01 Eylül 2012, Cumartesi 10:33:06

THY KENDİ KOKUSUNU ARIYOR!

Türk Hava Yolları kendisine ait kurumsal bir koku bulma arayışına girdi. Yeni koku THY uçaklarından, binalarına kadar her yerde kullanılacak...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Çalışanın alın teri güzel kokar bence o olsun.
  • THY Ülkemiz ve insanlarımız için çok değerli bir kurum,uluslararası düzeyde başarılı işler adına bu tarz -günümüz-rekabet koşullarının gerektırdıgı pazarlama tekniklerinden faydalanması çok akıllıca,büyük ve fark yaratır olmak için gelişen pazarın kurallarıyla imza atmak gerekir,tabi hiçbir ayrıntıyı atlamadan(alerjik reaksiyonlar,kullanım oran ve alanları) Böylesine girişimci bir hareket anlayışını benimseyen yönetimin çalışan işçilerine de( her kademe için) hak ettikleri 'insani' değeri vermelerni dilerim,zira İnsanların mutsuz olduğu bir ortamda sadece iz bırakan bir koku , terlemiş bir bedene parfüm sıkmaya benzer.Bu güzel şirketin -çalışanlarını-emektarlarını ve 305 işçisini unutmadan-başarılı-sağlıklı-emniyetli bir şekilde büyümesi dileğiyle!
  • Yeterince korkutmadılar mı?
  • BEN CE SAYIN YETKİLİLER MARKAYI BIRAKINDA BENCE BEN DIŞARIDAN BİRİSİ OLARAK EŞİM SİZİN PERSONELİNİZ HOSTES BEN O NU TAKİP ETMEYE BAŞLADIM VE SONUNDA BOŞANMA DAĞVASI AÇTIM EN ACI VE EN İĞRENÇ İLİŞKİ GÖRDÜM OĞLUM OLDUĞU İÇİN HİÇBİRŞEY YAPMADIM SADECE BOŞANMA DAĞVASI AÇTIM SAYIN YETKİLİLER BENCE ÖNCE KENDİ PERSONELİNİZİN NE HALTLAR YEDİĞİNİ VE NE YUVALAR NE AİLELER YIKILIYOR BUNLARA BAKIN KAPTAN VE HOSTES EŞİMİN UST OTOPARKTA ARABANIN İÇİNDE YAKALADIM SESİZ CE AYRILDIM ORDAN VE SÜREKLİ TAKİBE BAŞLADIM DAHA NE HOSTES LER NE KAPTANLAR NE İĞRENÇLİKLER GÖRDÜM VE BUNLAR BİRDE BÖĞLE UÇUŞA GİDİYORLAR ÇOK YAZIK GÖRDÜKLERİMİ BİLDİKLERİMİ ÇOK ANLATMAK İSTEDİM AMA MALESEF MUHATTAP BULAMADIM VE SONUNDA SAYIN BAŞBAKANIMIZA MAİL ATTIM VE BEKLİYORUM ÖNCE ŞİRKETTE BAĞZI PERSONEL NE HALTLAR YİYORLAR ÇOK PERSONELLE KONUŞTUM HERKEZ BİLİYOR AMA KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR AMAN BEN KARIŞMAYIM DA DİYORLAR AMA YIKILAN YUVALAR ORTADA KALAN ÇOCUKLAR NE OLACAK ALLAH KATINDA ÇOK GÜNAH YETKİLİLER GÖRÜN ARTIK
  • Promosyon, sponsorluk gibi masraflar aldı başını gidiyor. Bunların getirisi ölçülüyor mu? Uçak sayısı %100 artmış.. gelirin %36 artması ile övünülüyor. 185 güvercin diyen yalaka... yağma hasanın böreği... bir gün görülecek kralın hali...
  • hacı yağı, mis, amber, gülyağı, ıslanmış takunya kokusu, tesbih çekirdeği de yakışır kurumsal olarak da uygundur sizleri temsil eder aman dikkat edin içinde alkol olmasın
  • Gülü seven dikenine katlanir masrafa israfa ne hacet Kadir mevlam iyi ucuslar hayirli kazanclar mutlu saglikli neseli günler ihsan edsin MASALLAH zaden 185 dane güvercinin ari gibi calisib senin kokun bize yeder israf hayir ama saygideger yonedicilerim sen BAL ARILARINI beslersen onlar senin kokunu gülleer gibi tasir saygilarimla.
  • Ne gerege varki senin kokun senin gururun seninle ucmakdan zevkinle degerli kabin pilot ve her seyinle ikraminla nr belli basarilarin devamini dilerim saygilarimla.
  • KAFASI BASMAYAN HERKES İMAJ DERDİNDE AMA İMAJ ÇAKACAĞIM DERKEN ÇAKILMAKTA VAR BİRYERLERİNDEN.Çok kötü fikir 01 Eylül 2012, Cumartesi 14:24:00 YORUMCUSUNU, FİKİR SAHİBİ T H Y BAŞLARI DİKKATE ALSINLAR YOKSA BAŞLARINA BİRŞEY GEÇER.İRTİFADA ASTMATİK ALERJİK BİR KAYIBIN HELE MAHKEMEYE TAŞIYACAK KADAR AKILLI SAHİPLERİ VARSA OLACAK OLAN TAZMİNAT VE KATLARIDIR. BAŞ LAR KENDİNE GELMELİ BİZİM PARAMIZLA VERGİLERİMİZLE T H Y DE OYUN OYNAMAYI BURAKMALIDIRLAR. ZİRA BULUNDUKLARI YER EMANETTİR GÜN GELİR SORARLAR FAZLASINI DA THY DEN ELDE ETTİKLERİNDEN FAZLASI İLE ALIRLAR GÜN VE DEVRAN İKİLEMİ YANİ. SONRA YAĞ KOKUSU OLUR CEVAP TER KOKUSU. İNANIN O DA PEK HOŞ BİR KOKU DEĞİLDİR.YAZACAK DAHA ÇOK ŞEY VAR BURASI YERİ DEĞİLDİR.

