24 Eylül 2013, Salı 09:13:59

THY KATMANDU'YA DA BAŞLADI

Türk Hava Yolları (THY) Uzakdoğu’daki 29. destinasyonu olarak Nepal’in başkenti Katmandu’yu seçti ve l Eylül’den itibaren uçuşlara başladı...
  • "BUDA"MI BASIMIZA GELECEKTI.ARTIK MAHRUKIYI GETIRIP GOTURURSUSUZ..
  • Bırakın dünyanın her yerine hat açıp uçmayı bana beyrutta kaçırılan pilotlarımızdan haber var mı? onu söyleyin !!! sanki adamların kuşları kayıp..... İşte THY'nin presoneline verdiği değer !!!! Purser Sema hanım görevi sırasında vefat ettiğinde de gördük... sabahın köründe göstermelik bir tören sonra ruhuna Fatih'a !!!! >Allah geçinden versin ve en kısa zamanda kaçırılan pilotlarımız arkadaşlarımız meslektaşımıza kavuşuruz ama başlarına kötü birşey gelsin Thy'de onlara da sabah namazına muteakip kimsenin yetişemeyeceği kuru bir tören yapar... sevgili kabin-kokpit-yer vb. personeli bu durumdan anlıyoruz ki THY sizin can güvenliğinizi sağlayamıyor sizde görevli gideceğiniz ülkede kendinizi güvende hissetmeyecekseniz uçmayın lütfen. Sn. Topçu ve Sn. Kotil lütfen sizde bu cümlelerimi personeli kıskırtma ve prokovatif olarak algılamayın tüm kabin-kokpit personeli bizim canlarımız ve sizin hiçbir ticari yaklaşımınız onlardan daha değerli değil!!! Saygılar...
  • Katmandu'ya uçan var mı?
  • haberin sitede yayilanis tarihi bugun habere gore seferlerin başlama tarihi 1 eylül sizce bir gariplik yokmu bu haberde.
  • Thy artık durduralamaz...dunyanın en ıyı havayolu olma yolunda hizla ilerliyoruz...
  • Şimdi 233+275'in 450 etmeyeceğini yazacak sazan arkadaşlar çıkabilir. Onlar yazmadan açıklama yapayım. 275 yeni uçak gelirken, emekli olacak veya kira sözleşmesi bittiği için geri verilecek uçaklarda var. 450'den 275'i çıkarırsak 175 kalır. Yani 233-175=58 uçak çıkacak filodan. Bunların yerine yenileri gelecek. THY böylece filosunu da yenilemiş oluyor ve uçak yaş ortalamasını da yükseltmemiş oluyor.

98 ülkeye uçtuğu tarihte ‘en çok ülkeye uçuş yapan havayolu’ unvanını kazanan THY için Nepal şu anda 104. ülke konumunda.

Katmandu’ya haftada 4 gün sefer düzenleyen THY, yolcu kapasitelerine göre sefer sayılarını artırabileceğini açıkladı.

UNESCO tarafından koruma altına alınan ve çok sayıda Budist ve Hindu tapınağının bulunduğu Katmandu dünyanın her ülkesinden gelen turistlerin ilgi odağı. ‘Esrarengiz şehir’ olma özelliğini devam ettiren Katmandu ayrıca dünyanın her ülkesinden gelen dağcıların ve yamaç paraşütçülerinin de vazgeçilmez adresi.

THY Basın Danışmanı Dr. Ali Genç, THY’nin her ülkeye uçmak istediğini ve her geçen gün bu hedeflerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Genç, “Katmandu turizm destinasyonu çok iyi olan bir ülke. Öncelikli hedefimiz her güne çıkmak ve pazar payımızı artırmak. 2023 yılına kadar uçuş filomuz planlı. Yolcu bulamayız diye bir endişemiz yok. Sürekli alternatif pazarlara giriyoruz” dedi. İstanbul’dan Katmandu’ya vergiler dahil gidiş-dönüş 406 euro’dan başlayan açılışa özel ücretlerle seyahat edilebiliyor.

8 yeni hat açıyor

THY’nin 8 yeni hat daha açacağını belirten Ali Genç, bunların Rusya’da Astrahan ve Stavropol, İtalya’da Katanya, Cezayir’de Oran, Konstantin, Tlemcen ve Batna ile Hakkari olduğunu kaydetti.

