18 Eylül 2013, Çarşamba 15:06:26

THY KARGODA DA YÜKSEKTEN UÇUYOR

Türk Hava Yolları'nın alt markası Turkish Cargo'nun ilave depo sahası Atatürk Havalimanı’nda törenle hizmete açıldı.
  • thy ao. tarafından uçuş personeli için 36 saat olarak uygulanan dinlenme süresinin 24 saat olarak değiştirilmesi yönünde yapılan tek taraflı değişikliğin mahkeme tarafından atanan bilikişice hukuka aykırı olduğu ve iptalinin gerekeceği tespit edilmiştir.bence bu eleştirilen hava işin bir başarısıdır.thy nin anayasaya aykırı personel alımları,grev kırıcılığı gibi hukuksuzluklarına bir yenisi daha ispatlı ve delilli olarak eklenmiş ve thy hukuksuzluk yönündeki büyümelerine bir yenisini daha katmıştır.
  • Kargonun başındaki adam kim yk üyesi cemal şanlının damadı ali türk fazla söze gerek var mı...?
  • Topçu Hava Yolları
  • Bunlar paranın, rahatlığın ve siyasetin verdiği güçten dolayı gözleri görmeyen CANLILAR. Biz sizi Ömer Faruk Öztürk (gözlüklü olan), Temel Kotil, Hamdi Topçu ve One Minute sizleri bol bol kul hakkı aldığınız için Allah'a havale ediyoruz.
  • Pilotlarımız kaçırılmışken;sizler gülerek pasta kesin size yakışanda bu.Sadece yazıklar olsun diyorum
  • THY büyüdükçe kaybolan kargo sayısı artıyor apron Allaha emanet gitti denen Cargo apronda kuzu gibi yatıyor Cargo tracing bunu bulana ve işleyene kadar en az 48 saat geçiyor ben ne anladım uçak kargo ile yük taşımaktan
  • Lafontenden masallara devam yersen tabii.Kimse yemiyor artık bu boş lafları.durmak yok göz boyamaya devam :)
  • Uçak Mng nin, bugun thy adına yaptığı son uçuştan ..
  • Riskli bölgelerde, havalimanı otelleri planlanmış. Mesela Londra, Paris, Milan vs. avrupa dışındaki ülkelerdeki yatıların neredeyse hiç biri havalimanı otelinde değildir. Avrupa gibi riskli ülkeler için çok uygundur! bu durum. Afrika da otelin havalimanına uzaklığı ortalama 1 saattir (ekip aracıyla). Gerçi Afrika uç bir örnek, belki de havalimanına daha yakın olan ve 4-5 yıldızlı bir otel yoktur belki de bazı afrika ülkelerinde, (yine de Entebbe'de eski otelin uzaklığı 10 dakika iken yeni otel 65 dakikadır).
  • Yatacak yeriniz yok!

Turkish Cargo'nun ilave depo sahası THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY yetkilileri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla düzenlenen bir törenle faaliyete başladı.

Atatürk Havalimanı kısa pist sonundaki bölgede yapılan yeni depo sahasının açılışında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, şu anda hizmet verilen kargo binasının yakında yıkılarak Atatürk Havalimanı Dış Hatlar ek terminal binası olacağını söyledi.

Topçu, " Önümüzdeki yıl yine Atatürk Havalimanı'nda 43 dönüm üzerine yapılacak olan yeni kargo binasının temelini atacağız" ifadelerini kullandı. 

THY'nin kargo alanında büyümesinde yeni tesisin büyük etkisi olacağını belirten Hamdi Topçu, şöyle konuştu:

"Bugün baktığımızda şartlara rağmen, THY olarak iyi bir durumdayız. Kaza oranlarına baktığımızda yine aynı durumdayız. Hizmet kalitesinde ise mükemmel bir kalitemiz var.

Kargomuz, 20 bin metrekarede hizmet veren fakat hizmet kalitesi çok düşük, profesyonel ekipler tarafından yönetilmeyen, birçok kargonun kaybolduğu veya bozulduğu bir durumdaydı. Tabii ki 2002-2003'de yeni yönetimin gelmesiyle ilk planladığımız şey, THY büyük bir şirket olacaksa sadece yolcuda değil, kargoda da büyük olmak zorunluluğuydu. Çünkü uçak altı kargo taşımacılığı dediğimiz zaman, zaten uçaklarınız faaliyet gösteriyor. Bunu destekleyecek tarifeli sefer yapan bir kargo uçak filonuzun da olması gerekiyordu. 2003 yılında aldığımız kararla kargo uçaklarını filoya katma kararı aldık. Bu çerçevede Airbus A 310 tipi uçaklarımızın değişimiyle yolcu uçaklarımızı kargoya çevirdik"

10 BİN 500 MERTEKARE KAPALI ALAN

Transit yolcuda dünya liderliğine oynadıklarını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, “Yurtdışı yolcularının yarısı transit kargoda bu oran daha fazladır. Arkadaşlarımız Afrika’dan getirdikleri çiçekleri, Amsterdam veya Brüksel borsalarına aynı günde yetiştiriyorlar. Kargo bu demek oluyor. Uzakdoğu'dan getirdiklerimizi her tarafa yetiştiriyoruz. Biz Japonya'ya çok taze balık da taşıyoruz. Kargo taşımacılığından elde edilen gelirin, toplam gelire oranının yüzde 15' çıkarmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'nda yapılan THY’nin yeni kargo binası 10 bin 500 metrekarelik alandan oluşuyor. Ayrıca ilave alan içinde 5 adet soğuk hava deposu, soğuk hava depolama alanın ise 700 metrekare olduğu ifade edildi. Turkish Cargo, THY’ye ait 233 yolcu uçağı ile 239 destinasyona kargo nakilleri yaparken, 10 adet kargo uçağı ile de dünya genelinde 47 noktaya tarifeli kargo seferleri düzenliyor.

