27 Temmuz 2010, Salı 08:40:38

THY KAPTANI YENİ KABİN EKİBİ İSTEDİ

Türk Hava Yolları'nın dün gece 23:55'te TK-2612 sefer sayılı İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak olan uçakta sıcaktan bunaldıklarını söyleyen yolcular isyan etti.
  • kımsenın dıyarbakıra ucmak ıstemedıgını bılıyorum cunku bende bır kabın memuruyum ve bu meslegı 15 senedır yapıyoru nedense bu tarz sıkayetler genelde 3 senenın altında bır suredır bu meslekte olan arkadaslarımdan gelıyor.pekı merak edıyorum aynı seferı sızde yapıyorsunuz bende acaba her doğu seferınde olay cıkmasının sebebı sızlerın garıp bır sekılde tepkıyle ucusa gelmenız,o yuz ıfadenız,o ınsanın basına atar gıbı servis yapmanız yuzunuzden dusenın bın parca olması,kabın memurusunuz dıye yolculara tepeden bakmanız olabılırmı.arkadaslar butun havacılar bılır sız daha kabın memuru adayısınız bekleyın bır 10 senenız gecsın ondan sonra ıcınız elverırse tepeden bakarsınız tabı hala bu sırket sızı bunyesınde tutuyorsa...herkese keyıflı ucuslar.
  • en son kabin memuru başlığı altında yazan arkadaşımın, ablamın ya da abimin ellerinden öperim.. hislerime tercüman olmuş.
  • kabin memuru demek insanların fiziksel yada sözle tacizine uğramak zorunda kalan bir çalışan değildir..yeri geldiğinde misli ile tepki ile karşılaşmak istemiyorsunuz insana saygıyı öğrenin biz yanımızda klima taşımıoruz bizde terlioruz aynı koşullardayız cahillik bu ülkenin en büyük sorunu doğu batı farketmez unutmayın bizimde elimiz armut toplamaz gider hesabınıda veririz 3.kata!herkes haddini bilsin bilet almak uçağı almak değil.
  • bir kabin memuru olarak defalarca diyarbakır a uçtum ve kimse oraya uçmak istemez memurlardan acaba neden diye bir sorun bakalım her uçuşta bir olay olurmu yaaa hep bir isyan şekli birincisi uçağı satın aldıklarını sanıyorlar kendilerine kötü muhammele var sanıyorlar aslında herkese eşit davranıyoruz teker yere koyar koymaz kalkarlar ayağa oturun dediğin zamanda sanane der üstüne gelirler bu yolcu değilmi onurun arka kapıyı açıpta slide patlatan bırakın ya anlatmayın kaptan ekibi değiştirmese yerlerdi o ekibi buna inanın ben üsütme tüküreninden tutun üstüme küfür ederek geleninide gördümmm
  • yaaa bizim yerli astrronotlarda diyarbakırda ekibini brakıp kaçmadı mı? en azından bu adam yeni ekip istemiş bizim cengaverker gibi ekibi yüzüstü bırakıp kaçmamış
  • Üniversiteyi %100 başarı bursuyla, onur derecesi alarak bitirdim. Lisansa devam ederken yan dal ve master yaptım. 2 tane yabancı dil konuşabiliyorum. Hakettiğim parayı ve sosyal hakları dışarda herhangi bir işte bulamadığım için kabin memuru olarak çalışmaya başladım. Aldığım karardan hiçbir gün pişman olmadım. İnsanlarla nasıl konuşulacağını, işimin gerektirdiklerini iyi bilirim. Güleryüzün zorunluluk değil, gereklilik olduğuna inanır hem ekip arkadaşlarımın motivasyonu hem yolcularımızın memnuniyeti için hiçbir gün yüzüm asık değildir. Tüm bunlara rağmen hergün en az 1 kez yolcu hakaretine maruz kalıyorum. Acaba bunun sebebi bizlerin eğitimi mi yoksa yolcularımızın anormal beklenti seviyeleri mi? Sizin takdirinize bırakıyorum.
  • Her türlü olayda günah keçisi ilan ediliyoruz. Yolcunun bagajı dışarda kalmıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Uçak yeteri kadar soğutulmamıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Yolcu insülinini bagajında unutmuştur, sorumlusu; kabin ekibi. Yolcunun başı ağrımıştır uçakta paracetamol bulamamıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Acil çıkış kapılarına gelince ikram seçeneklerinden sadece bir tanesi kalmıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Yolcu uçağa gelmeden ayağını burkmuştur, sorumlusu; kabin ekibi. Tavuk kalmadığı için "Allah belanızı versin" diye bağıran, "kola ver lan!" diye höyküren insancıklarla aynı havayı soluyoruz. Ben bu işe başlamadan önce kabin ekibinden yastık istemeye utanırdım.
  • FLASH FLASH KAPTAN YABANCIYDI ARKADASLAR... TUM YORUMLAR BOSAMI SIMDI...
  • BEN UÇAGIN EKİBİNDEYDİM .MALESEF KAPTAN YABANCIYDI VE BIZI MAHFETTI .BUTUN SORUN ANONS YAPMAMASI VE GEREKLI ONLEMI ALMAMASI.TURK KAPTANLARIMIZI COK ARADIK COOOOOKK...
  • Diyarbakır uçuşları malesef ki bir çok doğu meydanı gibi potansiyel tehlike arz eden şahısların olduğu uçuşlardır...Hele ki bugünlerde yaşanan provakasyonları da göz önüne alırsak....BRAVOOOO... KAPTANIM! EN İYİSİNİ YAPMIŞSINIZ!

