05 Temmuz 2013, Cuma 13:18:48

THY KASTAMONU'YA BAŞLADI

Türk Hava Yolları, 54 yıl sonra tekrar hizmete açılan Kastamonu Havalimanı'na ilk seferini düzenledi. Uçağın piste inmesiyle birlikte büyük heyecan yaşandı. İlk uçuşa THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da katıldı.
  • diğer illere ne zaman sefer başlıcak bilen varsa kesin bir sözle söylerse sevinirim özellikle izmir seferleri...
  • umarın en yakın zaman da havaalanın dan servıs de koyarlar
  • The Abiler açılış yapmışşşş...
  • Kastamonu'dan Adana'ya seferler hangi gün bilen var mı ?
  • İlk foto da dosyası ders tutuyor ve ters tuttuğu dosyadan bir şeyler okuyor ...
  • 3 sene üst üste avrupanın en iyi havayolu şirketi seçilen THY değil mı 8 yabancı şirket antalyaya ucsa ne olur ki THYnin üstüne şirket tanımıyorum benim görüşüm bu :)
  • DARISI BİZE GELİR İNŞALLAH. 11 YILLIK ÖZLEMİMİZ SONA ERER. BIKTIK PIRPIR UÇAKLARINDAN.
  • Masallah.Hayirli ugurlu olsun.Allah kazasiz belasiz ucuslar nasip etdin.Bu arada Corum iline senerdir dogru durust bir faydasi olmayan Corum milletvekillerininde kulagi cinlasin.Biraz daha rahatlilklarina devam etsinler.Cok sukur son 100 yildir kirkdilime birazcik iyilestirme yaptilar.Kendilerine tesekkur ediyoruz.Allah hayirli uykular versin.
  • Evet bencede ya 320 yada 321 cunku boeingler kivrik kanaktli
  • airporthaber yetkilileri o kadar fotoğrafı koyarken hiç dikkatinizi çekmedi mi uçağım airbus 321 olduğu? birde üstüne basa basa 737 verildi ilk sefere demişsiniz.

Yapımı 1959’da tamamlanan ancak yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle hizmete açılamayan atıl durumdaki Kastamonu Havalimanı, 100 milyon liralık yatırımın ardından uçak seferlerine başladı.

Araba yarışları, düğünler, hayvan otlatmak ve maket uçak gösterileri için amacı dışında kullanılan Kastamonu Havalimanı, 54 yıl boyunca uçak seferlerine açılamadı. Bölge turizmi ve ekonomisinin geliştirilmesi amacıyla havaalanının hizmete açılması için harekete geçildi. Bu kapsamda Kastamonu İl Özel İdaresi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında ihale süreci tamamlanan havalimanının 2010 yılında yeniden yapımına başlandı. İnşaat çalışmaları tamamlanarak DHMİ’ye teslim edilen havaalanı, bölgeye hizmet edecek. Kastamonu ve civarındaki turistik bölgeler ile Ilgaz Kayak Tesisleri’ne ulaşım kolaylığı sağlayacak havaalanına ilk uçak seferi düzenlendi.

1990 yılında tekrar açılan fakat kısa bir süre açık kaldıktan sonra yeterli yolcu olmadığı gerekçesiyle tekrar kapatılan Kastamonu Havalimanı, 54 yıl sonra 3’üncü kez hizmete açıldı.

TÜRK HAVA YOLLARI İLK SEFERİNİ DÜZENLEDİ

Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 10.00’da kaldırdığı uçak, saatler 11.10’u gösterirken Kastamonu Havalimanı'na inişe geçti. Bunun öncesinde Kastamonu semalarında dolaşan uçak, Kastamonu Havalimanı'nda bekleyen kalabalık grubun alkışları arasında piste iniş yaptı. Büyük heyecanın yaşandığı havalimanında uçaktan inen misafirleri alkışlar eşliğinde karşılayan Kastamonulular, Kastamonu Havalimanı'nın yeniden açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

TOPÇU: "İŞADAMLARI DAHA AKTİF OLMALI"

Topçu, Türk Hava Yollarının Kastamonu Havalimanına sefer başlatmasının ardından açıklamalarda bulundu.