UÇUŞ EKİPLERİ RİSKLİ BÖLGEDE YATMIYOR

Hamdi Topçu daha sonra gazetecilerin gündeme dair çeşitli sorularını cevapladı. Topçu, Lübnan'da kaçırılan iki pilota ilişkin yaşanan olaylardan sonra uçtukları noktalardaki risk durumlarını tekrar gözden geçirdiklerini belirtti.

Lübnan'da artık pilot ve ekibine yönelik "yatı seferleri" planlamadıklarını dile getiren Topçu, "Giden uçaklarımızda pilotlarımız ve ekiplerimiz geri dönüyor. Bunun gibi risk olan noktalarda yeni önlemler aldık. Bu önlemler arasında en önemlisi havaalanlarındaki otellere yatı planladık. Onlarla anlaştık. Risk olan şehir ve ülkelerde personelimizin yatısı, havalimanlarındaki otellere planlıyoruz" diye konuştu.

Topçu, bu ülkelerin isimlerini veremeyeceğini ifade ederek, bu kararların Dışişleri Bakanlığı ile o ülkedeki büyükelçilerle görüşme neticesinde, güvenlik başkanlığının araştırılmaları sonucunda alındığını söyledi.

Hamdi Topçu, Mısır'da yaşanan olaylar sonrası yaşanan gelişmeleri de "Mısır'a şu andaki uçuş planımızda bir değişiklik yok. Biraz doluluk oranlarımız düştü. Fakat herhangi bir sıkıntı görmüyoruz" şeklinde açıkladı.













THY KARGODA DA YÜKSEKTEN UÇUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

büyüyen thy ~ 11 yıl önce
thy ao. tarafından uçuş personeli için 36 saat olarak uygulanan dinlenme süresinin 24 saat olarak değiştirilmesi yönünde yapılan tek taraflı değişikliğin mahkeme tarafından atanan bilikişice hukuka aykırı olduğu ve iptalinin gerekeceği tespit edilmiştir.bence bu eleştirilen hava işin bir başarısıdır.thy nin anayasaya aykırı personel alımları,grev kırıcılığı gibi hukuksuzluklarına bir yenisi daha ispatlı ve delilli olarak eklenmiş ve thy hukuksuzluk yönündeki büyümelerine bir yenisini daha katmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kargonun başındaki adam kim yk üyesi cemal şanlının damadı ali türk fazla söze gerek var mı...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramses ~ 11 yıl önce
Topçu Hava Yolları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
Bunlar paranın, rahatlığın ve siyasetin verdiği güçten dolayı gözleri görmeyen CANLILAR. Biz sizi Ömer Faruk Öztürk (gözlüklü olan), Temel Kotil, Hamdi Topçu ve One Minute sizleri bol bol kul hakkı aldığınız için Allah'a havale ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Pilotlarımız kaçırılmışken;sizler gülerek pasta kesin size yakışanda bu.Sadece yazıklar olsun diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 11 yıl önce
THY büyüdükçe kaybolan kargo sayısı artıyor apron Allaha emanet gitti denen Cargo apronda kuzu gibi yatıyor Cargo tracing bunu bulana ve işleyene kadar en az 48 saat geçiyor ben ne anladım uçak kargo ile yük taşımaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LAFONTEN ~ 11 yıl önce
Lafontenden masallara devam yersen tabii.Kimse yemiyor artık bu boş lafları.durmak yok göz boyamaya devam :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 11 yıl önce
Uçak Mng nin, bugun thy adına yaptığı son uçuştan ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sun ~ 11 yıl önce
sun ekspresin uçağına benziyor..
Uzatma ~ 11 yıl önce
Wet lease uzatılmayacak mı?
havalimanı otelleri ~ 11 yıl önce
Riskli bölgelerde, havalimanı otelleri planlanmış. Mesela Londra, Paris, Milan vs. avrupa dışındaki ülkelerdeki yatıların neredeyse hiç biri havalimanı otelinde değildir. Avrupa gibi riskli ülkeler için çok uygundur! bu durum. Afrika da otelin havalimanına uzaklığı ortalama 1 saattir (ekip aracıyla). Gerçi Afrika uç bir örnek, belki de havalimanına daha yakın olan ve 4-5 yıldızlı bir otel yoktur belki de bazı afrika ülkelerinde, (yine de Entebbe'de eski otelin uzaklığı 10 dakika iken yeni otel 65 dakikadır).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yatacak yeriniz yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000