08 Ekim 2013, Salı 16:25:08

THY KARARINI VERDİ... HAVA-İŞ GÜRLEDİ!

Türk Hava Yolları Revizyon 3’ü uygulama kararı aldı. Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nda görevli tüm kabin memurlarına yönelik bir duyuruda bulundu. Peki, o duyuruda neler denildi?
  • Simdi deseler dinlenme süresi 20 saat hanginiz hayır diyebilir... Airporttan ricam bu konuları haber yapmayın ... Hava sıcaklıgı kimseyi ilgilendirmeseydi tv de hava durumu sunulmazdı. Kabin için önemi yok bunlar koyun ... Ne diyorlarsa o ... Ama içlerinden 500 600 karakterli insan cıktı ve haklarını savundular... Hepsine selamlar
  • Bu yazinin altinda göremedik sizi neden cıkıp biz secilirsek rev 3 uygulatmıyacagız diyemediniz hani siz THY yönetiminden yana degil işciden yanasiniz ya her yazının altına paragraf paragraf (reklam ) yorum yapıyordunuz ya Allah emekcileri sizden korusun . Greve giden gitmeyen dönen tüm arkadaslar gercegi görüyorsunuz Hamdi beyin sefkatinide gördünüz Havaİş demek emegimize saygi haklaımıza sahip olmak demek yolumuz havaiş ve Atilay baskanla acik olur gelin şu Reforma ve THY yönetimine bu secimde unutamayacaklari dersi verelim asil aile biz calisanlariz Bölünmedik bölemezsiniz diyelim .
  • Şu maaşı 7000tl yazan insanlar; kabinde kim alıyor o kadar maaş ben tanımıyorum. Alınan maaş bu miktarın yarısıdır kaldı ki bu maaşın 500tl si yol parasıdır, bir 500 üde yatıda yenen yemektir. O geri kalan maaş da evine eşya alan, araba alıp borcunu ödeyen insan için zor yeter. Allah' a şükür asgari maaş dan iyidir, ama bizde Allah'a şükür üniversite mezunu hatta kimimiz iki dil bilen insanlarız. Tabi bunun yanında da bedensel olarak yıpranmamız da bonusudur. Çok isteyen, merak eden varsa gelsin bu mesleği yapsın. Allah çalışanın emeğinin karşılığını verir, sen yeter ki başkasının malına göz dikme!
  • Thy kabin çalışanları, grevdi, part-time dı, amir di memur du bizi paramparça eden bu şirket, kokpit ve teknik için uygulama değişimi yok. Thy nın yüzü kabin i paramparça edecekler. Ne kararı verirseniz verin doğru kararı verin.
  • hadi KABİN A.Ş gozumuz yollarda kaldi. Bakalim kabin a.s oldugunuzda o cok sevdiginiz sirketinizi grev zamani oldugu gibi koruyup kollayacak misiniz? Grevciler ve 305lerden belirgin en buyuk farkiniz sizler paranin kolelerisiniz
  • Greve girmezsiniz he devam edin böyle biz 4 ayı aşkın süredir neler çektik pisikolojimiz kalmadı bizi anlayın artık neden grevdeyiz
  • hala bıraktığım gibiler.bu ülke de sorunlar bitmez...en iyisi yurtdışına çıkıp yaşamak...
  • Vatandaş asgari ücretle geçinmeye çalışırken sen 6-7000 TL aylık maaş al git bir de grev yap. Çok düşündürücü!
  • Kabin ekibine sesleniyorum insallah daha zor sartlarda calisirsiniz:) bu suc ne sendikanin ne thy yonetiminin siz essek olursaniz semer vuran cok olur :) aferin size devam
  • Derhal uygulansin az bile bunlara

Türk Hava Yolları’nda uzun süredir konuşulan konulardan biri revizyon 3’tü... Yani, Uçucu Personel Uçuş Görev ve Uçuş Süreleri Prosedürü’nün 3. revizyonu… Türk Hava Yolları (THY) Kabin Hizmetleri Başkanlığı’nca yapılan genel duyuru ile revizyon 3’ün uygulanacağı belirtildi.

Hava-İş Sendikası THY Kabin Hizmetleri Başkalığı’nın bu kararı üzerine bir duyuru yayınladı.

İşte sendika tarafından yapılan o duyuru:

“Kabin Memurlarının Dikkatine;

Dün KHB tarafından yapılan Genel Duyuru ile PR.01.70.007 Uçucu Personel Uçuş Görev ve Uçuş Süreleri Prosedürünün 3. Revizyonun yapıldığı ve yürürlüğe girdiği duyurulmuştur.

