11 Nisan 2010, Pazar 08:15:56

THY, kârda da zirvede

THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2009'u 387 milyon euro kârla tamamladıklarını belirterek "Dünyanın en yüksek kâr oranını yakalayan beş havayolundan biri olduk'' diye konuştu.
  • Sevgılı 20.05.11 Saydıgınız zarar eden sırketler Flag carıer.Yıne saydıgınız karlı sırketler low cost.Dıkkatınızı cekerım.Devlet destegı olmayan flag carıerler degıl ucak satınalmak bırlesme yolundalar.Lutfen bılımsel konusalım.Sadece bıreysel yararlarımızı onumuze koymayalım.
  • neden o zaman birçok havayolu batma noktasına gelirken diğerleri ise büyük karlar saglıyor bunu da açıklayın.jal battı, all nippon durmadan sipariş veriyor.aer lingus zor durumda ryan ın maşallahı var ve diğerleri...thy de bu zor günler geçiren havayollarının yolcularını kapmak için doğru adımlar atıyor
  • sevgılı 17.14.12 ne cıkarın var bılmıyoru ama, global krızde buyuyen sırketler farklı ıs kollarından cıkar.Aynı ıs kolundan katlıyarak cıkamaz. Basabas okı.THY'nın arkasından devlet destegını cek baklım ne oluyor? Yersen sen bılırsın bana ne.
  • sizin de ekonomiden anlamadığınız belli.global kriz ortamında bazı şirketler batarken doğru adımlar atan şirketlerin de kendilerini katladığını bilmeniz gerekirdi.sazanlara duyrulur.
  • Ufak at ufak.Ekonomi bir bilimdir.Bilmeyenlere duyrulur.Aynı ıs kolunda butun sırketler zarar ederken sen ucuk karlar edemezsın.Bılanconu dogru yaptıysan tabıı.Kazlara duyrulur.
  • Tek kelime ile büyük başarı demektir. Dünyada havayolu şirketlerinin iflas ettiği bir zamanda kar etmek hem de rekor kar etmek çok ciddi bir başarı demektir.. Şöyle bir 10 veya 15 sene öncesine baktığınızda thy nin nerden nereye geldiğini net olarak görürsünüz. Bugün Japan havayolu şirketi JAL battı net olarak. Dünyanın en büyük ekonomisinden bir tanesi olan Japonyanın havayolu şirketidir. Zaten son 6 yıldır devamlı olarak zarar eden bir firmaydı sonucu da belliydi..
  • Kar edecegiz diye 111 euroluk kampanyalari bitirdiler, birakin insanlar farkli destinasyonlara ekonomik ucsaydi, 3-5 koltuk dahi olsa...
  • ah birde personele ve onlarin dertlerine odaklanabilse... ama nerde onda o anlayis....
  • Birde hala torpilli, cemaat yandaşı derler. Alın işte görün adamlar THY'yi uçurdu. Eskiden THY çiftlikti, hostes peşinde koşturan adamlar yönetiyordu ve durum ortadaydı. THY'nin en şanlı döneminde çalışanlar yatın kalkın "torpilli" ve "cemaat yandaşlarına" dua edin.

Türk Havayolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, 2009 yılında 3 milyar 271 milyon euro ciro elde ettiklerini giderin ise 2 milyar 885 milyon euro olarak gerçekleştiğini söyledi. "2009'u kârlılık olarak 387 milyon euro ile kapadık. Bu da yüzde 11.8 gibi kâr marjına tekabül ediyor'' diyen Kotil, "Dünyada Air China ve Ryan Air'dan sonra en iyi kâr oranını yakalayan havayolu şirketleri içerisinde yer alıyoruz''dedi.

Kotil, Air France, American Airlines, İberia, British Airways, Singapur Airlines, Delta, geçen yılı dünyanın önde gelen havayolarının zararla kapadıklarını, Emirates, Korean Airlines ve Lufthansa'nın kârlılık oranlarının ise THY'nin geresinde kaldığına dikkat çekerek, "THY geçen yıl dünyada en çok kâr eden havayollarından birisidir'' diye konuştu.