1959 yılında yapılan ve yeterli talebin görmemesi nedeniyle kapatılarak atıl durumda kalan Kastamonu Havalimanı'nın 54 yıl aradan sonra tekrar hizmete açıldığını aktaran Topçu, “Resmi açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 19 Temmuz Cuma günü yapılacak. Kastamonu Havalimanı’na haftada 4 gün karşılıklı olmak üzere Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri uçuş gerçekleştirilecek” dedi.

Türk Hava Yolları’nın geniş ağına 237’inci nokta olarak Kastamonu’yu ilave ettiğini açıklayan Topçu, şöyle konuştu: “Kastamonululara hayır uğurlu olsun. 10 yıl öncesine kadar 26 havalimanı olan, illerimizin ulaşım konusunda sorumları olan bir ülkeydik. Ama bugün geldiğimiz noktada 52 havalimanıyla hizmet veren bir ülke haline geldik. İktidara gelen hükümet, ilk olarak havalimanı üzerindeki yükleri kaldırdı. Bugün ülkemizde ihracat yapmayan ilimiz kalmadı. Bütün illerimiz ihracat yapıyor ve bütün illerimizde işadamlarımız bulunuyor. Herkes illerinin değerini ulusal ve uluslararasında hem pazarlıyor hem de tanıtımını yapıyor. Bunda da tabii ki hava ulaşımı çok büyük öneme sahiptir. Bu çerçevede Türk Hava Yolları, 2002 yılında devraldığımız yeni yönetim anlayışı ile beraber 52 ülkeye aynı anda 225 uçakla hizmet veren ve Avrupa’nın bu haliyle en büyük 27inci şirketi oldu. Dünya sıralamasında gerçekten çok önemli noktalara çıkan ve yolcu taşıma bakımından dört kat, yaptığı ciro bakımından bakıldığında yaklaşık 9’ar kat, yani 2 milyar dolardan bugün iştirakleriyle birlikte 13,5 milyar dolar ciro yapan bir Türk Hava Yolları haline geldi. Tabii ki bunlarda yeterli değil.”

Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde THY’de Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünde hangi noktaya geleceğinin hepsinin planlarının tapıldığını anlatan Topçu, şunları söyledi: “Bunun ilk adımı olarak 278 uçak siparişi verildi. Her ay bu uçaklar filomuza dahil oluyor. Bunların toplam değeri 38 milyar dolardır. Artık bu rakamlar o kadar çok şirket düzeyine indi ki. 1978 yılında Türkiye, 2 milyon dolar borç veren bir ülkenin 12 şartını kabul eder durumdan günümüzde ülkesinin bir şirketinin 38 milyar dolar uçak siparişi verebilen bir noktaya geldi. Son 10 yılda THY’nin bu büyüklüğü yakalamasının en önemli sebeplerinden bir tanesi Türkiye’nin her geçen gün büyüyen ekonomisidir, ihracatının gelişmesidir. Artık Türkiye yüzünü, dışa yöneltti, ekonomisinde üretim gücünü artık en verimli bir şekilde kullanıp ülkesine şehrine insanlarını daha refah bir düzeye getirilmesi konusunda çok büyük katkıları oldu. 10 bin personeli bulunan THY’nin son 10 yılda 32 bin çalışanına ulaştık. Bunları yaparken de hiçbir şekilde devletten yardım veya kredi kullanmadık. Şirket olarak borçlandık ve her zaman taksitimizi günü geldiğinde ödedik. Son üç yılda en çok sigorta primi ödeyen şirket konumuna geldik. Ülkemiz dört mevsimi yaşayan bir ülke ve birçok yeri Kastamonu gibi henüz keşfedilmemiştir. Bu yüzden artık hem Kastamonuluların hem de Kastamonulu işadamlarının daha aktif olmasını bekliyoruz"

KASTAMONULU GENÇLERE "PİLOTAJ SINAVLARINA GİRİN" ÇAĞRISI

Türk Hava Yolları’nın son yıllarda yaptığı büyük atılımlar sayesinde büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Topçu, "Türk Hava Yolları olarak artık kendi pilotlarımızı kendimiz yetiştirmek ve ülkemize genç pilotları kazandırmak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kendi pilotlarımızı kendimiz okullarda yetiştirmek için Aydın’da bir pilot okulu kurduk. Kurduğumuz bu okulumuza Kastamonulu gençlerimizin de büyük önem göstermesini bekliyoruz ve Kastamonulu genç pilotlarımızı bünyemizde görev almasını diliyoruz. Ben buradan Kastamonulu gençlerin bu okula ilgi göstermelerini, ülke gençlerimizin pilotluk sınavlarına katılmalarını bekliyorum" dedi.