Türk Hava Yolları’nın (THY) da artık bir kokusu olacak. THY’nin tüm uçakları, binları ve lounge’ları kurumsal kokuya bürünecek. Dünyada hızla yayılan kurumsal koku arayışına THY de başladı.

THY kendi ‘imza’ kokusunu oluşturmak için esans üreticisi MG Gülçiçek ile beraber çalışıyor. Edinilen bilgilere göre, THY bu çalışma kapsamında bir de anket yapmış. Ankete katılan grubun içinde kabin ekibinden yolculara, şirket yönetiminden pilotlara yaklaşık 2 bin kişi var. THY’nin yeni kokusu uçaklardan, yönetim binasına markaya ait tüm mekânlarda kullanılacak.

Milliyet'in haberine göre, koku seçimi konusuyla da bizzat şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun ilgilendiği ve yeni kokunun içeriği ise henüz netlik kazanmış değil. Hamdi Topçu, "Uçaklarımıza ve salonlarımıza girince aynı duyguyu hissettirecek bir koku istiyoruz. 7 - 8 aydır bunun üzerinde çalışıyoruz. Yasemin, okyanus ya da çam kokusu gibi seçenekler var. Ama henüz netlik kazanmadı. Çok yakında yeni kokumuzu hayata geçireceğiz" dedi.

Scent marketing (koku pazarlama) pazarlamanın yeni ve hızla yayılan yöntemlerinden birisi. Dünya çapında pek çok marka, kendi imajına özel ürettiği ortam kokularıyla tüketicilerine ulaşıyor.

‘DUYUSAL LOGO’

Kurumsal kokunun belirlenmesinde markanın müşteri kitlesi büyük önem taşıyor. Ardından markanın müşteriler için ne çağrıştırdığı ve nasıl kokması gerektiği konusunda araştırmalar yapılıyor. Bu süreçte firmaya özel farklı koku kombinasyonları tasarlanıyor. Bu kokular daha sonra müşteriye, şirket çalışanlarına, yönetime koklatılıp değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirmenin sonunda imza koku da belirlenmiş oluyor.

Yapılan araştırmalara göre markanın duyusal logosu olarak tanımlanan kokular, marka algılamasını etkilemenin yanı sıra tüketicilerde satın alma davranışını da etkiliyor. Bu nedenle perakende firmalarının yanı sıra oteller, alışveriş merkezleri ve spa merkezleri de özel kokulandırma sistemi tercih ediyorlar. Türk markalarının ağırlıklı olarak çiçek kokularını tercih ettiği belirtiliyor.

KOKULU PAZARLAMA CAMİYE DE GİRDİ

Scent marketing alanında faaliyet gösteren firmalardan Vavana, son olarak İstanbul’da Süleymaniye Cami’nin kokulandırmasını gerçekleştirdi. Uzun süren laboratuar ve Ar-Ge çalışmalarının ardından, Süleymaniye Cami’sine özel bir koku bulduklarını açıklayan Vavana yetkilileri, “Yüzlerce metrekarelik alanı kokulandırabilen Bubble isimli özel cihazlarımız sayesinde Süleymaniye Cami’nin özel kokusu tüm cami içerisine dağıltıldı” dedi.

