13 Mayıs 2012, Pazar 10:24:21

THY KENDİ FACEBOOK'UNU KURDU

Türk Hava Yolları, sürekli farklı noktalarda ve hareket halinde olan yaklaşık 8 bin kişilik uçuş ekibinin birbirleriyle iletişimini kolaylaştırmak için kendi sosyal ağını kurdu. Projeyi hayata geçilen Nexum şirketinin CEO'su Emre Gürül, 'Bu projeyle THY çalışanlarının iletişimi arttı' dedi
  • Dusuncelerini paylas paylas ki yarin kovmak icin daha iyi firsatlar ver ellerine...ya da yalakalik yapmak isteyip de firsat bulamamislar icin uygun platform mu desek...bu kadar saf olmayin lutfen
  • Bence çok başarılı! Sadece Kabin Ekipleri için kurulmuş ve giremeyenler kıskanıyor. Uçuştan önce girip amirlerim, arkadaşlarım neler yazmış bakıyor ve ertesi gün onlara sürpriz yapıyorum yazdıklarını okudum diye, çok hoşlarına gidiyor!!!
  • Ben gerçekten severek takip ediyor ve yazı yazıyorum, THY'ye daha yeni girdim ve bir çok arkadaşımla ordan haberleşiyorum. Çok da eğlenceli olduğunu düşünüyorum.
  • CREWREST sadece kabin memurlarının kullanımına açık olan,ambalajı güzel içeriği boş.beş para etmez bir uygulama..şirketin ''bakın sizi ne kadarda düşünüyorum'' palavralarının ve ''şuraya şirket hakkında birşey yazsalarda benimde dönenlerden haberim olsa'' mantığının bir ürünü...bir çok kişi üye bile değil...
  • Gercek yorummu istiyorunuz sirket icinden. Sosyal ag uygulamasindan once yoneticilerimiz samimiyetlerini once emegimizin karsiligini vererek baslasinlar. Hergun 4 bacak ucup olumcul mesailer yapiyoruz. 37 yasinda arkadaslarimizi kaybediyoruz. Hala sendika ile beraber bizans oyunlariyla calisanlarinin haklarini vermemeyi yoneticilik saniyorlar. Ondan sonra sosyal ag. Once hakkimizi versinler.
  • bana göre genel müdürün izlemedigi her site yalandır. yapmacık göstermelık sahte otesi sahte. inanmıyoruz sahte gülümsemelere yardımlara sahte sevgilee tek sorum neden bu hale geldik. proje üretiyoruz iş yaratıyoruz ayyy bizcok çalışıyoruz geyiklerini görmeye dayanamıyoruz ki crewrest sitesini izleyelim Artık sevdigimiz yöneticiler istiyoruz yaranmaya calıs calıs nereye kadar
  • burada hergün yorum yazan birçok THY çalışanı var.bundan endişeniz olmasın.rahat olun.şirket personeli aktif olarak bu haber sitesini okuyor ve hepsi sizinle aynı görüşte olmasa da yeterince de yorum da yapıyor.
  • Bir sitenin yuksek oranda izlenmesi ve para kazandirmasi icin asparagas yada yaniltici haberler yapilmasi gunumuz medya etigi oldu. Soz konusu THY ise guzel rant var. Habere bakiyorum da bir sene once sadece kabin ekipleri icin yapilmis bir site yeni gundem olmus. Basliga bakiyorum paralar nereye gidiyor havasi kokuyor TİS oncesi. Anladigim kadariyla yapan firma reklam pesinde. Kaos ortamina fine tunning gayreti de olabilir. Olumsuz birseyler yazmak isteyen Guruhtan bahseden arkadasima da ayrica katiliyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu kardesim. Yok mu koskoca ucus personelinden icerige gore yorum yapacak.
  • sitede thy haberi çıksa da biraz olumsuz eleştiri yapsak diyen güruhun dışında gerçekten thy'de görev alan personel yorum yapsa da bu uygulamanın şirket içinde nasıl karşılandığını öğrensek.şirket içi kurumsal iletişim ne demektir ve önemi nedir diye 2 kelime bilgisi olmayanların veya bilgisi olan ama sırf thy yaptı diye kör muhalafet edenlerin yorumlarını okumak insanı yoruyor.
  • THY bu siteye 1 milyon dolar harcamıstır,boş işleri bırakıp personlein maaslarını ver artık.kul hakkı yeme .ayrca bahsi gecen site sadece dedikodu sitesinden ibaretttir .