CNN Türk'te yer alan habere göre; uçaktaki yolcuların bazıları uçağın havalandırma sisteminin çalışmadığını, uçağın içinin sıcak olduğunu iddia ederek kabin ekibi ile tartışmaya başladı.

Uçağın push-back işlemi sırasında yaşanan bu tartışma üzerine, uçak tekrar park pozisyonuna getirildi.

Polis gözetiminde uçaktan indirilen yolcular iç hatlar salonuna alındı. Pilotun can güvenliği olmadığı gerekçesiyle uçmak istememesi üzerine uçağa yeni uçuş ekibi istendi.

Uçağın uçuş ekibi değiştikten sonra yolcular tekrar uçağa alındı. Aynı uçak 3 saatlik rötarın ardından 02:55'te Diyarbakır'a hareket etti.

THY KAPTANI YENİ KABİN EKİBİ İSTEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Misafir ~ 14 yıl önce
kımsenın dıyarbakıra ucmak ıstemedıgını bılıyorum cunku bende bır kabın memuruyum ve bu meslegı 15 senedır yapıyoru nedense bu tarz sıkayetler genelde 3 senenın altında bır suredır bu meslekte olan arkadaslarımdan gelıyor.pekı merak edıyorum aynı seferı sızde yapıyorsunuz bende acaba her doğu seferınde olay cıkmasının sebebı sızlerın garıp bır sekılde tepkıyle ucusa gelmenız,o yuz ıfadenız,o ınsanın basına atar gıbı servis yapmanız yuzunuzden dusenın bın parca olması,kabın memurusunuz dıye yolculara tepeden bakmanız olabılırmı.arkadaslar butun havacılar bılır sız daha kabın memuru adayısınız bekleyın bır 10 senenız gecsın ondan sonra ıcınız elverırse tepeden bakarsınız tabı hala bu sırket sızı bunyesınde tutuyorsa...herkese keyıflı ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
en son kabin memuru başlığı altında yazan arkadaşımın, ablamın ya da abimin ellerinden öperim.. hislerime tercüman olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin memuru demek insanların fiziksel yada sözle tacizine uğramak zorunda kalan bir çalışan değildir..yeri geldiğinde misli ile tepki ile karşılaşmak istemiyorsunuz insana saygıyı öğrenin biz yanımızda klima taşımıoruz bizde terlioruz aynı koşullardayız cahillik bu ülkenin en büyük sorunu doğu batı farketmez unutmayın bizimde elimiz armut toplamaz gider hesabınıda veririz 3.kata!herkes haddini bilsin bilet almak uçağı almak değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir kabin memuru olarak defalarca diyarbakır a uçtum ve kimse oraya uçmak istemez memurlardan acaba neden diye bir sorun bakalım her uçuşta bir olay olurmu yaaa hep bir isyan şekli birincisi uçağı satın aldıklarını sanıyorlar kendilerine kötü muhammele var sanıyorlar aslında herkese eşit davranıyoruz teker yere koyar koymaz kalkarlar ayağa oturun dediğin zamanda sanane der üstüne gelirler bu yolcu değilmi onurun arka kapıyı açıpta slide patlatan