29 Aralık 2014, Pazartesi 10:04:54

THY KAPTANI 'HAVADA KALAN SORULARI' YANITLADI

Türk Hava Yolları eski Uçuş Eğitim Başkanı Kaptan pilot Menderes Çakıcı, “Havada Kalan Sorular” adında bir kitap yazdı. Çakıcı kitabında havacılığa ilişkin birbirinden ilginç sorulara yanıt verdi.
  • Bir dergide rastladım hemen almak istedim . Kitapyurdunda 26 tl ye düşmüş hemen alıyorum :)
  • Bu adam babamin arkdasi cok sevdim kitabini adim murat yildiz tanir belki beni
  • Kitabı yeni okumaya başladım. Kitap beklentilerimin üstünde ve çok beğendim. Havacılığı daha fazla sevmeye başladım. Pilotluk mesleği ile ilgli tereddütlerim vardı. Ben de pilot olmak istiyorum. Acaba DLR testlerini geçebilirmiyim?
  • Hava kuvvetlerinde uçsaymış ,fırsat hedeflerini iyi bombalarmış.if li cûmle..
  • YILDA 1000 saat uçan pilotne hale gelir sorusunada cevap varmı o kitapta..gerçi arkadaş hayatı boyunca zaten yılda 1000 saat uçmadığı için yorum yapamaz.Uçurulanlardan bilgi alabilirdi.Tabiki THY De yılda 1000 saat uçan uçucu yok.Ama türkiyedeki tek şirket THY değil.
  • Harika bir kitap, severek okuyun , bir çırpıda bitiyor, eski Genel Mudurumuz Cem Kozlu'nun kitaplari gibi Okumadan ANLAYAMAZSINIZ ;)
  • Kendisini teknik olarak sever sayarız,tebrik eder başarılarının devamını dileriz..mcc
  • Hocam yaptığınız her işi ne kadar düzgün ve kaliteli yapmaya çalıştığınızı bilen bir öğrenciniz olarak eminim bu kitapta Çok güzel olmuştur. ilk fırsatta edinip imzalatmak için fırsat kollayacağım.
  • Bilgilerin çoğu kopyala yapıştır, buna benzer birkaç kitap halen mevcut, kaptan bu kitabı neden yazmış ? Amacı nedir , havacılığı sevdirmekse ,,, olmamış kaptan , yaratıcı hiçbir şey yok , çocuklara hikaye gibi, yabancı yayınları çevir sonra kitabı ben yazdım de oluurrrmu kapitone?
  • Biz genel olarak yazmayı sevmeyen bir halkız. Kaptanımızı tebrik ederim. Eleştirilere de kulak asmasın hiç. Meyve veren ağaç maalesef taşlanır.

Türk Hava Yolları eski Uçuş Eğitim Başkanı Kaptan pilot Menderes Çakıcı, “Havada  Kalan Sorular” adında bir kitap yazdı. Çakıcı kitabında havacılığa ilişkin birbirinden ilginç sorulara yanıt verdi.

26 yılını gökyüzünde geçiren THY Boeing 777 filosu kaptanlarından Menderes Çakıcı, hem havacılık meraklıları hem de uçakla seyahat edenlerin ilgisini çekecek bir kitap hazırladı. Yıllarını havacılığa veren kaptan pilot Çakıcı, uçuş sırasında yolcuların en çok merak ettikleri ve uçuş ekiplerine yönelttikleri soruları bir kitapta topladı ve hepsine tek tek açıklama getirdi.

Hem yolculara hem de havacılık meraklılarına seslenen Çakıcı, önsözünü de anons şeklinde hazırladı.

“Kaptanınız konuşuyor, uçağımıza hoş geldiniz. Bugünkü uçuşumuzda sizlerle birlikte bir eğitim uçuşu gerçekleştirilecektir. Uçuş süremiz yaklaşık 12 saat olacaktır. Bu süre zarfında sizlerin yolcu uçaklarıyla ve havacılıkla ilgili her konudaki sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Uçuş yüksekliğimiz 11 bin metre ve hızımız saatte ortalama 900 km olacaktır…” ifadelerini kullandı.

