karşı en az 2 yıl dayanacak güçleri olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü...

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türk havayolu ulaşım sektörünün bir kaç yıldır lanse edilen küresel krizden etkilenmediğini, 2008'de kriz çıkması halinde THY'nin ise en az 2 yıl dayanacak ekonomik gücünün olduğunu söyledi. Dünyada 2 yıldan bu yana küresel krizden söz edildiğini ancak Türkiye'de etkisinin henüz görülmediğini belirten Karlıtekin, küresel kriz söylentilerini, Türkiye'nin yaş ortalamasına benzetti.

HERKES 60'INDA ÖLMÜYOR

Karlıtekin, "Türkiye'de ortalama yaş 65 dendiği zaman herkes 65 yaşında ölmüyor. Kimi 90 yaşında ölüyor, kimi 40, 30 yaşında ölüyor. Küresel kriz konusu da aynı yaş ortalamasında olduğu gibi ortalama bir söz. Önemli olan Türkiye olarak dünyadaki, zaten 2 yıldır söylene söylene getirilemeyen kriz muhakkak ki hava civa bir şey değil" dedi. İleriye doğru bakıldığında sektörde negatif etkilenme olmadığını, hatta pozitife doğru gidiş olduğuna dikkat çeken Karlıtekin, 2008'in Türkiye'de gerek turizm gerek iş aleminin havayoluna olan talebi açısından kesinlikle bir problem göstermediğini vurguladı. THY olarak 2008'de kriz olması halinde en az 2 yıl dayanabilecek güçleri olduğunu belirten Karlıtekin, "2008'de bizim bırakın problemi hatta daha iyi bir performans içerisinde olacağımız görünüyor. 2009 için emin değilim. Niye değilim? İşte bu dünyada bir buçuk yıldır kriz var. Tahminin yine eylül-ekim itibariyle artık bu söylemler de bitecek" dedi.

 

Dünyada kriz olsa da sektör hareketli

Yılın ikinci çeyreği itibariyle ileri re-zervasyon performansına bakarak ileriyi görebildiklerini belirten Karlıtekin “İkinci çeyrekte işlerimiz gayet güzel, normalin üzerinde hatta ve yazın geleneksel olarak insanların uçtuğu, dünyada ne kadar kriz olsa da sektör hareketli. Son dönemde de yine hac rezervasyonu var, diğer rezervasyon sistemleri var” dedi.

 

Diyarbakır hattı da devrede

Türk Hava Yolları (THY) Bursa seferlerini, Sun Express'le ortak uçuş şeklinde gerçekleştiriyor. THY, Bursa'dan Erzurum ve Diyarbakır'a yapılan karşılıklı seferlerini Lufthansa ile yarı yarıya ortak olduğu Sun Express ile yaptığı ortak uçuşlarla sağlıyor. Yolcular, THY biletlerinin satıldığı tüm noktalardan Bursa-Trabzon ve Bursa-Erzurum bileti alarak uçabiliyor. THY'den yapılan açıklamada, Bursa hattında gerçekleştirilen seferlerin Sun Express ile sürdürmeye karar verilmesinin ardından, Bursa-Diyarbakır hattının da devreye girmesiyle yolcuların daha geniş uçuş olanağına kavuştuğu belirtildi.

 

 

 

 

THY krizden KORKMUYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000