İLK SEFERİ KAS-DER REZERVE ETTİ

İstanbul’dan Kastamonu’ya düzenlenen ilk uçak seferini Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) rezerve etti. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan TK2736 uçuş numarasıyla kalkan uçak, Kastamonu Havalimanı’na saat 11.10’da iniş yaptı. İlk sefer için Airbus A321-200 tipi yolcu uçağı tahsis edildi. İlk uçak KAS-DER tarafından rezerve edilirken uçakta milletvekilleri, İstanbul’daki işadamları, Kas-Der yöneticileri ve şube başkanları yer aldı.

Kastamonu Havalimanında törenle karşılanan uçağın piste inmesinin ardından Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösterilerini sundu. İlk etapta haftanın 4 günü uçak seferleri düzenlenmesi planlanırken bu günlerin Pazar, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 10.00’da, Kastamonu Havalimanı’ndan da 11.55’te kalkması hedefleniyor. Önümüzdeki aylarda talebin olması durumunda uçak seferlerinin günlük düzenlenmesi düşünülüyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 19 TEMMUZ'DA GELİYOR

Kastamonu Havalimanı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Türk Hava Yolları uçak seferlerini başlattı. Resmi açılış töreni ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 19 Temmuz Cuma günü saat 15.30’da gerçekleşecek.

İŞTE 54 YILLIK ÖZLEMİN SONA ERDİĞİ O ANLAR


































 

THY KASTAMONU'YA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

izmir ~ 10 yıl önce
diğer illere ne zaman sefer başlıcak bilen varsa kesin bir sözle söylerse sevinirim özellikle izmir seferleri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
umarın en yakın zaman da havaalanın dan servıs de koyarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The Abiler ~ 11 yıl önce
The Abiler açılış yapmışşşş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkı ~ 11 yıl önce
Kastamonu'dan Adana'ya seferler hangi gün bilen var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adana ~ 11 yıl önce
Kastamonudan seferlerin olduğu günlerde İstanbul aktarmalı yolculuk yapabiliyorsunuz.
İLK FOTO ~ 11 yıl önce
İlk foto da dosyası ders tutuyor ve ters tuttuğu dosyadan bir şeyler okuyor ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
figur ~ 11 yıl önce
3 sene üst üste avrupanın en iyi havayolu şirketi seçilen THY değil mı 8 yabancı şirket antalyaya ucsa ne olur ki THYnin üstüne şirket tanımıyorum benim görüşüm bu :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİİRTLİLER ~ 11 yıl önce
DARISI BİZE GELİR İNŞALLAH. 11 YILLIK ÖZLEMİMİZ SONA ERER. BIKTIK PIRPIR UÇAKLARINDAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
corumlu ~ 11 yıl önce
Masallah.Hayirli ugurlu olsun.Allah kazasiz belasiz ucuslar nasip etdin.Bu arada Corum iline senerdir dogru durust bir faydasi olmayan Corum milletvekillerininde kulagi cinlasin.Biraz daha rahatlilklarina devam etsinler.Cok sukur son 100 yildir kirkdilime birazcik iyilestirme yaptilar.Kendilerine tesekkur ediyoruz.Allah hayirli uykular versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haha ~ 11 yıl önce
Evet bencede ya 320 yada 321 cunku boeingler kivrik kanaktli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 yapmış seferi ~ 11 yıl önce
airporthaber yetkilileri o kadar fotoğrafı koyarken hiç dikkatinizi çekmedi mi uçağım airbus 321 olduğu? birde üstüne basa basa 737 verildi ilk sefere demişsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000