THY KENDİ KOKUSUNU ARIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

er ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alın teri kokusuna ne dersiniz? ~ 12 yıl önce
Çalışanın alın teri güzel kokar bence o olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurumsal bir hareket ~ 12 yıl önce
THY Ülkemiz ve insanlarımız için çok değerli bir kurum,uluslararası düzeyde başarılı işler adına bu tarz -günümüz-rekabet koşullarının gerektırdıgı pazarlama tekniklerinden faydalanması çok akıllıca,büyük ve fark yaratır olmak için gelişen pazarın kurallarıyla imza atmak gerekir,tabi hiçbir ayrıntıyı atlamadan(alerjik reaksiyonlar,kullanım oran ve alanları) Böylesine girişimci bir hareket anlayışını benimseyen yönetimin çalışan işçilerine de( her kademe için) hak ettikleri 'insani' değeri vermelerni dilerim,zira İnsanların mutsuz olduğu bir ortamda sadece iz bırakan bir koku , terlemiş bir bedene parfüm sıkmaya benzer.Bu güzel şirketin -çalışanlarını-emektarlarını ve 305 işçisini unutmadan-başarılı-sağlıklı-emniyetli bir şekilde büyümesi dileğiyle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Yeterince korkutmadılar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YORUMSUZZZZZZZZZZ ~ 12 yıl önce
BEN CE SAYIN YETKİLİLER MARKAYI BIRAKINDA BENCE BEN DIŞARIDAN BİRİSİ OLARAK EŞİM SİZİN PERSONELİNİZ HOSTES BEN O NU TAKİP ETMEYE BAŞLADIM VE SONUNDA BOŞANMA DAĞVASI AÇTIM EN ACI VE EN İĞRENÇ İLİŞKİ GÖRDÜM OĞLUM OLDUĞU İÇİN HİÇBİRŞEY YAPMADIM SADECE BOŞANMA DAĞVASI AÇTIM SAYIN YETKİLİLER BENCE ÖNCE KENDİ PERSONELİNİZİN NE HALTLAR YEDİĞİNİ VE NE YUVALAR NE AİLELER YIKILIYOR BUNLARA BAKIN KAPTAN VE HOSTES EŞİMİN UST OTOPARKTA ARABANIN İÇİNDE YAKALADIM SESİZ CE AYRILDIM ORDAN VE SÜREKLİ TAKİBE BAŞLADIM DAHA NE HOSTES LER NE KAPTANLAR NE İĞRENÇLİKLER GÖRDÜM VE BUNLAR BİRDE BÖĞLE UÇUŞA GİDİYORLAR ÇOK YAZIK GÖRDÜKLERİMİ BİLDİKLERİMİ ÇOK ANLATMAK İSTEDİM AMA MALESEF MUHATTAP BULAMADIM VE SONUNDA SAYIN BAŞBAKANIMIZA MAİL ATTIM VE BEKLİYORUM ÖNCE ŞİRKETTE BAĞZI PERSONEL NE HALTLAR YİYORLAR ÇOK PERSONELLE KONUŞTUM HERKEZ BİLİYOR AMA KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR AMAN BEN KARIŞMAYIM DA DİYORLAR AMA YIKILAN YUVALAR ORTADA KALAN ÇOCUKLAR NE OLACAK ALLAH KATINDA ÇOK GÜNAH YETKİLİLER GÖRÜN ARTIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yağma hasan ~ 12 yıl önce
Promosyon, sponsorluk gibi masraflar aldı başını gidiyor. Bunların getirisi ölçülüyor mu? Uçak sayısı %100 artmış.. gelirin %36 artması ile övünülüyor. 185 güvercin diyen yalaka... yağma hasanın böreği... bir gün görülecek kralın hali...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
hacı yağı, mis, amber, gülyağı, ıslanmış takunya kokusu, tesbih çekirdeği de yakışır kurumsal olarak da uygundur sizleri temsil eder aman dikkat edin içinde alkol olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sami Yavuz ~ 12 yıl önce
Gülü seven dikenine katlanir masrafa israfa ne hacet Kadir mevlam iyi ucuslar hayirli kazanclar mutlu saglikli neseli günler ihsan edsin MASALLAH zaden 185 dane güvercinin ari gibi calisib senin kokun bize yeder israf hayir ama saygideger yonedicilerim sen BAL ARILARINI beslersen onlar senin kokunu gülleer gibi tasir saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sami YAVUZ ~ 12 yıl önce
Ne gerege varki senin kokun senin gururun seninle ucmakdan zevkinle degerli kabin pilot ve her seyinle ikraminla nr belli basarilarin devamini dilerim saygilarimla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOKTU ~ 12 yıl önce
KAFASI BASMAYAN HERKES İMAJ DERDİNDE AMA İMAJ ÇAKACAĞIM DERKEN ÇAKILMAKTA VAR BİRYERLERİNDEN.Çok kötü fikir 01 Eylül 2012, Cumartesi 14:24:00 YORUMCUSUNU, FİKİR SAHİBİ T H Y BAŞLARI DİKKATE ALSINLAR YOKSA BAŞLARINA BİRŞEY GEÇER.İRTİFADA ASTMATİK ALERJİK BİR KAYIBIN HELE MAHKEMEYE TAŞIYACAK KADAR AKILLI SAHİPLERİ VARSA OLACAK OLAN TAZMİNAT VE KATLARIDIR. BAŞ LAR KENDİNE GELMELİ BİZİM PARAMIZLA VERGİLERİMİZLE T H Y DE OYUN OYNAMAYI BURAKMALIDIRLAR. ZİRA BULUNDUKLARI YER EMANETTİR GÜN GELİR SORARLAR FAZLASINI DA THY DEN ELDE ETTİKLERİNDEN FAZLASI İLE ALIRLAR GÜN VE DEVRAN İKİLEMİ YANİ. SONRA YAĞ KOKUSU OLUR CEVAP TER KOKUSU. İNANIN O DA PEK HOŞ BİR KOKU DEĞİLDİR.YAZACAK DAHA ÇOK ŞEY VAR BURASI YERİ DEĞİLDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000