TRANSİT YOLCUYA ODAKLANDI

THY'nin transit yolcu sayısının 2006 yılından itibaren artış gösterdiğini anlatan Kotil, İstanbul üzerinden yurtdışına götürülen transit yolcu sayısının 2000 yılında 379 bin 626 iken bunun geçen yıl 2 milyon 213 bin kişiye ulaştığına dikkat çekti. Kotil, bu yıl hedeflenen yolcu sayısının ise 3 milyon 182 bin olduğunu ifade etti.

Kotil, 2005-2006 yılları arasında başta Körfez ülkelerinde olmak üzere 24 yeni hat açıldığını belirterek, Ortadoğu pazarını güçlendirdikçe transit yolcu sayısının büyüyeceğini söyledi. Taşıdıkları transit yolcu sayısının her yıl yüzde 50 arttığını bunun da THY'nin daha global ve büyük bir taşıyıcı olduğunu gösterdiğini ifade eden Kotil, "Bu hızla devam ederse yakın bir tarihte THY, Türkiye pazarından ziyade yurt dışı pazarına hizmet veren hale gelecek. Bu şu açıdan önemli, gittikçe rekabetin arttığı bir ortamda yalnızca Türkiye pazarından değil global pazarda payınız artarsa herhangi bir yerde rekabet etme yeteneğine sahip oluyorsunuz'' diye konuştu.

THY, kârda da zirvede

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgılı 20.05.11 Saydıgınız zarar eden sırketler Flag carıer.Yıne saydıgınız karlı sırketler low cost.Dıkkatınızı cekerım.Devlet destegı olmayan flag carıerler degıl ucak satınalmak bırlesme yolundalar.Lutfen bılımsel konusalım.Sadece bıreysel yararlarımızı onumuze koymayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden o zaman birçok havayolu batma noktasına gelirken diğerleri ise büyük karlar saglıyor bunu da açıklayın.jal battı, all nippon durmadan sipariş veriyor.aer lingus zor durumda ryan ın maşallahı var ve diğerleri...thy de bu zor günler geçiren havayollarının yolcularını kapmak için doğru adımlar atıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgılı 17.14.12 ne cıkarın var bılmıyoru ama, global krızde buyuyen sırketler farklı ıs kollarından cıkar.Aynı ıs kolundan katlıyarak cıkamaz. Basabas okı.THY'nın arkasından devlet destegını cek baklım ne oluyor? Yersen sen bılırsın bana ne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sizin de ekonomiden anlamadığınız belli.global kriz ortamında bazı şirketler batarken doğru adımlar atan şirketlerin de kendilerini katladığını bilmeniz gerekirdi.sazanlara duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ufak at ufak.Ekonomi bir bilimdir.Bilmeyenlere duyrulur.Aynı ıs kolunda butun sırketler zarar ederken sen ucuk karlar edemezsın.Bılanconu dogru yaptıysan tabıı.Kazlara duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tek kelime ile büyük başarı demektir. Dünyada havayolu şirketlerinin iflas ettiği bir zamanda kar etmek hem de rekor kar etmek çok ciddi bir başarı demektir.. Şöyle bir 10 veya 15 sene öncesine baktığınızda thy nin nerden nereye geldiğini net olarak görürsünüz. Bugün Japan havayolu şirketi JAL battı net olarak. Dünyanın en büyük ekonomisinden bir tanesi olan Japonyanın havayolu şirketidir. Zaten son 6 yıldır devamlı olarak zarar eden bir firmaydı sonucu da belliydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kar edecegiz diye 111 euroluk kampanyalari bitirdiler, birakin insanlar farkli destinasyonlara ekonomik ucsaydi, 3-5 koltuk dahi olsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ah birde personele ve onlarin dertlerine odaklanabilse... ama nerde onda o anlayis....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birde hala torpilli, cemaat yandaşı derler. Alın işte görün adamlar THY'yi uçurdu. Eskiden THY çiftlikti, hostes peşinde koşturan adamlar yönetiyordu ve durum ortadaydı. THY'nin en şanlı döneminde çalışanlar yatın kalkın "torpilli" ve "cemaat yandaşlarına" dua edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000