 

Türk Hava Yolları, çalışanlarının sosyalleşmeleri için kendi sosyal ağını kurdu.

Crewrest adlı bu projeyi hayata geçiren Nexum şirketinin CEO'su Emre Gürül, THY'nin uçuş ekibinin yaklaşık 8 bin kişiden oluştuğunu belirterek, 'Bu ekip çok hareketli bir ekip, sürekli olarak farklı noktalara gidiyor, oralarda kalması gerekebiliyor. Bu ekibin kendi arasındaki iletişimini ve bilgi paylaşımını arttırmak için THY bir kurum içi sosyal ağ projesi planlamıştı. Bu proje ile ilgili olarak bir ihale açıldı ve bu ihaleyi Nexum kazandı.' dedi.

TECRÜBE PAYLAŞIMI KOLAYLAŞTI

THY'nin sosyal ağını, Microsoft'un SharePoint 2010 platformu üzerinde gerçekleştirildiğini ifade eden Gürül, 'THY için, Türkiye'de eşi zor bulunacak bir kurum içi sosyal ağ projesi hayata geçti. Uçuş personeli gittiği ülkelerle ilgili bilgileri Crewrest adlı bu platform üzerinden arkadaşları ile paylaşma imkanı buldu. Bu proje ile kalınan oteller, yemek yenilen restoranlar ve o ülkelerle ilgili diğer bütün bilgilerin tutulduğu ve paylaşıldığı bir bilgi havuzu oluşturulmuş oldu. Üstelik bu sıkıcı bir intranet ortamında değil, tam aksine kullanıcıların zaten çokça kullandığı Facebook ve Twitter platformlarının özelliklerini barındıran bir sosyal ağ ortamında sağlandı.' şeklinde konuştu.

CEPTEN DE ERİŞİLİYOR

Crewrest adlı bu sosyal paylaşım sitesi sayesinde kullanıcı istatistiklerinin çok üst seviyelere ulaştığını ifade eden Gürül, sözlerine şöyle devam etti: 'Projeye hem daha fazla özellik ekleyecek hem de iPhone ve Android cihazlardan ulaşılabilecek mobil uygulamaları da içeren ikinci fazın eklenmesi için çalışmalara başladık. Bu tarz uygulamalar şirketlere pek çok fayda sağlıyor. Binlerce çalışanı olan THY gibi şirketlerde her bir çalışanın zihnindeki bilgiyi alıp şirket bilgisi haline getirmek, sürekli hareket halinde lokasyon bağımsız olarak çalışan kişilerde takım ruhu oluşturmak ve şirkete bağlılığı arttırmak, çalışanların önerilerini alabilmek için gerekli ortamı yaratmak bu faydalardan sadece birkaçı.'

TRT yayınına ilgi büyük

Nexum'un bugüne kadar yaptığınız projelerden TRT mobil uygulamaları hakkında da bilgi veren geçilen Nexum şirketinin CEO'su Emre Gürül, 'Geliştirdiğimiz TRT yayın uygulaması çok ilgi gördü, App Store'a girdikten üç gün sonra bir numaraya yükseldi ve çok iyi övgüler aldı. Aynı şekilde son dönemde NTV için Hava Durumu Uygulaması ve Eti form için Kalorimetre Uygulamasını da App Store'a koyduk, bu uygulamaların da çok ilgi çekeceğini düşünüyoruz' dedi.

N-Social'i her şirkete sunmayı hedefliyor

Nexum şirketinin CEO'su Emre Gürül, SharePoint 2010 altyapısı üzerinde geliştirdikleri kurum içi sosyal ağ ürününe, N-Social adını verdiklerini ve tüm şirketlere bu hizmeti sunma hedefinde olduklarını söyledi. Gürül, 'N-Social'i, sürekli olarak yatırım yapıp geliştirdiğimiz bir ürün haline getirdik. Yakında açacağımız Teknopark ofisimizde bu ürün için bir takım yaratıp ARGE faaliyetleri ile ürüne daha da yatırım yapacağız. Diğer bir popüler konu olan mobil uygulamalarda da son kullanıcıya seslenen uygulamalara paralel olarak özellikle Tablet PC'lerde geliştirilen iş uygulamalarının sayısının artacağına inanıyoruz. Örneğin şu aralar gezici satış ve keşif ekibi bulunan bir klima şirketi için iPad üzerinde bir uygulama geliştiriyoruz' şeklinde konuştu.