bırakın ya anlatmayın kaptan ekibi değiştirmese yerlerdi o ekibi buna inanın ben üsütme tüküreninden tutun üstüme küfür ederek geleninide gördümmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaaa bizim yerli astrronotlarda diyarbakırda ekibini brakıp kaçmadı mı? en azından bu adam yeni ekip istemiş bizim cengaverker gibi ekibi yüzüstü bırakıp kaçmamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Üniversiteyi %100 başarı bursuyla, onur derecesi alarak bitirdim. Lisansa devam ederken yan dal ve master yaptım. 2 tane yabancı dil konuşabiliyorum. Hakettiğim parayı ve sosyal hakları dışarda herhangi bir işte bulamadığım için kabin memuru olarak çalışmaya başladım. Aldığım karardan hiçbir gün pişman olmadım. İnsanlarla nasıl konuşulacağını, işimin gerektirdiklerini iyi bilirim. Güleryüzün zorunluluk değil, gereklilik olduğuna inanır hem ekip arkadaşlarımın motivasyonu hem yolcularımızın memnuniyeti için hiçbir gün yüzüm asık değildir. Tüm bunlara rağmen hergün en az 1 kez yolcu hakaretine maruz kalıyorum. Acaba bunun sebebi bizlerin eğitimi mi yoksa yolcularımızın anormal beklenti seviyeleri mi? Sizin takdirinize bırakıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her türlü olayda günah keçisi ilan ediliyoruz. Yolcunun bagajı dışarda kalmıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Uçak yeteri kadar soğutulmamıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Yolcu insülinini bagajında unutmuştur, sorumlusu; kabin ekibi. Yolcunun başı ağrımıştır uçakta paracetamol bulamamıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Acil çıkış kapılarına gelince ikram seçeneklerinden sadece bir tanesi kalmıştır, sorumlusu; kabin ekibi. Yolcu uçağa gelmeden ayağını burkmuştur, sorumlusu; kabin ekibi. Tavuk kalmadığı için "Allah belanızı versin" diye bağıran, "kola ver lan!" diye höyküren insancıklarla aynı havayı soluyoruz. Ben bu işe başlamadan önce kabin ekibinden yastık istemeye utanırdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
FLASH FLASH KAPTAN YABANCIYDI ARKADASLAR... TUM YORUMLAR BOSAMI SIMDI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BEN UÇAGIN EKİBİNDEYDİM .MALESEF KAPTAN YABANCIYDI VE BIZI MAHFETTI .BUTUN SORUN ANONS YAPMAMASI VE GEREKLI ONLEMI ALMAMASI.TURK KAPTANLARIMIZI COK ARADIK COOOOOKK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Diyarbakır uçuşları malesef ki bir çok doğu meydanı gibi potansiyel tehlike arz eden şahısların olduğu uçuşlardır...Hele ki bugünlerde yaşanan provakasyonları da göz önüne alırsak....BRAVOOOO... KAPTANIM! EN İYİSİNİ YAPMIŞSINIZ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000