THY’nin asıl pazar payının Avrupa’da olduğunu söyleyen Ali Genç, buradaki payın yüzde 3’lerden yüzde 12’ye çıkartıldığını ve ağırlıklı olarak yolcu artışını transitten sağladıklarını vurguladı.

3. havalimanıyla hedefler büyüyor

Bir kaç yıl öncesine kadar Paris, Londra ve Frankfurt’un çok önemli aktarma noktaları olduğunu belirten Ali Genç, Roma ve Atina’nın ‘dördüncü nokta’ olma şansını yitirdiğini ve bu yeri İstanbul’a kaptırdığını vurguladı. Genç, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanıyla Avrupa’nın ilk 3 noktası arasına girmeyi hedeflediklerini de söyledi. ‘Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi’ seçilen THY’nin 233 uçağı olduğunu ve 2020 yılına kadar 275 uçağın daha geleceğini söyleyen Ali Genç, alımlar bittiğinde 450 uçağa sahip olacaklarını belirtti. Gelecek uçakların 40 tanesinin geniş gövdeli olacağını hatırlatan Genç, THY bünyesinde 2600 pilot ve 6500 kabin görevlisinin hizmet ettiğini belirtti.

Japonya’daki deprem ile Suriye ve Mısır’daki olaylara karşı kriz yönetim planı uyguladıklarını ve fazla zarar görmeden süreçleri atlattıklarını söyleyen Ali Genç, son 3 yıldan beri ‘business’ ikramda dünyanın en iyi havayolu şirketi seçildiklerini ve 2014 yılında reklam bütçelerini de 100 milyon dolardan 125 milyon dolara çıkardıklarını kaydetti.

THY KATMANDU'YA DA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

tibet ~ 11 yıl önce
"BUDA"MI BASIMIZA GELECEKTI.ARTIK MAHRUKIYI GETIRIP GOTURURSUSUZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beechcraft ~ 11 yıl önce
Bırakın dünyanın her yerine hat açıp uçmayı bana beyrutta kaçırılan pilotlarımızdan haber var mı? onu söyleyin !!! sanki adamların kuşları kayıp..... İşte THY'nin presoneline verdiği değer !!!! Purser Sema hanım görevi sırasında vefat ettiğinde de gördük... sabahın köründe göstermelik bir tören sonra ruhuna Fatih'a !!!! >Allah geçinden versin ve en kısa zamanda kaçırılan pilotlarımız arkadaşlarımız meslektaşımıza kavuşuruz ama başlarına kötü birşey gelsin Thy'de onlara da sabah namazına muteakip kimsenin yetişemeyeceği kuru bir tören yapar... sevgili kabin-kokpit-yer vb. personeli bu durumdan anlıyoruz ki THY sizin can güvenliğinizi sağlayamıyor sizde görevli gideceğiniz ülkede kendinizi güvende hissetmeyecekseniz uçmayın lütfen. Sn. Topçu ve Sn. Kotil lütfen sizde bu cümlelerimi personeli kıskırtma ve prokovatif olarak algılamayın tüm kabin-kokpit personeli bizim canlarımız ve sizin hiçbir ticari yaklaşımınız onlardan daha değerli değil!!! Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katmandu ~ 11 yıl önce
Katmandu'ya uçan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KATMANDU ~ 11 yıl önce
haberin sitede yayilanis tarihi bugun habere gore seferlerin başlama tarihi 1 eylül sizce bir gariplik yokmu bu haberde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
durduralamaz ~ 11 yıl önce
Thy artık durduralamaz...dunyanın en ıyı havayolu olma yolunda hizla ilerliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik ~ 11 yıl önce
Şimdi 233+275'in 450 etmeyeceğini yazacak sazan arkadaşlar çıkabilir. Onlar yazmadan açıklama yapayım. 275 yeni uçak gelirken, emekli olacak veya kira sözleşmesi bittiği için geri verilecek uçaklarda var. 450'den 275'i çıkarırsak 175 kalır. Yani 233-175=58 uçak çıkacak filodan. Bunların yerine yenileri gelecek. THY böylece filosunu da yenilemiş oluyor ve uçak yaş ortalamasını da yükseltmemiş oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tşk ~ 11 yıl önce
teşekkürler captain obvious
ats2 ~ 11 yıl önce
süpersin
vatandaş ~ 11 yıl önce
Bizi aydınlattınız. Varolun..
eyv ~ 11 yıl önce
bu hesaplama bi harika dostum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000