Çakıcı, kitabında “ Uçaklar nasıl uçar?, Bir uçağın iki pilotu neden aynı  yemekleri yemezler? Uçağın pilotu havada nikah kıyabilir mi? Uçakların yakıt depoları nerededir?, Uçaklar ne kadar yakıt tüketiyor?, Uçakta korna var mıdır?, Uçak piste kuyruk sürterse ne olur? Yolcu uçağı ters uçabilir mi?, Türbülans sırasında pilotlar ne yapar?, Havada tat alma duyumuzda değişiklik olur mu?, Kutup ışıkları hangi uçuşlarda görülür?, Uçaklar havada çarpışmaktan hangi sistemle korunur?, Tuvaletlerde neden kül tablası vardır?, Uçakta suç işlenirse ne olur?, Yolcular uçuş sırasında kokpite girebilir mi?, Uçakta neden ayakta yolcu olmaz? Piste sert iniş yapan pilot tecrübesiz midir?, Havada uçağın kapısı açılır mı?, Uçaklar havada neden kaybolur? ” gibi birbirinden ilginç onlarca soruya açıklamalı olarak cevap verdi.

MENDERES ÇAKICI KİMDİR?

1965 Ankara doğumlu olan Menderes Çakıcı, 1988 yılında ODTÜ Uçak Mühendisliği’nden mezun oldu. THY’nin pilot eğitimi için yurtdışına gönderilen Çakıcı, eğitim sonrası ikinci pilot olarak uçmaya başladı. Bugüne kadar Boeing 727, 737, RJ 70/100, Airbus 319-320-321 ve Boeing 777 tipi uçaklarda uçtu. Evli ve iki çocuk babası olan Çakıcı, halen Boeing 777 uçaklarında kaptan pilotluk ve uçuş kontrol öğretmeni olarak görev yapıyor.

THY KAPTANI 'HAVADA KALAN SORULARI' YANITLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

talebe ~ 8 yıl önce
Bir dergide rastladım hemen almak istedim . Kitapyurdunda 26 tl ye düşmüş hemen alıyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat yildiz ~ 8 yıl önce
Bu adam babamin arkdasi cok sevdim kitabini adim murat yildiz tanir belki beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kitabı yeni okumaya başladım. Kitap beklentilerimin üstünde ve çok beğendim. Havacılığı daha fazla sevmeye başladım. Pilotluk mesleği ile ilgli tereddütlerim vardı. Ben de pilot olmak istiyorum. Acaba DLR testlerini geçebilirmiyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava kuvvetlerinde uçsaymış ,fırsat hedeflerini iyi bombalarmış.if li cûmle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
YILDA 1000 saat uçan pilotne hale gelir sorusunada cevap varmı o kitapta..gerçi arkadaş hayatı boyunca zaten yılda 1000 saat uçmadığı için yorum yapamaz.Uçurulanlardan bilgi alabilirdi.Tabiki THY De yılda 1000 saat uçan uçucu yok.Ama türkiyedeki tek şirket THY değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havada Kakan Sorular ~ 9 yıl önce
Harika bir kitap, severek okuyun , bir çırpıda bitiyor, eski Genel Mudurumuz Cem Kozlu'nun kitaplari gibi Okumadan ANLAYAMAZSINIZ ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kendisini teknik olarak sever sayarız,tebrik eder başarılarının devamını dileriz..mcc

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ellerinize sağlık ~ 9 yıl önce
Hocam yaptığınız her işi ne kadar düzgün ve kaliteli yapmaya çalıştığınızı bilen bir öğrenciniz olarak eminim bu kitapta Çok güzel olmuştur. ilk fırsatta edinip imzalatmak için fırsat kollayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jfk ~ 9 yıl önce
Bilgilerin çoğu kopyala yapıştır, buna benzer birkaç kitap halen mevcut, kaptan bu kitabı neden yazmış ? Amacı nedir , havacılığı sevdirmekse ,,, olmamış kaptan , yaratıcı hiçbir şey yok , çocuklara hikaye gibi, yabancı yayınları çevir sonra kitabı ben yazdım de oluurrrmu kapitone?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biz genel olarak yazmayı sevmeyen bir halkız. Kaptanımızı tebrik ederim. Eleştirilere de kulak asmasın hiç. Meyve veren ağaç maalesef taşlanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000