(Yeni Şafak)

THY KENDİ FACEBOOK'UNU KURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

CC ~ 12 yıl önce
Dusuncelerini paylas paylas ki yarin kovmak icin daha iyi firsatlar ver ellerine...ya da yalakalik yapmak isteyip de firsat bulamamislar icin uygun platform mu desek...bu kadar saf olmayin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıskanmayın ~ 12 yıl önce
Bence çok başarılı! Sadece Kabin Ekipleri için kurulmuş ve giremeyenler kıskanıyor. Uçuştan önce girip amirlerim, arkadaşlarım neler yazmış bakıyor ve ertesi gün onlara sürpriz yapıyorum yazdıklarını okudum diye, çok hoşlarına gidiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin Memuru ~ 12 yıl önce
Ben gerçekten severek takip ediyor ve yazı yazıyorum, THY'ye daha yeni girdim ve bir çok arkadaşımla ordan haberleşiyorum. Çok da eğlenceli olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKcı!! ~ 12 yıl önce
CREWREST sadece kabin memurlarının kullanımına açık olan,ambalajı güzel içeriği boş.beş para etmez bir uygulama..şirketin ''bakın sizi ne kadarda düşünüyorum'' palavralarının ve ''şuraya şirket hakkında birşey yazsalarda benimde dönenlerden haberim olsa'' mantığının bir ürünü...bir çok kişi üye bile değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yususf yusuf ~ 12 yıl önce
Gercek yorummu istiyorunuz sirket icinden. Sosyal ag uygulamasindan once yoneticilerimiz samimiyetlerini once emegimizin karsiligini vererek baslasinlar. Hergun 4 bacak ucup olumcul mesailer yapiyoruz. 37 yasinda arkadaslarimizi kaybediyoruz. Hala sendika ile beraber bizans oyunlariyla calisanlarinin haklarini vermemeyi yoneticilik saniyorlar. Ondan sonra sosyal ag. Once hakkimizi versinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalan site ~ 12 yıl önce
bana göre genel müdürün izlemedigi her site yalandır. yapmacık göstermelık sahte otesi sahte. inanmıyoruz sahte gülümsemelere yardımlara sahte sevgilee tek sorum neden bu hale geldik. proje üretiyoruz iş yaratıyoruz ayyy bizcok çalışıyoruz geyiklerini görmeye dayanamıyoruz ki crewrest sitesini izleyelim Artık sevdigimiz yöneticiler istiyoruz yaranmaya calıs calıs nereye kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20:19:55 ~ 12 yıl önce
burada hergün yorum yazan birçok THY çalışanı var.bundan endişeniz olmasın.rahat olun.şirket personeli aktif olarak bu haber sitesini okuyor ve hepsi sizinle aynı görüşte olmasa da yeterince de yorum da yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İcimiz Kararmis Arkadas ~ 12 yıl önce
Bir sitenin yuksek oranda izlenmesi ve para kazandirmasi icin asparagas yada yaniltici haberler yapilmasi gunumuz medya etigi oldu. Soz konusu THY ise guzel rant var. Habere bakiyorum da bir sene once sadece kabin ekipleri icin yapilmis bir site yeni gundem olmus. Basliga bakiyorum paralar nereye gidiyor havasi kokuyor TİS oncesi. Anladigim kadariyla yapan firma reklam pesinde. Kaos ortamina fine tunning gayreti de olabilir. Olumsuz birseyler yazmak isteyen Guruhtan bahseden arkadasima da ayrica katiliyorum. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu kardesim. Yok mu koskoca ucus personelinden icerige gore yorum yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk'cılardan yorum alalım ~ 12 yıl önce
sitede thy haberi çıksa da biraz olumsuz eleştiri yapsak diyen güruhun dışında gerçekten thy'de görev alan personel yorum yapsa da bu uygulamanın şirket içinde nasıl karşılandığını öğrensek.şirket içi kurumsal iletişim ne demektir ve önemi nedir diye 2 kelime bilgisi olmayanların veya bilgisi olan ama sırf thy yaptı diye kör muhalafet edenlerin yorumlarını okumak insanı yoruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zamlar nerede ~ 12 yıl önce
THY bu siteye 1 milyon dolar harcamıstır,boş işleri bırakıp personlein maaslarını ver artık.kul hakkı yeme .ayrca bahsi gecen site sadece dedikodu sitesinden ibaretttir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000