Diyorlar ki SHT 6A-50 mevzuatının belirlediği limitler AŞILMAYACAKMIŞ… Yapmadığınız bir o kalmıştı. Oldu olacak, onları da ihlal edip aşın da, hukuksuzluğunuza yeni hukuksuzluk katmaya devam edin.

Ancak bu duyurunun son paragrafında söyleneni anlayabilen varsa bize açıklasın!

Duyuruda “Yapılan revizyonda kabin ekiplerine lehine olan limitin kullanılacağı belirtilmektedir” şeklinde yine bizimle alay edercesine bir açıklama yer almaktadır. Toplam 2 sayfası İngilizce 5 sayfa olan bu rev3 belgesinin hangi sayfasında bu cümle geçmektedir sizler bulabildiniz mi?

İşverene soruyoruz;

Kazanılmış hak olarak yıllardır yazılı biçimde bu prosedürde yer alan haklarımızın neden buharlaştırıldığını bize açıklayabilir misiniz?

• Aylık 180 saat olan SHGM’de 210 saat olan Uçuş görev süresi nerede?

• Haftalık 30 saat ER varsa 36 saat olan SHGM’de 36 saat olan haftalık uçuş süresi nerede?

• Birbirini takip eden 30 gün olan ay, birbirini takip eden 90 gün olan 3 ay tanımımız nerede?

• Göreve gidişlerde tümü günlük uçuş görev süresinden, ana üsse dönüşlerde tümüyle aylık uçuş süresinden sayılan pas tanımı ve hakkımız nerede?

• OM ve OG görevlerimizin uçuş görev süresinden sayıldığını belirleyen tanımımız nerede?

• RM (REZERVE) görevinin tanımı nerede

• Ek görev ve Geçici Ek görev tanımlarımız nerede?

Ayrıntılara girildikçe işverenin nasıl bir hakkaniyetsiz işlem yaptığı ortaya çıkmaktadır.

Yazılı olan hakkı Prosedürden çıkaracaksınız, merak etmeyin bunu buradan çıkardık ama biz uygulamaya devam edeceğiz diyeceksiniz. Buna kim inanır?

Greve katılmayanlara kazanılmış haklarınız korunacak sözü veren, grevde olan işçilere ve sendikaya ise gelin kazanılmış haklarınız geçerlidir söz diyen THY A.O Yönetim Kurulu Başkanına sorduğumuz “madem söz veriyorsunuz neden bu sözü kayıt altına almıyoruz” dediğimizde hiçbir yanıt verilmemiştir.

İşte neden yanıt verilmediğinin açık yanıtı bu 3. Revizyonunun yayınlanmasıdır. Yani bunlar sözlerinde durmuyorlar.

Bu haklar toplu iş sözleşme ve hukukun kazandırdığı kazanılmış haklardır. Kimsenin lütufla aldığı verdiği haklar değildir.

THY işvereni bu revizyonu da yayınlarken aynen ER 36 saat değişikliği ile ilgili yaptığı gibi, hukuka ve toplu iş sözleşmesine uymamış ve toplu iş sözleşmesinin 20. Maddesine çok açık aykırı işlem yapmıştır. Ancak 36 saat hukuksuzluğu sendikamızca yargı yoluyla sona erdirilmiştir.

Sendikamız bu konuda da gerekli hukuki girişimleri başlatmak için Uyuşmazlıkları Çözüm Kurulunu toplantıya çağırmış sorun çözümlenmediği noktada her türlü hukuki haklarımıza sahip çıkacaktır.

Ancak haklarınıza asıl sahip çıkılacak süreci yaşayan sizlersiniz. Grev nedeni olan kazanılmış haklara saldırıyı önleme konusunda gerekli duyarlılığı göstermememiz bizlerden her gün bir şeyleri kaybettirmektedir.

Bu hakların alınmasına sessiz kalındığında daha büyük saldırılar sıradadır. Bunun bilinci ile bir kez daha düşünün ve haklarınıza sahip çıkın.

Saygılarımızla.

HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU”

THY KARARINI VERDİ... HAVA-İŞ GÜRLEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

... ~ 10 yıl önce
Simdi deseler dinlenme süresi 20 saat hanginiz hayır diyebilir... Airporttan ricam bu konuları haber yapmayın ... Hava sıcaklıgı kimseyi ilgilendirmeseydi tv de hava durumu sunulmazdı. Kabin için önemi yok bunlar koyun ... Ne diyorlarsa o ... Ama içlerinden 500 600 karakterli insan cıktı ve haklarını savundular... Hepsine selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerde reform ~ 10 yıl önce
Bu yazinin altinda göremedik sizi neden cıkıp biz secilirsek rev 3 uygulatmıyacagız diyemediniz hani siz THY yönetiminden yana degil işciden yanasiniz ya her yazının altına paragraf paragraf (reklam ) yorum yapıyordunuz ya Allah emekcileri sizden korusun . Greve giden gitmeyen dönen tüm arkadaslar gercegi görüyorsunuz Hamdi beyin sefkatinide gördünüz Havaİş demek emegimize saygi haklaımıza sahip olmak demek yolumuz havaiş ve Atilay baskanla acik olur gelin şu Reforma ve THY yönetimine bu secimde unutamayacaklari dersi verelim asil aile biz calisanlariz Bölünmedik bölemezsiniz diyelim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 10 yıl önce
Şu maaşı 7000tl yazan insanlar; kabinde kim alıyor o kadar maaş ben tanımıyorum. Alınan maaş bu miktarın yarısıdır kaldı ki bu maaşın 500tl si yol parasıdır, bir 500 üde yatıda yenen yemektir. O geri kalan maaş da evine eşya alan, araba alıp borcunu ödeyen insan için zor yeter. Allah' a şükür asgari maaş dan iyidir, ama bizde Allah'a şükür üniversite mezunu hatta kimimiz iki dil bilen insanlarız. Tabi bunun yanında da bedensel olarak yıpranmamız da bonusudur. Çok isteyen, merak eden varsa gelsin bu mesleği yapsın. Allah çalışanın emeğinin karşılığını verir, sen yeter ki başkasının malına göz dikme!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!!!!!! ~ 10 yıl önce
Thy kabin çalışanları, grevdi, part-time dı, amir di memur du bizi paramparça eden bu şirket, kokpit ve teknik için uygulama değişimi yok. Thy nın yüzü kabin i paramparça edecekler. Ne kararı verirseniz verin doğru kararı verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
hadi KABİN A.Ş gozumuz yollarda kaldi. Bakalim kabin a.s oldugunuzda o cok sevdiginiz sirketinizi grev zamani oldugu gibi koruyup kollayacak misiniz? Grevciler ve 305lerden belirgin en buyuk farkiniz sizler paranin kolelerisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
Greve girmezsiniz he devam edin böyle biz 4 ayı aşkın süredir neler çektik pisikolojimiz kalmadı bizi anlayın artık neden grevdeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özel ~ 10 yıl önce
hala bıraktığım gibiler.bu ülke de sorunlar bitmez...en iyisi yurtdışına çıkıp yaşamak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Hadi gule gule... ne diyorsun baskan sen :)
... ~ 10 yıl önce
Vatandaş asgari ücretle geçinmeye çalışırken sen 6-7000 TL aylık maaş al git bir de grev yap. Çok düşündürücü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Asgari ucret 800 liraysa eger bu kabin ekibinin yada 6-7000 lira maas alanin sucumudur. Bu kada cahil olma arkadasi... he kabin ekibi dedigim.gibi daha zor gunlar bekliyor onlari ki dahada kotu olsunlar :) siz kendi hakkinizi savunamazsaniz biri gelir sizin hakkinizi size sormadan elinizden alir sozde koyun gibi bakarsiniz hadi sizi iyi uykular
Geçer merak etme ~ 10 yıl önce
Hafız sen onu bunu bırak, bütün bu olaylar insan kimyasında düzensizliklere sebep olabiliyor. Bir bulanıklaşıyor dünya.. he .. işte sen o an kendini şey gibi hissediyorsun; düşünüyormuşsun gibi. Sanki düşünen bir varlıkmışsın gibi... Ama değil işte... bunların hepsi yan etki... sakin ol git biraz dinlen, hemen geçer, eski haline dönersin... Hadi hayırlı işler ..
ne 7000'i? ~ 10 yıl önce
7000 TL' mi, o da maaş mı be? Nereden duydun? Bunun en az beş katını alıyoruz biz, maaşım 35.000 TL, 7000'e çalışılır mı hiç?
yanlış biliyosun ~ 10 yıl önce
7000'i yeniler alıyor, 1.aydan sonra 10bin, 1 seneden sonra 20bin, 5 sene çalıştıysan artık thy bakıyo sana elini cebine atmıyosun, bi kart veriyo limitsiz harcıyosun.
... ~ 10 yıl önce
Kabin ekibine sesleniyorum insallah daha zor sartlarda calisirsiniz:) bu suc ne sendikanin ne thy yonetiminin siz essek olursaniz semer vuran cok olur :) aferin size devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 10 yıl önce
Derhal uygulansin az bile bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000